China, aangetrokken door de vechtsportfilms, amateur van de Aziatische gastronomie of liefhebber van de Chinese spiritualiteit, trekt je aan en je wilt daar blijven, maar het leren van een nieuwe taal kan ontmoedigend zijn.

Het vierde meest bezochte land ter wereld (na Frankrijk), heeft China in zijn midden een oude beschaving die doordrenkt is van geschiedenis die dateert van vóór onze jaartelling.

Heel ver van de Nederlandse, Europese en Westerse cultuur, kan de Chinese cultuur als een schok komen, gezien het feit dat haar tradities en levensstijl erg verschillend van de onze zijn. Maar wat is een betere manier om je gespreksvaardigheden te ontwikkelen door Chinese lessen te volgen bij moedertaalsprekers en jezelf onder te dompelen in de cultuur? Moedertaalsprekers kunnen je ook inzicht geven in het verschillende dialect. Naarmate je de juiste uitspraak leert en begint te leren basis Chinees te schrijven, zul je merken dat je welbespraaktheid veel sneller zal ontwikkelen dan wanneer je vanuit je eigen huis zou leren.

Blind vertrekken naar China lijkt te riskant en veel bloggers kunnen de beproeving bevestigen die het kan zijn om op een plek te blijven waar je de taal of de tekens niet begrijpt en nog minder het gedrag van de bevolking! Maar veel mensen kunnen met succes door China reizen en Mandarijn leren.

De Chinese taalbarrière is ingewikkeld om te nemen, maar met een goede training door een Chinees cursus in Nederland, zul je in staat zijn iets van de Chinese grammatica, zinnen en karakters te herkennen, het principe van tonen te begrijpen en de basis te assimileren om een ​​dialoog tot stand te brengen in Chinees.

Als je denkt dat je geen Chinees hoeft te leren voordat je naar China reist, lees dan verder. Als je droomt over een authentieke reis en onderdompeling in de Chinese cultuur, lees dan opnieuw ...

Chinese les Amsterdam op Superprof

De beste leraren Chinees beschikbaar
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (3 reviews)
Jelle
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (3 reviews)
Jelle
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer over de Cultuur om Chinees te Leren

Dit is ook de realiteit in China
Dit zul je op je Chinese toeristische tripje niet zien ǀ Visualhunt - Pondspider

Wanneer we naar China vertrekken - tenzij we op zakenreis zijn - proberen we de geschiedenis van China, de cultuur en de Chinese tradities te ontdekken, evenals de taal Chinees Mandarijn. Chinees leren lezen en schrijven kan net zo ingewikkeld zijn als het gaat om het leren van een nieuwe taal, maar deze kennis zal je reis echt verbeteren.

Zonder het idee van Chinese karakters en door je te concentreren op de vertaaltoepassingen op internet - wetende dat het netwerk niet betrouwbaar is - zul je gedwongen worden om het pad te volgen van die toeristen die de jongeren van vandaag proberen te vermijden.

Om op een Club Med-manier naar China te reizen, door middel van georganiseerde bezoeken - waarbij de prijs is gebaseerd op je salaris - en alles in het Engels zal worden geboekt en gepresenteerd tegen kostprijs van pakket 1/pakket 2/ pakket 3, terwijl ze vooraf zijn geregeld, zodat ze in overeenstemming met de voorkeuren van de Westerlingen!

Cultureel gezien niet erg verrijkend en dit zal je ook niet helpen om je taalvaardigheid te ontwikkelen.

Om nog maar te zwijgen over het bezeren van je portemonnee.

En vernederend wanneer je een expat in echte onderdompeling passeert, ben je hier op een reis die niet meer toeristisch kan zijn, zoals een Safari georganiseerd in Afrika of een complete tour om de ‘Favelas van Rio’ (sloppenwijken) te bezoeken (Ja, als die echt bestaat ... ).

Vanwege het gebrek aan kennis van de Chinese taal, verbetering van de Chinese woordenschat of zelfs van mondelinge en schriftelijke oefening, zul je je moeten beperken tot de toeristische gebieden van Shanghai, Beijing ... met het risico te missen op ervaringen, landschappen en de ontdekking van mensen en zijn cultuur.

Het is dan, terwijl we op reis zijn in het land of door een taaluitwisseling, wanneer we ons realiseren in hoeverre het moeilijk is om met de Chinezen te communiceren en wanneer we die Chinese cursussen betreuren die we hadden moeten volgen.

Je Chinees-Nederlandse woordenboek of je Chinese gespreksgids verandert niets: wanneer we alleen zijn in een megalopolis waar de tekens net zo begrijpelijk zijn als de hiërogliefen en wanneer je niet in staat bent om het verschil te maken tussen de naam van een straat en dat van een gastronomisch gerecht. Bovendien is Chinees een zeer tonale taal, waardoor de taal nog moeilijker te leren is.

Mogen de taalgoden je vergeven ...

Chinese les Den Haag studeren onder toezicht van Superprof.

Vermijd Oplichting door Chinees te Leren Spreken

China is een van de grootste toeristische landen
Als je op vakantie naar China gaat, leer dan wat Mandarijn ǀ Visualhunt - HBarrison

De oplichting van toeristen is verre van een Chinees fenomeen, ze bestaan ​​in het dagelijks leven in Amsterdam, New York en in de afgelegen provincies van Vietnam ...

