"Geluk is niet iets kant-en-klaar. Het komt voort uit je eigen acties." - Dalai Lama

Meditatie wordt tegenwoordig steeds populairder. Het is een eenvoudige en effectieve oefening waar mensen uit alle lagen van de bevolking altijd en overal aan kunnen deelnemen.

Volgens de jaarlijkse analyse (2019) van TNO op basis van de Werkgevers Enquête Arbeid en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden hadden vorig jaar 1,3 miljoen Nederlanders gezondheidsklachten door een te hoge werkdruk.

Het laat zien dat heel veel mensen moeite hebben om de tijd of de motivatie te vinden om te ontspannen.

Nieuwe technologieën zijn echter een eenvoudige manier om mensen te helpen betrokken te raken bij meditatie. In feite zijn er tal van zelfstudies over geleide meditatie beschikbaar op YouTube.

Ze bevatten eenvoudige begeleide meditatieoefeningen die je thuis, op je werk of zelfs tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer kunt doen. Het is een geweldige manier om innerlijke rust te vinden, je bewust te worden van wat er om je heen gebeurt, van je lichaam en je geest in het huidige moment, terwijl je leert om meer ontspannen te worden.

De beste leraren Yoga beschikbaar
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claire-marie
5
5 (3 reviews)
Claire-marie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Savinder
5
5 (2 reviews)
Savinder
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claire-marie
5
5 (3 reviews)
Claire-marie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Savinder
5
5 (2 reviews)
Savinder
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

YouTube: Een Platform vol Meditatie Handleidingen

Een Eenvoudige Manier om te Beginnen met Mediteren

YouTube is het platform voor online video. Je kunt er zowel de beste als de slechtste video's ooit op vinden, en zelfs enkele van de meest bizarre handleidingen.

Zoek meditatie filmpjes op YouTube
Je smartphone kan een handig hulpmiddel zijn bij het mediteren | Pixabay - stevepb

Om het kaf van het koren te scheiden, is het belangrijk om wat onderzoek te doen. Als het om mindfulness meditatie gaat, barst het platform uit zijn voegen met ontspanningsvideo's. Voordat je het vinden van de juiste soort meditatie opgeeft, haal diep adem en blijf kalm!

YouTube is voor bijna iedereen een eenvoudige en praktische manier om toegang te krijgen tot geleide meditatie. Je hebt er toegang toe op computers, tablets en smartphones. Het is daarom heel gemakkelijk om de handleiding die je zoekt te vinden, deze te pauzeren als dat nodig is, of te stoppen als je er klaar mee bent. Onze drukke schema's en werkdruk zijn vaak verantwoordelijk voor het niet kunnen vinden van de tijd om te ontspannen.

Dankzij YouTube handleidingen kun je een sessie vinden die bij je schema past, of het nu vijf minuten, een half uur of een uur is. Meditatie is een discipline waarvan iedereen kan genieten.

Leer Online Mediteren via Youtube

Zoals je weet, kun je alles op internet vinden. Hoewel dit soms een probleem kan zijn, als het op meditatie aankomt, is dit een van de grootste voordelen ervan.

Ben je op zoek naar een snelle en effectieve introductie tot positief denken?

YouTube werd voor jou gemaakt!

Dit kan de manier zijn waarop je begint met mediteren, maar de overvloed en kwaliteit van de video meditatie handleidingen die beschikbaar zijn op YouTube kunnen je overweldigen.

Het is zoveel meer dan alleen een hulpmiddel, het is een manier om toegang te krijgen tot meditatie via gidsen die een fysieke instructeur kunnen vervangen.

"Hoeveel druk je ook voelt op je werk, als je manieren zou kunnen vinden om elk uur minstens vijf minuten te ontspannen, zou je productiever zijn." - Dr. Joyce Brothers

YouTube is zo'n geweldige manier geworden om over mediteren te leren, dat je eigenlijk geen excuses hebt!

Drie mediterende nonnen
Zorg voor een vredige omgeving om te mediteren | Pixabay - truthseeker08

Meditatie Oefeningen op YouTube

“Het verleden is al voorbij, de toekomst is er nog niet. Er is maar één moment om te leven." - Boeddha

Op YouTube zijn er veel verschillende soorten meditatie te vinden, maar je zou ze in twee hoofdgroepen kunnen verdelen. De eerste groep bestaat uit video's met meditatie oefeningen gericht op het bevorderen van spirituele genezing.

De eerste hoofdgroep is bedoeld voor diegenen die bekend zijn met meditatie en een dieper begrip willen hebben van hoe het werkt en de onderliggende concepten. Het is voor degenen die negativiteit willen bestrijden, zich op een bepaalde oefening willen concentreren of gewoon hun leerproces willen voortzetten.

Meestal zal er een stem zijn die je door de oefeningen heen praat, terwijl verschillende technieken worden voorgesteld die je zou moeten doen.

Dit type geleide meditatie kan ons lichaam helpen ontspannen, onze gedachten opnieuw te focussen en ons te concentreren op onze ademhaling, hartslag en positieve gedachten.

Dagelijkse Meditaties van Tien Minuten

In deze video's word je door een vriendelijke stem begeleid door tien minuten aan oefeningen die je dagelijks zou moeten doen.

