'Praten is goedkoop. Laat me de code zien.' - Linus Torvalds

Computerprogrammeurs hebben een opwindende manier om te communiceren en hun gedachten te uiten, omdat ze dit doen door middel van code. Het is essentieel om te vermelden dat code niet slechts een chaotische mix is ​​van letters, cijfers en interpunctie. In plaats daarvan is het een taal die programmeurs gebruiken om besturingssystemen te instrueren om opdrachten uit te voeren.

Java codeertaal kan in het begin best moeilijk zijn
Code niet slechts een chaotische mix is van letters, cijfers en interpunctie ǀ Flickr.com - Ngoc Ha

In tegenstelling tot wat de meeste mensen eerder dachten, bestaat er ook meer dan één codeertaal. Net als de vreemde talen die mensen spreken, afhankelijk van waar ze zich in de wereld bevinden, reageren computers op verschillende coderingstalen die zijn vastgesteld door computer- en software-ingenieurs.

Is computer programmeren niet zo veel interessanter dan je had verwacht? Dat dachten we al!

Toch is het essentieel om te vermelden dat, aangezien er zoveel programmeertalen zijn om te leren en zo weinig tijd, een aspirant-codeur een paar codeertalen moet selecteren die hij/zij  wil leren en gebruiken tijdens zijn/haar carrière in de sector van de informatica en technologie.

De meest gebruikte programmeertalen zijn C++, Ruby, Java, Python en JavaScript.

Zonder verder oponthoud zullen we in deze blog van vandaag bespreken hoeveel codeertalen een computerprogrammeur zou moeten kennen en of het het beste is om Python of Java te leren.

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoeveel Codeertalen moet een Computerprogrammeur Kennen?

Voordat we het hebben over de vraag of een beginnende computerprogrammeur zijn aandacht eerst moet richten op het leren van Python of Java, is het misschien een goed idee om veel beginnersvragen te beantwoorden. Hoeveel codeertalen moet een computerprogrammeur kennen?

Het is vermeldenswaard dat een officiële organisatie geen specifieke regel vaststelt. Volgens sommigen bestaat er een oud advies onder programmeurs over hoeveel programmeertalen een succesvolle programmeur zou moeten kennen. Hoeveel zijn dat? Op basis van de begeleiding van ervaren programmeurs moeten de volgende drie soorten programmeertalen worden begrepen en effectief worden begrepen:

  • Een proceduretaal;
  • Een object georiënteerde taal;
  • Een functionele taal.

Elk van de drie eerder genoemde talen helpt programmeurs om een ​​ander denkpatroon te leren. Ook is het onder de knie hebben van drie computertalen een grote troef die je onderscheidt van de rest van de andere programmeurs.

Hoeveel codeertalen moet een computerprogrammeur kennen?
Soms hoef je maar één copmputertaal te leren ǀ Unsplash - Sigmund

Een succesvolle programmeur kan echter een welvarende carrière in de computerwetenschappen hebben door slechts één codeertaal te kennen. Toch moeten ze voortdurend werken aan het verbeteren van hun kennis van die specifieke taal om te worden uitgerust met de nodige tools om de updates in die taal bij te houden.

Omdat er geen vast aantal talen is dat je moet kennen, zou een beginnende programmeur ook meer programmeertalen moeten leren als ze zich voordoen. Iemand zou zijn tijd verspillen aan het bestuderen van een codeertaal alleen maar om te leren, terwijl hij veel werk te doen heeft.

Specifieke talen moeten worden geleerd als je je specialiseert in een bepaald type computerprogrammering. Als je bijvoorbeeld webapps wilt schrijven, kun je overwegen om de programmeertaal PHP, Java, Python of Ruby te leren. Als je bent ingehuurd om je te concentreren op het schrijven van videogames, probeer dan C++ en C# te oefenen.

Het maakt niet uit hoeveel computer programmeertalen je besluit vloeiend te leren beheersen. Java en Python zouden altijd bovenaan je lijst moeten staan.

Code Leren Schrijven in de Programmeertaal Java

Het leren schrijven van code in Java is een briljant idee als je een beginner bent zonder voorkennis van informatica. Waarom is dat? Java is een van de meest gebruikte programmeertalen aller tijden. Het is een geweldige vaardigheid die je aantrekkelijker maakt voor sollicitatiegesprekken; tenminste als je besluit om in een sector buiten de informatica en technologie te gaan werken.

Dus, zonder verder uitstel, zijn de volgende enkele suggesties om effectief te leren programmeren in Java:

