Japans spreken is een investering. Beginners worden vaak afgeschrikt door het andere alfabet en een waaier van nieuwe termen, zoals Japanse kanji, hiragana katakana, romaji, desu, en watashi. Laat dit echter je niet weerhouden om te beginnen met je Japanse avontuur.

Japan is een land met 127 miljoen mensen en de op twee na grootste economie ter wereld. Afgezien van het feit dat Japan een financiële grootmacht is, is de taal en cultuur in Japan doordrenkt van geschiedenis en traditie.

Daarom is de vraag hoe je Japans leert erg belangrijk. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende manieren om Japans te leren, maar één van de meest effectieve is Japans leren met een privéleraar.

Privélessen zijn een geweldige optie voor iedereen die een specifieke vaardigheid wil leren of een bepaald onderwerp wil bestuderen. Daar zijn twee redenen voor: hun tarieven zijn zeer voordelig en ze kunnen aan elke leerling gepersonaliseerd onderwijs bieden.

Dit betekent dat je leraar je lessen specifiek op jouw behoeften kan afstemmen. Als je een reis naar Japan plant, kun je je concentreren op begroetingen en hoe je jezelf op een beleefde manier voorstelt. Als je de Japanse taalvaardigheidstest wilt afleggen, dan kun je kijken naar zinsbouw, werkwoorden, en luisteren, lezen en schrijven.

Je vraagt je waarschijnlijk af:

 • Hoe doe je dat?
 • Hoeveel kost het?
 • Wie zijn deze leraren?

We vertellen je hier alles wat je moet weten over de keuze van de perfecte privéleraar Japans!

Lees hier meer over Japans op de middelbare school.

De beste leraren Japans beschikbaar
Sjoerd
4,8
4,8 (11 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Momo
5
5 (4 reviews)
Momo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sem
5
5 (4 reviews)
Sem
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
4,7
4,7 (3 reviews)
Emma
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rick
Rick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayako
4,8
4,8 (2 reviews)
Ayako
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marina
5
5 (4 reviews)
Marina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kei
5
5 (2 reviews)
Kei
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,8
4,8 (11 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Momo
5
5 (4 reviews)
Momo
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sem
5
5 (4 reviews)
Sem
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
4,7
4,7 (3 reviews)
Emma
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rick
Rick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayako
4,8
4,8 (2 reviews)
Ayako
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marina
5
5 (4 reviews)
Marina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kei
5
5 (2 reviews)
Kei
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kun je Japans leren?

Ten eerste, als je op de middelbare school Japanse les wilt volgen, zul je waarschijnlijk een gespecialiseerde privéschool moeten zoeken. Je hebt waarschijnlijk meer kans om een paar Japanse woorden te leren door naar anime te kijken.

Uiteraard is het voor de meeste mensen niet echt een optie om een inleefcursus in Tokio te volgen. Er zijn echter tal van andere organisaties die je kunnen helpen om Japanse lessen te vinden.

Leren op afstand

Als je niet ergens in de buurt van een school of centrum woont dat taallessen Japans aanbiedt, maak je dan geen zorgen. Er zijn tal van verschillende manieren om Nihongo (het Japanse woord voor Japans) te leren en Japanse les te volgen.

Ken je het concept van afstandsonderwijs? Afstandsonderwijs is wanneer je niet fysiek naar het instituut gaat. Je weet vast wel hoe je aan de universiteit Japans kunt leren, en hoewel dat meestal betekent dat je fysiek in het klaslokaal moet aanwezig zijn, bieden sommige instellingen nu cursussen aan waar je ook effectief online Japans kunt leren.

Vind een online cursus Japans met een privéleraar.

In het verleden volgden studenten correspondentiecursussen waarbij ze via de post met de school communiceerden. Nu kunnen we dit echter doen via het internet en e-mail. Natuurlijk zijn afstandsonderwijs en correspondentiecursussen over het algemeen bedoeld voor degenen die oud genoeg zijn om naar de universiteit te gaan.

Het beste aspect van afstandsonderwijs is natuurlijk dat je het overal kunt doen waar ook maar een internetverbinding is. Als je toegang hebt tot het internet, kan afstandsonderwijs de perfecte oplossing zijn.

Vergeet niet dat je nog steeds je eigen persoonlijke leraar of docent online kunt vinden. Er is een enorme variëteit aan cursussen beschikbaar voor wie Japans wil studeren, ongeacht je niveau. De meeste van deze platforms worden gerund door enkele van 's werelds beste scholen, dus je kunt zeker zijn van de kwaliteit. De populairste cursussen zijn zelden gratis. Sommige zijn dat echter wel.

