Ik heb nog nooit een foto – zowel goed als slecht – gemaakt zonder er volledig emotioneel betrokken in te zijn – W. Eugene Smith

Het maakt niet uit of je nu volledig overtuigd bent van de moderne technologie, of je liever blijft vasthouden aan filmfotografie, dit citaat weerspiegelt in elk geval het emotionele en persoonlijke aspect van fotografie.

Waar kan men in Eindhoven leren om je ziel aan de fotografie verkocht te krijgen?

Wie zijn de beste leraren die je zaken als scherptediepte kunnen aanleren, of witbalans, of focuspunten?

Wie toont je hoe je een tafereel kadreert, een onderwerp opstelt of de beste momenten in je leven voor eeuwig vastlegt?

Voor de beginnende en licht gevorderde fotograaf: waar kun je belichtingstechnieken en de andere knepen van het vak leren?

Er is alvast één garantie: er is les voor iedereen die bezeten is door de fotografie. Volledige cursussen zelfs!

Laten we ze eens bekijken!

Wat is scherptediepte?
Wat is scherptediepte? (Bron: Unsplash.com)

Volg je fotocursus Amsterdam

De beste leraren Fotografie beschikbaar
Mehdi
5
5 (5 reviews)
Mehdi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (9 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Salman
4,8
4,8 (6 reviews)
Salman
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ihsan
Ihsan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
5
5 (5 reviews)
Anne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jørgen
5
5 (6 reviews)
Jørgen
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johan
5
5 (3 reviews)
Johan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pascal
5
5 (1 reviews)
Pascal
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mehdi
5
5 (5 reviews)
Mehdi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (9 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Salman
4,8
4,8 (6 reviews)
Salman
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ihsan
Ihsan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anne
5
5 (5 reviews)
Anne
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jørgen
5
5 (6 reviews)
Jørgen
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johan
5
5 (3 reviews)
Johan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pascal
5
5 (1 reviews)
Pascal
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Fotografie met een Professionele Fotograaf

Eindhoven ziet ieder jaar meer en meer toeristen, en wees er maar zeker van dat ze allemaal een camera meebrengen!

Maar hoe onderscheid je toeristen die hun DSLR-camera’s op alles richten van studenten die de basis van de fotografie leren met hun nieuwe digitale SLR?

Eén manier om dit te doen is om hun camera-instellingen te bekijken:

Jammer genoeg zijn de camera’s van vandaag zo complex en overladen met allerlei functies, dat de meeste amateurfotografen niet verder komen dan de automatische functie en ze nooit de manuele functie trachten te ontdekken.

EYE Fotografie kan deze “auto-amateurs” veranderen in ware fotografen die geweldige foto’s maken. Kies uit een waaier aan verschillende workshops die de meest uiteenlopende onderwerpen bevatten en haal het maximale uit je DSLR, systeemcamera of zelfs smartphone.

De workshops worden gegeven door Ivo Verschuuren. Hij is de fotograaf die onder de noemer van EYE Fotografie werkt. Hij heeft jaren ervaring in de branche en deelt maar al te graag zijn kennis met jou.

Je kunt workshops volgen met onderwerpen als:

  • De basis van de fotografie
  • Landschapsfotografie
  • Avondfotografie
  • Straatfotografie
  • Smartphonefotografie
  • Foto’s bewerken in Lightroom

Beginners en licht gevorderde fotografen hebben het meeste baat bij deze workshops.

Lees dit artikel als je op zoek bent naar een cursus fotografie in Rotterdam.

Blijven fotograferen
Zowel amateurs als fotografen kunnen eindeloos blijven fotograferen in Eindhoven. (Bron: Unsplash.com)

Ga aan de slag met een cursus fotografie Groningen!

Voor je je eerste foto maakt, wordt je eerst uitgelegd hoe je je camera precies gebruikt: wat alle knoppen doen, welke mogelijkheden het menu biedt – waaronder bijvoorbeeld histogrammen, én hoe je je camera optimaal instelt, bij eender welke licht- of bewegingsomstandigheden.

De kennis die je tijdens deze workshops meekrijgt helpt je om in elke situatie de beste foto’s te maken. Ook leer je welke mogelijkheden je hebt in moeilijkere omstandigheden of wanneer een foto er niet helemaal uitziet zoals je in gedachten had.

