Dit is het dan. Je hebt altijd al willen leren drummen. Nu heb je eindelijk je eerste drumstel gekocht, je eerste drumlessen genomen en weet je het verschil tussen de snaredrum, toms, basdrum en weet je welke cimbalen de hi-hat zijn en welke de crash of ride.

Nu bevatten drumlessen voor beginners, inclusief drumlessen voor kinderen, niet alleen instructies in drumtechniek, maar ook stukken voor het oefenen van je slagen en je roffels.

En dit is allemaal heel leuk, maar je wilt natuurlijk leren drummen, zodat je kunt grooven met de beste bands die er zijn, en niet al je tijd besteden aan het luisteren naar een metronoom en het tellen van beats.

Natuurlijk is het belangrijk voor beginners om met de beginselen van het vak te beginnen. En dat betekent het saaie werk doen. Zonder een goede techniek haal je niet het meeste uit je drumsets. Roffels moeten worden geoefend totdat ze soepel gaan. Je moet weten hoe je de stick slaat, hoe slaan met de onderkant of de kop van je drumsticks het geluid verandert, wat borstels kunnen doen en hoe je er het beste van kunt maken. Je vak verbeteren betekent oefenen, het betekent discipline.

Dat betekent niet dat je geen echte liedjes kunt gebruiken om je techniek te oefenen. Je drumwerk leren integreren in een muziekstuk is een essentieel onderdeel van het beter worden.

Dus hier zijn enkele eenvoudige drumnummers die je als beginner kunt spelen, van enkele van je favoriete bands.

Welke muziek wil jij leren spelen?
Zie jij je al zo'n drumstel beheersen? | Bron: Pixabay
De beste leraren Drummen beschikbaar
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stefan
5
5 (2 reviews)
Stefan
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martin
Martin
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stefan
5
5 (2 reviews)
Stefan
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martin
Martin
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Oefenen op de Drums Met Jazznummers

Wil je leren drummen zoals Buddy Rich? Jazz spelen zoals Max Roach? Hoewel leren improviseren deel uitmaakt van de jazzmuziekcultuur, moet je eerst de tempo's van jazz, de gebruikte ritmes en de toon van de muziek begrijpen.

Door mee te drummen met jazznummers, leer je je techniek beter beheersen, zodat je kunt doorgaan naar de meer gecompliceerde en uitdagende muziek en improvisatie waarmee je uiteindelijk je eerste optredens kunt doen.

Hier zijn enkele eenvoudige jazznummers om te spelen.

Cantaloupe Island van Herbie Hancock

Misschien vindt je drumleraar Cantaloupe Island een goede manier om je te helpen met het concept van beatverplaatsing. Meestal geassocieerd met de backbeat, vallen de snaredrums niet precies op de teller, maar iets ervoor of erna. Het kan een volledige achtste noot zijn, maar is meestal meer rond een 16e noot. Originele drummer Tony Williams voegde soms ook buzzfills toe aan deze verplaatste beats.

It’s Only a Paper Moon

Uit de musical "The Great Magoo". Zoveel mensen hadden hun handen vol aan het schrijven en componeren van dit nummer, oorspronkelijk getiteld "If You Believed in Me", dat het moeilijk is om precies te vertellen hoe het tot stand is gekomen. Het is uitgevoerd door veel verschillende artiesten, waaronder Art Blakey. De interpretatie van deze laatste is het luisteren waard voor elke percussiestudent.

Bye Bye Blackbird - Miles Davis

Je drumleraar kan je dit jazzlied laten spelen. Het heeft een lange drumsolo die je zelfvertrouwen zal vergroten en je veel ervaring geeft bij het leren spelen van de drum.

Hank Mobley: This I Dig of You

Als je op zoek bent naar een bruisende uitdrukking van jazz op zijn best om het drummen te oefenen, luister dan naar This I Dig of You - een fijne jazzcompositie.

Het is gegarandeerd dat je zult moeten tikken met je tenen op de ietwat snelle beat en, als het gaat om de eerste drumsolo, zullen je handen, stokloos, op tijd slaan. Alles, van de exacte timing tot de strakke roffels, zal je innerlijke drummer aanspreken.

