Scheikunde is fascinerend. Je leert hoe stoffen op moleculair niveau op elkaar reageren, manieren te vinden om fundamentele vragen toe te passen op biomedische problemen, en om een theoretische interactie te maken tot een innovatie in farmaceutische of industriële materialen.

Benieuwd naar alle scheikundelessen in Nederland? 

Scheikundige werken aan nieuwe medicijnen
Als scheikundige kan je helpen bij het ontwikkelen van betere medicijnen. Bron: Kendal, Unsplash

In vele steden in Nederland kan je scheikunde studeren. Wanneer je in of dicht bij Den Haag woont vindje in dit artikel advies voor jou.

De beste leraren Scheikunde (Chemie) beschikbaar
Adam
4,9
4,9 (31 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (10 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (14 reviews)
Mick
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niki
4,9
4,9 (9 reviews)
Niki
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roy
5
5 (6 reviews)
Roy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
5
5 (8 reviews)
Faisal
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ulrich
5
5 (17 reviews)
Ulrich
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Frederike
5
5 (8 reviews)
Frederike
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (31 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (10 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (14 reviews)
Mick
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niki
4,9
4,9 (9 reviews)
Niki
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roy
5
5 (6 reviews)
Roy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
5
5 (8 reviews)
Faisal
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ulrich
5
5 (17 reviews)
Ulrich
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Frederike
5
5 (8 reviews)
Frederike
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Scheikunde op de Middelbare School

Op de middelbare school heb je voor het eerst echt scheikundelessen. Je doet je eerste scheikundige proefjes en lost je eerste scheikundeformules op. Misschien vind je dit wel lastig of juist heel leuk.

Voor iedereen die graag het hoogst haalbare cijfer wil halen is het nemen van bijles een slim idee. Zeker het cijfer voor het centraal eindexamen is belangrijk en daarom worden hier speciaal examentrainingen voor aangeboden.

Examentrainingen zullen de belangrijkste onderwerpen voor het centraal examen behandelen maar zullen je ook advies geven op het gebied van het slim vragen beantwoorden en leren voor het examen.

Maar waar vind je nu de beste examentraining in Den Haag?

Examentrainingen

SSL Leiden Examentraining: Deze driedaagse examentraining wordt gegeven in Leiden. Dit ervaren bijlesinstituut biedt trainingen aan voor havo en vwo scholieren in alle vakanties en weekenden. Je zal veel individuele begeleiding krijgen en niet alleen de stof wordt goed behandeld, je zal ook met echte examenvragen aan de slag gaan en leren hoe je deze het beste kunt aanpakken.

Resumeren Examentraining: Resumeren biedt op alle niveaus (vmbo-t, havo, vwo) examentrainingen aan in Den Haag. Deze worden gegeven in de meivakantie. Voor vmbo-t scholieren is dit een tweedaagse cursus en voor havo en vwo scholieren is dit een twee- of driedaagse cursus. Examenkandidaten halen gemiddeld 1.2 punt hoger door het volgen van deze examentraining.

Eindsprint Examentraining: Ook de landelijke organisatie Eindsprint organiseert examentrainingen in Den Haag. De examentraining wordt gegeven in het centrum van Den Haag en is daarom goed te bereiken. Je zal met alle belangrijke onderwerpen aan de slag gaan en leren in kleine groepen. De tweedaagse cursus wordt aangeboden in de kerst- en voorjaarsvakantie en daarna in de weekenden.

scheikundelessen tijdens een examentraining
Examentrainingen worden vaak gegeven in kleine groepen. Bron: E Jonansson, Unsplash

Klik hier voor examentrainingen scheikunde in Rotterdam. 

een vervolgopleiding scheikunde

Wanneer je scheikunde echt interessant vindt en graag wil werken binnen het vakgebied scheikunde kan je ervoor kiezen om de volgende vervolgopleiding te doen in of in de buurt van Den Haag.

