Internet? Surfen? Liken? Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Outlook? Mailen, chatten, delen, up- en downloaden? Klinken deze termen je onbekend in de oren, of ken je ze wel maar breekt het angstzweet je gelijk uit? Dan is een computercursus in Rotterdam wellicht wat voor jou!

Laten we beginnen je een beetje gerust te stellen. Je bent zeker niet de eerste en ook niet de laatste die in dit hypermoderne tijdperk nog steeds weinig begrijpt van dingen als computers, tablets en smartphones. Dat er nog steeds veel mensen zijn die moeite hebben om deze dingen te begrijpen is ook goed te verklaren: twintig jaar geleden waren al deze zaken er nog niet of amper en binnen een mum van tijd heeft het de wereld veroverd!

We zijn de laatste die zeggen dat computers, internet en smartphones de wereld alleen maar ingewikkelder hebben gemaakt, maar wij vinden wel dat er te weinig aandacht is geweest voor mensen die zich deze technologie nog niet eigen hebben kunnen maken.

Daarom verwijzen we graag door naar bepaalde computercursussen in Rotterdam, zodat je in het vervolg weet hoe je een mail verstuurd en een bestand downloadt. Als je nog twijfelt over zo’n cursus of het nut van computers nog niet inziet, dan zullen we je eerst wat meer vertellen over het waarom.

Vrouw op de computer.
Kunnen computeren is belangrijk om de wereld te begrijpen | Bron: Pexels
De beste leraren Informatica beschikbaar
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (4 reviews)
Bart
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bart
5
5 (4 reviews)
Bart
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Een Cursus Computeren in Rotterdam Volgen?

De grote vraag is eigenlijk, waarom niet? Als je in Rotterdam woont en je hebt nog nooit op een computer gezeten, dan moet je dit zeker doen of leren. Simpelweg vanwege het feit dat alles tegenwoordig op computers gebeurt!

Allereerst zijn computers gewoon heel leuk. Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van Facebook, Twitter, Youtube enzovoorts. Dit zijn sociale media, omdat mensen er een soort online gemeenschap hebben gevormd en met elkaar in contact blijven via de website of platform. Als jij dus leert hoe je met een computer kan omgaan, kan je op sociale media een eigen profiel aanmaken en zo in contact blijven met vrienden en familie die je anders een stuk minder ziet!

Heel veel zaken die we voorheen fysiek deden, via de telefoon of via de post kunnen we tegenwoordig ook via het internet en dus op de computer regelen. Wat dacht je van het doen van een bankoverschrijving! Sneller, veiliger en makkelijker via een computer. Het aanvragen van een paspoort? Even zo snel en veilig! Heel veel formele zaken, van overheidsdiensten tot bankzaken, kunnen tegenwoordig makkelijk via de computer geregeld worden.

Maar het gebruik van een computer maakt heel veel dingen ook gewoon een stuk makkelijker. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bestellen van boodschappen, het versturen van een cadeautje, het opzoeken van informatie? Met een paar klikken heb je het vaak al bereikt, terwijl je er normaal veel langer over zou doen!

Het klinkt misschien allemaal heel mooi zo’n computercursus, maar laten we er eens een beetje op inzoomen. Wat zijn de dingen die je zou kunnen leren tijdens zo’n opleiding? Uiteraard verschilt het per cursus, maar over het algemeen zijn er een aantal dingen die iedere leraar je leert als je nog niets weet van computers.

Vrouw computert.
Probeer te oefenen aan de hand van lesmateriaal | Bron: Pexels

Wat Leer Je Op een IT-cursus?

  • De basis: hoe zet je een computer aan? Hoe verbind je de computer met het internet? Hoe open je een map, hoe sla je iets op, hoe verander je bepaalde instellingen? De absolute basis is een van de dingen waar je mee moet beginnen.
  • Mail: Veel officiële communicatie, bijvoorbeeld van verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties, gaat via de mail. Je moet daarvoor wel een mailadres hebben. Die zal je aanmaken, je zal leren hoe je een mail schrijft en deze verstuurt, en ook hoe het werkt als je aan de ontvangende kant zit: hoe open je een mail?
  • Internetten: Internetten is een vrij veelomvattend werkwoord omdat het internet zelf zo’n alsmaar uitdijend fenomeen is. Je zal tijdens een beginnerscursus dan ook niet gelijk alles leren. Maar je moet wel leren hoe je een pagina opent, hoe je naar een website gaat en gebruikmaakt van bijvoorbeeld Google.
  • Word: Word is een programma waarmee je teksten kunt schrijven en bewerken. Dit is belangrijk als je wilt schrijven en de computer voor bijvoorbeeld werk wilt gebruiken. Het is geen moeilijk programma, maar je moet het wel leren.
  • Powerpoint & Excel: Twee programma’s van dezelfde maker als Word zijn Powerpoint en Excel. Met het ene programma maak je presentaties, met het andere programma kan je uitstekend je administratie bijhouden. Binnen een paar lessen kun je leren hoe ze werken!
  • Sociale Media: De meeste gebruikte programma’s op een computer zijn de eerdergenoemde sociale media. Facebook, Twitter, noem maar op. Als je leert hoe je moet computeren, moet je zeker leren hoe je deze programma’s gebruikt. Het is ook nog eens een leuk onderdeel om te leren, omdat er letterlijk een wereld voor je opengaat!
  • Smartphones: Niet alle computercursussen bieden dit onderdeel aan, maar sommigen doen het wel omdat smartphone eigenlijk computers van zakformaat zijn. Je kunt er immers ongeveer hetzelfde op als op een computer, maar bepaalde dingen zijn anders. Als je wilt leren hoe je een smartphone gebruikt is het belangrijk dat je goed vraagt bij je computerschool of ze je dit ook kunnen leren.

Laten we nu eens kijken waar in Rotterdam je kunt leren hoe je de computer gebruikt!

Een scherm.
Je zult genieten van je werk op de computer | Bron: Pexels

Waar Kan je Een Cursus IT in Rotterdam Doen?

Rotterdam is een grote stad en zoals we al eerder zeiden zijn ook in onze havenstad genoeg mensen die graag willen leren hoe ze een computer moeten gebruiken. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld terecht bij een van de volgende locaties.

Een goede plek waar je gratis en op een laagdrempelige manier kunt leren over het gebruik van je computer is in de Bibliotheek Rotterdam. Zo wordt er de Klik & Tik cursus geboden, voor mensen die geen of heel weinig computerervaring hebben. Twee keer per week kan je daar langskomen en al je vragen stellen.

Een andere plek waar mensen zitten met veel ervaring in lesgeven is InCompany in Barendrecht. Ze geven naar eigen zeggen als les sinds 1992 – toen er pas net computers waren! – aan zowel particulieren en bedrijven, gevorderd of beginner. Je kan hier meer leren over de computer zelf, of over specifieke programma’s als Excel, Word en PowerPoint.

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende soorten computeropleidingen voor zowel bedrijven als particulieren is Welling Computeropleidingen. Zo goed als alle onderdelen kunnen onderwezen worden, want de cursussen kunnen op maat gemaakt worden afhankelijk van de wensen van de klant!

Speciaal voor ouderen die moeite hebben met het gebruik van computers en andere technologie is er de computercursus van Coalitie Erbij Rotterdam. Deze cursus kost €36,- voor 18 lessen. Dit lijkt wellicht wat veel maar als je kijkt naar de hoeveelheid dingen die je moet leren als je niet weet hoe je met computers en het internet om moet gaan dan valt dit nog best mee. Een ander voordeel is dat je er zeker van kan zijn dat je na afloop van deze cursus met al deze nieuwe, ingewikkelde technologie kan omgaan!

Heb je nog geen cursus gevonden waar je enthousiast van wordt? Twijfel je over deze groepslessen, of heb je andere wensen en voorkeuren? Dan is er nog een optie, waar we je hieronder meer gaan vertellen.

Een toetsenbord
Blind leren typen is onderdeel van computerles | Bron: Pexels

Vind Een Computeropleiding bij Superprof

Op Superprof zijn namelijk ook een hoop leraren te vinden die ervaring hebben met lesgeven, experts zijn in het gebruik van computers en die in Rotterdam en omstreken wonen.

Er zijn verschillende voordelen aan het nemen van een docent via Superprof. Zo zijn deze docenten vaak een stuk flexibeler wat betreft de locatie. Ben je bijvoorbeeld slecht ter been en heb je liever een docent aan huis? Superprofdocenten hebben daar vaak geen probleem mee!

Wil je liever op een andere locatie? Klant is koning, dus jij kan kiezen! Er zijn ook veel leraren die online lesgeven, maar als je nog niet weet hoe een computer werkt heb je daar niet veel aan.

Een ander voordeel aan Superprof is de veiligheid en transparantie. Je kan gelijk zien met wat voor leraar je te doen hebt, hoeveel ervaring en kennis hij en zij heeft, en hoe eerdere leerlingen hem of haar beoordelen. Louter positieve recensies in combinatie met een schat ervaring? Dan is dit waarschijnlijk een goede docent! Je kan hier ook docenten filteren op leeftijd en geslacht, als je bijvoorbeeld liever les krijgt van een vrouw.

Verder heb je meer mogelijkheden qua prijs. Je kan filteren op prijs nadat je voor jezelf hebt bepaald hoeveel je maximaal kan betalen voor een les. Als je een leraar hebt gevonden waarbij je graag les volgt maar die erg duur is, dan kan je kijken of het mogelijk is middels onderhandelingen iets van de prijs af te krijgen.

Ben je bijna overtuigd maar twijfel je nog een beetje? Dan kan je ook kijken of het mogelijk is een gratis proefles te volgen. Op die manier weet je precies wat je krijgt!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.