  • Begin bij het begin. Als je geen eerdere kennis van programmeren en code hebt, kan het vanaf het begin overweldigend lijken. Daarom is het absoluut noodzakelijk om de basis van Java online te bestuderen. Dit kun je doen door blogs, artikelen en boeken te lezen en door YouTube-video's te bekijken. Als je de basis onder de loep neemt voordat je je eerste regels code in Java schrijft, voel je je niet als een vis uit het water;
  • Oefen elke dag. Heb je nog nooit gehoord van ‘oefening baart kunst’? Dat kan niet meer waar zijn als het gaat om het leren van Java-code! Je hoeft je codeervaardigheden niet voor langere tijd te oefenen. Twintig tot dertig minuten per dag is meestal voldoende. Om het schrijven van code te oefenen, is het ook niet nodig om software te downloaden;
  • Accepteer het advies van ervaren programmeurs. Of je nu codeerlessen volgt als onderdeel van je computerwetenschappen aan de universiteit of een Coding Bootcamp bij een leerinstituut volgt, is het essentieel om ervaren programmeurs om hulp te vragen bij het leren van Java. Het advies en de praktische tips van deskundige programmeurs in Java kunnen het beginproces veel aangenamer maken.
Het is aan te raden om de basis van Java eerst online te bestuderen
Java is geschikt als je besluit om in een sector buiten de informatica en technologie te gaan werken ǀ Unsplash - Markus Spiske

Het is essentieel om te vermelden dat veel van de eerder genoemde adviezen in de praktijk kunnen worden gebracht om andere programmeertalen te leren.

Hoe Verwerf je de Basis van Python?

Het is niet alleen een geweldig idee om te leren coderen met Python als je een carrière in computerprogrammeren overweegt. Het is echter ook een fantastische vaardigheid die goed wordt ontvangen door werkgevers in veel andere sectoren van de werkgelegenheid. Je vraagt ​​​​je misschien af, wat de beste manier is om de Python computertaal als beginner te leren?

Zonder verder uitstel zijn de volgende een paar stappen om amateurprogrammeurs te helpen de basis van Python te leren:

  • Werk en leer met andere programmeurs. Positieve groepsdruk is een mooi iets bij het leren van Python, omdat het je kan aanmoedigen om harder te werken en ideeën van gelijkgestemde individuen te wisselen. Je kunt onderweg niet alleen tips en trucs delen met je mede-programmeurs, maar ze kunnen je ook corrigerende ondersteuning bieden om de onderwerpen te begrijpen die voor jou ingewikkelder zijn;
  • Sluit je aan bij Open Source samenwerkingen. Voor degenen die het niet weten, is via het open-sourcemodel de software broncode openbaar beschikbaar en kunnen alle soorten programmeurs aan het project samenwerken. Python bibliotheken bieden niet alleen open source projecten, maar dat doen ook particuliere bedrijven. Als amateur Python programmeur is het werken aan open-sourcetaken een geweldige leermogelijkheid, omdat je je vaardigheden kunt oefenen en later feedback kunt krijgen;
  • Neem regelmatig pauze. In het begin kan het leren en schrijven van Python-code extreem lang en vermoeiend zijn. Dus, om te voorkomen dat je vanaf het begin wordt uitgeschakeld, wordt het ten zeerste aanbevolen om een ​​paar minuten afstand te nemen van het project. Dit je zal helpen het materiaal effectief te absorberen. Pauzes bieden je de kans om weer op te laden, wat enorm belangrijk is omdat frisse ogen voorkomen dat je schadelijke fouten maakt.

Een ander geweldig ding om te doen bij het leren coderen van Python is om de hulp in te roepen van een privéleraar die ervaring heeft met programmeren met de Python taal.

Welke Taal Moet Eerst Worden Geleerd: Java of Python?

Omdat zowel Python als Java onmisbare talen zijn in de computer programmeer gemeenschap, zijn ze evenzeer de moeite waard om te leren. Er zijn echter slechts 24 uur per dag en zeven dagen per week, wat het vrijwel onmogelijk maakt om de basis van Python en Java-code tegelijkertijd te verwerven. Er moet een keuze gemaakt worden.

Is het beter om eerst Python of Java als programmeertaal te leren?

De waarheid is dat de keuze uiteindelijk aan jou is en dat je een beslissing moet nemen die jouw professionele leven ten goede zal komen. Hoewel beide programmeertalen van hoog niveau zijn en de een en de ander gelijk zijn ontworpen voor beginners, zijn er enkele verschillen die je zou moeten onderzoeken. Het je zal helpen bij het nemen van je beslissing.

Wat zeggen de deskundigen?

Voor beginners geven experts de voorkeur aan het leren van Python
Python is een van de meest populaire programmeertalen te wereld ǀ Pixabay - JohnsonMartin

Het is echter de moeite waard om te stellen dat, hoewel sommigen ervoor kiezen om eerst Java te leren, de overgrote meerderheid van ervaren programmeurs en professionals uit de informatica zou aanraden om met Python te beginnen. Waarom is dat? De voornaamste reden om met Python te beginnen is dat hun leertraject meer geschikt is voor beginners dan Java. Na enige tijd zou het echter een briljant idee zijn om ook de basis van Java onder de knie te krijgen.

Ook is de syntaxis ('taalregels') van Python veel gemakkelijker te leren dan Java. Als je echter dieper wilt ingaan op computerwetenschappen en technologie, raden veel experts aan om voor Java te kiezen. Overweeg om te chatten met een vertrouwde vriend of je programmeerleraar, aangezien zij je goed kennen en je zullen helpen een beslissing te nemen waar je je prettig bij voelt en die past bij je plannen voor de toekomst.

Samenvattend, of je nu kiest om eerst Python of Java te studeren, er is één specifiek ding: je neemt een verstandige beslissing, want beide computer programmeertalen zullen je klaarstomen voor een mooie carrière!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!