En wanneer de zwaar onderschatte drummer Art Blakely zijn solo's doet (ja, er zijn er twee!), maakt hij volledig gebruik van zijn sticks met rim shots, hits en een bliksemsnelle slag op de crash cimbaal.

Als je net aan je drumlessen begint, is misschien alleen al luisteren naar dit liedje genoeg om je te inspireren. Als je drumleraar echter zegt dat je er klaar voor bent om het te proberen, laat je dan niet tegenhouden!

Take Five van Dave Brubeck

Deze ken je vast; als je de 2016-film Sing hebt gezien, hoorde je Mike de muis het nummer spelen op zijn sax op de metrotrap.

Helaas werden we alleen getrakteerd op dat kleine maar gedenkwaardige saxofoonfragment dat straatmuzikanten over de hele wereld kennen en spelen - blijkbaar ook cartoon-muzikanten.

En hoewel niemand iets heeft tegen een goed gespeelde saxofoon, verduistert helaas de bekendheid van die paar maten het ingewikkelde drummen dat ermee gaat gepaard.

Alleen al het openen van de snare en cimbaal is een waardige oefening die de vaardigheden van elke drummer trainen; ze dagen je uit om in de algemene stemming van het nummer te horen.

Er is een genereuze solo waarmee je ook op de rest van het drumstel moet slaan.

Interessant genoeg, in tegenstelling tot de luchtige smaak die de sax met zich meebrengt, klinkt de drumsolo bijna militair, alsof er troepen worden aangedreven. Dat is wat anders dan de muizen die speels hun vaardigheden tonen door op de sax blazen.

Deze compositie is iets meer dan 5 minuten lang en is daarmee het meest toepasselijke nummer op deze lijst.

Miles Davis 'Kind of Blue

Als je al een paar drumlessen hebt gedaan en als je weet hoe je een snare moet spelen, kun je deze fascinerende compositie proberen.

Het begint zachtjes, met borstels die over het hoofd van de snare zwaaien. Langzaam wordt de luisteraar gegeven te geloven dat deze regeling slechts een opmaat is voor uitbreiding van de expressie...

En dan, net voor de markering van twee minuten, verandert het tempo; borstels worden opgeborgen en echte sticks beginnen het ritme aan te geven en op cimbalen te tikken.

Hoewel het een nogal ingewikkelde opbouw is, is het tempo ontspannen, waardoor zowel beginners als gevorderde drummers de kans krijgen om het uit te proberen.

Trouwens, wat een geweldige melodie om je drumwerk op te oefenen!

Ken je de verschillende drums waaruit een drumstel bestaat?

Een versleten stok als symbool voor het drumgeweld
Spaar niets en niemand: zo leer je drummen | Bron: Pixabay

Volg drum les gegeven door een privéleraar!

Klassieke Rockliedjes om Percussie Mee Te Oefenen

In My Life van the Beatles

Dit nummer heeft een zacht ritme dat perfect is voor beginners. Het couplet gebruikt de basdrum, snare en hi-hat; schakelt dan over naar de cimbalen - zowel ride als hi-hat - voor het refrein. Het langzame drummen maakt het schakelen tussen de trommels op je drumstel eenvoudig. Het is bijna alsof de Beatles dit nummer hebben ontworpen om iemand te leren drummen.

Ticket to Ride van the Beatles

Een ander Beatles-nummer om te leren drummen is Ticket to Ride. Het is wat vrolijker en ritmischer dan In My Life, maar dat is des te beter voor het verbeteren van je timing. Het begint met de bas, er wordt wat kleur toegevoegd met de toms en snare: bas-snare-bass-bass-snare-tom. Je kunt slagen met twee handen oefenen voor een scherpere toon.

Sunshine of Your Love van Cream

Dit nummer werd voor het eerst gespeeld door drummegende Ginger Baker. Het is een prachtig nummer voor het oefenen van je drumpatronen. Het leert je ook hoe je percussie-instrumenten kunt gebruiken om sfeer in een nummer te creëren.