Je leert samen met anderen beter fotograferen en wisselt ervaringen uit. Het aantal deelnemers per workshop is maximaal 6 personen, zodat iedereen genoeg persoonlijke begeleiding krijgt.

De democratische prijzen van de workshops zorgen ervoor dat iedereen de kans krijgt om hun foto’s te verbeteren.

Woon je in Utrecht? Lees dan dit artikel.

Volg een Cursus Fotografie in Eindhoven

De Nederlandse Fotovakschool biedt een indrukwekkende variatie aan cursussen, van een basisopleiding fotografie tot zelfs specialisaties in de CGI, beeldcommunicatie of andere gebieden reiken.

Ze hebben zelfs cursussen over fotobewerking en het gebruik van Adobe Photoshop!

Deze school neemt je mee op pad in de fotowereld: te beginnen bij de fundamentele bediening van je camera tot het ontwikkelen van foto’s in de donkere kamer, terwijl je onderweg verschillende niches verkent.

De fotografieopleidingen in de Nederlandse Fotovakschool zijn erkend en ze bieden deeltijd- en voltijdopleidingen met een diploma.

Er is een brede keuze aan opleidingen, specialisaties, cursussen en masterclasses.

Ben je geïnteresseerd om meer te leren over de donkere kamer of fotobewerking?

Daar zijn ook lessen voor!

Voor je begint met foto’s te bewerken, moet je ze eerst correct vastleggen.

Ook bij CKE in Eindhoven kun je een fotocursus volgen. Het hele jaar door kun je jezelf hier inschrijven voor cursussen voor zowel beginners als gevorderden.

De focus van deze cursussen ligt op het creatieve en het artistieke, zonder dat daarbij natuurlijk de nodige technische vaardigheden worden vergeten.

CKE biedt een leuke leeromgeving op een centraal gelegen locatie in de stad.

Na de beginnerscursus kun je kiezen voor een vervolgcursus of een cursus voor gevorderden. Wil een specifiekere cursus, dan zijn er ook specialisaties voor portretfotografie, spelen met licht en natuurfotografie.

Ook al weet je nog niets over fotografie, je bent meer dan welkom bij CKE! Ben je nog niet zeker of het iets voor jou is? Of vind je de klik met de docent heel belangrijk? Geen probleem! Je kunt eerst een vrijblijvende proefles volgen en nadien beslissen of je verder wilt gaan.

CKE biedt niet enkel cursussen, maar is ook zeer actief in het bevorderen van de cultuurbeleving in Eindhoven. Ze organiseren jaarlijks tientallen activiteiten in de stad om de cultuurparticipatie van de bevolking te stimuleren. Als je bent afgestudeerd biedt deze school je dus een platform om mee te werken aan kunstprojecten, de mensen met elkaar te verbinden en op die manier ook je werk te laten zien aan de verschillende uiteenlopende partijen en natuurlijk ook de inwoners van Eindhoven.

Maar wat als je op zoek bent naar een formele opleiding in de fotografie en je een diploma wilt behalen?

Lees hier meer over cursussen fotografie in Den Haag.

Fotografie in het hoger onderwijs
Je kunt ook fotografie leren in het hoger onderwijs. (Bron: Unsplash.com)

Voor een formele opleiding kun je terecht bij Sint-Lucas Eindhoven. Hier kun je een vierjarige opleiding volgen, waarmee je uiteindelijk aan de slag kunt als zelfstandig fotograaf of in loondienst.

Je oefent tijdens deze opleiding in het maken van verschillende soorten werk: productfoto’s, portretfoto’s, fotoreportages, zowel in de studio als op locatie.

Bij Sint-Lucas wordt er ook veel aandacht besteedt aan het creëren van een goed idee of concept. Het verhaal of het gevoel dat je naar de toeschouwer wilt overbrengen. Ter ondersteuning hiervan leer je natuurlijk ook alles over de moderne fotografische technieken, digitale fotobewerking en andere effecten. Hierdoor ontwikkel je uiteindelijk je eigen stijl.

Nederland heeft geen wet die zegt dat professionele fotografen een formele opleiding en een diploma moeten hebben, maar als je er één hebt, dan geeft dit je zeker een voorsprong op de concurrentie en heb je sneller toegang tot werk en meer kans op fotoshoots.

