"Een programmeertaal is als een natuurlijke, menselijke taal in die zin dat het bepaalde metaforen, afbeeldingen en denkwijzen bevoorrecht." -Seymour Papert

Computerprogrammeurs zijn veel creatiever en artistieker dan we denken. De meesten van ons zien computerprogrammeurs als hoe ze in films en televisieprogramma's worden afgeschilderd. Ze worden gezien als rebelse hackers die in slecht verlichte kamers werken en aan de rand van de samenleving staan. Dat kan echter niet verder van de waarheid zijn, aangezien code-experts moeten samenwerken met hun teamleden en complexe programmeertalen moeten leren.

Het is een bekend feit dat het leren van een vreemde taal inspanning en vasthoudendheid vereist. Daarom, aangezien programmeurs vloeiend moeten worden in ten minste één of twee programmeertalen, hebben ze dezelfde kwaliteiten aangescherpt en zijn ze hoogopgeleide werkende professionals.

Toch, voordat beginnende programmeurs de basisprincipes van computerprogrammering beginnen te leren, kunnen ze zichzelf de vraag stellen: welke programmeertaal is de beste? Is het Python? Is het Java of C++?

Om het debat voor eens en voor altijd te beslechten, zullen we de kenmerken van zowel Java als Python benadrukken om te bepalen welke het beste is om te leren. Laten we beginnen!

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (10 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (10 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Eigenschappen van Java

Java kan het best worden gebruikt bij het werken aan programmeerprojecten in de bedrijfsomgeving
Java is gemaakt door informatica-ingenieurs ǀ Pixabay - Innovalabs

Voordat we alle positieve en negatieve eigenschappen van Java bespreken, is het essentieel om eerst een idee te krijgen van de basiskenmerken van deze programmeertaal. Dit om nieuwelingen op het gebied van computerprogrammering te instrueren.

Eerst en vooral is het een programmeertaal op hoog niveau. De taal bestaat al 25 jaar en wordt door veel programmeurs over de hele wereld gebruikt. Het moet niet worden verward met soortgelijk klinkende termen als Javascript dat ook een programmeertaal is. Java is gemaakt door informatica-ingenieurs om zo min mogelijk implementatieafhankelijkheden te hebben.

Java is gemaakt door de Oracle Corporation en wordt voornamelijk gebruikt om grote applicaties van ondernemingsklasse te bouwen die het grote publiek kan gebruiken. Deze programmeertaal kan het beste worden gebruikt bij het werken aan programmeerprojecten in de bedrijfsomgeving. Hoewel het waar is dat dit codeerprogramma ook kan worden gebruikt voor kleine taken, is het niet noodzakelijkerwijs hiervoor gemaakt.

Java is geliefd bij veel computerprogrammeurs en volgens veel media is het de nummer één computerprogrammeertaal.

Het is ook essentieel om te vermelden dat het schrijven van code in de programmeertaal Java een van de belangrijkste manieren is om code te maken die als bytecode wordt gebruikt. Andere bytecode-vertaalprogramma’s zijn Python, Ada, Javascript en Ruby.

Wat zijn toch enkele van de beste functies en aspecten van het gebruik van deze codeertaal waardoor het opvalt naast andere computer programmeertalen? Blijf lezen om meer te weten te komen!

Pluspunten van het Gebruik van Java

Sinds de oprichting meer dan 25 jaar geleden heeft Java een uitstekende reputatie opgebouwd onder de leden van de computerwetenschappengemeenschap. Het biedt de volgende voordelen die het een uitstekende optie maken voor elke programmeertaak:

