Als je je carrière helemaal wilt veranderen of de vaardigheden wilt verwerven die je nodig hebt om meer te bereiken in je huidige functie, mogelijk op zoek naar een promotie, dan is professionele coaching vaak vereist, maar dit heeft wel een prijs die je financiën onder druk kan zetten.

In de afgelopen jaren hebben statistieken, enquêtes en peilingen aangetoond dat de meeste mannen van middelbare leeftijd tot een andere sociale klasse behoren dan hun vader, met een grotere mobiliteit in de werkende wereld.

Als je levens- of carrièreambities zijn veranderd, is een omschakeling soms nodig en om dit te bereiken kunnen coaching sessies helpen: interne bedrijfscoaching, individuele coaching, coaching voor leidinggevenden, enzovoort.

Voor deze blog hebben we de gemiddelde prijzen bekeken die cliënten moeten betalen om een coach te vinden en hun professionele leven te veranderen.

Persoonlijke coaching kan je vooruit helpen
Grote resultaten kunnen worden bereikt door professionele coaching ǀ Pixabay - FotographieLink
De beste leraren Persoonlijke ontwikkeling beschikbaar
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom in de Eerste Plaats Betalen voor een Professionele Coach?

Bedrijfsbegeleiding vereist essentiële vaardigheden die soms tegen een hoge prijs worden vergoed.

Deze prijs kan vaak onbetaalbaar zijn, vooral als je geen senior leidinggevende positie in je bedrijf bekleedt.

Het is zeer waarschijnlijk dat je € 3.000 tot € 4.000 van je jaarlijkse budget kunt besparen om Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) cursussen of conflictbeheersing coaching sessies te volgen als je salaris rond het nationale gemiddelde ligt.

De economische situatie en bedrijfscultuur vereisen echter vaak dat werknemers - ongeacht hun kwalificaties - zich heroriënteren op banen die veelbelovend of meer winstgevend zijn.

Iedereen kan, op een of ander moment, geconfronteerd worden met problemen in loopbaanbeheer: het vinden van een pad is soms ingewikkeld na hoger onderwijs, soms wil je een eigen bedrijf starten, je kunt de emotionele last van een vermoeiende baan niet aan, of soms heb je gebrek aan zelfvertrouwen.

En er zijn veel andere problemen die voorkomen dat mensen hogerop komen in hun professionele leven.

Een coach is niet exclusief gereserveerd voor de topmanagers van de Financial Times-Stock Exchange 100 Index en kost geen jaarsalaris.

Volgens Valérie Pascal, uitvoerende coach en toezichthoudend professional, zou iedereen een professionele coach moeten nemen tijdens zijn professionele leven.

Betalen voor een dergelijke service - bij individuele coaching - helpt je jezelf vragen te stellen, een stapje terug te doen, zelfvertrouwen terug te krijgen, je te helpen spreken, stress te beheren, enzovoort, eenvoudigweg professionele doelen bereiken die op zichzelf onbereikbaar lijken.

Een coach zal vragen stellen en coaching hulpmiddelen mobiliseren - NLP, structurele aanpak, transactieanalyse - om een ​​bepaalde situatie te veranderen.

Het betalen van een hoge prijs voor verandermanagement kan soms snel worden terugbetaald als het verwachte voordeel groter is, bijvoorbeeld door je salaris met drie te vermenigvuldigen.

Maar hoeveel kost het? Hoewel we nu de mogelijke voordelen kennen van het volgen van coaching trajecten, moeten we proberen een eerlijke prijs voor deze dienst in te stellen.

Persoonlijke Ontwikkelingscoaches op Superprof

Op het Superprof-platform staan ​​er nu veel professionele coaches klaar om je te helpen: iedereen kan beweren bekwaam te zijn om te coachen, omdat er door de overheid geen erkende of opgelegde coachtraining is die je moet voltooien om het vak uit te oefenen.

Allereerst zijn er heel wat professionele coaching-leraren op Superprof: de meeste bieden online begeleiding (via Skype en dergelijke), wat betekent dat je online kunt leren hoe je stress kunt beheren of hoe je interpersoonlijke relaties met coaches in Nederland beter kunt benaderen!

Voor persoonlijke sessies is het noodzakelijk om de prijzen in elke stad te vergelijken en daar wordt het aanbod minder overvloedig, vooral als je in een middelgrote stad woont.

In Amsterdam kost professionele coaching gemiddeld € 40,- per uur.

Als het gaat om diensten van persoon tot persoon, is dit vrij duur gezien de coaching moet worden betaald door de persoon zelf. De positieve kant is dat er vaker wel dan niet geen verschillende individuele sessies nodig zijn om concrete resultaten te bereiken.

De fundamentele doelstellingen van coaching zijn inderdaad snelheid, intensiteit en het lage aantal geplande sessies.

Tarieven in Amsterdam variëren van € 15,- tot € 125,- per uur met een overvloed aan profielen.

Moet je de ladder van je professionele omgeving in Wageningen beklimmen, een marktstudie doen, om professioneel te groeien? Neem contact op met een coach in Wageningen!

Een coach leert je de juiste vaardigheden
Een coach helpt je het beste uit jezelf te halen ǀ Pixabay - KeithJJ

Interne Bedrijfscoaching: Wat Kost Het?

Zoals we al in een eerder artikel over het onderwerp hebben vermeld, zijn de coaching percentages afhankelijk van de professionele coach, de aard van de coaching (team coaching, individuele coaching, bedrijfscoaching), de positie van de gecoachte en de hulpmiddelen die worden gebruikt om cliënten in staat te stellen om hun doelstellingen bereiken.

