Elke student in het basisonderwijs zal meetkunde moeten leren. Het is een onderdeel van elk wiskunde curriculum dat we zijn tegengekomen, in particuliere en in openbare scholen over de hele wereld.

Als je een wiskunde opleiding aan de universiteit volgt, misschien zelfs een opleiding tot meetkundige, zul je zeer zeker met meetkunde te maken krijgen. Die cursussen zitten vol met geavanceerde formules en stellingen!

Maar wat als jij (of de student in kwestie) speciale behoeften heeft? Dan worstelt hij/zij met het zeer reële fenomeen een angst voor wiskunde te hebben. Al die hoeken, lijnen en formules doen niets om iemands angst voor het onderwerp te verminderen.

Dit zijn zeer goede redenen om een geometrie-leraar te zoeken. Maar kan dezelfde leraar aan de behoeften van al deze studenten voldoen?

Zou hij/zij voor elke student dezelfde prijs rekenen voor een uur les?

‘Winkelen’ voor een bijlesgever is niet hetzelfde als winkelen voor een broek. Je kunt concessies doen aan de kleding waar je naar zocht, zoals dat het meer kost dan je van plan was uit te geven, niet helemaal de kleur die je wilde, etc.

Als het op een bijlesleraar aankomt, krijg je het niet zomaar cadeau. Dat geldt of je nu een bijlesleraar geometrie, Engels of geschiedenis nodig hebt.

Als je geometrie studeert op universitair niveau, zal een bijlesleraar die gespecialiseerd is in wiskunde op middelbare schoolniveau niet voldoen en, vooral als je wiskunde-angst hebt, kan het werken met een bijlesgever die niet gekwalificeerd is ronduit rampzalig zijn.

Er is veel om over na te denken als je overweegt een bijlesdocent voor geometrie in te huren. Superprof zet nu de factoren uiteen waarmee je rekening moet houden zodat je geometrie beter onder de knie kunt krijgen.

Zoek hier naar bijles wiskunde.

Wiskunde Huiswerk
Praat met anderen en wie weet heeft iemand de gouden tip voor een goede docent. | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De afstand tussen twee punten

Zoek in je favoriete zoekmachine naar "bijles wiskunde", "bijles geometrie" of welke bijles dan ook en je scherm zal overspoeld worden met advertenties van bijles bedrijven en zelfs voor privé-scholen.

Duidelijk mag zijn dat er geen gebrek is aan docenten voor welk onderwerp dan ook, inclusief geometrie. De vraag is: welke bijlesgever is geschikt voor jouw unieke situatie?

Heb je de tijd, de energie en het doorzettingsvermogen om al die resultaten uit te kammen, potentiële bijlesgevers te interviewen en ze allemaal op proef te nemen?

Zoek tip #1: weet waar je naar op zoek bent voordat je begint met zoeken.

Als je achtjarige kind moeite heeft om te onthouden hoe hij de omtrek van een ruit of de omtrek en oppervlakte van een cirkel moet berekenen, hoef je niet alles uit de kast te halen. Het hoofd van de wiskunde-afdeling van je plaatselijke universiteit in dienst nemen als bijles docent zou waarschijnlijk teveel gevraagd zijn.

Het is van het grootste belang dat je precies weet waar het misgaat: heeft jouw leerling moeite met vlakke meetkunde, of met het werken met tweedimensionale vormen?

Of is het probleem meer een kwestie van hoeken: gelijkvormige hoeken, aanvullende hoeken, verticale hoeken.

Begrijpen waar de kloof ligt tussen de student en de basis geometrie zal veel helpen bij het selecteren van de juiste docent voor de specifieke behoeften.

Je moet er zeker van zijn dat er geen leerstoornissen in het spel zijn. Ook moet je erachter komen of er geen angst is voor wiskunde.

Het klinkt nogal vergezocht dat studenten met wiskundeangst de angst van hun eigen docenten voor het wiskunde onderwijs weerspiegelen, maar studies tonen aan dat dat een van de oorzaken van stress bij studenten is.

