" Een goede leraar is als een kaars - hij verteert zichzelf om de weg voor anderen te verlichten." - Mustafa Kemal Atatürk

Weet je nog wie je favoriete leraar was? Wat deden ze dat je opviel? Hoe hebben ze voor jou de weg uitgestippeld? Als we terugdenken aan onze belangrijkste leraren vervult ons dat doorgaans met vreugde en positieve herinneringen. Een leraar kan een bepaalde studierichting erg boeiend of vervelend maken. Dit heeft een invloed op ons toekomstige carrièrepad.

Toen ik op de middelbare school zat waren mijn favoriete leraren bijvoorbeeld altijd degenen die talen als Frans of Engels gaven. Ik denk dat hun positieve invloed ervoor gezorgd heeft dat ik talen ben gaan studeren en nu als schrijver werk.

Je mag nooit de invloed onderschatten van een leraar die zijn absolute best doet. 

Veel van ons zullen ook na de vormingsjaren opnieuw de hulp van een leraar inroepen. Hoezo? Of het nu voor werk of plezier is, een mens mag nooit ophouden met leren. Daarom is er steeds een leraar beschikbaar, of je nu een vreemde taal wilt leren, een muziekinstrument wil leren of je codeervaardigheid wilt bijstellen.

In het artikel van vandaag laten we onze lezers zien waar ze in hun buurt een leraar computerprogrammeren kunnen vinden die online lessen of lessen in persoon aanbiedt. Laten we beginnen!

Lees hier alles over de basisprincipes van programmeren!

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom gebruik je een leraar om over computerprogrammeren te leren?

Een goede leraar programmeren leert je de meest essentiële aspecten van het vak
Leraren zijn experts op het gebied van coderen en zijn zich erg goed bewust van de moeilijkheden die je in het begin zult ervaren. (Bron: Unsplash.com)

De beste leraren zijn als Zwitserse zakmessen. Hoezo? Als ze erg bekwaam zijn en jarenlange ervaring hebben, kunnen ze meerdere functies vervullen en zijn ze voorbereid op elke situatie die hun leerlingen hen kunnen voorschotelen. Daarom moet je zeker een leraar inschakelen als je leert programmeren. Het is namelijk niet altijd het gemakkelijkste vak.

Hier volgen enkele van de beste redenen om de hulp in te roepen van een leraar computerprogrammeren:

  • Aanpassingsvermogen: één van de leukste dingen aan een privéleraar is de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van de docent. Als je bijvoorbeeld computerprogrammeren studeert aan een universiteit wordt er niet lang stilgestaan bij een bepaald onderwerp, wat niet leuk is als je de leerstof niet meteen begrijpt. Met een privéleraar is dat anders, zij nemen namelijk hun tijd om ervoor te zorgen dat je alles goed begrijpt voor de cursus wordt verdergezet. Bovendien kun je zelf de tijd en de plaats kiezen, is dat niet geweldig?
  • Kosteneffectief: in tegenstelling tot dure cursussen en universitaire opleidingen is computerprogrammeren leren met een privéleraar veel directer en kosteneffectiever. Dat geldt vooral voor wie alleen een aantal vaardigheden in coderen en softwareontwikkeling wil hebben om zo aantrekkelijker te zijn voor toekomstige werkgevers.
  • Expertise: omdat computerprogrammeren en coderen nogal ingewikkeld kan zijn, is het erg verstandig om vanaf het begin een privé-leraar in te huren. Ervaren en gerenommeerde leraren computerprogrammeren zijn zelf ook programmeurs en weten welke aspecten voor een beginner misschien moeilijk te begrijpen zijn. Wees niet bang om vragen te stellen en de antwoorden te krijgen die je verdient!

De heirboven genoemde redenen zijn slechts enkele van de vele redenen die beginnende programmeurs ervan overtuigen om de hulp in te roepen van privéleraren.

Een privéleraar programmeren inhuren is ook een fantastisch idee voor wie geen 3 jaar aan de universiteit wil spenderen en alleen maar enkele nuttige programmeervaardigheden wil opdoen. Waarom? Veel vacaturewebsites in Nederland en andere landen benadrukken dat basiskennis van code of programmeertalen een enorm voordeel is bij het solliciteren naar de meest gewilde banen.

Waar wacht je dus nog op? Schakel vandaag nog een privéleraar in om meer te leren over coderen en programmeren!

Wat zijn de meest interessante banen voor programmeurs

De beste leraren in Nederland

Leren programmeren is een verstandige keuze voor de toekomst
Omdat de wereld zich steeds meer online afspeelt, is het verstandig om je codeervaardigheden bij te spijkeren. (Bron: Unsplash.com)

Hoewel het een fantastisch idee is om een leraar in te huren en meer te leren over computerprogrammeren, zijn veel mensen nogal in de war over waar ze een goede leraar kunnen vinden.