Deze oefeningen zijn niet per se wat je je voorstelt van wat meditatie is. Ze bevatten echter nog steeds veel van de belangrijkste technieken, zoals diafragmatische ademhaling (buikademhaling).

Er speelt ook ontspannende muziek op de achtergrond. Maak het jezelf gemakkelijk, adem in door je neus en laat je ademhaling je lichaam reinigen in de loop van tien minuten.

Geleide Slaapmeditatie

Deze video's kunnen ongeveer dertig minuten tot een uur duren en zijn gericht op het kalmeren en ademen om je te helpen in slaap te komen.

Je kunt dit soort video's natuurlijk op andere momenten van de dag gebruiken om je te helpen ontspannen, maar je kunt ze het beste gebruiken vlak voordat je gaat slapen.

Ze kunnen ademhalingsoefeningen en mindfulness omvatten en ze zijn fantastisch om stress te verminderen en de negatieve emoties en spanning los te laten die vaak een goede nachtrust kunnen belemmeren.

Als je een absolute beginner bent en graag wilt leren mediteren, dan zijn deze video's een geweldige introductie die je kunt aanzetten vlak voordat je naar bed gaat!

Meditatie van Drie Minuten

Als je het zo druk hebt dat je dagelijks geen tien minuten aan meditatie kan besteden, zijn er veel video's die korter zijn dan de meeste popsongs. Je kunt een van deze sessies op elk deel van de dag snel even tussenvoegen, ongeacht wat je op dat moment doet.

Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt (staand, zittend of liggend) als je wilt dat het echt effectief is.

Hoewel je misschien twijfelt aan de voordelen van mediteren gedurende slechts drie minuten, moet je toch eens rondkijken op internet voor dit soort video's, want sommige zijn verrassend goed!

Meditatie voor beginners vind je op YouTube
Nieuwe technologieën en ontspanning kunnen samen gaan | Pixabay - Binja69

Meditatie voor Beginners

Deze categorie met video's is geweldig als je nog nooit aan meditatie hebt gedaan. Ze zijn perfect voor diegenen die hulp nodig hebben om grip te krijgen op het concept van alleen bestaan ​​in het hier en hoe. Deze video's introduceren veelgebruikte meditatietechnieken en duren meestal tussen de vijftien en dertig minuten.

Je krijgt een korte samenvatting van wat meditatie is, waar het voor is, de voordelen van meditatie en een paar belangrijke technieken die je veel zult gebruiken als je eenmaal regelmatig begint te mediteren.

Het zijn eenvoudige en effectieve manieren om je te helpen anders over meditatie te denken en aan je zelfvertrouwen te werken.

Theoretische Meditatie Handleidingen

De tweede hoofdgroep van video handleidingen richt zich op meditatie op een meer academische manier. Dit soort video's wordt vaak meer gedaan als een interview en gaat in op vragen als:

  • Wat is meditatie?
  • Hoe kan concentratie helpen bij het beheersen van stress en depressie?
  • Welke effecten heeft punitiviteit op het immuunsysteem?
  • Hoe kan ademhaling je hartslag regelen?
  • Kan mindfulness werk gerelateerde stress bestrijden?

Er zijn veel antwoorden op veel belangrijke vragen, zoals hoe je transcendente meditatie kunt beoefenen ...

Hoewel dit soort YouTube handleidingen niet vaak genoemd worden, kan het best handig zijn om te kijken of je vragen hebt over meditatie voordat je begint.

Deze video's kunnen zowel nuttig zijn voor beginners als voor diegenen die hun kennis van de discipline willen uitbreiden om deze onder de knie te krijgen.

Laat YouTube je begeleiden bij je meditatie
Ontdek meditatie door YouTube | Pixabay - Valerii77

Wat Meditatie Ons Leert

Er zijn veel video's waarin wordt uitgelegd wat meditatie is en wat de voordelen ervan zijn.

Hoewel YouTube vooral een visueel platform is, kun je podcasts en opnames op het platform vinden en ernaar luisteren. Als je dit echter op een smartphone doet, is het gemakkelijker om gewoon een podcast-app te gebruiken, aangezien YouTube stopt wanneer je het scherm uitschakelt.

Als je meer wilt weten over het beoefenen van meditatie, raden we je aan een paar video's te bekijken om erachter te komen wat het precies is, waar het vandaan komt en wat het doet.

Na wat onderzoek wil je waarschijnlijk doorgaan naar de praktische video's en zelf mediteren in plaats van er alleen maar over te horen.

Meditatie-Ethiek

Wat is de plaats van meditatie in de moderne wereld? Is het goed of slecht?

Hoewel je meditatie waarschijnlijk niet als slecht zou beschouwen, zijn er toch enkele belangrijke vragen die moeten worden besproken.

Het belangrijkste doel van meditatie is om ons als mensen te verbeteren en om ons zorgzamer te maken. Er zijn een aantal interessante lezingen die je over dit onderwerp kunt bekijken om er meer over te weten te komen.

Je kunt zelfs conferenties over het onderwerp bekijken, waardoor je misschien nog meer wilt mediteren. Naast YouTube video's die ons vertellen hoe we moeten mediteren, zijn er ook video's over de rol die meditatie kan spelen.

Ben je klaar om deze basistips voor meditatie op te pikken?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!