Gemiddeld kan de prijs van een sessie oplopen tot € 600,- of € 700,- wanneer een bedrijf een coachingsbedrijf gebruikt namens een of meer van zijn werknemers.

De prijsklasse varieert daarom gemiddeld van € 150,- tot € 650,- (exclusief BTW). Dit is een vrij breed prijsbereik omdat elke dienstverlener zijn eigen prijzen kan bepalen en het voor ons vrij onmogelijk is om een ​​volledige inventaris te maken van alle tarieven die in Nederland worden toegepast.

Een coach die gecertificeerd is door een erkende coaching school, is in theorie duurder dan een zelfbenoemde coach, hoewel ze misschien vijftien of twintig jaar ervaring hebben in team- of personeelsmanagement.

Hoe groter het bedrijf, hoe hoger de coaching kosten zullen zijn omdat de managers van grote bedrijven met grotere uitdagingen zullen worden geconfronteerd dan in een klein lokaal bedrijf.

Bovendien kan worden opgemerkt dat hoe hoger het niveau van de gecoachte is, hoe hoger het uurtarief zal zijn: inderdaad wordt aangenomen dat door een 'doorgeefeffect' de voordelen van coaching een effect zullen hebben op alle werknemers van de gecoachte.

Maar aan het einde van het actieplan bereikt de rekening snel aanzienlijke bedragen: een gecertificeerde professionele coach factureert meestal tussen € 4.000 en € 8.000 (exclusief BTW) voor coaching van een leidinggevende of topmanager en tussen € 10.000 en € 16.000 (exclusief BTW) voor teamcoaching.

De uitdaging is daarom, zelfs voor een groot bedrijf, om een ​​snel rendement op de investering te krijgen.

Hier zijn enkele andere voorbeelden van tarieven die je op internet kunt vinden:

  • € 520,- (ex. BTW) voor een eerste diagnose voor de ondersteuning van leidinggevenden, managers en topmanagers;
  • Tussen € 900,- en € 1.600 (ex. BTW) per dag voor trainers, teambuilding coaching;
  • Dus als het bedrijf tussen de vijf en tien dagen coaching voor zijn werknemer bestelt, zal de factuur snel een totaal van € 8.000 tot € 16.000 bedragen.

Vergeet niet dat deze investering in menselijk kapitaal productiviteitswinst en een hoge toegevoegde waarde zal opleveren voor de productie van diensten: kortom, het bedrijf hoopt in ruil daarvoor via een vermenigvuldigingseffect zijn omzet te vertienvoudigen dankzij aanvankelijk zeer dure coaching.

Verbeter je professionele vaardigheden met een coach
Ontwikkel je zelfvertrouwen, spreken in het openbaar en je onderhandelingsvaardigheden met een professionele coach ǀ Pixabay - Tumisu

Wat Moet je Betalen voor Individuele Coaching?

Bezuiniging op de uitgaven voor supervisie of beoordeling van vaardigheden kan de vooruitzichten op professionele omscholing belemmeren en tot stagnatie leiden.

Met andere woorden, het volgen van een coaching programma voor de ontwikkeling van vaardigheden - geweldloze communicatie, emotioneel management, voorbereiding op een baan, een sollicitatiegesprek, enzovoort - is essentieel en kan een katalysator zijn voor belangrijke voordelen (welzijn op het werk of hoger loon).

Persoonlijke coaching wordt door de gecoachte zelf gefinancierd en lijkt misschien duur omdat het op hun eigen budget drukt.

Maar wees niet geschokt of schreeuw niet bij het zien van driecijferige tarieven: meestal draait het coaching trainingsprogramma rond vier of  vijf sessies van twee uur.

In financiële termen liggen we ruimschoots onder de uren privé huiswerkbegeleiding voor een middelbare- of hogere scholier gedurende een heel schooljaar.

In Amsterdam en de Randstad zijn de prijzen altijd hoger dan elders in Nederland, omdat onroerend goed en de kosten van levensonderhoud hoger zijn.

Dit is de reden waarom de gemiddelde prijs voor een coaching sessie in Amsterdam rond € 100,- per uur kost, terwijl het in andere Nederlands steden slechts rond € 60,- of € 70,- per uur is.

Een coaching training traject in Den Haag voor vijf sessies kan bijvoorbeeld tussen € 350,- en € 600,- kosten: het equivalent van een maandhuur.

Natuurlijk vertegenwoordigt dit een offer, maar niet noodzakelijk een verarming.

Individuele coaching-sessies moeten in feite worden beschouwd als uitgestelde inkomsten.

Inwoners van de Randstad kunnen altijd profiteren van lagere prijzen door de expertise van een coachingsbedrijf in een kleinere plaats te zoeken, maar dan zullen de transportkosten (trein, autosnelweg en benzine of carpoolen) moeten worden betaald.

Je kunt ook op afstand worden gecoacht
Als je de kosten wilt drukken, kun je ook online een coaching traject volgen ǀ Pixabay - Tumisu

Niet zeker is of de kosten in verband met reiskosten de winst compenseren die wordt geboekt door coaches uit Amsterdam te vermijden!

Een andere manier om je factuur te verlagen, is door gebruik te maken van coaching op afstand. Videoconferenties kunnen een manier zijn om wereldwijd een professionele coach te vinden zonder je spaargeld te spenderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!