 • Het is gebruiksvriendelijk: Hoewel Java een computer programmeertaal op hoog niveau is, betekent dat niet dat het onmogelijk te gebruiken is. Deze codeertaal wordt uitzonderlijk aanbevolen voor beginners die vloeiend willen worden in ten minste één computerprogrammeertaal. Het is gemakkelijk om extra codeertalen te schrijven, te compileren, te debuggen en te leren wanneer je Java gebruikt;
 • Het is object georiënteerd: In vergelijking met andere computertalen is Java erg object georiënteerd, waardoor je modulaire programma's kunt maken en code efficiënter kunt hergebruiken;
 • Java is platform onafhankelijk: een ander briljant aspect van Java is dat het niet alleen afhankelijk is van de platforms die het herkent. Java-code kan moeiteloos van het ene computersysteem naar het andere worden verplaatst. Geavanceerde computerprogrammeurs waarderen de platform onafhankelijkheid van deze codeertaal, omdat het de mogelijkheid betekent om een ​​identiek programma op verschillende besturingssystemen uit te voeren;
 • Het is relatief veilig: Wanneer iemand zegt dat een computerprogrammeertaal veilig is, is deze minder kwetsbaar voor ernstige veiligheidsbedreigingen. Java heeft geen verwijzingen en het heeft een Security Manager waar je toegangsregels kunt specificeren.

Hoewel de eerdergenoemde voordelen van het gebruik van Java behoorlijk briljant zijn, zoals alles in het leven, zijn er enkele nadelen aan het gebruik van dit programma. Zoals? Lees het volgende gedeelte om meer te weten te komen over de nadelen van Java.

Java is een computertaal op hoog niveau
Voordat je een computertaal gaat leren is het handig om ook de nadelen te overwegen ǀ Pixabay - eignatik17

Minpunten van het Kiezen van Java

Voordat je Java gaat gebruiken voor computerprojecten, is het verstandig om de nadelen te overwegen. Waarom is dat? Zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en kunt bepalen of de voordelen belangrijker zijn dan de nadelen.

Hieronder volgen de nadelen van het gebruik van Java als programmeertaal voor computers:

 • Verbose is een term die bekend is onder programmeurs. Verbose betekent dat er te veel woorden worden gebruikt. Hoewel het een voordeel kan zijn om verschillende regels code uitgeschreven te zien wanneer je een programmeertaal leert, beschouwen veel programmeurs het vaak als te ingewikkeld en minder leesbaar. In vergelijking met Python is de codering die in Java wordt gebruikt behoorlijk complex;
 • Slechte prestaties: Hoewel het waar is dat alle computerprogrammeertalen op hoog niveau op een of ander moment te maken hebben met slechte prestaties, heeft Java om verschillende redenen de reputatie van slechte prestaties. Zoals? De garbage collector-optie, verkeerde caching configuratie, thread-deadlocks en Out-of-Memory-fouten dragen bij aan het vertragen van taken.

Nu je meer hebt gelezen over zowel de voor- als de nadelen van het kiezen om met Java te programmeren, kun je een weloverwogen beslissing nemen. Houd er rekening mee dat deze programmeertaal het meest geschikt is voor programmeurs die gespecialiseerd zijn in het werken voor domeinen zoals Android-apps, softwareproducten, financiële programma's en handelsapplicaties.

Laten we nu eens kijken naar Java's aartsvijand: Python!

De Kenmerken van Python

Zoals we deden met Java in de voorgaande subkop, zullen we, voordat we ons concentreren op de voor- en nadelen van Python, enkele kenmerken ervan bespreken. Het is bijvoorbeeld ook een programmeertaal op hoog niveau die voor het eerst verscheen in 1991. Python is gemaakt door de Python Software Foundation en is regelmatig bijgewerkt om de werkbaarheid te verbeteren en bugfixes op te lossen.

Python heeft de mantra om het ontwerp en de code zo leesbaar mogelijk te maken voor alle gebruikers. Deze programmeertaal staat ook bekend in de computerprogrammeringsgemeenschap vanwege het opmerkelijke gebruik van significante inspringing.

Het is een programmeertaal voor algemene doeleinden, wat betekent dat het verschilt van andere talen, omdat het kan worden gebruikt voor extra programmeer- en softwareontwikkelingstypen naast web ontwikkeling.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Python? Of waarom zou een beginnende programmeur ervoor kiezen om deze programmeertaal te leren gebruiken? Blijf lezen om meer te weten te komen!

