Hoe zit een doodnormale dag er voor jou uit? Waarschijnlijk word je wakker als de wekker gaat, pak je je telefoon en kijk je even op je mail, en sta je op. Tijdens het douchen draai je wat muziek op Spotify en bij het ontbijt check je je Facebook en kijk je wat Youtubefilmpjes.

De weg naar werk weet je nog niet helemaal dus je gebruikt Google Maps, en eenmaal op werk zit je de hele dag achter je computer met moderne software te werken. Onderweg naar huis besluit je eten te bestellen via Thuisbezorgd en ’s avonds kijk je nog even een filmpje op Netflix.

Klinkt dit je allemaal als geheimtaal in de oren? Heb je geen idee wat al die genoemde programma’s en handelingen zijn? Dan is de kans groot dat jij tot de minderheid in Nederland behoort die geen of weinig gebruik maakt van het internet. Dat kan zijn omdat het je niet interesseert, of omdat je niet weet hoe het allemaal werkt. En als jij tot die laatste groep behoort heb je geluk, want we gaan je vertellen waarom, hoe en waar je in Den Haag een computercursus kan volgen. Lees dus gauw verder!

Skelet achter de pc
Je bent nooit te oud om te leren! | Bron: Pexels
De beste leraren Informatica beschikbaar
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Manoah
4,8
4,8 (4 reviews)
Manoah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Manoah
4,8
4,8 (4 reviews)
Manoah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Een Cursus Computeren in Den Haag Volgen?

Computers, het internet, smartphones en alle bijbehorende software, applicaties en programma’s zijn in de afgelopen dertig jaar een steeds belangrijker onderdeel van ons leven gaan uitmaken.

Sterker nog: je zou kunnen stellen dat deze apparaten vandaag de dag bepalend zijn in ons leven, dat we niet zonder kunnen en dat we zelfs al op het niveau zitten dat er mensen verslaafd zijn geraakt aan deze moderne technologie. Wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met computers en smartphones is waanzinnig, de ontwikkeling van deze technologie is razendsnel gegaan en het lijkt er niet op dat dit snel gaat stoppen.

Computers en internet hebben het leven op heel veel manieren makkelijker gemaakt, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar tegelijkertijd moeten we beseffen dat er mensen zijn die de boot even gemist hebben wat betreft de moderne technologie. Voor wie de ontwikkeling simpelweg te snel is gegaan. Die vandaag de dag niet weten hoe ze een computer moeten besturen, hoe ze een mailtje moeten versturen of een tekst moeten schrijven met hun toetsenbord.

Zij kampen met een probleem. Het is niet makkelijk van de ene op de andere dag te besluiten de computer te gaan gebruiken als je geen idee hebt hoe het allemaal werkt. Tegelijkertijd blijft moderne technologie zich zo snel ontwikkelen dat het gat steeds groter wordt. Steeds meer instanties, organisaties en bedrijven passen zich aan aan die realiteit en brengen hun producten, services en informatie vooral de wereld in via de digitale kanalen.

Het gevolg is dat de mensen die geen computers gebruiken bepaalde zaken niet meer (snel en makkelijk) kunnen regelen, op sociaal gebied in een isolement dreigen te raken en belangrijke of interessante informatie niet meer meekrijgen. Er gaat letterlijk een wereld aan hen voorbij, terwijl ze zelf onderdeel van die wereld uitmaken. Mensen die niet weten hoe een computer werkt maar dit wel willen leren moeten dus zo snel mogelijk zorgen dat ze juiste vaardigheden binnenkrijgen om niet langer achter te lopen. Want hoewel het allemaal moeilijk lijkt, kan iedereen het leren en is het zelfs leuk om uiteindelijk met zaken als het internet overweg te kunnen.

Scherm
Er zijn veel programma's op de computer | Bron: Pexels

Wat Kan je Met een IT-cursus?

Je kan heel veel met een IT-cursus in Den Haag, maar nog belangrijker is kijken naar wat zo’n cursus voor jou kan betekenen. Er zijn uiteraard verschillende niveaus en doelstellingen. We willen ons in dit artikel echter focussen op de mensen die nog moeten beginnen bij de basis en niet eens weten hoe ze een computer aanzetten. Er zijn uiteraard in Den Haag ook genoeg cursussen te volgen voor mensen die hacker willen worden, zich willen specialiseren in een bepaald IT-gebied en een expert willen worden op een gebied waar ze al veel van weten. Wij zijn ervan overtuigd dat deze mensen, al is het maar via Google, weten hoe ze een bijpassende opleiding kunnen vinden. Wij vertellen hier dus wat je kan met een computercursus voor beginners.

Tijdens een goede computercursus zul je allereerst alles leren over je computer zelf. Hoe bedien je de muis, de rechter- en linkermuisknop. Hoe werkt het menu ‘Start’, hoe pas je bepaalde instellingen aan, hoe verander je bureaubladachtergrond en hoe maak je een map aan? Dit is de basis. Vervolgens zul je meer leren over de standaardprogramma’s op je computer, met Microsoft Word voorop. Word is software om teksten mee te schrijven. Het is een vrij simpel programma dat je snel onder de knie zult krijgen.

De volgende stap zal zijn om het internet te leren gebruiken. Het internet verbindt, op alle mogelijke manieren. Je leert naar Google gaan, een zoekopdracht invullen, je mail gebruiken, Internetbankieren te gebruiken, en populaire programma’s als Skype gebruiken – waardoor je gelijk videogesprekken kan voeren met anderen! Sommige cursussen bieden ook lessen in sociale media aan. Op die manier kan je nog meer uit een mogelijk sociaal isolement komen, door met je Facebookprofiel vrienden te maken met mensen over de hele wereld! Laten we nu gauw gaan kijken waar je zo’n cursus vindt.

Vrouw op Skype
Je kan bijvoorbeeld videogesprekken voeren! | Bron: Pexels

Waar Kan je Een Cursus IT in Den Haag Doen?

Er zijn veel mogelijkheden voor cursussen in Den Haag, van gespecialiseerde opleidingen in bijvoorbeeld Excel – meer geschikt voor bedrijven – tot cursussen die gericht zijn op senioren.

Als je in die laatste categorie valt dan zou je bijvoorbeeld eens een kijkje kunnen nemen bij SeniorWeb Den Haag, een vrijwilligersorganisatie die 50-plussers ondersteunt bij het gebruik van computer, internet en digitalisering. Via hun cursussen leer je meer over Windows, tablet en smartphone, internetten, veilig op internet, e-mailen, sms’en, WhatsApp en Skype, tekstverwerken, foto’s bewerken en beheren, fotoalbums maken en Facebook.

Een soortgelijke organisatie is Haagse Senioren, die computercursussen voor beginners organiseren in wijkcentra door de hele stad. Naast de lessen organiseren zijn inloopspreekuren voor als je vragen hebt. Er zijn ook cursussen voor gevorderden, en je kan zelfs leren foto’s bewerken of websites bouwen!

DenHaag Doet is nog een organisatie die gericht is op opleidingen in de wijk, gezellig samen, informeel en laagdrempelig. Kortom, een goede manier om eens kennis te maken met de computer, met name via de basiscursus is er een hoop te leren, op een rustige manier.

Een andere optie is Click Computertraining aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Het gaat hier om individuele cursussen, dus je krijgt rustig de tijd je te ontwikkelen zonder dat je enige groepsdruk ervaart. Je kan ook specifieke lessen volgen, bijvoorbeeld een Word cursus, Excel cursus of een andere Office cursus.

Iets soortgelijks zit aan de Koningin Julianalaan in Voorburg. B.ict Solutions verzorgt hier computercursussen over Word, Excel of Windows, je kan individuele lessen krijgen en krijgt gratis lesmateriaal én betaalt geen inschrijfgeld. De docenten zijn ervaren, hebben de juiste diploma’s en de lesomgeving is een zeer prettige omgeving om op een rustige manier aan je vaardigheden te werken. Perfect dus!

Naast de vele opleidingen in Den Haag zijn er ook particuliere leraren. Sterker nog, er zijn meer docenten dan opleidingen in Den Haag, die haast allemaal bekwaam zijn en je meer kunnen leren over de computer. Hieronder vertellen we je hoe je die kunt vinden.

Man op de pc
Vooruitgang boeken laat je beter voelen | Bron: Pexels

Vind Een Computeropleiding bij Superprof

Er zijn grofweg drie manieren om vandaag de dag een computerleraar te vinden, als je niet wilt aankloppen bij een van de genoemde bedrijven.

De eerste manier is om ouderwets op een prikbord van je wijk of in de supermarkt een advertentie op te hangen, waarbij je vraagt om een computerdocent die je wegwijs kan maken met deze moderne technologie. We vragen ons hierbij af hoe efficiënt deze manier is.

De tweede manier is om via sociale media – als je weet hoe dat werkt – een oproep plaatst. Je krijgt gegarandeerd reacties, maar hoe weet je of de leraar die antwoord geeft wel goed is? Helaas kun je dat via sociale media nooit weten.

Dan is er een derde manier, die wel efficiënt en wel betrouwbaar is, en dat is Superprof. Via het platform kan je een kijkje nemen tussen alle computerleraren in Den Haag en beslissen welke je het meest bevalt. Docenten op Superprof hebben hun persoonlijke informatie staan, referenties van eerdere leerlingen en vertellen wat ze aan leservaring hebben. Met name de recensies en beoordelingen van eerdere leerlingen zijn handig om te zien of dit een goede leraar kan zijn!

Vervolgens kan je chatten met deze leraar, uiteraard zonder dat daar voorwaarden aan vast zitten, en je kan onderhandelen over de lestarieven als deze iets te hoog liggen. Vervolgens kan je een proefles nemen als je enthousiast bent over een docent, om te kijken of jullie elkaar écht liggen. Daarna kan je een locatie kiezen, bij jou thuis of bijvoorbeeld op een publieke plek als de bibliotheek. Tijd om te leren!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.