"Geld is niet het belangrijkste in het leven, maar het komt redelijk dicht in de buurt van zuurstof op de 'moet je hebben'-schaal." - Zig Ziglar

Hoewel geld niet alles of het belangrijkste is in het leven, hebben we het zeker nodig. Het hebben van een goede baan die een hoog salaris per jaar belooft, betekent een comfortabel bestaan. Ook opent geld de deur naar dingen en kansen die voorheen onmogelijk te bereiken waren.

Het is belangrijk om te beseffen dat geld niet gelijk staat aan geluk. Onderzoek heeft echter aangetoond dat degenen die meer verdienen dan het nationale gemiddelde per jaar, zich minder gestrest voelen. Ze lopen niet vast door angsten veroorzaakt door financiële problemen. Je zou kunnen zeggen dat het niet verkeerd is om een ​​baan te vinden die goed betaalt, aangezien dit een evenwichtigere geestelijke gezondheid betekent.

Welke beroepssectoren hebben vaak de bestbetaalde banen?

Momenteel zijn een van de meestverdienende en meest gevraagde banen die in computerprogrammering en -programmeertaal. In Nederland verdienen computerprogrammeurs boven het nationale gemiddelde en hebben ze eindeloze mogelijkheden voor groei en loopbaanontwikkeling.

Toch is het essentieel om te vermelden dat een aspirant-programmeur, voordat hij een baan als computerprogrammeur accepteert, een computer programmeertaal moet selecteren om zich in te specialiseren. Welke is de beste om te kiezen? Om de beslissing een beetje gemakkelijker te maken voor aspirant-computerprogrammeurs, zullen we aangeven welke computerprogrammeerbanen het hogere salaris bieden tussen Java- en Python-talen.

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe Krijg je een Baan als Beginnende Computerprogrammeur?

Bereid je voor op je sollictatie als programmeur
Je moet je goed voorbereiden als je gaat sollicitern op een baan als computerprogrammeur ǀ Unsplash - Brooke Cagle

Voordat we de verschillende salarissen bespreken die beschikbaar zijn voor computerprogrammeurs in de beginfase van hun carrière, is het nuttig om informatie in te winnen over het vinden van een baan als computerprogrammeur.

Deelnemen aan de arbeidsmarkt als beginneling zonder eerdere werkervaring is nooit gemakkelijk. Wat het streven zelfs nog frustrerender maakt, is dat als je je onderzoek niet hebt gedaan en niet voorbereid bent, je genoegen neemt met banen die beneden je vaardigheden en ambities liggen.

Het is nogal een verpletterende ervaring!

Toch is het belangrijk om te vermelden dat sommige specifieke tips en trucs het vinden van een baan als computerprogrammeur vanaf het begin beter beheersbaar maken. Zoals? Hier volgen enkele ingenieuze stappen die je moet nemen bij het zoeken naar een baan als programmeur:

 1. Zorg voor een online aanwezigheid: Voordat de zoektocht naar een baan begint, wordt het voor aspirant-computerprogrammeurs ten zeerste aanbevolen om een ​​webportfolio te hebben. Daarin worden hun unieke vaardigheden, eerdere opleiding en werkervaring benadrukt. Gebruik een gerenommeerde site zoals LinkedIn, aangezien deze door veel professionals over de hele wereld wordt vertrouwd;
 2. Netwerk: Nadat je je professioneel ogende profiel op LinkedIn of een andere professionele portfoliosite hebt gezet, is het tijd om je profiel te delen. Dat kan zijn met vroegere werkgevers, klasgenoten en andere sterk aanbevolen leden van de computertechnologiesector. Netwerken bied je de mogelijkheid om alumni contacten te krijgen en vertrouwde personen te bereiken. Zij kunnen je helpen bij het zoeken naar een baan en potentiële werkgevers te vinden die op zoek zijn naar nieuwelingen;
 3. Advies accepteren: Nadat je voldoende contacten hebt opgebouwd in de informaticasector, is het misschien verstandig om enkele vertrouwde collega's of mentoren op dat gebied om advies te vragen. Hoe zijn zij aan hun eerste baan gekomen en succesvol zijn geworden. Plan ook kleine interviewsessies met werkende computerprogrammeurs om je meer te vertellen over je portfolio;
 4. Surf op het web: In een digitale wereld worden de meeste potentiële vacatures online geplaatst via vacaturesites zoals Indeed, Monsterboard, Nationale Vacaturebank en Werk.nl. Daarom moet je, als je nieuw bent bij het zoeken naar een baan, dagelijks zoeken naar vacatures voor computerprogrammering. Solliciteer op zoveel mogelijk banen en wees niet bang om meer informatie te bieden dan minder. Sommige werkzoekenden nemen rechtstreeks contact op met specifieke bedrijven in hun vakgebied voor banen. Een gewaagde zet, maar het werkt!
 5. Bereid je voor op het sollicitatiegesprek: Nadat je van een paar recruiters hebt gehoord, is het tijd om je sollicitatievaardigheden te oefenen voor de grote dag! Hoewel iedereen moet oefenen voor interviews, geldt dit nog meer voor computerprogrammeurs zonder eerdere praktijkervaring. Wees klaar om moeilijke vragen te beantwoorden. Toon interesse in de specifieke kenmerken van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Al heb je niet veel ervaring, probeer te allen tijde vertrouwen uit te stralen;
 6. Follow-up: Hoewel het niet nodig is, kan het een goed idee zijn om de recruiter na een sollicitatiegesprek bij een bedrijf waar je wilt werken, een e-mail te sturen om hem te bedanken. Je kunt extra enthousiasme over de functie laten weten en waarom je perfect bij het bedrijf in kwestie zou passen. Dit geeft de werkgever een goede smaak in de mond en een positieve indruk van jou.

