Als je van lezen en het leren van talen houdt, waarom begin je dan niet met het leren van Italiaans?

Italiaanse taallessen volgen op een taalschool of thuis met een bijlesdocent betekent meer dan alleen een opsommingsteken op je CV.

Italiaans leren omvat verwerving van kennis over Italië en zijn rijke cultuur die elk jaar zoveel bezoekers trekt.

Leren over de cultuur van Italië, zal je ogen openen voor een wereld van film, de Italiaanse keuken en wereldberoemde kunst.

Een korte reis naar Italië is alles wat je nodig hebt om als nieuwe leerervaring een culturele onderdompeling te ondergaan en verliefd te worden op de inspirerende steden. Ondertussen pik je wat Italiaanse conversatie op, terwijl je je uitdrukt in deze prachtige romantische taal.

Als je een totale beginner bent, kun je het beste een nieuwe taal, zoals Italiaans, leren door een Italiaanse leraar te vinden die je kan begeleiden of online cursus Italiaans.

Als taalprofessional zullen ze in staat zijn je alles te onderwijzen, van basis Italiaans tot vloeiend spreken, en ervoor zorgen dat je gaandeweg de nodige taalvaardigheden en kennis van de Italiaanse woordenschat en grammatica verwerft (inclusief het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden en het vervoegen van Italiaanse werkwoorden en zelfstandige naamwoorden). Op die manier kun je eraan wennen om vloeiend en zelfverzekerd Italiaans te spreken.

Als je op Superprof naar de zin 'Italiaanse les bij mij in de buurt' zoekt, kun je misschien docenten in je eigen straat vinden. Het zal je misschien verbazen hoe gemakkelijk het kan zijn om de juiste bijlesdocent te vinden.

Maar voordat je je huis begint over te nemen met post-its met nuttige nieuwe woorden en zinnen in een poging om vloeiend te worden, laten we even de tijd nemen om de geschiedenis van de prachtige taal die Italiaans is, te bekijken.

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Een Korte Geschiedenis van de Italiaanse Taal

Verdiep je in de geschiedenis van Rome
Het Romeinse Rijk was van invloed op het Italiaans dat wij nu kennen ǀ Visualhunt - Altbordee_K

  ‘Italië is in de eerste plaats een taal’ - Umberto Eco

En wat een geweldige taal is het!

De Italianen roepen vaak taferelen op van Weense grachten en de behendigheid van hun koks met hun melodieuze accent dat afkomstig is van het zonnige Italiaanse platteland.

Maar heb je enig idee waar deze taal vandaan komt?

Italiaans, dat door meer dan 61 miljoen mensen als moedertaal wordt gesproken, heeft niet altijd deel uitgemaakt van de taal en cultuur van Italië zoals we die tegenwoordig kennen. Modern Italiaans was vroeger een volkstaal, wat betekent dat het alleen in bepaalde gemeenschappen in het land werd gesproken.

Om deze taalevolutie te begrijpen, moeten we teruggaan naar de Oudheid. Een periode waarin het Romeinse Rijk een groot deel van Europa beheerste en de Latijnse taal op zijn hoogtepunt was.

Nu beschouwd als een dode taal, werd het Latijn in het hele Romeinse Rijk gebruikt en wordt het nog steeds gebruikt door de Katholieke kerk.

Het is echter mogelijk om onderscheid te maken tussen twee soorten Latijn.

Vulgair Latijn of Sermo Vulgaris was de officiële taal die door de gewone mensen werd gesproken, waarbij Klassiek Latijn gereserveerd was voor wetenschap en literatuur.

Na de val van het Romeinse Rijk scheidde de invasie Italië in verschillende regio's.

Deze scheiding zorgde er ook voor dat de gesproken taal, Vulgair Latijn, evolueerde naar verschillende dialecten.

Pas in 1861 werd Italië herenigd en werd het begin van het Koninkrijk Italië verklaard. Om de burgers van het nieuwe land bij elkaar te brengen, besloot de regering één dialect als officiële landstaal te kiezen.