Zoek een docent, tip #2: zorg ervoor dat de docent die je in de arm neemt competentie uitstraalt en een comfortabele leeromgeving bevordert.

Ten slotte zijn er pragmatische overwegingen: zou de student in kwestie beter leren in een gestructureerde omgeving, misschien een bijlescentrum, of is er thuis een speciale studieruimte ingericht waar hij/zij zich kan uitleven?

Zal jouw leerling voortdurend hulp nodig hebben om alle facetten van de meetkunde onder de knie te krijgen of zie je de behoefte aan bijles als een kortetermijnregeling?

In welke prijsklasse past je budget?

Onze laatste tip bij het zoeken naar bijlesgevers: overweeg elke variabele, van de prijs per les tot het aantal lessen dat nodig zou kunnen zijn, voordat je potentiële bijlesgevers interviewt.

En terwijl je op zoek bent naar de beste bijlesgevers, kan je gebruik maken van deze online bronnen voor geometrie.

Wiskunde Studeren
Zorg ervoor dat je de oefeningen maakt die de docent jou meegeeft. | Bron: Pexels

Na het leggen van de basis

Nu je ervan overtuigd bent dat zoeken op internet naar "bijles leraren geometrie bij mij in de buurt" je niet noodzakelijkerwijs tijd zal besparen of je zoektocht moeiteloos zal maken, is het tijd om de mouwen op te stropen en serieus te gaan zoeken.

Praat eerst met de wiskundeleraar van je kind om erachter te komen wat voor soort hulp er precies nodig is. Komt er een examen aan of is het meer een specifiek aspect van meetkunde dat moeilijk blijkt te zijn?

Aangezien veel leraren 's avonds en in het weekend bijles geven, is het heel goed mogelijk dat deze leraar dat ook doet. Zo niet, dan kan hij/zij jou iemand aanbevelen die goed met je leerling zou kunnen werken.

Aan de andere kant, als, zoals eerder gesteld, docenten zelf de oorzaak zijn van de angst van studenten, is het misschien niet zo'n goed idee om het risico te lopen dat die situatie zich weer voordoet!

Kom je wel eens in de bibliotheek? Je zou kunnen vragen of er in de bibliotheek huiswerk lessen worden gegeven, of dat er bibliothecarissen zijn die iemand kunnen aanbevelen die ervaring heeft met bijles geometrie aan leerlingen van het niveau waar je je zorgen over maakt.

Als je daar toch bent, kijk dan of je een mededelingenbord kunt vinden bij de ingang van de bibliotheek of bij de balie. Vaak vind je op zo'n bord aanbiedingen van bijlesdiensten van bijlesgevers uit jouw buurt.

Overigens, de plaatselijke winkels kunnen ook ruimte bieden voor hun klanten om hun diensten te adverteren. Ga je gang en neem een kijkje, je weet maar nooit! De perfecte docent kan daar een folder geplaatst hebben.

Mond-tot-mondreclame is over het algemeen een goede manier om een betrouwbare en competente docent te vinden. Rondvragen bij je vrienden en buren levert zeker een aantal potentiële docenten voor je op.

Heb jij deze beginnershandleiding over meetkunde al gezien?

Wiskunde Rekenen
Tegenwoordig kan je bijna alles berekenen met een rekenmachine, vroeger kon dat echter niet. | Bron: Pexels

Vind een Meetkunde Docent op Superprof

Als je geen tijd hebt om de zoekresultaten op internet uit te kammen of om de stad rond te rennen en met iedereen te praten die misschien een lijntje heeft met een bijlesdocent, of als je situatie dringend is en je direct bijles nodig hebt, is je beste optie om naar Superprof te gaan.

Elke bijlesleraar meetkunde van Superprof heeft een eigen profielpagina waar je hun referenties kunt bekijken, hun ervaring met bijles geven, het niveau of de leeftijdsgroep waar ze het meest succesvol mee zijn en hoeveel ze rekenen voor elke les.

Je kunt ook in een oogopslag zien of de bijlesgever bij jou thuis les komt geven of jou ergens ontmoet, en zelfs of hij/zij online les geeft.

