Computers en verwante technologie zijn zo’n belangrijk deel van ons leven geworden dat we geen moment van de dag zonder zijn. Vanaf het moment dat je opstaat en je e-mail checkt tot het moment dat je gaat slapen en nog even een filmpje opzet, we zijn constant verbonden.

Als je erover nadenkt, is die technologische ontwikkeling heel snel gegaan. Wie is geboren in de jaren negentig of in de decennia daarvoor heeft nog een jeugd gekend waar woorden als sociale media, internet en smartphone niet bestonden. Het waren jaren waarin computers alleen voor grote bedrijven waren, en in die tijd waren het logge, zware apparaten die een fikse dosis geduld vereisten.

Vanaf de nieuwe eeuw is het met een trein gegaan. Iedereen heeft een computer en telefoon tegenwoordig. Tenminste zo lijkt het.

Er zijn ook een hoop mensen voor wie het de afgelopen jaren even iéts te snel is gegaan met de ontwikkeling van de computers en die bepaalde dingen nog steeds niet begrijpen. En dat is ook lastig! Als je deze moderne technologie niet gewend bent, waarom zou je het dan ineens allemaal moeten kunnen snappen?!

Geen paniek. In Amsterdam zijn er een hoop plekken waar je terechtkan om een computercursus te volgen.

Vrouw met haar laptop
Je kan op sociale media een eigen profiel aanmaken! | Bron: Pexels
De beste leraren Informatica beschikbaar
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Manoah
4,8
4,8 (4 reviews)
Manoah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Manoah
4,8
4,8 (4 reviews)
Manoah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Een Cursus Computeren in Amsterdam Volgen?

Voordat we je gaan uitleggen waarom je een cursus computeren moet volgen in Amsterdam, willen we even een verschil maken tussen de verschillende workshops en opleidingen die er in de hoofdstad worden aangeboden.

Als je iemand bent die alles vanaf stap één uitgelegd moet krijgen, van hoe je een computer aan zet tot hoe je je mail checkt tot hoe je verbinding maakt met het internet, dan zijn er beginnerscursussen te vinden op verschillende plekken in de stad.

Het kan echter ook zijn dat je al wel wat weet van computeren, maar vooral op zoek bent naar bepaalde specialisatiecursussen, bijvoorbeeld over hacken, het gebruik van het darkweb of coderen. Die cursussen zijn er ook!

Waarom een van deze cursussen nemen? Als je een beginner bent dan raden we je van harte aan een aantal lessen te volgen omdat je enorm veel mist als je het niet doet. In de afgelopen twintig jaar is voor iedereen, van banken tot autoriteiten tot verzekeringsmaatschappijen, het internet en de computer dé manier geworden om te communiceren met hun klanten.

Veel van hun producten of diensten vind je soms alleen via het internet en wie niet weet hoe hij of zij deze dingen kan vinden mist een hoop, soms cruciale informatie. Daarnaast zijn er mensen die denken dat het leren van computeren heel moeilijk is, maar dat is het niet. Je zult zien dat je er snel aan went en op het moment dat je het eenmaal onder de knie hebt zul je zelfs zien dat computers en het internet je leven zelfs makkelijker maken!

Informatie over gemeentelijke diensten, over openingstijden en routebeschrijvingen, over je banksaldo of je eigen risico, het telefoonnummer van je arts, of leuke dingen als sociale media: je zult merken dat het allemaal best simpel is zodra je leert hoe het allemaal werkt. En het is ook heel leuk!

Twee mannen en een pc
Wat wil jij leren op de pc? | Bron: Pexels

Wat Kan je Met een IT-cursus?

Hier gaan we wederom even een verschil maken tussen de absolute beginnersopleidingen en de workshops voor geïnteresseerden die zich ergens in willen specialiseren. Want voor deze laatste groep zijn er een hoop kansen en mogelijkheden voor als ze in staat zijn een dergelijke opleiding tot een goed einde te brengen.

Als je bijvoorbeeld een cursus neemt over data en beveiliging, of zelfs hacken, dan zul je bij veel bedrijven een graag gezien persoon worden. Waar het internet de afgelopen jaren belangrijker is geworden en we het meer zijn gaan gebruiken, is het ook belangrijker om datgene dat we op het internet doen beter te beveiligen.

De data van een bedrijf – of particulier persoon – is eigenlijk alles wat hun digitale leven omvat. Deze bestanden staan vaak opgeslagen in de cloud. Maar een cloud moet je, net als waardevolle spullen in je huis, goed afsluiten. Waar in het dagelijks leven inbrekers je huis binnen kunnen komen, doen op internet de hackers dat werk.

Iemand die getraind is, bijvoorbeeld via zo’n IT-cursus in Amsterdam, om data te beschermen zal zien dat er veel mogelijkheden liggen op de arbeidsmarkt. Iemand die weet hoe hacken werkt, kan zelf kijken of hij of zij een systeem weet binnen te dringen. Op die manier kunnen beveiligingsproblemen makkelijker getraceerd worden en tegelijkertijd kunnen ze opgelost worden. We noemen deze mensen ook wel ethische hackers. Dat is al een mogelijkheid die je hebt als je een computercursus volgt!

