Drums zijn er in alle soorten, maten en materialen voor alle soorten muziekstijlen en omgevingen.

Verder moet je jezelf vragen: bestaat je set uit alleen de toms en de drums, of omvat het ook de cimbalen en hun standaarden, en je kruk?

En wat heb je aan een drumstel als je geen sticks hebt om mee te spelen en geen baspedaal om die diepe, resonerende vibes te raken?

Begin nog niet in paniek te raken! Superprof heeft de markt onder de loep genomen om je dingen te bieden om over na te denken voordat je over gaat op de aankoop van een drumstel.

Laat je portemonnee nog even met rust en lees verder!

In de fanfare hoef je vaak maar één stuk slagwerk te spelen.
Trommels voor de fanfare, dat zijn grote aankopen | Bron: Pexels

Neem drumles Utrecht!

De beste leraren Drummen beschikbaar
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giordano
Giordano
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luciano
Luciano
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giordano
Giordano
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luciano
Luciano
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Je Niveau Van Drummen

We willen absoluut niet zeggen dat je een bepaald aanzien moet hebben om te drummen. Het zou echter helpen om te weten of je een drumstel voor een volwassene koopt of voor een jongere.

Als je op zoek bent naar drums voor je kind, kun je een junior drumstel overwegen.

Ze zijn meestal uitgerust met een basdrum, evenals een cimbaal. Je zou de drumkruk, bekend als de troon, apart moeten kopen. Mogelijk moet je ook ten minste één paar drumsticks kopen.

Als je op zoek bent naar een kit voor jezelf of een fervent drummer die je kent, moet je rekening houden met het niveau van de speler: beginner, halfgevorderd of gevorderd.

Een gevorderde speler heeft hoogstwaarschijnlijk zijn / haar eigen voorkeuren in gedachten: het soort hout waaruit de schelp moet worden gemaakt en naar welk type drumvellen je moet zoeken - daarover later meer.

Drumleraren pleiten voor het leren van drumbeginselen tijdens de lessen en oefenen op een pad tussen de lessen door.

Een oefenpad is gemaakt van duurzame materialen om transport te weerstaan ​​en over het algemeen heen en weer te gooien. Ze lijken erg op een echte drum, omdat je sticks erop stuiteren als je erop slaat.

Een groot voordeel van oefenen op een drumpad is dat ze veel stiller en compacter zijn dan een echte drumset.

Hoewel het waar is dat je niet de snelheid en nauwkeurigheid zult opbouwen die je zou hebben als je een volledig uitgerust drumstel zou slaan - en, afhankelijk van het model dat je selecteert, kun je misschien geen rimshots oefenen, maar bouw je toch je behendigheid op in je pols- en armspieren - een aspect van het leren van de drums dat zoveel beginners over het hoofd zien!

Het Remo oefenpad wordt alom uitgeroepen tot favoriet van een drummer, en er zijn verschillende soorten om uit te kiezen, beginnend bij iets meer dan 25 euro; de prijskaartjes van de topmodellen hangen rond 40 euro.

Gezien de veel hogere prijzen dan een volledige drumset en alle accessoires die je kunt kosten, zou het kopen van een drumpad voor je beginnende drummer het meest logisch zijn!

Vooral als je koopt voor een wispelturig kind: wat als hij / zij niet bij het drummen blijft: zou je al dat geld dan kwijt zijn?

Lees ook over de verschillende soorten drums ...

Je kit moet je aanpassen aan je muziekstijl.
Hoe hoger je niveau, hoe uitgebreider je drumstel | Bron: Pexels

Ga aan de slag met drumles Den Haag

Welk Soort Muziek Komt Er Uit Je Drumstokken?

Jazzdrummers en mensen in akoestische of folkbands neigen naar kleinere drums.

Als je een traditionalist bent, heb je misschien de voorkeur voor de 4-drum-samenstelling die Ringo Starr populair maakte tijdens de hoogtijdagen van The Beatles: een basdrum en een snare, met een enkele hangende tom en een tomtom.