Hoewel het in China voor het grootste deel van de Nederlandse mensen moeilijk is om op een autochtoon te lijken, nemen we het feit dat we ‘voor de gek gehouden worden’ heel slecht op. Desalniettemin betekent een buitenlander in China zijn een prooi voor oplichting.

Onderhandeling maakt bovendien deel uit van de Chinese cultuur. Zonder Chinese begrippen, zullen je souvenirs je dezelfde prijs kosten als wanneer je ze in de Kalverstraat in Amsterdam had gekocht (uiteraard nogal overdreven).

Dus om er niet uit te zien als een eenvoudige en rijke toerist, (Laowai), is het beter om de kansen in je voordeel voor de handel met Chinese woorden als ‘Tai gui le’ (wat betekent ‘het is te duur!’) te verhogen.

Om deze reis tot een verrijkende ervaring te maken, waarbij je om een ​​ander ticket kunt vragen, door jezelf in het Mandarijn uit te drukken, is het noodzakelijk om Chinees te begrijpen en te spreken! Het is een beetje zoals overal!

Daarom nodigen we je uit om de Chinese leraren op Superprof te ontdekken, er zijn er veel op de site, en vragen ze voor cursussen Chinees gemiddeld € 20,00 per uur!

Chinese Gebaren zijn Niet Hetzelfde als de Nederlandse!

De Chinese kalligrafie is een vorm van kunst
Om Mandarijn te leren is het belangrijk om elke lijn in de juiste volgorde te schrijven ǀ Visualhunt - Can Pac Swire

Wanneer we naar een land reizen waar we de taal niet spreken, stellen we ons voor dat we het uitzoeken met de voorouderlijke technieken van de taal van de mens: gebarentaal en gebaren!

Maar als je naar Griekenland gaat - waar het gebaar ‘nee’ van het hoofd ‘ja’ betekent en vice versa - kunnen we ons soms in situaties bevinden die grappiger zijn dan die van Mr. Bean ...

In China is de Nederlandse gebarentaal verwarrend.

‘Nederlandse’ gebaren worden anders geïnterpreteerd dan hun oorspronkelijke betekenis, waardoor je soms in verlegenheid wordt gebracht.

Dus, tenzij je naar een restaurant gaat met foto's van zijn gerechten zoals McDonald's of je maakt een rondleiding door de keuken van een Chinees restaurant om de gerechten te kiezen, ga je willekeurig een gerecht bestellen!

Je zult me ​​waarschijnlijk vertellen dat het een ideale manier is om echt de Chinese gastronomie te ontdekken, en ik zal antwoorden dat het ook gevaarlijk is als je allergisch bent, intolerant bent voor bepaalde voedselingrediënten of afhankelijk bent van religieuze overtuigingen.

Hoewel de kunst om met de vinger te wijzen heel logisch zou zijn geweest, is dit niet het geval in China!

Het cijfer nummer 2 in de Nederlandse gebarentaal betekent bijvoorbeeld 8 in het Chinees. Je kunt zich alle kleine en grote problemen voorstellen die deze kleine verschillen kunnen hebben tijdens je verblijf in China!

We bevinden ons opnieuw in hetzelfde scenario, zonder de taal te spreken of te begrijpen: het is bijna onmogelijk om op deze manier in China te communiceren.

Zeg tegen jezelf dat Chinees leren het eerste huiswerk voor je reis is, om je rechtstreeks onder te dompelen in de Chinese cultuur en teleurstellingen te voorkomen.

De Humanistische Reden om Chinees te Beheersen

De draak in China staat voor geluk
Leer meer over de traditionele Chinese gewoontes ǀ Visualhunt - davidyuweb

Hoewel Chinees leren tegenwoordig wordt erkend vanwege zijn internationale commerciële voordelen, kan het ook andere menselijke aspecten hebben dan het lijkt.

Zelden genoemd, is deze reden echter logisch, omdat het leren van een taal het begrip van de andere persoon, zijn cultuur, zijn geschiedenis vereist.

Met 1,3 miljard inwoners in het huidige Zhongguo (‘land in het midden’), weten we al dat Mandarijn een taal is die niet snel zal verdwijnen.

We kunnen echter denken dat het leren van Chinees om de dialoog met de mensen van ‘Zonen van Han’, de goede relaties en de vrede te bevorderen, een goede reden is om voor Chinese cursussen te kiezen.

Tegenwoordig, wanneer de conflicten veel voorkomen en wetende dat de Chinese cultuur respect als een van de grootste waarden beschouwt, zou het goed zijn om deze elementen in onze training op te nemen, in plaats van een simpele regel op een CV.

Vaak niet begrepen, verwaarloosd, zelfs vernederd door de Westerlingen, zijn de Chinezen nu een supermacht in de oude geschiedenis die we niet alleen vanuit een professioneel oogpunt kunnen bekijken.

Het is hier niet meer de vraag om de taal van de dynastie van Song, Yuan, Ming te bestuderen om de arbeidsmarkt te betreden, de verkoop te verbeteren of om economische partnerschappen aan te gaan.

De voorouderlijke tradities van China, het Confucianisme als de officiële ideologie in het Shaolin-klooster, hebben onze Westerse tradities beïnvloed.

Door te proberen de kennis van de Chinese taal te verwerven, kun je jezelf misschien ontdekken, ongeacht of je benadering puur taalkundig is of wordt beïnvloed door een gevoel van spiritualiteit ...

Waarom probeer je geen lessen bij een Chinese leraar of groepslessen om je taalvaardigheden te verbeteren voordat je naar China gaat?

  • Zoek Mandarijn cursussen in Nederland

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!