Hier zijn drie voorbeelden van cursussen die je met MOOC's zou kunnen volgen:

 • EdX: Dit platform werd in 2012 door de Harvard Universiteit en MIT opgericht en werkt sindsdien samen met tal van verschillende organisaties om iedereen onderwijs te kunnen bieden. Dit platform biedt een cursus Japanse Uitspraak voor Communicatie.
 • FutureLearn: Dit platform heeft een introductie tot Japanse subculturen, die zeer geschikt zijn voor iedereen die meer over het leven in Japan wil leren.
 • OpenLearning: Dit platform biedt een inleidende cursus Japans aan, wat nuttig is voor wie de basis van de taal onder de knie wil krijgen.

Lees hier meer over Japanse lessen aan de universiteit.

Bijlesplatforms

Dankzij het internet duiken er elke dag meer en meer taalplatforms op. Er zijn zelfs platforms die je kunnen helpen om in contact te komen met leraren. Deze zijn geweldig als je liever van een echte persoon leert dan alleen van een scherm. Superprof is in feite één van deze platforms.

Als een leraar zich aanmeldt bij Superprof, moet hij eerst zijn profiel invullen. Zo weet je welke kwalificaties en ervaring ze hebben, hoeveel ze aanrekenen, en wat hun lesmethoden zijn.

Nadat je een paar profielen bekeken hebt en een geschikte leraar gevonden hebt, betaal je om met hem of haar in contact gebracht te worden. De rest is dan aan jou en je leraar (tenzij je naar ons terugkeert voor een andere leraar).

Ons doel is om leerlingen beter Japans te leren schrijven en uitspreken, meer te leren over de Japanse cultuur, en Japans te leren spreken door hen in contact te brengen met de beste leraren.

Lokale Japanse culturele verenigingen

Er zijn over de hele wereld tal van groepen en organisaties die Japan, de Japanse cultuur, geschiedenis en taal promoten.

Japanse cultuur
Ga op zoek naar een lokale organisatie die de Japanse cultuur in je stad promoot (Bron: Unsplash.com).

Ze organiseren niet alleen culturele evenementen, maar ook educatieve evenementen en lessen.

Eenvoudig gezegd, als je iets doet dat met Japan of Japans te maken heeft, moeten deze verenigingen helemaal bovenaan op je lijstje staan. Behalve cultuur en onderwijs bevorderen ze ook handelsprogramma's tussen Japanse bedrijven en bedrijven uit het gastland.

De meeste zouden je moeten kunnen helpen om lessen te vinden over:

 • De schrijfsystemen: enkele gebruikelijke kanji (karakters) en kana (hiragana en katana)
 • Japanse grammatica
 • Japanse woordenschat en uitdrukkingen
 • Japanse geschiedenis
 • Japans spreken
 • Reizen naar Japan.

Vraag je je af of Japans leren moeilijk is?

Adviezen voor de keuze van de geschikte leraar Japans

Je zult vast wel eens mensen hebben horen vragen of Japans moeilijk is. Hoewel dit niet noodzakelijk het geval is, zul je toch de juiste leraar moeten vinden.

Soms vind je zoveel Japanse leraren dat het moeilijk is om de juiste te kiezen, en andere keren vind je er misschien vrijwel geen. Hoe weet je zeker dat je de juiste hebt gekozen en dat je je geld niet aan het verspillen bent?

We hebben wat advies over de belangrijke criteria voor de keuze van de geschikte privéleraar Japans.

Wat is je doel? Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: Waarom zoek ik een specifieke leraar Japans?

Is het omdat je meer wilt leren over een land waar je echt in geïnteresseerd bent? Is het omdat je er graag wilt wonen? Is het omdat je er wilt werken? Wat de reden ook is, je moet goed nadenken over de redenen waarom je Japans leert.

Het zou idioot zijn om 6 maanden lang intensieve Japanse lessen te volgen als je alle tijd van de wereld hebt om de taal te leren. Als je het alleen leert om indruk te maken op enkele Japanners die je kent, hoef je eigenlijk maar een paar Japanse basiszinnen en uitdrukkingen te leren. Anderzijds, als je veel met geschreven Japans gaat werken, moet je de kana (hiragana en katakana) beheersen én een goed idee hebben van de meest voorkomende kanji (Japanse tekens).

Er zijn veel redenen om Japans te leren, maar je moet zelf beslissen wat de jouwe is. Wil je een gesprek kunnen voeren? Wil je vloeiend kunnen spreken? Of vind je het gewoon leuk om af en toe een nieuwe taal te leren?

Als je eenmaal weet wat je motivatie is, moet je op zoek gaan naar de geschikte leraar.

Doe onderzoek naar hun kwalificaties en ervaring

Nadat je hebt uitgezocht waarom je precies Japans wilt leren, moet je op zoek gaan naar de verschillende beschikbare leraren.

Het eerste wat je moet weten is wat hun kwalificaties en ervaring zijn. Een student Japans zal niet zo doeltreffend zijn als een professor die al vele jaren les geeft.