Geen nood, Superprof biedt de oplossing! Van alle hulpmiddelen die men gebruikt om een privéleraar te vinden, is Superprof de allerbeste. Dat Superprof over de meest bekwame leraren in Nederland beschikt is duidelijk, maar hier volgen enkele van de belangrijkste redenen om voor Superprof te kiezen als je meer wilt leren over computerprogrammeren:

  • Diversiteit: meer dan 12 miljoen leraren uit de hele wereld bieden hun diensten op Superprof aan, en dit voor meer dan 1000 verschillende onderwerpen. Je kunt een Nederlandse leraar inschakelen voor lessen in persoon, of zelfs een leraar uit het buitenland inhuren voor online cursussen; de sky is the limit!
  • Betaalbaar: betere prijzen dan op Superprof vind je niet! Er zijn uurtarieven voor mensen met een klein budget, maar ook voor mensen die veel geld willen besteden. De prijs van de lessen hangt sterk af van de ervaring van de leraar en zijn kwalificaties op het gebied van computerprogrammeren. 95% van de leraren biedt hun eerste les gratis aan, nog een reden om Superprof te kiezen!
  • Ervaren leraren: de leraren op Superprof zijn geen beginners, velen onder hen hebben jaren, zelfs decennia ervaring die ze met anderen willen delen. Uiteraard stijgt de prijs enigszins als een leerling een bijlesgever met specifieke expertise wenst, maar het positieve is dat die in elk geval gemakkelijk te vinden zijn. Veel Superprofleraren geven deeltijds les en zijn ook actief in hun respectievelijke vakgebied.
  • Klantenservice: sommige leerlingen twijfelen misschien om lessen te volgen via een groot bedrijf als Superprof en zoeken liever zelf naar een privéleraar in de buurt. We kunnen je echter verzekeren dat de medewerkers van onze klantenservice je met plezier zullen helpen mocht je problemen ondervinden op onze website.

Als je nog niet overtuigd bent om voor Superprof te kiezen, dan weten we het ook niet meer!

Hierna geven we je meer informatie over de leraren computerprogrammeren die je kunt vinden zijn op de website van Superprof in enkele van de grootste steden in Nederland.

Aan welke scholen kun je leren programmeren?

Een leraar programmeren hoeft niet duur te zijn
Op Superprof vind je een leraar voor elk budget! (Bron: Unsplash.com)

Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad in Nederland, het is dus geen verrassing dat er talloze leraren computerprogrammeren te vinden zijn. Volgens onze site zijn er 21 leraren programmeren in de omgeving van Amsterdam die zowel online lessen als lessen in persoon aanbieden voor alle leeftijden en niveaus.

In Amsterdam varieert het uurtarief voor leraren computerprogrammeren tussen €15 en €60 per uur, afhankelijk van het studieniveau en de ervaring van de leraar. Veel leraren hebben schitterende recensies.

Rotterdam

Een ander belangrijk gebied in Nederland is de regio Rotterdam. Als we even snel op de Superprof site kijken, zien we dat er 12 leraren programmeren beschikbaar zijn voor erg voordelige tarieven. De goedkoopste bieden zelfs lessen aan vanaf €20 per uur!

De lessen kunnen zowel online als in persoon gegeven worden. Daarom raden we je ten zeerste aan om de beschikbare mogelijkheden even te bekijken.

Utrecht

Utrechtenaars willen ook graag leren programmeren, en daarom zijn er 9 bekwame leraren beschikbaar die individuele lessen aanbieden in de regio Utrecht.

De meerderheid van hen biedt hun eerste les volledig gratis aan, waardoor je eerst hun lessen kunt uitproberen en zien of die wel voor je werken. Eén ding is zeker: er is vast wel een leraar te vinden die perfect bij je past!

Eindhoven

Hoewel Eindhoven geen erg grote stad is, is het toch een belangrijke stad op het gebied van de informatica. En daarom kun je er ook via Superprof leren programmeren!

Je vind er momenteel 12 leraren die cursussen programmeren aanbieden, zowel in persoon als virtueel. De uurtarieven bedragen in sommige gevallen zelfs slechts €10.

Den Haag

Ook in Den Haag zijn er diverse opties om online of in persoon te leren programmeren. Volgens de website van Superprof zijn er in de stad 7 leraren programmeren beschikbaar.

De uurtarieven variëren van €15 tot €40, afhankelijk van de ervaring en expertise van de leraar.

Als je dus in de buurt woont van één van deze steden, zul je zonder problemen individuele lessen programmeren kunnen vinden! Als je wat verder woont, bijvoorbeeld op het platteland, dan is het raadzaam om online lessen te volgen met één van deze leraren.

Hier lees je hoe je leert programmeren via internet.

Online les of les in persoon: Wat is het beste?

Leraren programmeren geven zowel klassikale als online lessen
Leraren kunnen ofwel online of in persoon les geven over programmeren en softwareontwikkeling. (Bron: Unsplash.com)

Sinds de opkomst van computers en de algemene belangstelling voor online lessen, is er veel discussie geweest over wat nu het beste is: online les of les in persoon? Het is een moeilijke keuze, want beide hebben hun voor- en nadelen.

Veel mensen houden bijvoorbeeld van de praktijkgerichte aanpak van academische instituten en de klassikale lessen met klasgenoten. Aan de andere kant is het erg leuk om thuis te kunnen blijven, in je pyjama, en alleen te leren op de momenten die je het best uitkomen.

We kunnen natuurlijk niet voor jou beslissen, daarom zijn zowel online lessen als lessen in persoon beschikbaar op de Superprof website; er moet natuurlijk vermeld worden dat het tijdens de COVID-19 pandemie veel verstandiger is om online lessen te volgen, dit met het oog op de maatregelen voor social distancing.

We zijn dus uiterst verheugd op je beslissing om een leraar in te huren en je kennis van het computerprogrammeren bij te spijkeren. We hopen dat de informatie in het artikel van vandaag je alle mogelijkheden heeft verschaft om bij jou in de buurt een les programmeren te vinden!

Leren programmeren voor beginners.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.