Misschien wel een van de meest verleidelijke aspecten van het leren van meetkunde met een docent van Superprof is hun 'eerste les gratis' aanbod (indien aangegeven).

Op basis van een enkel gesprek weet men nooit zeker of een relatie volledig succesvol zal zijn.

Echter, door het openslaan van de boeken, het bespreken van goniometrie en andere meetkundige concepten, zal je in staat zijn om te bepalen of de docent in kwestie heeft wat nodig is om jouw student te helpen de grondslagen van de meetkunde te begrijpen.

Superprof biedt een unieke manier om studenten te verbinden met de bijlesgevers die ze nodig hebben.

Hier vind je bijles wiskunde in Den Haag.

Wiskunde Meten
Meetkunde is overal in de dagelijkse wereld terug te vinden, zonder dat je het doorhebt. | Bron: Pexels

Praktische toepassing van meetkunde

De terughoudendheid van studenten om hogere wiskunde zoals meetkunde en algebra te bestuderen, komt vaak voort uit het idee dat het geen praktisch, reëel doel dient.

Als je de graad van een hoek niet weet, pak dan een gradenboog en meet hem op! Hetzelfde geldt voor de lengte van een lijnstuk, of een schuine zijde, of van een van de 2D-vormen die in de schoolboeken worden gegeven.

Als meten mogelijk is, waarom hebben we dan toch de stelling van Pythagoras nodig?

We zien over het algemeen geen mensen rondlopen die driehoeken, veelhoeken of parallellogrammen opmeten, deels omdat we in een tijdperk leven waarin apparaten dingen voor ons berekenen.

GPS is een goed voorbeeld van het gebruik van meetkunde in de echte wereld.

Al die satellieten die ronddraaien (in hun elliptische baan, een ellips is een ander meetkundige figuur!) gebruiken een afstandsformule die veel lijkt op de formule die wordt gebruikt om de waarden van een rechthoekige driehoek te berekenen.

GPS is zo normaal geworden dat we geneigd zijn te vergeten dat er ooit een tijd is geweest dat zoiets niet bestond. Stel je de wereld eens voor in de tijd van Euclides!

Euclides wordt algemeen beschouwd als de vader van de meetkunde. Hij gaf ons de Euclidische meetkunde die wij op de middelbare school bestuderen.

Dankzij hem weten we hoe we moeten berekenen:

  • De omtrek en oppervlakte van vormen
    • Vierkanten, rechthoeken, veelhoeken
  • De graad van hoeken
    • Rechte hoeken, scherpe en stompe
  • De omtrek van cirkels
  • Het volume van een voorwerp

Voor leerlingen is het moeilijk te begrijpen hoe het verschil tussen een gelijkzijdige driehoek en een gelijkbenige driehoek praktisch nut heeft, laat staan dat ze weten hoe ze hun oppervlakte en omtrek kunnen berekenen.

Zeker tegenwoordig, nu er zoveel hulpmiddelen en toepassingen zijn die kunnen scannen en de berekeningen voor ons kunnen doen.

Dat is waarom een leraar die alleen maar meetkunde werkbladen uitdeelt en achterover leunt terwijl hun studenten worstelen niet goed voor jou zou werken, zelfs als zijn/haar uurtarief past bij jouw budget.

De geometrie-leraar die je moet zien te vinden, moet jou het doel van Euclidische en niet-Euclidische meetkunde en hun real-world toepassingen kunnen demonstreren, waardoor de stof tot leven komt en je wordt vervuld met de opwinding van het ontdekken.

Daarna kun je ervoor kiezen om je gameconsole aan te zetten en te ontspannen met je favoriete spel, dat ook vol zit met meetkundige constructies!

Veel plezier!

Profiteer nu van deze verzameling van meetkundige basisvergelijkingen en voorbeelden.

Voor wiskunde bijles online kun je hier terecht.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Bart

Schrijver, Amsterdammer en Ajax-supporter in hart en nieren. Duizendpoot met minstens zoveel interesses!