De zomer komt eraan en je wilt waarschijnlijk zon, zee, strand en... Spaans!

Spaans leren gaat het makkelijkst als je naar een Spaanstalig land gaat. Wat is er immers beter voor het leren van talen dan jezelf er helemaal in te verdiepen?

Als je toch kiest voor zo'n onderdompeling als manier om Spaans te studeren, heb je zo'n twintig landen om uit te kiezen! Dat komt omdat Spaans tot ver over de grenzen van Spanje wordt gesproken. Sterker nog, met uitzondering van Brazilië, wordt het gesproken in bijna elk land in Midden- en Zuid-Amerika.

Dit betekent dat er een aantal geweldige bestemmingen zijn om Spaans te leren. Zo kun je Spaans leren spreken aan de Mexicaanse grens met de VS tot aan de zuidpunt van Argentinië, en overal daar tussenin, met landen als Colombia, Peru, Chili, Panama en Guatemala, om er een paar te noemen.

De taal van Hernán Cortés, Pablo Picasso en Penelope Cruz, wordt gesproken door ongeveer 440 miljoen mensen op aarde, en hoewel je waarschijnlijk een geschikte cursus Spaans in je woonplaats kunt vinden, gaat niets boven de ervaring van het verhuizen naar het buitenland om deze tweede taal te leren.

Naarmate meer en meer backpackers naar Zuid-Amerika trekken, neemt het belang van het spreken van Spaans toe. Hoewel je veel leert als je er bent, is het altijd raadzaam om al wat Spaans te leren voordat je op reis gaat. Het hoeft niet perfect te zijn, maar een kleine Spaanse woordenschat is wel handig.

Daarom zullen we je alles vertellen wat je moet weten om Spaans te leren in een Spaanstalig land.

Ga naar het buitenland met een vriend of vriendin.
Als je liever niet alleen gaat, kan je zo'n taalreis met een vriend doen | Bron: Pexels
De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (23 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (23 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Spaans Spreken In Het Buitenland

Zit je nog op de universiteit?

Wat je niveau ook is, het is de beste tijd om naar het buitenland te gaan.

Maak je geen zorgen: als je werkt, is het nog steeds mogelijk om interessante aanbiedingen te vinden die bij je schema passen. En als je vooruitgang wilt boeken in het Spaans, zijn er genoeg mogelijkheden.

Veel Latijns-Amerikaanse landen zijn droombestemmingen.

Reis Naar Een Spaanstalig Land

Om naar een Spaans land te gaan, zijn er verschillende keuzes:

Zoals je begrijpt, verschillen de beschikbare opties afhankelijk van je leeftijd en of je een student of professional bent.

De Verschillende Opties Om In Het Buitenland Je Spaans Te Verbeteren

Niet iedereen wil Spaans leren online. Maar ook niet iedereen wil Spaans leren met een leraar. Daarom kan iemand die Spaans leert ervoor kiezen zich onder te dompelen in een Spaanstalig land.

Wat de taalreis betreft, kan je alleen, met je kinderen of met vrienden naar een gekozen land gaan. Spanje is een populaire bestemming, omdat de Spaanse cultuur enkele duidelijke overeenkomsten vertoont met andere Europese landen. Het belangrijkste is om jezelf onder te dompelen in de taal en de Spaanse cultuur.

Om de ideale ervaring te kiezen, kies je eerst het land dat je het meest aanspreekt, en je kijkt hoe lang je wilt blijven. Er is veel info te vinden op het internet.

Je kunt opties van een of meerdere weken vinden, afhankelijk van je budget en je persoonlijke doelen.

Wat interessant is aan taalvakanties is de mogelijkheid om een ​​cultuur te ontdekken door bij een gastgezin te wonen.

Dit soort verblijf zal je niet alleen in staat stellen enorme vooruitgang te boeken in je conversationele Spaans, maar je zult ook een stapel nieuwe Spaanse woorden en Spaanse werkwoorden oppikken die in een alledaagse omgeving worden gebruikt. Dit zijn werkwoorden die beginners niet noodzakelijkerwijs oppikken door te studeren aan een Spaanse talenschool.