Zijn ze bovendien moedertaalspreker of tweetalig? Als ze geen van beide zijn, moet je ze vragen wat hun niveau in het Japans is.

Wat zijn hun tarieven? Als je overweegt welke privéleraar Japans je wilt inschakelen, zal je budget een heel belangrijke factor zijn. Een taal leren is een langdurig proces dat regelmatige oefening vergt. Je moet dus budget hebben voor meerdere maanden of jaren. Als je dat niet doet, zul je nooit echt vooruitgang kunnen boeken.

Of je nu leert lezen en schrijven, of een ingewikkeld aspect van de grammatica bestudeert, je woordenschat uitbreidt, of de gesproken taal oefent, het zal allemaal wel wat tijd kosten. Je zult moeten uitrekenen wat je je kunt veroorloven en welk soort leraar je nodig zult hebben.

Wat is hun lesmethode? Als je kunt, moet je de tijd nemen om meer te weten te komen over de manier waarop ze je Japans gaan leren.

Wist je dat we beter leren als we plezier hebben? Daarom is het echt belangrijk dat je een bijlesgever vindt die naar je behoeften luistert en zijn lessen op jou afstemt.

Als je bijvoorbeeld van manga, anime, of Genki videospelletjes houdt, moet je een docent zoeken die dit graag in zijn lessen verwerkt, zodat je er plezier aan beleeft om samen met hem te leren.

Hetzelfde geldt voor muziek, films, literatuur, of zelfs geschiedenis.

Manga
Als je een fan bent van strips en manga, kun je je leraar vragen ze in je lessen te verwerken. (Bron: Unsplash.com)

Daarom zijn er zoveel mensen die onderzoek doen naar manieren om het spelletjes te verwerken in het leerproces. Het is al meermaals bewezen dat we veel beter leren als we plezier maken en een beetje lol hebben. Dit hoeft ook niet per se een spelletje te zijn. Je kunt ook met andere soorten media net zoveel plezier beleven.

Gelukkig zijn er, als op talen aankomt, veel verschillende soorten hulpmiddelen beschikbaar.

Geen zin in les? Leer Japans door videospelletjes!

Voorbeelden van leraren

Laten we tot slot eens kijken naar enkele "voorbeeldleraren", om je een idee te geven van de profielen waaruit je moet kiezen als je een leraar van Superprof wilt inschakelen of als je je wilt inschrijven voor één van onze Japanse taalcursussen.

Reis naar Japan
Je hoeft niet per se naar Japan te reizen om Japans te leren. (Bron: Unsplash.com)

Dit zal een beetje op dating gaan lijken. Laten we beginnen met kandidaat #1. Behalve manga-vertaalster is ze al meer dan 15 jaar lerares Japans. Ze geeft zowel persoonlijk les als via webcam, en geeft les aan leerlingen van alle niveaus.

Kandidaat #2 is een Japanse die sinds 2013 in Nederland woont. Toen ze in Kyoto woonde, was ze tolk en vertaler. Ze is nu onder haar leerlingen befaamd om haar kwalitatieve lesmethoden, haar geduld, en haar goede gevoel voor humor. Is zij de juiste docent voor jou?

Waarom niet kandidaat #3? Deze Japanse lerares geeft zowel individuele bijlessen als groepsbijlessen. Ze was 7 jaar lang lerares Japans voor een vereniging en stemt haar methoden graag af op haar leerlingen.

Tenslotte is er kandidaat #4. Hij popelt om je les te geven. Een voormalige professor Japans met een diploma in het doceren van Japans. Hij geeft nu privéles aan een aantal leerlingen op allerlei niveaus en zou je vandaag nog een les kunnen geven. Hij is geboeid door de Japanse cultuur en kan je helpen studeren voor een examen of je voorbereiden op het leven in Japan.

Ze klinken allemaal best goed, nietwaar? Het mooie is dat je helemaal vrij bent in je keuze en de meeste docenten bieden ook het eerste uur les gratis aan, zodat je kunt nagaan of ze je bevallen.

Japans schrijven
Schrijven in het Japans kan moeilijker zijn dan je denkt. (Bron: Unsplash.com)

Of het nu gaat om individuele lessen, groepslessen, of lessen via de webcam, de juiste leraar moet je na elke sessie het gevoel kunnen geven dat je iets geleerd hebt.

Ze kunnen je helpen om:

 • Te tellen in het Japans
 • Te schrijven in het Japans
 • Japanse zinnen op te bouwen
 • Te studeren voor een examen of schoolwerk (academische ondersteuning)
 • Een bepaald Japans accent uit te spreken
 • Meer te leren over het leven in Japan

Vergeet dat gratis uur les niet, zodat je de juiste keuze kunt maken! Het is een goede reden om de lessen uit te proberen.

Dit zijn de beste manieren om Japans te leren.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter