De parade van het Chinese Nieuwjaar bewijst het ons elk jaar: de Chinese geschiedenis en cultuur is gebaseerd op een bijzondere en geavanceerde duizend jaar oude traditie.

Of je nu een reiziger bent of een liefhebber van cultuur, de geschiedenis van China en zijn Rijk verleiden om Mandarijn Chinees te leren, al was het maar om zijn culturele basis te benaderen. De aantrekkingskracht van de Grote Muur brengt vandaag duizenden mensen naar China om zich te verwonderen over dit wereldwonder.

Een land geregeerd door vele dynastieën door de eeuwen heen, zoals de Tang-dynastie, Ming-dynastie, Qing-dynastie en de Sui-dynastie (om er maar een paar te noemen!), dragen deze historische tijdperken in de Chinese geschiedenis de naam van de familie die in die tijdsperiode domineerde. Fascinerend, sommige dynastieën duurden eeuwen, terwijl anderen slechts tientallen jaren duurden. Elk van deze had allemaal een belangrijke impact op de Chinese cultuur, economie, kunst en politiek en we kunnen veel over China leren door haar geschiedenis te bestuderen.

Vechtsporten, traditionele geneeskunde, Boeddha, het Drakenbootfeest, yoga en origami (Ja, het is van oorsprong een Chinese kunst) zijn slechts enkele van de vele componenten die deel uitmaken van deze extreem rijke cultuur.

In de zoektocht naar spiritualiteit of een manier om een ​​diepgaande blik te werpen op de geschiedenis van de mensheid, is China gevuld met antwoorden voor de zielen die vragen stellen.

De traditionele Chinese karakters dragen veel culturele kenmerken van de geschiedenis in zich, die je kunt verwerven door actieve meditatie, focus en gemoedsrust te combineren.

Verre van de pseudo-racistische schetsen van bepaalde Engelse komieken, zul je, terwijl je lessen volgt in de officiële taal van de Republiek China, de specificiteit van dit gebied beter begrijpen.

Tegelijkertijd intrigeert China de Nederlanders in het gebruik van de taal en in zijn relatie met de geest of nog steeds met gezondheid.

Laten we samen een wandeling maken langs de taalkundige sporen van China, langs alle culturele paden die ons worden aangeboden ... Bedankt 谢谢

Ontdek hoe je Chinees leert als je Nederlands bent ...

Chinees leren den Haag op Superprof

De beste leraren Chinees beschikbaar
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (3 reviews)
Jelle
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (3 reviews)
Jelle
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Chinese Cultuur van Vechtsporten

Buiten de Shaolin tempel kun je ook Kung Fu lessen volgen
In de tempel van Shaolin mag geen Kung Fu aan buitenlanders worden gegeven ǀ Visualhunt

Zittend voor de televisie, laten de beelden zien dat het kind zichzelf niet laat verslaan ...

De held van de film maakt een reeks technische vechtsport bewegingen zonder te stoppen. Met een enkele bamboestok kan hij een dozijn tegenstanders op afstand houden zonder een enkele beweging te maken.

Dat kind, was jij een paar jaar geleden ... De helden op hun beurt worden genoemd:

  • Jackie Chan,
  • Jet Li,
  • Samo Lo…

De film, een van Chinese oorsprong, bevat speelfilms die je jeugd hebben opgeschrikt, zoals:

  • Project A;
  • Police Story;
  • Once upon a time in China;
  • Fist of Legend;
  • Kiss of the Dragon.

Vind de beste Chinees cursus in Nederland.

Ondanks het verstrijken van de tijd, vind je altijd hetzelfde plezier als je weer kijkt en probeert de scènes na te doen van die gechoreografeerde gevechten die je uit je hoofd kent zonder Chinees te spreken.

Niettemin, zelfs met de beste wil ter wereld, de controle over je lichaam, je schoppen in de lucht gooiend en de scenes van salto's op je bed, doen ze niets: je kunt niet vechten zoals die acteurs.

Chinese les Amsterdam op Superprof

Zoals het Chinese gezegde luidt:

“Je probeert de wind op te vangen en achter een schaduw aan te rennen.”

Om dichter bij de oorsprong van alle vechtsporten te komen, is het noodzakelijk om terug te gaan naar de geschiedenis van China helemaal terug naar de illustere tempel van Shaolin in de provincie Henan ...

