Je carrière veranderen of je carrière succesvol organiseren, is niet zo eenvoudig als het klinkt, vooral als zo'n groot deel van ons leven wordt beheerst door onze banen en het bedrijf waar we voor werken.

Veel werknemers ondervinden moeilijkheden om een ​​stap terug te doen, missen zelfvertrouwen of vinden het moeilijk om hun vaardigheden en de vereiste competenties te matchen om een ​​nieuwe functie te vervullen, en professionele coaching is steeds meer nodig door de professionele ontwikkeling van werknemers.

Volgens een onderzoek van Price Waterhouse Coopers op de coaching markt (2013) is het onder de aandacht van het publiek gekomen dat professionele coaches een zeer behoorlijk salaris verdienen:

4% van hen verdient meer dan € 126.000 per jaar via coaching, 15% verdient jaarlijks minder dan € 10.000, 15% verdient van € 10.000 tot € 20.000 en 56% verdient jaarlijks tussen € 20.000 en € 75.000.

Van professionele doelen tot de prijzen van individuele sessies, kan het kiezen van een coach ontmoedigend zijn. Dus hoe vind je de beste coach voor jou? Hier zijn onze tips over het vinden van de perfecte match.

Het 'GROW' model van coaching bestaat uit vier stappen
Het 'GROW' model van coaching brengt structuur aan in een coachingsgesprek ǀ Pixabay - TheDigitalArtist
De beste leraren Persoonlijke ontwikkeling beschikbaar
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe Kun Je Realistische Doelen Stellen met een Loopbaancoach

Professionele coaches zijn er om hun cliënten de juiste hulpmiddelen te geven om met een specifieke situatie om te gaan om hun professionele leven te verbeteren. Deze verbetering omvat vaak het verkrijgen van een betere balans tussen werk en privé, het verbeteren van prestaties en het beklimmen van de bedrijfsladder. Dit alles betekent dat cliënten vaak veel van hun professionele coach verwachten.

Of het nu gaat om zakelijke coaching, team coaching of individuele coaching, de gecoachte zal ongetwijfeld verwachtingen hebben van zijn persoonlijke coach.

Gezien de toenemende concurrentie en globalisering van de werkomgeving, is welzijn op het werk een belangrijke focus geworden op de recente ontwikkeling van managementstijlen. Professionele coaches kunnen dan om een ​​aantal redenen worden ingehuurd:

 • Stress management;
 • Efficiëntie verbeteren;
 • Verduidelijking vraagstelling;
 • Een marktonderzoek doen;
 • Slagen in een professionele omscholing;
 • Een hogere leidinggevende worden.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling is daarom een ​​‘allesomvattende’ term die iedereen ten goede komt:

 • Een overname voorbereiden;
 • Spreken in het openbaar beheersen;
 • Zelfbewustzijn verbeteren;
 • Je weg vinden;
 • Een nieuw beroep te leren;
 • Andere professionele vaardigheden leren;
 • Jezelf vragen stellen;
 • Vaardigheden voor conflictbeheer verbeteren;
 • Werken in het personeelsmanagement, enzovoort.

We kunnen nog steeds tientallen redenen noemen waarom professionele coaching de afgelopen jaren zo'n dramatische groei heeft doorgemaakt. Al die punten zullen worden gebruikt als referenties tijdens de coach/gecoachte sessies en tijdens hun samenwerking.

Hoe definieer je jouw verwachtingen voor jouw coaching sessies? Je moet vooral verwachten dat je coach actief naar je problemen en vragen luistert, je objectief adviseert, empathisch en altijd bijzonder punctueel is voor je sessies.

Een professionele persoonlijke coach moet aan bepaalde voorwaarden voldoen
Een persoonlijke coach moet jou zijn onverdeelde aandacht geven ǀ Pixabay - jamesoladujoye

De coach zal de behoeften van zijn cliënt moeten analyseren, zich hieraan moeten aanpassen en oplossingen moeten voorstellen waarmee hij de afgesproken doelen kan bereiken.

Dus moeten ze altijd waken voor elk oordeel!

Dit zijn de fundamenten van het beroep van coach.

Een cliënt die wordt gecoacht - en die een groot deel van zijn inkomen heeft afgestaan om te worden gecoacht - zal hopen concrete resultaten te behalen, hoewel geen enkele professionele coach een resultaatsverbintenis heeft, maar een middelenverbintenis.

Dit betekent dat de cliënt zelf consistente en haalbare persoonlijke doelen moet hebben geïdentificeerd.

Een van de vele missies van de coach is om eerlijk te zeggen voor of tegen de haalbaarheid van een professioneel project te zijn.

Dat is allemaal goed, maar hoe slagen cliënten erin hun persoonlijke doelen te stellen?

Over het algemeen komen cliënten naar professionele coaches die hun eigen zwakheden al kennen: verlegenheid, moeilijke interpersoonlijke communicatie, frustraties, teleurstellingen, emotionele afhankelijkheid, slechte team coherentie, enzovoort.

Deze zullen als basis dienen om de moeilijkheden te beschrijven die zich voordoen bij het ontmoeten van de professionele coach.

De uitdaging ligt in het moeten nadenken over problemen die we ondervinden: een gecertificeerde coach vervult de rol van een psycholoog, een socioloog en een bemiddelaar, omdat ze proberen de weg te banen naar vooruitgang en succes.

Hoe kun je bijvoorbeeld je carrière veranderen, kunt je na 10 jaar bank- en verzekeringsadvies een bakker worden?

Hoe te weten of de beoogde verandering haalbaar is?

Wat Betaal Je Een Loopbaanadviseur?

Hoeveel kost het om wat benodigde en verdiende hulp te krijgen?

De prijzen van professionele coaching-sessies lopen sterk uiteen, omdat er geen wettelijk kader voor de branche bestaat.

Bovendien zijn er net zoveel verschillende coaches als er problemen zijn: verschillende problemen vereisen verschillende vaardigheden en coaches volgen vaak specifieke trainingsprogramma's, afhankelijk van hun specialisatie. Elke specialisatie wordt vaak anders beoordeeld als het gaat om het tarief dat je in rekening wordt gebracht.

Deze specialisaties worden behaald tijdens de trainings- en accreditatiecursus van de coach: Neuro Linguïstisch programmeren (NLP), Transactionele Analyse, leiderschapsmanagement, systemische aanpak, geweldloze communicatie, conflictbeheer, enzovoort.

Spreken in het openbaar moet je leren
Goed spreken in het openbaar betekent dat je indruk kunt maken op je publiek ǀ Pixabay - janeb13

Verschillende soorten professionele coaching betekenen dan verschillende tarieven.

Op de markt kom je alles tegen, van zelfstandige coaches die alleen werken tot coaches in loondienst die deel uitmaken van een coachingsbedrijf of een adviesbureau.

Facturering kan plaatsvinden per uur - zoals het geval is voor onze docenten en coaches op Superprof - of facturatie kan een pakket bevatten, volgens een trilaterale overeenkomst tussen de werknemer, hun werkgever en de coach.

Ten slotte verschillen de tarieven afhankelijk van de vraag of het gaat om leidinggevenden coaching, bedrijfscoaching, persoonlijke coaching, afhankelijk van de complexiteit van de te bereiken doelstellingen en de positie van de gecoachte.

Het begeleiden van leidinggevenden en managers zal natuurlijk meer kosten dan het begeleiden van werknemers, omdat de te behandelen situaties bij een hoog kwalificatieniveau veel complexer zullen zijn (marketingstrategie, managementondersteuning, enzovoort).

Dus hoeveel kost het?

Gemiddeld kan de prijs van een sessie oplopen tot € 600,- of € 700,- wanneer een bedrijf namens een van zijn medewerkers de expertise van een coachingsbedrijf vraagt.

Bij individuele coaching is er een 'relatieve marktprijs' die schommelt tussen € 80,- en € 150,- voor sessies in de Randstad, en tussen € 60,- en € 100,- in de kleinere steden in Nederland.

Dat is inderdaad veel geld, maar het moet worden gezien als een investering om je welzijn op het werk, je salaris, je belangrijkste vaardigheden en je mate van belangrijkheid in je bedrijf te vergroten.

Opgemerkt moet worden dat het trainingsplan vaak zeer weinig sessies omvat, zelden meer dan tien uur en zeer zelden meer dan een jaar. Het doel is om zo snel mogelijk zonder coach te kunnen.

Op Superprof ligt het gemiddelde uurtarief tussen € 30,- en € 40,- per uur, afhankelijk van de stad waar je naar op zoek bent.

Dit soort persoonlijke coaching omvat vaak de voorbereiding op sollicitatiegesprekken of cursussen om je werk en leven gerelateerde stress beter te beheren.

Als je op zoek bent naar het leren van specifieke vaardigheden, zul je zeker hogere bedragen in rekening worden gebracht: tussen € 3.500 en € 7.000 exclusief belastingen voor een coaching directeur of topmanager en tot € 15.000 exclusief belastingen voor een teamcoach.

Teamcoaching kan een bedrijf winst opleveren
Professionele teamcoaching verbetert de samenhang van de groep en de productiviteit ǀ Pixabay - Free-Photos

Deze Types Loopbaancoach Zijn Er!

Nu we de prijsklasse van dergelijke diensten kennen en weten hoe we onszelf realistische doelen moeten stellen, blijft het moeilijkste deel van het proces: de juiste coach kiezen!

De meeste coaches op Superprof bieden de allereerste sessie gratis aan: deze manier wordt vaak gebruikt om elkaar te leren kennen en om een ​​actieplan te ontwikkelen dat aansluit op de behoeften van de cliënt.

In een bedrijfswereld die meer en meer de voortdurende training van werknemers op prijs stelt, wordt er vaak een verkenningssessie georganiseerd voordat de coach/gecoachte-relatie in de coachingsfase komt.

Het vinden van een coach is in wezen super eenvoudig gemaakt dankzij online platforms en zoekmachines. Hier moet je beginnen met zoeken:

 • International Coach Federation (ICF), Nederland;
 • Superprof;
 • De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO);
 • Een nieuwe baan.

De criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij het vergelijken van de verschillende profielen die je tegen zult komen, moeten zijn:

 • Welke training heeft de coach gevolgd: coaching, NLP-training, enzovoort;
 • De ervaring van de coach: hoeveel jaar ervaring hebben ze;
 • Het contract: hoeveel sessies?
 • De prijs: per uur, per sessie of een all-inclusive pakket;
 • Wat is hun ethische code;
 • Welke specialisatie: NLP-beoefenaar, collectieve intelligentie, emotionele intelligentie, coaching om je bedrijf op te zetten, assertieve coaching, enzovoort.

Door de profielen op Superprof te vergelijken - die veel professionele coaches beschikbaar heeft voor een-op-een sessies of via de webcam – zul je zeker een breed scala aan prijzen opmerken: van € 15,- per uur in kleinere steden tot € 200,- per sessie in de hoofdstad.

Deze enorme kloof hangt af van de ervaring en de aard van de gepersonaliseerde coaching die je nodig hebt.

Kies je voor een pas afgestudeerde coach - ideaal als je een klein budget en gemakkelijke doelen hebt (een sollicitatiegesprek voorbereiden of een vaardigheidsbeoordeling maken), of heb je professionele ontwikkeling op hoog niveau nodig (welke stijl van management, het overtuigen van buitenlandse managers en investeerders, enzovoort)?

Op elk van de platforms, vind je online, profielen van coaches die zeer begrijpelijk zullen verschillen omdat deze lijn van werken geen strikt curriculum volgt.

Het laatste wat je moet doen, is de professionele coach kiezen waarvan jij denkt dat deze het beste bij jouw doelen en budget past en aan de slag gaat naar een meer bevredigende carrière.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!