Het is sowieso een goed idee om een taal te leren, of je nu Chinees, Portugees of zelfs Arabisch leert.

Ongeacht je redenen om een vreemde taal te leren, of je nu je carrière vooruitzichten wilt verbeteren of geïnteresseerd bent in het verkennen van een bepaalde cultuur, de taal die je leert, kan van invloed zijn op je mogelijke loopbaantrajecten.

Om deze reden leren veel mensen die een bepaald beroep willen gaan uitoefenen de taal die ze daarbij kunnen gebruiken.

De Italiaanse taal staat over de hele wereld bekend om zijn schoonheid, en als het om de mode-industrie gaat, is Italiaans de taal bij uitstek.

Dus, hoe is Italiaans precies nuttig voor fashionista's?

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Luxe Italiaanse Merken

Nederlanders houden van Italiaanse horloges
Voor veel mensen in Nederland zijn Italiaanse merken 'the top of the bill' ǀ Visualhunt - projek7

Mode symboliseert voor veel mensen met name twee landen: Frankrijk en Italië.

Deze reputatie is te danken aan de successen van veel verschillende kledingmerken en hoogstaande modeontwerpers, maar ook aan de stijlkennis van de inwoners van elk land.

Nederlandse modeontwerpers laten zich vaak inspireren door de luxe modeontwerpers uit Italië en voegen onderweg hun eigen accenten toe.

Maar historisch gezien worden de topposities in de mode ingenomen door Frankrijk en Italië met hun respectievelijke haute couture-huizen met grote namen:

  • Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Givenchy, Jean-Paul Gaultier en vele anderen voor Frankrijk;
  • Prada, Fendi, Versace, Giorgio Armani, Gucci et Valentino voor Italië.

Voor velen zijn dit de merken van hun dromen, en het idee om in de Franse of Italiaanse mode-industrie te werken zou voor hen het ideale beroep zijn.

Mode is een opwindende en voortdurend evoluerende wereld waarin Italië een grote krachtpatser is, nieuwe trends op gang brengt die zich over de hele wereld verspreiden, en jaar na jaar enorme winsten genereren.

Om een ​​voorbeeld te geven: in 2014 realiseerde de Italiaanse mode-industrie een omzet van ongeveer 52 miljard euro, een stijging van 2,7% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ook de Italiaanse export zit in de lift, met een groei van 3,8% in 2014 en een omzet van 28,5 miljard euro.

In een wereld waarin de kloof tussen arm en rijk in elk land groter wordt, is de luxe industrie nog nooit zo succesvol geweest. Het goede nieuws voor Nederland is dat deze Italiaanse mode nu ook verkrijgbaar is in kledingwinkels, nu deze op maat gemaakte looks van de beroemde modeontwerpers hun weg vinden naar onze fashion outlets.

Waarom neem je geen Italiaanse lessen en word je een deel van de modescene? Er zijn veel opties beschikbaar voor diegenen die Italiaans willen leren spreken, willen wennen aan het schrijven in een vreemde taal en gaandeweg de lastige Italiaanse uitspraak onder de knie willen krijgen.

Milan Fashion Week: een Symbool van Italiaanse Expertise

Lopen op een Italiaanse catwalk, vraagt om Italiaans uitdrukkingsvermogen
Italiaanse modeshows lopen vragen nog iets anders van je dan alleen presentatie ǀ Visualhunt - Eva Rinaldi Celebrity Photographer

De vier grote statements van wereldwijde mode zijn de Fashion Weeks die plaatsvinden in Londen, Parijs, New York en Milaan.

Zeven dagen gewijd aan de grootste modehuizen, met modeshows en modellen die de creaties van elke ontwerper laten zien terwijl ze over de catwalk lopen en sterren samenkomen om de nieuwste creaties te ontdekken.

Van deze vier niet te missen evenementen in de top mode industrie is Milaan de meest veelbesproken.

En Milan Fashion Week doet het redelijk goed, want in 2015 zag Milano Moda Donna een toename van 25% in het aantal evenementen, met een indrukwekkende 70 modeshows en 83 presentaties in Showroom.

In hetzelfde jaar kwam meer dan 40% van de deelnemers aan de Milan Fashion Week uit het buitenland - en jij zou ooit een van hen kunnen zijn!

Als dit is wat je wilt bereiken, moet je in een positie verkeren die betekent dat je kunt reizen als onderdeel van je baan, en om een ​​dergelijke baan te krijgen, moet je een goede opleiding hebben.

Je moet bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je vloeiend Italiaans spreekt met een relevante kwalificatie, zoals een Italiaanse graad, of een gezamenlijke graad met inbegrip van Italiaans.

Deze ervaring geeft je het nodige vaardigheidsniveau (zoals luistervaardigheid, correct Italiaans vocabulaire gebruiken, foutloos Italiaanse werkwoorden vervoegen en vloeiend schrijven met het juiste gebruik van Italiaanse lidwoorden) om je tweede taal in je carrière te gebruiken.

Je kunt online Italiaans leren met een bijlesdocent als je een druk schema hebt - of zoek een Italiaanse les bij jou in de buurt met Superprof.

Werken in Italië

Het volgen van een cursus Italiaans door slechts één keer per week een-op-een bijles te volgen, kan een lonende beslissing zijn die je nuttige taalvaardigheden geeft die je de rest van je leven kunt gebruiken.

Het leren van een nieuwe taal kan niet alleen wonderen doen voor je zelfvertrouwen op persoonlijk niveau, aangezien je het vermogen krijgt om in het Italiaans te communiceren met degenen die het als moedertaal spreken, maar je conversatie Italiaans kan ook deuren openen in de professionele wereld.

Italiaans leren Amsterdam, vind een leraar.