Die samenstelling is goed geschikt voor jazz-, akoestische, folk- en rockmuziekstijlen.

Bill Ward (Black Sabbath-drummer) kan daarentegen wel flauwvallen wanneer hij wordt geconfronteerd met delicate, dunne bekkens en single-ply drumvellen, en zou zich hoogstwaarschijnlijk beroofd voelen achter slechts vier drums!

Vind drumlessen overal in Nederland!

Om het kiezen eenvoudiger te maken, is het goed om te weten dat drums in twee brede samenstellingen worden geleverd: Fusion en Standard.

De Fusion-drums hebben de neiging om een ​​beetje kleiner in diameter te zijn, maar met een zippy toon en een voller geluid.

De standaardsamenstelling is daarentegen waarschijnlijk beter bekend, onder andere vanwege de grotere toon die de toms produceren en het grotere volume in het algemeen.

Beide configuraties hebben voordelen en het kiezen van de opstelling is helemaal aan jou.

We raden je echter aan om te overwegen: hoewel je waarschijnlijk alles van Taylor Swift op beide drumkits zou kunnen spelen, wil je misschien je Lars Ullrich-indruk op een standaardset maken - je loopt het risico een cimbaal te kraken als je het te hard raakt!

Ontdek hoe je je drums optimaal kunt onderhouden ...

De shells en hoofden

Nog specifieker dan dat: het soort hout dat wordt gebruikt om je drumshells te maken en het type koppen dat je ervoor selecteert, zullen radicaal veranderen hoe je drums klinken, en zelfs hoe ze spelen.

Als je ons bijvoorbeeld vertelde dat je zojuist een drumstel van berken hebt gekocht, zouden we denken dat je een studio in gaat om een ​​paar nummers op te nemen.

Aan de andere kant, als je net in een mahoniehouten kit hebt geïnvesteerd, gaan we ervan uit dat je wel van klassieke songs houdt - dit soort hout heeft een geluid van hoge kwaliteit dat uniek geschikt is voor big bandmuziek en vroege rock-en-roll.

Esdoorn wordt vaak gebruikt bij het maken van drums omdat het een rijke, warme toon heeft en relatief gemakkelijk is om mee te werken.

Andere houtsoorten die worden gebruikt om drumschalen te maken, zijn onder meer:

  • Berk - een dicht hout dat zorgt voor een hard, helder geluid
  • Eik geeft een soortgelijk geluid als esdoorn
  • Lindenhout is een goedkoop alternatief voor esdoorn en berk; het voordeel is dat het buitengewoon goed lakt.
  • Populier is een ander goedkoop alternatief voor esdoorn en berk, maar maakt een soortgelijk geluid
  • Lauan, over het algemeen aangeduid als ‘select hardwood’, kan worden beschouwd als budgetberk.

Kortom: het type shell dat je selecteert, is van invloed op het geluid en de duurzaamheid van je kit.

Ontdek alles wat je moet weten over het kiezen van de beste drumkit voor je spel ...

Drumvellen selecteren
Als je jazz of big band-achtige muziek speelt, zou je ongetwijfeld de voorkeur geven aan enkellaags drumvellen.

Je zou ook de katoenen slagkoppen kunnen kiezen.

Als je jezelf lekker wilt laten gaan, wil je de optie met twee lagen en geef je misschien de voorkeur aan de heldere koppen.

Deze Mylar-koppen worden geleverd met of zonder katoen, met of zonder demperringen en in verschillende diktes.

Nogmaals, het komt neer op het type muziek dat je speelt, het geluid dat je wilt creëren, je voorgestelde speellocatie (s)                 en hoe je je drums afstemt.

Je kunt een enkele, gecoate snaredop krijgen voor slechts 10 euro als je winkelt en een kickdrumkop voor maximaal 80 euro; of je zoekt misschien een set koppen voor je tomtoms, die oplopen tot 100 euro.