Meer informatie over Ginger en andere beroemde drummers!

Gimme Shelter van the Rolling Stones

Van het album "Let It Bleed" uit 1969 is dit nummer geweldig voor beginners, omdat het een heel klassiek rock-roll patroon heeft met de basdrum, snare en ride-bekken. De start van het nummer is vrij grimmig, maar heeft later wat drumstukken. Je kunt beginnen door ze weg te laten en ze langzaam toe te voegen als je er bekend mee raakt.

Surfin 'USA van the Beach Boys

Binnen hetzelfde muzikale tijdperk maar vanuit de VS, maakten de Beach Boys naam met hun zorgeloze liedjes die de surfcultuur in Californië illustreerden.

Van hun uitgebreide repertoire van harmonie-rijke tunes is Surfin’s USA misschien wel hun beste nummer om op te drummen.

Dit nummer heeft een gemiddeld tempo en een eenvoudige beat die de verzen ondersteunt - drie tellen op de kickdrum, gevolgd door een explosie van cimbaal en snare. En dan gaat het beter met het refrein ...

Zonder veel moeilijke patronen of roffels is dit nummer een ideaal stuk voor beginners om wisselende frases te oefenen.

Bonus: als je de originele video bekijkt, zou je de eenvoudige drumkit zien die Dennis Wilson speelt en, vreemd genoeg, hoor je de drumbeats doorgaan, hoewel de drummer een buiging maakt!

Mellow Yellow van Donovan

Als je voor het eerst drumstokken oppakt, is dit misschien een van de gemakkelijkste nummers om te beheersen!

In tegenstelling tot het eerder genoemde Beach Boys-nummer, is Mellow Yellow vol drums, maar het tempo is eenvoudig, met een langzame rol tussen verzen en koor.

Het tempo verandert nooit tijdens dit dromerig klinkende nummer - het klinkt alsof hij in zijn slaap zingt en de herhaling van ‘mellow’ leidt ertoe dat luisteraars wegzakken in een staat van totale ontspanning.

Zou je geloven dat Paul McCartney zowel het gefluister als de achtergrondzang doet?

Mighty Quinn van Manfred Mann

Dit schijnbaar onzinnige deuntje, geschreven door Bob Dylan maar beroemd gemaakt door onze Manfred Mann, heeft een nogal ingewikkelde drumlijn, bijna onhoorbaar voor de kakofonie die het hele nummer doordringt.

Het is eigenlijk een nogal krachtige beat die de rest van het liedje aandrijft - niet dat je denkt dat je dat beetje fluit hoort bij de opening van het nummer.

In feite is dit nummer vol tegenstrijdigheden, zowel in de teksten als in de muzikale formulering.

Soms regelmatig in zijn tempo en  in zijn beats; andere keren geven de drums een kracht af die de absurditeit (en grammaticale onjuistheid!) van de woorden miskent. Je denkt haast aan de drums die de Mighty Quinn zelf zou kunnen hebben gespeeld?

Welk onderdeel van het drumstel is je favoriet?
Als je al wat liedjes kan, kan je eens kijken of je bij een band kan | Bron: Pixabay

Je Slagwerk Oefenen Met Eenvoudige Drumnummers

Of je nu wilt leren hoe je funk of heavy metal speelt, je moet de typische drumbeats kennen, hoe je dat drumpedaal gebruikt en drumroffels moet spelen.

Hoe Billie Jean van Michael Jackson op drums te spelen

Als je leert drummen, moet je misschien het percussiegedeelte van Michael Jackson's "Billie Jean" eens proberen. "Billie Jean" maakt gebruik van een gemeenschappelijke drumbeat die vaak de "money beat" wordt genoemd en die heel gemakkelijk te leren is.

De snaredrum landt op de tellingen van twee en vier - meestal een backbeat genoemd. De basdrum komt op één en drie.

Als je leert hoe je dit stuk kunt spelen, leer dan eerst de drumpartij totdat je de schakelaar hebt tussen snare en bass.