Helaas voor jou is het buitenlandse studenten verboden om direct in de tempel van Shaolin te trainen met de monniken als trainers.

Chinees studeren? Superprof helpt je vooruit.

Aan de andere kant, tijdens een reis naar China, kun je deelnemen aan een school ‘Wushu’, bekend van Shaolin Kung Fu, waar je de monniken van Shaolin zult vinden die je garanderen de vechtsporten op een veel hoger niveau te leren.

Deze scholen - die beginnende leerlingen van over de hele wereld verwelkomen - zijn gelegen in een rustige en traditionele omgeving die ideale omstandigheden biedt om de studie en je training in de Chinese krijgskunsten succesvol af te ronden.

Dit is natuurlijk geen taaluitwisseling en je meesters zullen in staat zijn om Engels te spreken, maar om je verblijf in China en je onderdompeling in de traditie van de vechtsporten te laten slagen, is het beter om Mandarijn te kennen.

Door Chinees te leren, de woordenschat en de tonen van de meesters van de vechtkunsten zoals Kung Fu / Wushu Modern / Sanda / Tai Chi en Qi Gong te leren, kom je dichter bij deze traditionele filosofie die jou onvoorwaardelijk heeft omarmd.

Ontdek onze Top 10 redenen om Chinees te leren!

Leer Traditionele Chinese Geneeskunde

Veel mensen maken gebruik van alternatieve geneeswijzen
In het Westen wordt acupunctuur vaak gezien als een alternatieve optie ǀ Visualhunt - bbcworldservice

"Het is moeilijk om een ​​zwarte kat in een donkere kamer te vangen, vooral als hij er niet is."

Dit Chinese spreekwoord kan onschadelijk lijken, maar het vat goed de paradox samen die we kunnen voelen tussen de Westerse geneeskunde en de Oosterse geneeskunde. Beide disciplines strijden om de eerste plaats, maar het is de Chinese geneeskunde die wederom een onderwerp van gesprek in de afgelopen jaren is.

Volg Chinese cursussen in Nederland om je vaardigheden te verbeteren.

De vele financiële schandalen van de Westerse geneeskunde helpen niet, de traditionele Chinese geneeskunde heeft een terugkeer gezien van zijn bijgewerkte voorouderlijke kennis.

Een product van de dagelijkse mondelinge overdracht van meesters op leerlingen sinds millennia, werd deze geneeskunde geboren uit de ervaring van de ouden en maakt deel uit van het fundamentele culturele eigendom van de Chinese beschaving.

Deze therapeutische kennis heeft meer dan 3000 jaar ervaring en blijft zich aanpassen aan het dagelijkse leven van de moderne wereld, zonder een einde te maken aan de grondleggende theorieën.

Voor veel Westerlingen is de Chinese geneeskunde tegenwoordig een alternatieve gezondheidsoptie die betrouwbaar is. Daar, waar medicijnen genezen door medicatie en generieke medicijnen, met schadelijke bijwerkingen, stelt de Chinese medische wetenschap anderzijds een ethische evaluatie van je lichaam voor om de reacties te begrijpen.

In het Westen en in Nederland ‘alternatieve geneeskunde’, ‘zachte’ of zelfs ‘complementaire’ genoemd, omvat de Chinese geneeskunde verschillende methoden, zoals de traditionele acupunctuur.

Afgezien van de farmaceutische technieken, probeert de Chinese geneeskunde via een andere heel andere benadering gezondheidsproblemen te overwinnen.

Om het te bestuderen, moet je naar de universiteit en het Institute of Chinese Medicine. Deze onderwijsinstellingen zijn toegankelijk voor iedereen, inclusief buitenlandse studenten, en worden gegeven in het Engels en in het Chinees Mandarijn. Dus, om je gebrek aan kennis in de taal van de draak te verminderen, zal je een jaar studie worden voorgesteld om je uitspraak te oefenen, je Chinese schrift te perfectioneren en de concepten te assimileren zonder een Engels-Chinees woordenboek.

En om de cultuur wat verder te ontdekken, waarom zou je niet in China gaan werken?

Geen Stress meer met Chinese Yoga

Yin en Yang is een begrip in yoga
Bij yoga gaat het om het in balans zijn met jezelf ǀ Visualhunt - Deutsche-Bank

Het is niet nodig om naar de Chines supermarkt te gaan om de kracht van het Chinese rijk te begrijpen.