In het midden van de laars had Toscane zichzelf voor velen tot een aantrekkelijke regio gemaakt als een cultureel en economisch centrum, en het was haar dialect dat zegevierde in de beslissing voor een officiële taal.

Vanaf 1859 werden Italiaanse scholen gratis en volgden kinderen hun lessen in het Italiaans.

Italië is dus een relatief jong land, en sommige families in het zuiden blijven zelfs hun regionale dialecten gebruiken om hun erfgoed te behouden.

Italiaanse les Amsterdam, vind een leraar

Waarom Italiaans de Taal van de Liefde Is

Balkonscène in Romeo en Julia
Hier riep Julia: 'Wherefore art thou Romeo?' ǀ Visualhunt - Anja Popplas

Frans en Italiaans worden meestal beide als romantische talen beschouwd, maar zelfs de Fransen lijken het erover eens te zijn dat Italiaans de boventoon voert.

Het Italiaanse vocabulaire is enorm rijk, wat betekent dat je veel meer keuze hebt als het gaat om het vinden van een aanhankelijke naam voor je geliefde!

Amore, caro, tesoro ... er zijn meer dan genoeg Italiaanse uitdrukkingen om te gebruiken als je voor je geliefde gaat.

Niet alleen is de taal zelf prachtig, de Italiaanse uitspraak wordt ook als ongelooflijk aantrekkelijk beschouwd.

Als rijk en charmant wordt de Italiaanse taal ook beschouwd als de taal van de mediterrane zon en de sensuele sfeer die het creëert. De warme klinkers van de Italiaanse uitspraak die helpen de woorden te benadrukken en de rollende ‘r’ klank maken het Italiaanse accent zo melodieus.

En de romantiek houdt daar niet op.

Italië is het decor voor het beroemdste liefdesverhaal ter wereld: Romeo en Julia.

"Twee huishoudens, allebei gelijk in waardigheid
(In het schone Verona, waar we ons toneel plaatsen),
Van oeroude wrok tot regelrechte muiterij,
Waar burgerlijk bloed burgerlijke handen onrein maakt."

Shakespeare's Romeo en Julia vertelt het verhaal van twee tieners uit Verona, in het noordwesten van Italië, die wanhopig proberen hun verboden liefde geheim te houden voor hun families, die gezworen vijanden zijn.

Het verhaal is een tragedie, maar blijft een symbool van ware liefde over de hele wereld - net als de stad Venetië.

Venetië is de hoofdstad van de liefde, waar stelletjes van over de hele wereld hun vakanties en huwelijksreizen doorbrengen om hun liefde te vieren.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat Venetië een van de beste vakantiebestemmingen voor stelletjes is. Venetië is slechts een van de romantische hotspots van Italië, waaronder ook Florence, Siena, Pisa en Turijn.

Venetië is een hotspot voor geliefden
Hier brengen stelletjes van over de hele wereld hun vakanties en huwelijksreizen door ǀ Visualhunt - Roberto.Tromberta

Italiaanse Uitspraak en Intonatie

Als je al andere Romaanse talen spreekt, zoals Frans, Spaans of Portugees, is het een beetje gemakkelijker om goede vooruitgang te boeken bij het leren van Italiaans.

Het Italiaanse alfabet is min of meer identiek aan het alfabet dat in de andere Romaanse talen wordt gebruikt, en veel woorden zijn gemakkelijk herkenbaar dankzij de Latijnse wortels. Het correct uitspreken van Italiaanse woorden is echter het deel van het leren van Italiaans dat mensen het moeilijkst vinden.

Maar waarom is dit zo?

Als je als beginner voor het eerst met de de Italiaanse taal in aanraking komt, kan het moeilijk zijn om te weten waar je de accenten op woorden moet plaatsen terwijl je ze uitspreekt.

Moedertaalsprekers van het Nederlands hebben de neiging om de belangrijkste woorden in elke zin te accentueren, zelfs als ze een vreemde taal spreken.

Het gebruik van het tonische accent (of de klemtoon) is een essentieel onderdeel van het spreken van Italiaans.