Vloeiend Italiaans spreken is een must, als je gaat solliciteren in Milaan
Voordat de grote Italiaanse mode ontwerpers de deuren voor je openen, heb je al veel gesprekken gevoerd ǀ Pixabay - Dana Tentis

Eind 2015 ontdekte de website Italie-France.com dat er bijna 47.900 bedrijven werkzaam waren in de Italiaanse mode-industrie met in totaal 411.000 werknemers.

Het kan je geruststellen te weten dat een Italiaanse moedertaalspreker zijn niet het enige criterium is waarin recruiters geïnteresseerd zijn. Als je eerste taal geen Italiaans is, houd er dan rekening mee dat de Italiaanse werkgevers op zoek zijn naar ervaren werknemers en dat je je moedertaal niet je carrière pad moet laten beïnvloeden.

Om een ​​voorbeeld hiervan te geven, zei Claudio Marenzi, voorzitter van Sistema Moda Italiana (de Italiaanse federatie van mode en textiel) tegen de Franse financiële krant Les Échos:

‘We vinden het moeilijk om [vakkundige arbeiders] te vinden, en we moeten onze aandacht niet verslappen in de strijd tegen namaak.’

Dus de opwindende banen zijn er, het enige wat je hoeft te doen is hard werken!

De Beste Manier om Italiaans te Leren

Dus, wat heb je eigenlijk nodig om een ​​nieuwe taal op de meest effectieve manier te leren?

Er zijn tal van mogelijkheden om te werken en te studeren terwijl je de taal leert, maar voorafgaand aan deze cursus is een goed kennisniveau vereist - dus hoe begin je eraan?

Hier zijn slechts enkele van de vele paden die je kunt volgen:

  • Studeer Italiaans op School en Universiteit

Sommige scholen bieden Italiaans aan als vreemde taal, wat betekent dat als je een school-, hogeschool- of universiteitsstudent bent, je misschien de mogelijkheid hebt om als jonge leerling formele kwalificaties in de Italiaanse taal en cultuur te behalen.

Als je er altijd van hebt gedroomd perfect Italiaans te leren spreken, hoe eerder je begint met leren, hoe beter.

Dus zodra je de kans krijgt om Italiaans als tweede taal te volgen en zelfs VMBO-, A-niveau- en universitaire kwalificaties te behalen, doe het dan.

Met de hulp van taalprofessionals om je les te geven, zul je snel de Italiaanse woorden en zinnen onder de knie krijgen, evenals veelgebruikte uitdrukkingen die van pas zullen komen in je mondelinge communicatie, evenals Italiaanse grammaticale punten zoals vervoegen en leren over het juiste gebruik van zelfstandige naamwoorden, voornaamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden, zodat je 'ciao' naar je taalgids kunt zwaaien!

Gelukkig is het Italiaanse alfabet hetzelfde als het alfabet in het Nederlands, waardoor het leren van Italiaans veel gemakkelijker wordt!

Het leren van een taal aan een onderwijsinstelling betekent ook dat je een inleiding krijgt over Italië en zijn cultuur naarmate je meer leert over Italië, en misschien krijg je zelfs de kans om het land met je klas te bezoeken.

  • Individuele lessen Italiaans

Volg een taalleerprogramma dat is afgestemd op jouw individuele leerbehoeften en -doelen die kunnen zorgen voor een succesvolle taalverwerving, zodat je in een mum van tijd Italiaans spreekt!

Superprof is een platform waar studenten docenten kunnen vinden om hen te helpen hun academische doelen te bereiken - inclusief het leren van talen zoals Italiaans.

Individueel Italiaans leren in privé-taallessen is een van de beste methoden om snel en effectief Italiaans te leren.

Dus als je het idee niet leuk vindt om meerdere jaren te besteden om zelfverzekerd te worden in een taal, is het vinden van een persoonlijke Italiaanse bijlesdocent de ideale manier om aanzienlijke vooruitgang te boeken bij het leren van Italiaans en vloeiend te worden in de Romaanse taal.

Probeer te studeren in het land van je voorkeur
Taaluitwisseling is een goede manier om snel Italiaans te leren ǀ Pixabay - Enhialus
  • Taaluitwisseling in Italië

Om het leren van een taal te versnellen, zou tijd doorbrengen in een omgeving waar dit het belangrijkste communicatiemiddel is, precies kunnen zijn wat je nodig hebt.

De beste manier om je Italiaans spreken aanzienlijk natuurlijker en vloeiender te maken, is jezelf omringen met Italiaanse moedertaalsprekers tijdens een taaluitwisselingsprogramma, de meest effectieve optie.

Italiaanse lessen volgen op de plek waar de taal wordt gesproken, zal altijd meer lonend zijn dan het volgen van een Italiaanse taalcursus in je eigen land - en je kunt er zelfs vakantie aan vastknopen!

  • Maak een Reis naar Italië

Als je van reizen houdt, zal een bezoek aan Italië en het ontdekken van de rijke cultuur en geschiedenis met je eigen ogen je veel over het land leren en je motiveren om de Italiaanse taal te leren.

Iedereen leert anders, en onderdompeling in de levendige cultuur van Italië kan je veel meer leren dan de grammatica oefeningen en mondelinge tests waar zoveel mensen een hekel aan hebben.

Met wat basis Italiaans en wat tijd doorgebracht onder de mediterrane zon, zou je veel meer kunnen leren dan je ooit had verwacht!

Leer van Italiaans houden door het fantastische muzikale erfgoed van het land of de wereldberoemde Italiaanse keuken met zijn grote variatie aan pizza en pasta.

Bekijk Superprof om je ideale privéleraar te vinden om je te helpen de Italiaanse taal onder de knie te krijgen!

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!