De missie van een professionele coach is soms delicaat: coaching gaat over het helpen van anderen om concrete resultaten te bereiken bij het realiseren van hun professionele doelstellingen, door persoonlijke ondersteuning te bieden om welzijn op het werk te bereiken.

Volgens een ICF Global Coaching Study 2016, uitgevoerd in 137 landen over de hele wereld, zijn er ongeveer 53.300 mensen die wereldwijd als professionele coach werken.

Of het nu is om je professionele kennis te vergroten, je voor te bereiden op professionele ontwikkeling, zelfvertrouwen terug te krijgen, je voor te bereiden op een nieuwe baan, stress te beheren, emoties te beheren, een nieuw beroep te leren, enzovoort, veel mensen gebruiken een professionele levenscoach.

Voordat je echter wordt gecoacht door een individueel coaching programma, moet je echter een enkele stap zetten: je verwachtingen bepalen!

Hier zijn onze tips om je doelen te bepalen voordat je een gecertificeerde professionele coach belt.

Stel eerst je doelen
Weet wat je wilt, voordat je een coach benadert ǀ Pixabay - geralt
De beste leraren Persoonlijke ontwikkeling beschikbaar
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roel
5
5 (8 reviews)
Roel
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatima
4,9
4,9 (11 reviews)
Fatima
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (4 reviews)
Ton
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Angela
5
5 (8 reviews)
Angela
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolien
5
5 (8 reviews)
Carolien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
5
5 (6 reviews)
Oussama
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ella
5
5 (5 reviews)
Ella
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Verwachtingen van Cliënten van hun Professionele Coach

Een bedrijf oprichten, een portfolio van cliënten beheren in een multinationaal bedrijf, stress beheren als je een senior-manager bent, de emotionele last van een te veeleisende baan verminderen of een stap terug kunnen doen, zijn allemaal problemen die leiden tot cursussen in persoonlijke ontwikkeling.

En precies, als het water je aan de lippen staat, besef je dat misschien niet per se. Aan de andere kant is het onmogelijk om een ​​stap terug te doen uit je situatie.

Dit is een belangrijke verwachting die cliënten van het beroep coaching zullen hebben: als je een professionele coach bent, moet je empathisch zijn en actief luisteren naar de problemen van elke persoon.

Door het kameleon beleid aan te nemen, krijg je een beter algemeen inzicht in de problemen die cliënten ondervinden.

Tussen de analyse van het verzoek van de cliënt en de inzet van coaching hulpmiddelen om hun situatie te verbeteren, is het een kolossale taak die op het kruispunt tussen psychologie en sociologie moet worden uitgevoerd.

Kortom, je moet de hersenen van de cliënt ingaan om hun gevoeligheid te kennen.

Maar in bredere zin: je belt geen coaching bureau zonder een duidelijk idee te hebben van wat je wilt, vooral als je weet dat de kosten van een professionele coach een of twee maanden huur kunnen vertegenwoordigen.

Hier is een lijst van wat je kunt verwachten van een gecertificeerde coach:

  • Actief luisteren;
  • De mogelijkheid om jezelf in twijfel te trekken;
  • Weten hoe coaching hulpmiddelen kunnen worden aangepast;
  • Oprechtheid over de haalbaarheid of niet van het levensproject van de klant;
  • De juiste vragen vinden;
  • De mogelijkheden benadrukken.

Kortom, loopbaanmanagement door individuele coaching of in-company coaching voor bijvoorbeeld personeelszaken vereist een kernwaarde die elke coach moet hebben: objectiviteit.

We zouden zelfs de afwezigheid van oordeel en het respect voor de inzet van cliënten willen toevoegen.

Coaching bijeenkomsten moeten in theorie cliënten kunnen motiveren: het gevoel geven dat er vooruitgang is geboekt.

Om dit te doen, zal persoonlijke coaching of coaching voor leidinggevenden daarom de doelstellingen van de cliënt moeten confronteren met praktische oefeningen om ze in een concrete situatie te brengen: uitspreken, besluitvorming, conflictbeheer, geweldloze communicatie, de verduidelijking van de professionele omgeving, enzovoort.

Waarom?

Gewoon om te zien of de methodologische aanpak van coaching succesvol is geweest in het voldoen aan de initiële verwachtingen.

Bij een bedrijf moet een coaching contract worden ondertekend door drie partijen
Bij professionele coaching zijn meestal drie partijen betrokken: de coach, de gecoachte en het bedrijf ǀ Pixabay -rawpixel

Ken je Eigen Situatie voordat je een Coach Inhuurt

Je zou kunnen zeggen, dat dit alles werkt als je je persoonlijke doelen al kent.

Natuurlijk moet je weten wat je wilt: een betere kennis van jezelf hebben, slagen in je professionele transitie, managementcoaching om de doelstellingen van je management te bereiken, enzovoort.

Dan zijn er een aantal dingen die de coach zelf niet kan doen.

Nee, de coach is geen geest die uit een fles komt als je erover wrijft, een wezen dat snel alle wensen vervult met een enkele slag van een toverstaf.

De cliënt - dat wil zeggen jij - moet een reeks dingen kunnen beschrijven die je zou willen bereiken.

Het is misschien een goed idee om in dit stadium een ​​uitputtende lijst met criteria en wensen op te stellen - nee, geen lijst met kerstcadeaus ... - om aan je toekomstige coach voor te leggen en waarop hij moet kunnen reageren om om maximale tevredenheid te brengen.