Dit accent komt in de overgrote meerderheid van de woorden voor, meestal op de voorlaatste lettergreep, wat betekent dat je in de praktijk meer nadruk moet leggen op het einde van elk woord.

Soms wordt niet de voorlaatste maar de laatste lettergreep geaccentueerd, maar dit wordt aangegeven in de spelling van het betreffende woord. Een voorbeeld hiervan is het woord, papà.

Aan de andere kant, wanneer deze accentuering op de twee na laatste lettergreep wordt geplaatst, wordt dit niet aangegeven, dus je zult voor deze intonaties op je eigen geheugen moeten vertrouwen!

Accentuering is ook belangrijk om een ​​goed niveau van begrip te behouden.

Als je de verkeerde lettergreep benadrukt, kan de betekenis van het woord dat je gebruikt volledig veranderen. Als je bijvoorbeeld papà zegt (wat vader betekent) zonder de laatste lettergreep te benadrukken, kan dit gemakkelijk papa worden (wat de Paus betekent).

De andere moeilijkheid met de Italiaanse taal, dat ook het geval is met Spaans, is het correct rollen van de ‘r’-klanken.

Als moedertaalsprekers van het Nederlands zijn we vaak in de verleiding om dit geluid van achter onze tanden met onze lippen te laten klinken, maar om de Italiaanse ‘r’ correct uit te spreken, moet je jezelf trainen om met je tong te rollen.

We adviseren je dit geluid waar je ook gaat te oefenen. Het is niet genoeg om slechts een paar uur per week te oefenen als je Italiaans wilt leren spreken en dit geluid goed wilt maken.

Sommige mensen doen het al bij hun eerste poging goed, terwijl anderen het moeilijker vinden.

Herhaal de oefening 's ochtends wanneer je je aankleedt of tijdens je woon-werkverkeer.

In het begin voel je je misschien een beetje dom, maar wees gerust dat het tijdens het oefenen natuurlijker zal aanvoelen.

Italiaans Spreken om je Passie voor de Italiaanse Cultuur te Delen

Leer Italiaans door je te verdiepen in de cultuur
Dit wereldberoemde portret is geschilderd door Leonardo Da Vinci ǀ Visualhunt - jean-louis-mazieres

Ben je door de charme van de Italiaanse taal verliefd geworden op de Italiaanse cultuur?

Overweeg je om je in te schrijven voor een Italiaanse taalcursus of een-op-een bijles?

Italiaans leren spreken gaat ook over het ontdekken van een nieuwe cultuur.

Als het thuisland van Leonardo da Vinci en Michelangelo staat Italië bekend om zijn prominente aanwezigheid in de kunstwereld, en zijn beroemdste werken kunnen niet worden vermeden als je de geschiedenis van de kunst grondig bestudeert.

Als Europees kunstcentrum is het geen verrassing dat Italië de Renaissance op gang bracht en leidde, die overal in Europa plaatsvond. Architectuur, schilder- en beeldhouwkunst veranderden en de kunstenaars van de wereld lieten zich inspireren door de Italiaanse stijl.

Als je besluit een reis naar Italië te maken of er zelfs naartoe verhuist, zul je zonder problemen sporen van deze historische artistieke identiteit vinden, zelfs in de moderne steden van Italië.

De indrukwekkende sporen die in de loop van de tijd zijn achtergelaten, geven je echt een idee van hoe Italië zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Als je Italiaans studeert, leer je ook over de waarde die de Italianen hechten aan de mode-industrie die wedijvert met die van Parijs. Met grote namen als Giorgio Armani, Versace en Gucci heeft Italië het allemaal!

En je kunt de beroemde keuken van het land niet negeren.

Deskundige koks die hun hele leven hard hebben gewerkt om in Italië te kunnen werken en authentiek Italiaans eten te serveren, zijn overal - dus je zult niet teleurgesteld zijn en zeker geen honger hebben!

Leer van de Italiaanse taal te houden door het fantastische muzikale erfgoed van het land.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!