Maar ook het verbeteren van programma’s, het installeren van soft- en hardware, het oplossen van computerproblemen: zodra je weet hoe computers werken en misschien een paar opleidingen hebt gevolgd over hoe je bepaalde specifieke zaken moet aanpakken kan je jezelf op heel veel manieren laten inzetten. De keuze is aan jou!

Voor wie echter een beginnerscursus wilt volgen: met een computercursus kan je simpelweg alles doen wat je daarvoor niet kon! Je kan aan de slag op het internet, je laten verrassen door grappige filmpjes, in contact blijven met vrienden via sociale media, spullen online bestellen, spelletjes spelen, en daarnaast al die formelere zaken regelen die we eerder noemden!

Privéles computeren
Een privéleraar kan helpen | Bron: Pexels

Waar Kan je Een Cursus IT in Amsterdam Doen?

Van Oost naar West en van Zuid naar Noord: er worden op tal van locaties in Amsterdam computerlessen geboden, voor verschillende doeleinden, van jong en oud.

We zetten een aantal beginnerscursussen op een rijtje. Dit zijn opleidingen waar je bijvoorbeeld leert hoe je met Microsoft Word leert omgaan, hoe je het internet leert gebruiken, hoe je een e-mailaccount aanmaakt en hoe je sociale media gebruikt.

Een van de plekken die dit aanbiedt is Civic in Noord. In zes lessen in drie weken leer je alle bovenstaande activiteiten aan de hand van een uitleg van een ervaren docent en met afwisselende oefeningen. De lessen worden gegeven in het computerlokaal in het Huis van de Wijk Waterlandplein, dus je hoeft zelf geen computer of laptop mee te nemen, al mag dat wel.

Hiernaast leer je ook hoe je met een tablet en smartphone moet omgaan, dus je krijgt het hele pakket erbij. Zoals gezegd ga je ook aan de slag met sociale media, dus je krijgt er hele sociale mogelijkheden bij! De hele cursus kost maar €15!

Een andere goede optie is Creative PC Training aan de Oostenburgervoorstraat. Hier kan je kiezen uit een hoop verschillende, wat specifiekere opleidingen die worden gegeven met een deskundige docent. Zo kan je kiezen uit:

  • Wegwijs op de computer
  • Wegwijs met Word (korte basis)
  • Wegwijs met Excel (korte basis)
  • Wegwijs met PowerPoint (korte basis)
  • Wegwijs met Outlook (korte basis)

Dit zijn allemaal beginnerscursussen en je hebt de mogelijkheid om je daarna in een onderwerp te verdiepen. Je bepaalt zelf je eigen tempo en zo kan je een cursus al binnen enkele weken afronden!

Nóg laagdrempeliger is ACC Amsterdam, die vestigingen in Noord en West hebben. Hierbij worden de lessen niet eens op vaste tijdstippen gegeven: als je aan de slag wilt met een computer bel je vooraf even naar een van de vestigingen en je kan vervolgens binnenlopen en met een geduldige vrijwilliger leren hoe je een computer moet gebruiken. Dit kan dus altijd, in je eentje of met meerderen, en het is ook nog eens helemaal gratis!

Op Post Oost kan je ook computercursussen volgen. Deze lessen worden het hele jaar door georganiseerd en je leert hoe je veilig op het internet surft en Word, Exel en Outlook gebruikt. Elke cursus bestaat uit van 6 lessen van 2 uur en leren je precies wat je nodig hebt om een computerdeskundige te worden.

Baby met een pc
Sommige kinderen leren al heel jong computeren | Bron: Pexels

Vind Een Computeropleiding bij Superprof

Een andere optie is om een computerleraar via Superprof te vinden. Hoewel je bij het vak ‘docent’ misschien eerder denkt aan gitaar, Spaans, wiskunde of geschiedenis, kan je op het platform ook genoeg mensen vinden die staan te popelen je meer te leren over hoe je een computer en aanverwante technologie moet gebruiken.

Je kan zelf kiezen hoe je je les wilt hebben! Zo kan je gaan voor lessen aan huis, waarbij op je eigen computer of laptop wordt geoefend, of juist bij de leraar thuis. Een andere mogelijkheid is afspreken op een publieke plek, zoals de computers van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Het zijn stuk voor stuk docenten die een enorme hoeveelheid geduld hebben, graag dingen uitleggen en voor wie computers en het internet geen geheimen meer kent. Kijk even naar de prijs die een docent vraagt, onderhandel over die prijs en als je twijfelt kan je ook een gratis proefles aanvragen waarbij je even aankijkt of de stijl van de docent je aanstaat.

Het fijne aan Superprof is daarnaast dat een docent op zijn of haar profiel kan laten zien wat voor ervaringen en kennis hij of zij heeft en er ook beoordelingen van eerdere leerlingen worden gegeven!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.