Afgezien hiervan zul je veel leren over de Spaanse cultuur, en je accent zal verbeteren omdat je de hele tijd Spaans spreekt.

Het kennen van de cultuur is een belangrijk onderdeel van het tweetalig worden. Je kunt alleen echt zeggen dat je vloeiend een taal spreekt als je de cultuur ervan begrijpt. En dit is iets dat je misschien niet leert tijdens je wekelijkse Spaanse les.

Er is waarschijnlijk veel dat je niet wist over Spaans, en het leren over een cultuur helpt je ook de taal beter te begrijpen.

Het leren van een taal vereist een vorm van routine, of dit nu in een klaslokaal is of niet. Je leert zinnen van moedertaalsprekers op straat, maar je moet de grammatica in het Spaans begrijpen om volledig te weten hoe je ze moet gebruiken.

Voor taallessen heb je nog meer opties. Vaak in kleine groepen, om de docent in staat te stellen alle studenten  te helpen, kun je snel Spaans leren, vooral in combinatie met alle praktijkoefeningen die je krijgt door je leven in een van de vele Spaans sprekende landen.

Wat zo goed is aan taalcursussen in de zomer, is dat het zo contrasteert met de typische cursussen die je in Nederland volgt. Hier wordt alles gedaan om te leren terwijl je plezier hebt.

Of je nu communiceert met de lokale bevolking of gewoon een land of stad ontdekt, je hebt alle mogelijkheden om jezelf helemaal onder te dompelen in het Spaans.

Wie weet, zodra je niveau enigszins verbetert, kun je zelfs vrijwilligerswerk doen in je nieuwe omgeving!

Doe Een Spaanse Cursus In Spanje Of Daarbuiten!

Als je naar een Spaanstalig land wilt, heb je genoeg opties tot je beschikking. Als Spanje je eerste optie is, kan je kiezen tussen steden als Madrid of Barcelona. Maar heb je deze andere opties in Latijns-Amerika al overwogen?

  • Costa Rica;
  • Mexico;
  • Argentinië;
  • Ecuador;
  • Colombia
  • Chili.

Het moeilijkste is uiteindelijk een land kiezen!

Maar niets weerhoudt je ervan om deze ervaring meerdere jaren achtereen te herhalen, telkens in een ander land.

Leer terwijl je leeft!
Een Spaanse taalreis is een ervaring voor het leven | Bron: Pexels

Haal Je Spaans Diploma In De Zomer

Voor velen zou het woord "cursus" hen al afschrikken en ze weg laten rennen zonder het zelfs maar te proberen. We willen geen taal leren door tonnen boeken te lezen en nadenken over wat een werkwoord is en hoe een zin moet worden gestructureerd zodra de vakantie begint.

Maar bedenk eens: de zomerschool is heel anders dan de lessen die op jouw school worden gegeven met de klassieke Spaanse programma's. In een zomertalenschool doe je veel meer dan leren over vervoeging en tijden.

In feite is het als een beginner die een nieuwe taal wil leren, een compleet andere leerervaring.

Bezoek Spanje Om Spaanse Zomerlessen Te Nemen

Om te beginnen, heb je de mogelijkheid om zomercursussen in Spanje zelf te volgen.

Wie goed zoekt, kan geweldige aanbiedingen vinden op Spaanse scholen in Spanje. Dit kunnen intensieve cursussen, privélessen of specifieke cursussen zijn (bijvoorbeeld Spaanse cursus + dans of Spaans + koken).

Basis Spaans is gemakkelijk te leren tijdens speciale taallessen. Bij zo'n cursus leer je de taal, de grammatica en werkwoordvervoeging met een leraar die je echt kan laten begrijpen hoe de taal werkt. Het is essentieel om de fundamentele basis van een vreemde taal te leren om vooruitgang te kunnen boeken en om vervolgens de cultuur te kunnen begrijpen.