Deze overschreed onze grenzen enkele eeuwen geleden en daarmee de spirituele Chinese cultuur met de beroemde theorie van de yin-yang.

Meer leren door online Mandarijn lessen te nemen.

Net als het karma in India, is de yin-yang een theorie die nooit is vergeten en een van de spirituele Chinese grondslagen en het Boeddhisme blijft. Dit idee beweert dat elk object of fenomeen in het universum uit twee tegenovergestelde en complementaire kanten bestaat.

De relatie tussen yin en yang is een universele wet van de materiële wereld die we centraal in alles vinden. Het is tegelijkertijd het principe en de oorsprong van het bestaan ​​van alle wezens van onze wereld.

Aanwezig in de traditionele geneeskunde om diagnostiek vast te stellen en de fysiologie en de pathologie van het menselijk lichaam te verklaren, is deze relatie tussen yin en yang de basis van de Kung Fu. Dit wordt nog steeds in het moderne China toegepast.

Deze levensschool die Kung Fu is, bestaat uit verschillende takken van dezelfde boom. Afgezien van dat gericht op de strijd, die het meest populair is, bestaat er een andere tak: de Nei Chia.

We zijn hier in de aanwezigheid van een meer interne oefening, gericht op het harmoniseren van lichaam en geest, de focus en de zelfbeheersing. De enige vijand om tegen te vechten is, in dit specifieke geval, de innerlijke verstrooiing, het gebrek aan wil en concentratie die ons allemaal raken.

Beschouwd als een bijgeloof, was deze praktijk verboden en lange tijd alleen voor de Chinezen bedoeld. Het is echter in de oorsprong van deze Kung Fu en zijn ademhalingsoefeningen om een ​​betere meditatie voor de monniken van Shaolin mogelijk te maken, dat we vinden wat we vandaag kennen als de Chinese Taoïstische yoga of de ‘Qi-Gong’.

Deze oude regeneratietechniek is in het bijzonder bedoeld om het lichaam tegen reuma te beschermen en helpt bij het bestrijden van veroudering. Tegenwoordig kunnen we deze actieve meditatietechnieken bijna overal ter wereld leren, maar het is noodzakelijk om Mandarijn te begrijpen om er het diepe gevoel bij te krijgen.

Overweeg Chinees te leren terwijl je door China reist ...

Leer Mandarijn door middel van Origami

Japan heeft de Chinese origami overgenomen
Origami komt oorspronkelijk uit China ǀ Visualhunt

Afkomstig uit China is het niettemin de Japanse term ‘Origami’ die over de hele wereld bekend is en niet de Chinese term ‘zhézhi’ 折纸.

Zelfs etymologisch is de term origami (of: vouwen en komen: papier) het resultaat van Japanse kanji die afkomstig is van Chinese karakters.

Toen ze meesters (sensei) werden over het onderwerp, namen de Japanners de geschiedenis volledig in zich op om er hun voordeel mee te doen.

Wanneer de meeste studenten zich naar het Japanse schiereiland wenden om de kunst van het vouwen van het papier te leren, is het echter in de traditionele Chinese en duizend jaar oude cultuur dat het zijn grondvesten vindt.

Daterend uit de Han-dynastie, werd het pas veel later naar Japan gebracht met het vandaag bekende succes.

Het is echter in de populaire rituelen van de Boeddhistische monniken dat de technieken van snijden en vouwen, om een ​​vorm te verkrijgen die een realiteit vertegenwoordigt, werden ontwikkeld.

Elke creatie, of het nu gaat om dieren, objecten of bloemen heeft een bepaalde betekenis. We zullen bijvoorbeeld een creatie van bloemen in origami aanbieden om vriendschap te bewijzen (het ruikt niet zo lekker als echte bloemen, maar het is ook aantrekkelijk).

Dus als je naar China wilt reizen, ondergedompeld in de Chinese cultuur, zul je waarschijnlijk enkele figuren uit een vierkant vel papier moeten maken door een reeks vouwen.

Je moet vaardig zijn met je handen, maar ook met je taal en je hersenen, want om de basiskennis van deze duizend jaar oude kunst te garanderen, moet je begrip van het Chinees hebben!

Ontdek ook de vele voordelen van Chinees leren ...

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!