Onderzoek de nadelen van Python
Python is een van de zwakste codeertalen voor mobiel computergebruik ǀ Pixabay - geralt

De Voordelen van het Leren van Python

Python een computertaal is die al een tijdje bestaat, langer dan andere codeertalen. Dat betekent niet dat het sterk wordt gesuggereerd en een van de beste codeertalen voor beginners is. Hier volgen enkele vaste en betrouwbare redenen om deze programmeertaal te leren gebruiken:

 • Eenvoudig te gebruiken: Hoewel het een computerprogrammeertaal op hoog niveau is, is het gemakkelijk te gebruiken. De makers ervan zijn trots dat het beter leesbaar is in vergelijking met andere programmeertalen. De leercurve van Python is erg kort en beginners kunnen zich na een paar weken regelmatig coderen op hun gemak voelen. Het is dynamisch getypt en in vergelijking met Java is er minder code nodig om op hetzelfde punt te komen;
 • Veelzijdig: Het wordt niet alleen gebruikt voor het programmeren van één specifiek ding. Python is ook geprezen als zeer veelzijdig omdat gebruikers snel scripting kunnen bereiken. Het kan tegelijkertijd enorme softwareprojecten voor grote bedrijven ontwikkelen;
 • Een grote gemeenschap van programmeurs: De taal wordt door miljoenen programmeurs wereldwijd wordt gebruikt. Er is online een grote gemeenschap van actieve en aanwezige leden. Het is essentieel om te vermelden dat enkele van de beste computerwetenschappelijke geesten in het land bijdragen aan online forums door wijs advies te geven over Python.

Zijn er nadelen? Ja er zijn. Lees het volgende gedeelte om meer te weten te komen over de nadelen van Python.

Enkele Nadelen van het Gebruik van Python

Hoewel de voordelen van het gebruik van Python overweldigend positief zijn, betekent dat niet dat er geen nadelen zijn. De volgende zijn enkele van de nadelen van het gebruik ervan volgens ervaren programmeurs:

 • Niet aanbevolen voor mobiele ontwikkeling: Veel van de beste programmeurs zijn het erover eens dat Python een van de zwakste codeertalen is voor mobiel computergebruik. Het is belangrijk om te vermelden dat zowel Android als iOS geen ondersteuning bieden voor deze programmeertaal. Dus als je in app-ontwikkeling moet werken, is het misschien het beste om iets anders dan deze programmeertaal te selecteren;
 • Ernstige problemen met threading: De meeste programmeurs hebben geklaagd dat Python niet goed is voor threading, en er doen zich enkele problemen voor. Waarom is dat? Python heeft een Global Interpreter Lock (GIL) waarmee slechts één thread tegelijk kan werken.

Gezien zowel de positieve als de negatieve aspecten van Python, is het nog steeds een van de beste programmeertalen om te gebruiken. Het zou hoog op je lijst moeten staan ​​voor je volgende programmeerproject.

Bepalen Wat het Beste is: Python of Java?

Nu we de voor- en nadelen van zowel Java als Python hebben overwogen, blijft de vraag: wat is het beste?

Het is belangrijk om te vermelden dat het kiezen van een computerprogrammeertaal een persoonlijke beslissing is. Je moet zorgvuldig nadenken over de functies die je in een codeertaal nodig hebt om jouw specifieke werktaken uit te voeren.

Door rekening te houden met de projecten waaraan je waarschijnlijk zult werken, kun je beslissen door de voor- en nadelen van elke computerprogrammeertaal te analyseren.

Omdat Java en Python beide veel worden gebruikt en als goed worden beschouwd, is het moeilijk te zeggen welke het beste is, omdat hun functies variëren. Als je echter een beginner bent en geleidelijk kennis wilt maken met de wereld van computerprogrammering en tegelijkertijd over veel bronnen wilt beschikken om je op weg te helpen, raden we je aan Python te kiezen.

Het kiezen van een computerprogrammeertaal is een persoonlijke beslissing
Als beginner in de wereld van computer programmeren beschikt Python over veel leerbronnen ǀ Unsplash - Hitesh Choudhary

Daar heb je het, de winnaar is Python!

Tot slot is het de moeite waard om te vermelden dat beide geldige opties zijn en als je besluit Java te gebruiken in plaats van Python, zul je niet teleurgesteld zijn!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!