Welke muziek speel jij?
Een klassieke jamsessie, zo begint iedereen! | Bron: Pexels

Volg drumles Rotterdam

Je Slagwerk Compleet Maken

Geen drumstel zou compleet zijn zonder op zijn minst een paar bekkens: de hi hats, ride- en crash-bekkens zijn elementair.

Het splash-bekken en het china-bekken zijn de laatste tijd het populairst geworden, maar ze zijn niet strikt noodzakelijk om goede muziek te spelen. Je hebt ook een keuze aan effectbekken - nogmaals, niet nodig om basismuziek te spelen.

Eersteklas apparatuur, zoals Zildjian en Sabian, kost je zeker een behoorlijk cent, en het valt niet te ontkennen dat je bekkens misschien wel het duurste onderdeel van je kit zijn.

Tip: Paiste, een populair merk, is een bekkenlijn van plaatstaal met een geweldig geluid en niet veel variatie in geluid van bekken tot de volgende (van dezelfde lijn en grootte). En ze kosten meestal minder dan Zildjian-bekkens!

Drum accessoires
Vreemd genoeg kun je niet echt drummen tenzij je drumsticks hebt, maar toch worden ze als kit-accessoire beschouwd!

Wat zijn de beste drumsticks? Ontdek het hier ...

Andere accessoires voor je drumstel zijn vilten en mouwen voor je bekkens, koffers voor je drums en verschillende standaards: voor je snare en vloertom; voor je bas en voor diverse bekkens.

Vergeet je drumkruk niet!

Natuurlijk kun je elke kruk gebruiken die op de juiste hoogte is ingesteld, maar krukken die speciaal zijn gemaakt voor het bespelen van de drums zijn zo ontworpen dat ze je comfortabel houden terwijl je een goede houding behoudt - essentieel voor goed spelen!

Het kan zijn dat je na je eerste investering in de drumset al op het oog hebt, maar rondkijken kan je een paar koopjes opleveren.

Wie weet? Misschien vind je een muziekwinkel die je een goede deal geeft op je kickdrumpedaal, sticks en borstels!

Aanvullende instrumenten
Als je eenmaal echt bedreven bent, kun je je basisdrumkit uitrusten met een paar andere percussie-instrumenten, zoals een koebel of klokkenspel.

Een koosinstrument, de koebel of andere instrumenten kunnen onvergetelijke deuntjes creëren - zoals Aerosmith's Walk This Way of AC / DC's You Shook Me.

In andere continenten heeft slagwerk een andere betekenis.
Zouden deze mannen een hele uitgebreide drumkit willen? | Bron: Pexels

Een Woord Over Het Elektrisch Drumstel

Omdat digitaal de toekomst is, kun je ook voor een elektrisch drumstel gaan.

Naast dat ze betaalbaar zijn, zijn ze veel compacter dan akoestische drums en zijn ze veel beter bestand tegen omgevingsomstandigheden.

Een geweldig kenmerk van elektronische drums is dat ze kunnen worden gedempt door oortelefoons aan te sluiten zodat ze rechtstreeks in de hoofdtelefoon spelen in plaats van de buren wakker te maken!

Als je het beginner-stadium van het drummen bent gepasseerd en je kit wilt opbouwen, maar in een klein appartement woont, kan een elektronisch drumstel uitkomst bieden.

Puristen zweren echter dat ze hun akoestische kit nooit zullen opgeven: vanwege de sfeer die het creëert en de geluiden die het maakt; voor de pure vreugde van het spelen op zulke apparatuur.

Ja, je budget bepaalt je aankoop. Maar dan alsnog zullen je hart en ziel als muzikant je naar de kit brengen die je nodig hebt om jezelf het meest volledig uit te drukken.

Ontdek nu alles wat je moet weten voordat je je drumstel koopt ...

... inclusief het vinden van drumlessen Amsterdam.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.