'Fushimi Inari Shrine', gelegen in zuid Kyoto,

De Voordelen van Japans Leren op een Rijtje

Er zijn 128 miljoen Japanssprekenden, waaronder 127 miljoen moedertaalsprekers. De taal staat op de dertiende plaats van de meest gesproken talen ter wereld. Er zijn ongeveer 1 miljoen Japanse diaspora met grote populaties in landen als Brazilië en de VS, maar ook landen die voor 1945 door de Japanners zijn gekoloniseerd, zoals Taiwan en Korea. […]

21 juli 202110 minuten om te lezen

Bronzen beeld van de Amida Boeddha in Japan

Japans Leren Op Een Veelzijdige Manier

Je overweegt misschien Japanse lessen of een cursus te volgen om te communiceren in de 10e meest gesproken taal ter wereld. Het zou een verstandige keuze zijn. Niet alleen zijn de taal en cultuur rijk en divers, maar de Japanse economie staat wereldwijd op de derde plaats, wat betekent dat het land een aanzienlijke macht […]

13 juli 202110 minuten om te lezen

Japans Leren Is Nuttig Én Interessant

De Japanse taal lijkt een ondoorgrondelijke manier van communiceren voor beginners zoals jij en ik. Maar zodra je er induikt zal je merken dat zelfs deze taal te leren is, te spreken en te lezen is. Voordat je het weet sta jij je mannetje op je vakantie in Kyoto, of op je zakenreis naar Tokyo!

 

Daarnaast is de Japanse cultuur alleen al genoeg reden om je wegwijs te maken in het Japans. Immer zijn er weinig culturen zo rijk, historisch en interessant als de Japanse. Van de Japanse keizers tot sushi en Bento tot Manga, Japan heeft een enorme stempel gedrukt op onze wereld.

 

Dus waar wacht je nog op? Je kunt Japans leren met Superprof met een van onze vele leraren in een van de vele Nederlandse steden die Nederland rijk is. En mocht je nog even willen oriënteren, dan kan dat ook. Hier bijvoorbeeld, op de Superprof blog.