De definitie van te bereiken doelstellingen en situaties zijn de fundamentele elementen voor het succes van het toekomstige coaching traject.

Het betekent nadenken over problemen waar je last van hebt, vragen die nog niet zijn beantwoord en die met een beetje hulp, met behulp van een externe, scherpziende en objectieve derde persoon kunnen worden opgelost.

Dit vereist een bijzondere vraagstelling: gebrek aan geldingsdrang, nieuwe rol, moeilijkheden bij het nemen van beslissingen, problemen met tijdmanagement, moeilijk stressmanagement, enzovoort.

Opgemerkt moet worden dat de gecoachte vaak de middelen in zich heeft om de antwoorden op zijn vragen te vinden: het coaching gesprek zal daarom geen therapie zijn omdat er geen psychopathologie is om te diagnosticeren, maar gewoon een begeleiding van mensen in tijdelijke moeilijkheden.

Deze ondersteuning - ondersteuning voor verandermanagement, managementondersteuning, marketingstrategie, marktonderzoek, enzovoort - is bedoeld om de gecoachte van de ene situatie naar de andere te ‘transporteren’.

Vraag jezelf vervolgens af of je een coaching traject van zes maanden tot een jaar kunt volgen, met toewijding en voldoende persoonlijke toewijding om een ​​aanzienlijk netto voordeel en een goed rendement op de investering te behalen.

Hebben we de financiële middelen om te betalen voor een adviesbureau of een coaching dienstverlener in Nederland?

Op betalingsproblemen antwoordde Superprof dat het coaching trainingsprogramma misschien door het bedrijf zelf (voor werknemers en managers) zou kunnen worden gefinancierd.

Professionele Coaching: Benoem Haalbare Doelen

Natuurlijk moeten we haalbare en redelijke doelen stellen.

Als je een freelance makelaar bent, is het opzetten van je eigen makelaarskantoor uiteraard beter haalbaar dan premier worden, hoewel we al hebben gezien dat aan de overkant van de Atlantische Oceaan vastgoedmagnaten als staatshoofden worden gekozen ...

Deze doelstellingen kunnen op drie manieren worden gedefinieerd:

Misschien wil je het begrip van menselijke relaties binnen je bedrijf beter aanpakken, je leiderschap verbeteren, duidelijke posities presenteren zonder te beledigen, enzovoort.

In gevallen waarin een bedrijfscoach vereist is, kunnen teammanagementkwesties cruciaal zijn voor de toekomst van een groep, filiaal of agentschap.

In-company training kan inderdaad bestaande fricties in interpersoonlijke communicatie uitwissen: training in geweldloze communicatie of individuele sessies om jezelf in een bemiddelaarpositie te plaatsen die interne conflicten zal verminderen en misschien zelfs de sociale cohesie in een team opnieuw op te bouwen.

Na het invoeren van nieuwe functies doet het huidige team, in de positie van insiders, alles zodat ik (ikzelf, buitenstaander) mijn managementstrategie niet kan implementeren?

Ontstaat er een interne sociale beweging in het bedrijf na een salarisverhoging die wordt toegekend aan een bestuurder in plaats van aan alle anderen?

Wanneer er een gebrek is aan professionele vaardigheden op relationeel gebied of bij conflictoplossing, kan het heel moeilijk zijn om goed teambeheer te garanderen.

Je zult het begrepen hebben: de ondervonden problemen wekken de doelstellingen op en leiden tot oplossingen!

Coaching kan tot succes leiden
Pas als je je coaching doelstellingen hebt bereikt, kun je van succes spreken ǀ Visualhunt - geralt

Professionele Coaching: Succes Komt Samen

Het definiëren van verwachtingen die verenigbaar zijn met je persoonlijkheid en professionele omgeving vóór professionele coaching zal je helpen motiveren.

Inderdaad, als te hoog richten een uitdaging oplevert, kan het vooruitzicht op een onvermijdelijke mislukking snel teleurstellen en een contraproductief effect hebben.

Er moet aan worden herinnerd dat tijdens een training of professionele ontwikkelingscursus soms een aantal positieve voordelen of effecten optreedt, en dit zonder eerder te zijn verwacht.

Dit wordt positieve externe effecten in de macro-economie genoemd.

Als de coach fysieke oefeningen doet om beter te ademen, beter te communiceren, succesvol te spreken in het openbaar, enzovoort, zien we ook spierversterking en een vermindering van cardiovasculaire risico's.

Het hebben van coaching toegewijd aan loopbaanontwikkeling heeft misschien het doel van het veranderen van loopbaantrajecten en beter betaald worden, bereikt. Als uitvloeisel kun je soms minder druk en een betere sfeer binnen het team voelen.

Ten slotte is het belangrijk om alleen te focussen op positieve beelden en ideeën in plaats van op de mislukkingen en barrières die de vooruitzichten voor succes hebben gemarkeerd.

Een coach moet altijd positief denken
Een coach moet het beste uit jou kunnen halen ǀ Pixabay - geralt

Oplossingen moeten worden ondersteund en blokkades moeten worden verwijderd, in plaats van andersom.

Dit is de rol van mindfulness meditatie, die een professionele coach, afhankelijk van de situatie, kan toepassen.

Overtuigd dat je een persoonlijke coach nodig hebt? Bezoek ons ​​Superprof-platform!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!