Dan kun je wat nieuws toevoegen met het pedaal voor de hi-hat. Het wordt gespeeld als een achtste noot - tik tijdens het tellen tweemaal op het cimbaalpedaal voor elke telling. Dit zal je hand-voet coördinatie verbeteren.

Ontdek de delen van moderne drumkits ...

Hoe Teenage Dream van Katie Perry op drums te spelen

Probeer "Teenage Dream" van Katie Perry voor een lichter nummer met een aanstekelijk ritme. Het is een mid-tempo nummer met een eenvoudige, bescheiden drumpartij die je rudimentele drumtechnieken leert.

AC / DC's You Shake Me All Night Long

Een karakteristiek onderdeel van de stijl van rockband AC / DC's drummer Phil Rudd is de absolute afwezigheid van solo's. Dit maakt hun liedjes een goede manier om te leren drummen. "You Shook Me All Night Long" heeft een paar bijzonderheden die je uitdagen om je drummen naar een ander niveau te tillen. Het zit meestal in het ritme: de kickdrums vallen op de telling van één en de OFFBEAT van de derde tel - dat moment als je zegt "... drie EN vier".

Heart-Shaped Box van Nirvana

"Heart-Shaped Box", voor het eerst gespeeld door de legendarische drummer Dave Grohl, heeft een zeer eenvoudige drummelodie, maar is perfect voor het leren van de kleine technische punten, franje en rim clicks die een drumsolo zo mooi maken. Het is ook geweldig om completer te worden en aan je dynamiek te werken. Dave Grohl's overgang tussen de stille verzen naar de zwaardere refreinen is een prachtig voorbeeld van het soort controle dat drummen tot een kunstvorm maakt.

Live Forever van Oasis

Dit nummer staat bekend om zijn drumintro. Het is een goede drumtraining voor beginners, omdat het langzaam omhoog gaat van de vloertom naar de snare om het volume te verhogen, voordat de gitaar invalt. Het ride-bekken geeft de beat in achtste noten; de basdrum komt één keer op de teller van één en twee keer op drie, met de vloertom op twee en vier. Omdat deze ook overeenkomen met cimbalen, helpt het je om bekkens en drums te leren synchroniseren.

Black Sabbath's Black Sabbath

Een interessant nummer voor de moderne drummer - een traag nummer met nog steeds veel tempo. Het is perfect om te experimenteren met drumsolo's; het heeft ook een drielingpatroon dat je als een beginnend percussionist uitdaagt, zonder dat het al te moeilijk te beheersen is op dat niveau.

Metallica: Sad But True

In geen enkel nummer is dit duidelijker dan in Sad But True. Merk op hoe de bekkenscrashes de beschuldigingen in elk vers benadrukken:

  • Hey-hey! I’m your life; I’m the one who takes you there.
  • They-they! They’ll betray; I’m your only true friend now!
  • You-You! You’re my mask; you’re my cover, my shelter
  • Do-do! Do my deeds; you’re the one who’s shamed!

Op het eerste gezicht heeft dit nummer een eenvoudige beat maar het is toch lastig om te spelen.

Het begint met een slepende groove; inderdaad, het lijkt erop dat de beat zelf het nummer wil vertragen! Die indruk wordt behouden door zijn ongebruikelijke solo's en die lange pauze voorafgaand aan de gitaarsolo.

Zelfs de uitgebreide lettergrepen en vallende noten in het refrein geven het hele nummer een nachtmerrieachtige uitstraling... maar het is voor velen een droom om deze unieke drumlicks onder de knie te krijgen!

Kashmir en Heartbreaker van Led Zepplin

Sommigen noemen ze slaapverwekkend en anderen hypnotiserend, terwijl weer anderen beweren dat ze het gezicht zijn van het psychedelische tijdperk: wat je persoonlijke mening ook is over de drumstukken voor deze twee nummers, ze zijn weliswaar twee van de beste rocknummers om op de drums te spelen .

John Bonham had een manier om hi-hats met kickdrums samen te laten gaan, die beide nummers een bijna onschadelijk (maar niet zo gemakkelijk te repliceren) geluid geeft. Zijn overgangen tussen verzen steelt niet de focus van het lied, maar introduceert elke nieuwe sectie juist op een verleidelijke manier.