Misschien ben je gewoon een amateurfotograaf en wil je je kennis delen met andere liefhebbers?

Meer Inzichten en Tips via een Club

Als je fotokunsten je al enige roem hebben opgeleverd en je wil je kennis van reis-, dier- of documentairefotografie delen met anderen, dan is een fotoclub de perfecte plaats om je publiek te vinden.

Als je daarentegen geen tijd hebt voor cursussen fotografie, maar toch alles wilt leren over sluitertijd, diafragma en belichting, zal je hoogstwaarschijnlijk een mentor kunnen vinden in je lokale fotoclub.

Fotoclub ‘t Karregat verwelkomt iedereen, ongeacht welk niveau ze hebben en of ze nu helemaal weg zijn van digitale fotografie of overtuigde filmfotografen zijn.

Deze club brengt mensen bijeen die onderling informatie willen uitwisselen over alle aspecten van de fotografie, of dat nu compositie, licht, kleur of nabewerking is. Zo kunnen de clubleden van elkaar leren en hun werk gebruiken om zichzelf uit te drukken.

De club werk opgericht in 1974 en komt twee avonden per maand bij elkaar op dinsdag. Op deze avonden worden foto’s besproken en gedachten uitgewisseld. Elk lid mag ook meedoen aan de tentoonstelling die jaarlijks wordt georganiseerd.

Foto’s worden niet alleen besproken, maar ook genomen. Er worden tal van fototochten georganiseerd waarbij de club er samen op uittrekt om de mooiste foto’s te maken.

Als lid van deze fotoclub ben je ook automatisch lid van de Nederlandse Fotobond en kun je dus gebruik maken van het faciliteitenpakket dat de Fotobond aanbiedt. Het lidmaatschap bij Fotoclub ’t Karregat bedraagt slecht €56,50 per jaar.

Meer over fotoclubs in Amsterdam.

Wat een dilemma! Je wilt lessen fotografie volgen voor die nieuwe digitale camera die je met Kerstmis kreeg, maar je hebt geen tijd voor een cursus fotografie of bijeenkomsten met een fotoclub…

Ontdek de beste online cursussen fotografie op Superprof.

Overal een cursus volgen
Je kunt overal online cursussen fotografie volgen, zolang je maar een internetverbinding hebt. (Bron: Unsplash.com)

Ga aan de slag met een fotografie cursus!

Leer Fotografie Online

Alles wat je nodig hebt om online te beginnen leren is motivatie en een stabiele internetverbinding.

En een betrouwbare bron van kwaliteitsonderwijs, natuurlijk.

Het Fotografieinstituut behoort tot deze categorie.

Als je meer wil doen dan louter selfies maken, investeer dan eerst in goede fotoapparatuur en volg daarna een cursus bij het Fotografieinstituut om je doelen te bereiken.

Het Fotografieinstituut biedt je de meest vooruitstrevende en uitgebreide online cursus fotografie. Daarbij maken ze gebruik van de allernieuwste online-onderwijstechnieken.

De cursus bestaat uit 12 lessen en 12 opdrachten. Normaal gezien duurt het 24 weken om de cursus te voltooien.

Als je na de cursus nog meer wilt leren, is er ook een aanbod geavanceerde cursussen over portret- en landschapsfotografie.

Als je je talent naar een hoger niveau wilt tillen – zelfs al wil je geen professional worden, kun je heel veel leren van de man achter dit instituut: George Seper.

Of…

Superprof heeft een ruim aanbod aan leraren fotografie die klaar staan om je te begeleiden.

Als je op zoek bent naar een cursus fotografie die gemakkelijk te begrijpen is, dan zal je zeker je weg vinden in de lessen fotografie van Superprof.

Je kunt architectuurfotografie leren van een meester in Parijs of straatfotografie van een professionele fotograaf in Mexico.

Als artiest en online student bepaal jij je wereld zelf.

Eindhoven heeft voor iedere fotograaf wel wat te bieden.

Leren wat je moet fotograferen en hoe je je onderwerp zo goed mogelijk vastlegt vergt natuurlijk wat oefening.

Maar nu weet je ten minste waar je de nodige begeleiding kunt vinden om je kennis van de fotografie uit te breiden!

Als je niet in Eindhoven woont, lees dan onze blog over cursussen fotografie in Nederland.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter