Voel je je wel eens buitengesloten in de huidige maatschappij? Heb je het gevoel dat je niet kan aanhaken, dat je bepaalde dingen niet begrijpt? Grote kans dat het komt omdat je maar bar weinig begrijpt van de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie.

De waarheid is dat technologie in de afgelopen jaren zo’n grote rol is gaan spelen in ons leven dat zo goed als alles wat we doen op een bepaalde manier verbonden is met de technologie. Van de positie van sociale media in ons leven tot de manier waarop we communiceren en informatie tot ons nemen. Van de manier waarop we alledaagse taken makkelijker maken dankzij technologie tot de apparaten, van de auto tot de wasmachine, die direct verbonden zijn met bijvoorbeeld onze mobiele telefoon.

Het is een fantastische ontwikkeling, maar een die doordendert als een trein. En dat zorgt ervoor dat mensen buiten de boot vallen.

Helaas is het voor die mensen niet altijd makkelijk om weer aan te haken, bijvoorbeeld omdat ze zelf al behoorlijk op leeftijd zijn. Voor deze doelgroep is een computercursus in Eindhoven de perfecte oplossing, want op een informele en toch intensieve manier kunnen ze leren de computer, het internet en hun smartphone te gebruiken.

Man op de pc
In het bedrijfsleven kan je niet meer zonder computers | Bron: Pexels
De beste leraren Informatica beschikbaar
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Manoah
4,8
4,8 (4 reviews)
Manoah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jeff
5
5 (6 reviews)
Jeff
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Oussama
4,9
4,9 (5 reviews)
Oussama
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (6 reviews)
Koen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
5
5 (4 reviews)
Ruben
11€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Simon
5
5 (4 reviews)
Simon
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lore
5
5 (3 reviews)
Lore
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bram
5
5 (4 reviews)
Bram
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Manoah
4,8
4,8 (4 reviews)
Manoah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Een Cursus Computeren in Eindhoven Volgen?

We beschreven het al een beetje hierboven, maar de maatschappij is tegenwoordig zo ingericht dat haast alles wat we doen draait om technologie.

Voor mensen die in Nederland wonen is het van essentieel belang dat ze weten hoe computers werken, hoe ze het internet kunnen gebruiken en een mail kunnen sturen. Hoewel Nederland een van de landen is met het hoogste percentage internetgebruikers, zijn er nog steeds duizenden mensen die geen internet of computer gebruiken. Niet omdat ze het niet kunnen betalen, maar vaak omdat ze niet weten hoe het werkt.

Het gevaar is dat mensen die niet weten hoe technologie werkt op bepaalde fronten in de maatschappij buitengesloten worden. Dit kan zowel sociale als financiële consequenties hebben. We geven bij dezen een aantal voorbeelden om te laten zien dat het heel belangrijk is een cursus computeren in Eindhoven te volgen als je niet weet hoe je gebruik moet maken van deze essentiële technologie.

Allereerst het sociale aspect. Veel mensen, van alle leeftijden en achtergronden, zitten tegenwoordig op sociale media. Buurtbewoners houden elkaar op de hoogte van gebeurtenissen en de veiligheid in de buurt via buurtapps, families houden contact via de familieapp en mensen blijven op de hoogte van ontwikkelingen in elkaars leven via bijvoorbeeld Facebook. Wie daar niet aan mee doet, krijgt bepaalde dingen niet mee, mist daardoor belangrijke zaken en kan zo in een sociaal isolement belanden. Dit kan eenzaamheid veroorzaken, iets wat bij ouderen sowieso al regelmatig voorkomt.

Een ander probleem is het feit dat men bepaalde belangrijke informatie kan mislopen. Zo houden veel gemeenten hun inwoners op de hoogte via het Twitter- Facebook en LinkedIn-account van de gemeente. Evenementen, veiligheidswaarschuwingen of simpele mededelingen over het ophalen van vuilnis: wie deze platformen niet weet te gebruiken loopt de informatie mis.

Daarnaast hebben veel banken, verzekeringsmaatschappijen, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken informatie gedigitaliseerd. Het blijft vaak wel mogelijk voor mensen om bijvoorbeeld via de telefoon in contact te komen, maar weten hoe je een afspraak maakt of informatie vindt op de website van een van de genoemde organisaties maakt het leven een stuk makkelijker. Dit zijn allemaal dingen die je leert op een IT-cursus.

Kat helpt mee
Hulp nodig? | Bron: Pexels

Wat Kan je Met een IT-cursus?

Er zijn ook in Eindhoven heel veel plekken waar je een redelijk complete computercursus kan volgen. Toch verschilt per opleiding en workshop wel wat er wordt aangeboden. Als je een absolute beginner bent en nog net weet hoe je een computer aan moet zetten dan moet je zeker even kijken of je de volgende zaken worden geleerd. Dit zijn wat ons betreft namelijk de belangrijkste dingen die een computercursus in Eindhoven je moet leren.

  • De basis: navigeren, schrijven, instellingen, zoals bij alles moet je ook bij computeren bij de basis beginnen als je nog niet zoveel kan. Dat houdt in dat je moet weten hoe je de computer aandoet, hoe je inlogt, hoe je instellingen aanpast, en hoe je basisprogramma’s als Microsoft Word gebruikt. Het afspelen van filmpjes, het openen van bestanden, het wijzigen van namen en het opslaan van documenten, dit alles heeft met computeren te maken zonder dat het internet erbij komt kijken, maar het is zeer belangrijk om te kunnen.
  • Het internet: surfen, mailen, googelen, het internet is wat computeren zo leuk maakt. Maar verbind je je met het internet? Hoe open je een browser, hoe ga je naar een website, hoe open je je mail en hoe verstuur je zo’n mail? Een goede computercursus in Eindhoven moet je ook leren hoe je googelt, want op die manier kan je informatie vinden die je op een bepaald moment nodig kan hebben.
  • Sociale media: een profiel aanmaken, delen en liken, we noemden sociale media al even vanwege het sociale voordeel. Op veel computeropleidingen leren ze je dan ook om in ieder geval te Facebooken, omdat dat het meest populaire platform is, en soms leren ze je ook over Whatsapp, Instagram en Youtube. Maak een profiel aan, nodig vrienden uit en like hun foto’s!
Student op laptop
Het voordeel van een laptop is de mobiliteit | Bron: Pexels

Waar Kan je Een Cursus IT in Eindhoven Doen?

Je weet nu waarom je een computercursus zou moeten volgen als je weinig weet van deze technologie en wat je kan verwachten op zo’n cursus. Laten we nu eens kijken waar je moet zijn om zo’n cursus te volgen. Er zijn namelijk een hoop mogelijkheden, zoals Computertrain. Dit bedrijf biedt zowel cursussen voor beginners als voor gevorderden.

Met name als je nog niet veel weet van computers en het internet dan kan de cursus Wegwijs op de Computer, twee dagen voor €890, al is het wel een hoop geld zul je er zeker van zijn dat de computer na die twee dagen geen geheimen meer voor je heeft.

Een andere goede optie is Welling Computeropleidingen, waar een enorme verscheidenheid aan cursussen wordt aangeboden aan particulieren en bedrijven. De opleidingen en workshops worden op maat gemaakt afhankelijk van de wensen van de klant, zo kan je leren over de basis of over bijvoorbeeld zaken zoals Word en Excel.

DigiTolk Eindhoven is een andere optie voor mensen die wat laagdrempeligers zoeken. De cursussen bestaan uit 9 lessen van ieder twee uur en kosten 50,00 euro per cursus, je krijgt hier daarnaast een lesboek bij. Alle onderwerpen die wij eerder noemden komen bij deze cursussen aan bod.

Nog informeler en laagdrempeliger is de cursus Klik & Tik van de Bibliotheek Eindhoven. Je kan in de morgens gewoon binnenlopen op doordeweekse dagen voor een cursus over typen, e-mailen, Skype, Facebook en WhatsApp.

Een andere goede computeropleiding die vooral gericht is op senioren die moeite hebben met het werken met computers is SeniorWeb Leercentrum Eindhoven. Hun cursussen omvatten eigenlijk alles wat er in de moderne digitale wereld komt kijken, van smartphones tot computer tot systemen tot digitale fotografie. Een paar cursussen hier en je zal zien dat je alle technologie stukken beter gaat begrijpen.

Heel veel opties dus, voor alle leeftijden en doeleinden. Maar in Eindhoven is er nog een mogelijkheid voor mensen die op zoek zijn naar computerlessen. En daar gaan we in het volgende hoofdstuk dieper op in.

Blije vrouw achter de laptop
Hoe meer je oefent, hoe sneller je leert | Bron: Pexels

Vind Een Computeropleiding bij Superprof

In Eindhoven en omstreken zijn namelijk ook een hoop computerdocenten te vinden die niet verbonden zijn aan de genoemde scholen en opleidingen. Het zijn wel leraren met een schat aan ervaring en kennis, voor wie computers en het internet geen geheimen heeft en die weten hoe ze dingen moeten uitleggen en onderwijzen.

Deze docenten vind je hier, op Superprof. Het voordelen aan deze docenten is juist vanwege het feit dat ze nergens aan verbonden zijn en actief zijn als onafhankelijk en particulier docent, ze veel flexibeler zijn.

Ze zijn flexibeler in locaties voor het lesgeven: het kan zijn dat ze les bij hen thuis geven, of bij jou aan huis komen als je daar de voorkeur aan hebt. Deze laatste optie kan vooral handig zijn als je zelf slecht ter been bent of een druk schema hebt. Ook zijn er leraren die lesgeven in publieke ruimtes zoals de openbare bibliotheek.

Daarnaast passen ze hun lestijden aan aan jouw tijden: jij staat immers voorop als klant en de klant is koning. Hetzelfde geldt voor de tarieven: die zijn vaak wat lager dan bij scholen of bedrijven en leerlingen kunnen soms zelfs middels onderhandelingen nog wat van de prijs afkrijgen. Sommigen docenten bieden zelfs een gratis proefles aan voor leerlingen om te wennen aan hun manier van lesgeven!

Neem dus eens een kijkje op de profielen van de beschikbare docenten in Eindhoven en omstreken. Kijk naar hun leservaring en hun achtergrond met computers. Bekijk ook even wat eerdere leerlingen in de recensies en beoordelingen zeggen over de desbetreffende docent, zo kan je alvast een beeld krijgen met wie je te maken hebt!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.