Zowel Kashmir als Heartbreaker zijn geweldige nummers voor iedereen die drums voor beginners speelt vanwege hun complexiteit en de manier waarop de beats worden geformuleerd.

Het oefenen van die hi-hat-kickdrum-combinatie zal je coördinatie zeker verbeteren en, hoe meer je speelt, hoe meer kracht, snelheid en uithoudingsvermogen je zult opbouwen.

Judas Priest: Breaking the Law

Dit is niet alleen een extreem leuk nummer om naar te luisteren, het resoneert ook als een volkslied van degenen die zich gemarginaliseerd en ontkracht voelen ... maar je zou dat alleen weten als je goed naar de teksten luisterde.

Het ritme is een beetje sneller dan sommige van de andere nummers op deze lijst. Toch beschouwen veel drummers dat dit het perfecte tempo is om naar te streven in rockdrummen.

Een andere reden waarom dit nummer zo geweldig is voor iedereen die de drums wil leren, is dat alle drumpartijen duidelijk te horen zijn en slechts een beetje ingewikkelder zijn dan de gemiddelde rockbeat.

Dus als je roffels beheerst en al een aantal solo's kunt spelen, kun je proberen wat snelheid op te bouwen door de wet te overtreden!

Het liedje spelen natuurlijk; niet echt een misdaad plegen.

Ontdek de lange geschiedenis van drummen ...

Youtube biedt een bron van inspiratie
Oefen door naar je grote helden te kijken | Bron: Pixabay

Bekende Liedjes Oefenen Buiten De Drumlessen

Als je echt gepassioneerd bent over drummen, wil je elke vrije minuut oefenen. Maar het kan zijn dat je geen zin hebt in je gebruikelijke drumlessen en iets anders wilt om die kicktechniek te leren of het ride-bekken te beheersen.

Speel Samen Met je Favoriete Artiesten

Plaats je favoriete muziek-video-dvd's of band-cd's in de speler, bekijk je afspeellijst of zet YouTube aan en kijk en luister naar de drummer. Probeer de melodie niet te volgen, stem gewoon af op de drumstem of kijk naar de drummer in een video. Luister er een paar keer naar, en begin dan op tijd te drummen met de hoofddrummer van de band. Als je niet zeker weet hoe het gaat, is de drumlijn voor de meeste pop- en rocknummers beschikbaar als bladmuziek via een online muziekwinkel. Muziek leren lezen is een essentiële vaardigheid in klassieke drumlessen.

Speel Mee Zonder je Favoriete Aartiesten

Als je geen oor hebt voor muziek waarmee je de beroemdste drummers aller tijden kunt bijhouden, kun je in plaats daarvan online drumlessen volgen. YouTube leert je hoe je een groot aantal moderne nummers kunt spelen.

Of je kunt een drum- en bastrack downloaden van de nummers die je wilt beheersen - in principe alleen de drumgrooves van het nummer, zonder de gitarist of basgitaar of zang.

Een andere optie is om een ​​backing-track te downloaden met alle onderdelen BEHALVE de drum, zodat je met een virtuele band kunt meespelen zonder dat een ander drumstel je in de war brengt.

Zoek een Drumleraar

Het is duidelijk dat als reguliere drumlessen er niet in slagen, je misschien niet nog een drumcursus wilt doen met een leraar die voor verschillende studenten tegelijk zorgt. Het beste is om voor een privéleraar te gaan of online drumlessen te overwegen. Hoewel het duurder kan zijn, is het misschien een goed idee om de leraar naar je huis te laten komen en een privéles te geven. Hij of zij kan intensiever werken en je motiveren om door te gaan met drummen met interessante stukken om op te oefenen.

Superprof heeft een brede selectie drumleraren bij jou in de buurt om je te helpen je drumwerk te verbeteren. Waarom bekijk je niet onze drumlessen Amsterdam of Rotterdam?

Leer nu meer over de drums en het drummen ...

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.