Als je een van de eerdergenoemde stappen volgt, al dan niet in chronologische volgorde, bereid je jezelf voor op een enorm succesvol sollicitatiegesprek bij een welvarende baan. Het zou niet lang meer duren voordat het geld je kant op komt!

Over geld gesproken, wat is het jaarinkomen van een Java-computerprogrammeur? Blijf lezen om meer te weten te komen!

In grote steden is meer te verdienen voor een Java-programmeur
Het inkomen van een Java-programmeur varieert algelang zijn of haar ervaring ǀ Unsplash - Fatos Bytyqi

Het Gemiddelde Salaris van een Java Ontwikkelaar

Het is belangrijk om te vermelden dat het onmogelijk is om het exacte jaarsalaris van elke Java-ontwikkelaar te bepalen. Waarom is dat? De meeste jaarlijkse inkomsten zijn afhankelijk van de projecten die een programmeur moet voltooien. Bovendien zijn de specificaties rond zijn werk, zoals gewerkte uren per week en het opleidingsniveau van de computerprogrammeur van belang.

Toch is het veilig om te zeggen dat een gemiddeld inkomen van een Java-programmeur in Nederland kan worden vastgesteld, en een marge kan worden bepaald. Hoe gebeurt dat? Door vergelijkbare banen van Java-computerprogrammeurs bij verschillende bedrijven samen te berekenen en het gemiddelde bedrag te vinden.

Het is ook vermeldenswaard dat het salaris van instapposities sterk varieert van ervaren personen die al meer dan tien tot vijftien jaar in Java programmeren.

In Nederland bijvoorbeeld, kunnen de meeste Java-ontwikkelaars die net zijn begonnen en die geen eerdere praktijkervaring hebben, ongeveer € 2.500 per maand verdienen, afhankelijk van de werkgever. Aan de andere kant van het spectrum kunnen Java-ontwikkelaars met jarenlange betrokkenheid op het gebied van informatica een gemiddeld salaris van € 4.500 per maand verwachten.

Wanneer je de banen op instapniveau combineert met de salarissen van ervaren Java-ontwikkelaars, krijg je daarom een ​​gemiddeld salaris van € 3.500 per maand.

Er zijn in Nederland veel banen beschikbaar voor programmeurs die gespecialiseerd zijn in Java-programmeertaal. Als je echter met een hoger salaris bij een bekend bedrijf wilt beginnen, kun je het beste verhuizen naar grotere steden zoals Amsterdam of Den Haag.

Hoe zit het nu met Python-programmeurs? Hoeveel geld verdienen ze per jaar? Laten we het uitzoeken onder het volgende subkopje.

Uitzoeken Hoeveel een Python-Programmeur Verdient

Als je Python leert heb je kans op een goedbetaalde baan
De salarissen van ervaren Python-programmeurs liggen hoger dan het nationale gemiddelde salaris voor voltijdwerkers in Nederland ǀ Unsplash - Riku Lu

Net als bij Java-ontwikkelaars hangt het jaarsalaris van Python-programmeurs af van verschillende factoren. Zoals? Hieronder volgen enkele details die bepalen hoeveel geld een Python-programmeur zal verdienen:

 • Fulltime of parttime functie;
 • De reputatie van het bedrijf;
 • De taken die nodig zijn;
 • De grootte van de projecten die moeten worden voltooid;
 • Het aantal jaren ervaring die je hebt.

Alle eerdergenoemde punten bepalen of een Python-programmeur een gemiddeld salaris zal verdienen, hetzij aan de bovenkant of aan de onderkant van de schaal.

Toch is het essentieel om te vermelden dat zelfs instapposities voor Python-enthousiastelingen veel hoger zijn dan het nationale gemiddelde salaris voor voltijdwerkers in Nederland.

Volgens Indeed kunnen mensen die voor het eerst in Python werken zonder eerdere praktijkervaring een jaarsalaris van ongeveer € 40.023,- verwachten. Na enkele jaren van aanscherping van hun vaardigheden, kunnen ervaren Python-programmeurs echter meer dan € 63.552,- per jaar verdienen als ze bij hetzelfde bedrijf blijven.

Het gemiddelde salaris van een Python-computerprogrammeur in Nederland ligt echter tussen € 46.307,- en € 59.597,- per jaar op basis van informatie van verschillende banen en vacatures. Python-programmeurs hebben continu ruimte voor groei in hun domein en zullen nooit maanden of jaren werkloos zijn, aangezien de computerwetenschapssector constant in trek is.

Wie verdient meer geld? Een Python- of Java-Programmeur?

Python-programmeurs verdienen het hoogste salaris
Python-programmeurs verdienen meer als Java-programmeurs ǀ Unsplash - lilzidesign

Dus, na zowel de gemiddelde salarissen van Java- als Python-programmeurs in overweging te hebben genomen, is het veilig om te zeggen dat er een duidelijke winnaar is. Van de twee soorten programmeurs hebben Python-programmeurs de neiging om meer geld per jaar te verdienen op basis van betrouwbare data.

Als je computerprogrammeur bent voor het geld, dan lijkt het erop dat je Python moet leren, aangezien het meer goedbetaalde banen belooft.

Toch is het belangrijk om te vermelden dat het kan gebeuren dat er Java-ontwikkelaarsposities worden gevonden die meer betalen dan die beschikbaar zijn voor Python-programmeurs. Een ding is zeker; je zult een hoog jaarinkomen verdienen, of je nu besluit om te leren programmeren als Java- of Python-programmeur!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!