Wanneer je van carrière wilt veranderen, kan het moeilijk zijn om een nieuwe en meer bevredigende baan te vinden: wanneer je geconfronteerd wordt met problemen zoals zelfvertrouwen, spreken in het openbaar of besluitvorming, kan een persoonlijke coaching dienst van grote hulp zijn.

Volgens een Odoxa enquête gepubliceerd in juni 2017, is 38% van de respondenten van mening dat het vinden van een goede opleidingsinstelling het belangrijkste obstakel voor succesvolle professionele omscholing is.

Bovendien benadrukte 32% van de ondervraagde werknemers de last van de kosten van dergelijke training, hoewel die bijna altijd noodzakelijk is om nieuwe professionele vaardigheden te leren.

Probleem: hoe vind je een professionele levenscoach? Hier is onze vergelijkende analyse van de verschillende profielen op Superprof en elders!

De beste leraren Persoonlijke ontwikkeling beschikbaar
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Criteria voor het Kiezen van de Juiste Carrièrecoach

Het is niet altijd eenvoudig om na te denken en te handelen over je eigen professionele carrière en je hebt misschien de behoefte aan een loopbaancoach om de juiste beslissing te nemen.

Een van de problemen die vaak in de bedrijfswereld aan de orde wordt gesteld, is dat de coaching branche helemaal niet wettelijk is gereguleerd en iedereen zichzelf 'professionele coach' kan noemen. Iedereen kan coaching ook 'in allerlei situaties' toepassen: welzijnscoach op het werk, sportcoach, schoolcoach, coach voor leidinggevenden, enzovoort.

Om je coach goed te kiezen uit de overvloed aan advertenties die op het internet verschijnen, moet je je eerst afvragen wat jouw eigen doelstellingen zijn, omdat alle coaches hun aanbod van diensten verfijnen volgens een zeer specifieke specialisatie.

Er zijn criteria verbonden aan het kiezen van een juiste coach
Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het inhuren van een coach ǀ Pixabay - geralt

Wil je worden gecoacht om je zelfbewustzijn, besluitvormingsvaardigheden, conflictbeheersing, stressmanagement te verbeteren, de weg te vinden wanneer je het slachtoffer bent van langdurige werkloosheid, enzovoort?

Het bepalen van je professionele doelstellingen motiveert je om professionele ontwikkelingscursussen te gaan volgen.

Om een ​​goede coach te vinden, moet je een aantal argumenten verzamelen:

 • Controleer welke training een coach heeft gevolgd: zijn ze gecertificeerde coach, NLP-getraind, hebben ze geweldloze communicatie en transactieanalyse getraind, enzovoort?
 • Een coach moet worden gecoacht: het toezicht op de coach door een meer ervaren coach is een garantie voor legitimiteit;
 • Het contract: het aantal sessies moeten beperkt en vastgelegd zijn in een trilateraal contract tussen de werknemer, de coach en het bedrijf;
 • Een coach moet zijn ethische code tonen (verplicht getraind worden, onder toezicht staan, een contractueel kader instellen, de reikwijdte van hun voorrechten en vaardigheden niet overschrijden (om zichzelf uit te vinden als therapeut of psycholoog), en om hun cliënt niet te beoordelen;
 • Een coach moet zichzelf vragen kunnen stellen.

Zorg ervoor dat de tarieven consistent zijn met de marktprijzen. Elke fatsoenlijke en legitieme coach zal duidelijk het verloop van de eerste verkenningssessie in zijn/haar advertentie uitleggen.

Coaching sessies zijn individuele sessies en variëren daarom afhankelijk van de profielen van de klant: voor elke klant is daarom een ​​eerste interview nodig om de basis te leggen voor een vertrouwensrelatie tussen de coach en de gecoachte.

Professionele Coaching op Superprof

Geconfronteerd met de trendgevoeligheid van professionele coaching, heeft Superprof dergelijke begeleiding toegevoegd aan zijn platform. Als gevolg hiervan bieden veel professionele coaches nu een-op-een sessies aan, thuis of via videoconferentie via de webcam.

Levenscoaching, carrière coaching, loopbaancoaching en persoonlijke coaching zijn gerelateerde thema's van onze leraren.

We konden niet al onze tijd besteden aan het vergelijken van alle professionele coaches in Nederland, maar we konden wel coaches vergelijken in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Coaches in Amsterdam

Er zijn heel wat professionele coaches in de hoofdstad, met een gemiddelde prijs van € 40,- per uur.

Op de meest gerefereerde profielen, is de meest voorkomende dienst die wordt aangeboden sollicitatiegesprek coaching. De methodologie en coaching hulpmiddelen benadrukken actief luisteren en ondersteuning.

Coaches geven ook coaching cursussen in zakelijk inzicht en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP is een methode die gedrag via taal wil beïnvloeden).

Professionele coaching cursussen met onze docenten in Amsterdam zijn individuele sessies van persoonlijke ontwikkeling, om je te helpen je professionele oriëntatie, professionele ontwikkeling te beheren of je persoonlijke doelstellingen te bereiken.

In kleinere plaatsen daalt de prijs tussen € 25,- en € 35,-, maar je kunt nog steeds zeer gespecialiseerde professionele coaches vinden die je terugbrengen tot € 100,- per uur.

Overweeg altijd de voordelen en potentiële winst die je uit een dergelijke sessie kunt halen en kijk of ze het waard voor je zijn.

Een professionele coach kan je helpen op je weg naar succes
Probeer vooruit te boeken met behulp van een professionele coach ǀ Pixabay - Tero Vesalainen

Enkele van de specialisaties die je zult vinden:

 • Het optimaliseren van menselijke relaties;
 • Werving;
 • Onderhandelen;
 • Spreken in het openbaar;
 • Strategisch denken;
 • Bemiddeling;
 • Creatief vergaderen;
 • Sociale dialoog;
 • Teambuilding, enzovoort.

Hoe Zit het met Andere Professionele Coaching Platforms?

Of het nu gaat om loopbaanmanagement, het volgen van bedrijfscoaching, het beoordelen van vaardigheden of professionele ondersteuning om je te ontwikkelen tot een hogere functie, veel redenen zijn goed om de hulp van een coachingsbedrijf te zoeken.

De Nederlandse International Coach Federation (ICF)  is een goed begin wanneer je op zoek bent naar de perfecte match met je professionele coaching behoeften.

Hun website bevat een uitgebreide lijst van gecertificeerde professionele coaches die gemakkelijk te vinden zijn: vul gewoon je locatie in en de geïntegreerde zoekmachine doet de rest en toont alle beschikbare coaches in jouw stad.

Coaches treden op als in individuele coach zowel als in bedrijfscoaching (op managementniveau, leidinggevende coaching, uitvoerende coaching):

 • Zelfvertrouwen ontwikkelen;
 • Met gemak voor jezelf opkomen;
 • Handelen volgens jouw prioriteiten;
 • Emotioneel management;
 • Assertief zijn tegenover je omgeving;
 • Proactief zijn in professionele en persoonlijke ontwikkeling;
 • Je professionele weg vinden;
 • Slagen in het overnemen van een nieuwe functie;
 • Prestatie verbeteren;
 • Je managementefficiëntie verbeteren;
 • Efficiënte interpersoonlijke communicatie gebruiken;
 • Presenteer jezelf met vertrouwen;
 • Effectief organiseren;
 • Je prestaties ontwikkelen;
 • Om leiderschap uit te stralen;
 • Team samenhang ontwikkelen;
 • De ontplooiing van het team te verhogen.
In de zakenwereld moet je goed gekleed zijn
In de zakenwereld is uiterlijk vaak net zo belangrijk als vaardigheid ǀ Pixabay - Free-Photos

De gebruikte coaching hulpmiddelen zijn die van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Emotionele Intelligentie, Caymaniaanse Sofrologie (Caycediaanse Sofrologie), Geweldloze Communicatie (NVC = Nonviolent Communication).

Deze hulpmiddelen van de coach helpen hun cliënten om een ​​bepaalde situatie te verlichten en zijn gericht op alle soorten doelgroepen en alle leeftijden: werknemers, leidinggevenden, managers, werkzoekenden, mannen en vrouwen.

Je kunt ook een coach vinden op basis van verschillende soorten problemen of pathologieën: stressmanagement, burn-out preventie, emotionele intelligentie, verandermanagement, helpen een stap terug te doen, zelfvertrouwen terug te krijgen, conflictbeheer, enzovoort.

ICF - Nederland

De Nederlandse tak van de ICF wordt door velen erkend als het wereldwijde ondersteuningsnetwerk voor professionele coaches die werken in bedrijfscoaching, levenscoaching, uitvoerende coaching, leiderschap en vele andere coaching specialisaties.

Hun missie is het bevorderen van de kunst, wetenschap en praktijk van wat ze doen en de hoogste kwaliteit te vertegenwoordigen in professionele coaching door hoge normen te stellen, onafhankelijke certificering en het opbouwen van een wereldwijd netwerk van gecertificeerde coaches te ontwikkelen.

Het Britse segment was het eerste ICF onderdeel dat werd opgericht door leden buiten Noord-Amerika en het blijft het grootste en meest actieve en invloedrijke onderdeel.

Het kwam begin 2000 tot stand als resultaat van gesprekken tussen drie ICF-leden uit het Verenigd Koninkrijk: Elizabeth Ferguson, Aboodi Shabi en Phillippa Fitzpatrick.

Het eerste ICF Bestuur in het Verenigd Koninkrijk was een groep vrijwilligers die hartstochtelijk geloofden in de professionalisering van coaching - iets waar ze vandaag nog steeds trots op zijn.

Al hun Britse ICF-bestuursleden zijn professionele coaches en werken in het bestuur als vrijwilligers.

De overheid maakt veel gebruik van coaching
Grote bedrijven in Nederland zetten vaak professionele coaches in ǀ Pixabay - Skitterphoto

De Vereniging voor Coaching

Een andere professionele instelling gevestigd in Nederland is de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO), een toonaangevende onafhankelijke en professionele non-profit organisatie die zich toelegt op het promoten van optimale werkmethoden en het vergroten van het bewustzijn en de normen van coaching, wereldwijd.

Hun doel is om uitmuntendheid in coaching te inspireren en te verdedigen, om het coaching vak te bevorderen en een duurzaam verschil te maken voor individuen, organisaties en de samenleving.

Er staan tientallen coaches in Nederland klaar om je te helpen je professionele doelen te bereiken en de carrière te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!