Zo zijn er bijvoorbeeld Spaanse zomercursussen in Malaga met culturele en sportieve activiteiten in de ochtend en lessen van 16.00 tot 19.00 uur.

Veel Spaanse instituten openen hun deuren in de zomer.

Dus, ongeacht hoe oud je bent en hoe goed je de taal spreekt, je zult de juiste cursussen vinden.

Breng je lessen in de praktijk in je dagelijkse omgeving!
Niks is leuker dan in het Spaans een drankje bestellen op een terrasje | Bron: Pexels

Oefen Met Native Speakers Om Je Spaans Certificaat Te Halen

Laten we als afsluiting de Spaanse lessen in ons eigen land even opzij zetten. De zomer en de aangename temperaturen bieden bij uitstek de gelegenheid zijn om verrassende en vriendelijke mensen te ontmoeten. Er is geen efficiëntere manier om een taal vloeiend te leren dan hem elke dag te spreken.

Of het nu in een bar, een nachtclub, bij een evenement of tijdens een feest is: in de zomer hebben we meer kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een feit: iets als een barbecue brengt ons dichter bij elkaar.

Om mensen te ontmoeten, hebt je verschillende opties.

Zoek Mensen Op Om Je Spaans Te Verbeteren.

Als je sociaal bent en als je graag met vreemden praat, zul je geen moeite hebben om Spaanstalige mensen te ontmoeten die je kunnen helpen met leren.

In de meeste grote steden in de westerse wereld zijn genoeg Spaanstalige te vinden. Dat zal uiteraard makkelijker zijn in een Spaanstalig land als Spanje of Mexico dan thuis (Spaanse les Amsterdam). Als je er een vindt, kun je jezelf voorstellen door te zeggen dat je je Spaans wilt verbeteren.

Als dit een beetje ver uit je comfortzone ligt, kijk dan of er een Spaans Instituut in je buurt is. Zulke plaatsen, waaronder het Instituto de Cervantes, bieden vaak conversatieclubs met een ontspannen sfeer wanneer je heen kunt gaan en kan praten met native speakers, evenals met andere Spaanse studenten over alle onderwerpen die je interesseren.

De Spaanse uitspraak zal ook op deze manier gemakkelijker en natuurlijker worden. Op een manier krijg je geweldige Spaanse lessen met echte Spaanse leraren die je niet in de positie van een student plaatsen. Spaans leren tijdens het reizen zal een stuk eenvoudiger zijn als je al enige conversatie-ervaring hebt met een native speaker!

Spaans leren Utrecht op Superprof

Wie weet vind je wel een vriend of vriendin aan de andere kant van de wereld.
Maak vrienden voor het leven dankzij Spaans | Bron: Pexels

Zoek Een Spaans Sprekende Penvriend

Als laatste optie: zoek een Spaanstalige penvriend.

Het is een geweldige manier om Spaans te oefenen. De persoon met wie je communiceert helpt je in het Spaans, of in het Engels als je een taaluitwisseling wilt. Je kunt een vriendschap opbouwen terwijl je verschillende dingen over elkaar en elkaars cultuur ontdekt. Je weet maar nooit, je kunt zelfs op een dag je nieuwe vriend aan de andere kant van de wereld bezoeken.

Het hebben van zo'n penvriend is een geweldige manier om aan je Spaans te werken en je grammaticale kennis, je woordenschat en je andere vaardigheden in het Spaans te verbeteren. Vraag hen om indien nodig te corrigeren.

Natuurlijk is deze methode vooral geschikt voor mensen die al voldoende basiskennis van de taal hebben om begrepen te worden. Als je al een gemiddeld Spaans niveau hebt, is deze optie perfect om je taalvaardigheid verder te verbeteren, vooral je grammaticale kennis en je woordenschat.

Bovendien is het altijd handig om mensen over de hele wereld te leren kennen.

De zomer is absoluut de perfecte tijd om je Spaans te verbeteren. De zon en de hitte zijn beide natuurlijke bronnen van motivatie om erop uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.