MBO

Aan het mboRijnland kan je de opleiding tot chemisch-fysisch analist volgen. Je wordt hier opgeleid om monsters in een laboratorium te analyseren op inhoud en kwaliteit. Het is na het eerste gedeelde half jaar ook mogelijk om de richting bio-medisch analist op te gaan. Door de samenwerking met de hbo-opleiding Biologie en medisch laboratoriumonderzoek en Chemie volg je lessen in hetzelfde laboratorium. Docenten werken samen met onderzoekers in het Leiden Centre of Applied Bioscience (LCAB) waar je eventueel de mogelijkheid hebt om een stage te lopen of deel te nemen aan een excellentie traject wat eventueel overstappen naar het hbo makkelijker maakt.

  • Mbo niveau 4 (BOL)
  • 4 jaar

Benieuwd naar de mbo opleidingen in Amsterdam? Klik dan hier.

HBO

Op de Haagse Hogeschool kan je de bachelor Process & Food Technology volgen. Deze bachelor combineert technologie op het gebied van voeding met chemische technologie. Onderwerpen die aanbod komen zijn waterzuivering, duurzame voedselproductie, organische chemie en polymeerwetenschap en -technologie. Ook zal je je verdiepen in verschillende soorten plastic en 3D-printen.

  • Hbo-bachelor
  • 4 of 3 jaar (toelating voor vwo studenten)
  • Engelstalig

WO

Omdat er in Den Haag geen universiteit gevestigd is, is het niet mogelijk een universitaire opleiding scheikunde te volgen. Wel heb je in de omliggende steden de mogelijkheid scheikunde te studeren aan de Universiteit Leiden of de Technische Universiteit Delft.

Aan de Universiteit Leiden kan je de master Leraar VHO Scheikunde volgen. Deze opleiding kan je zowel in 1 jaar (voltijd) of 2 jaar (deeltijd) volgen. Na de opleiding heb je een eerstegraads lesbevoegdheid waarmee je kan lesgeven binnen het voortgezet onderwijs en het mbo. De opleiding bestaat voor de helft uit een deel onderwijspraktijk en voor de helft uit een instituutsdeel. Beide delen hangen nauw met elkaar samen en lopen parallel: op maandag volg je onderwijs op het instituut, de andere dagen sta je voor de klas op een middelbare school.

Naast deze opleiding is het ook mogelijk verschillende bachelors en masters te volgen worden aangeboden door de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft. Je kunt hier kiezen uit de opleidingen: Molecular Science & Technology (BA), Life Science & Technology (BA), Chemical Engineering (MSc), Science Eduction & Communication (MSc).

scheikunde aan de TU Delft
Tijdens een bachelor of master zal je ook veel in een laboratorium werken. Bron: thisisengineering, Unsplash

Ook in Eindhoven heb je veel verschillende opleidingen binnen het vakgebied scheikunde.

Scheikundelessen met een Privéleraar

Of je nu leert voor je middelbare school scheikundetoetsen, het centraal eindexamen, of misschien wel voor een tentamen van de bachelor Process & Food Technology aan de Haagse Hogeschool, het kan handig zijn bijles te nemen met een privéleraar om het hoogst haalbare cijfer te halen.

Bijles met een privéleraar betekent dat je niet vast zit aan een tijd of locatie, perfect voor wie specifieke vragen heeft en een drukke agenda. Het betekent ook dat je kan werken aan de onderwerpen waar jij moeite mee hebt. Een standaard scheikundeles volgt een bepaald curriculum maar met een privéleraar kan je zelf kiezen of je computationele chemie, organometaalverbindingen, nanomaterialen of elk ander specifiek aspect van scheikunde wilt behandelen.

Je zal ook de hele les kunnen besteden aan jouw behoeften en je zal niet te maken hebben met de behoeften van andere leerlingen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je leraar te vragen bepaalde theorie visueel uit te leggen of je te helpen bij bepaalde scheikundeberekeningen.

Het nadeel van privélessen scheikunde is dat je waarschijnlijk niet kan werken in een laboratorium omdat  er weinig leraren zijn die hier toegang toe hebben. Wanneer je hulp nodig hebt bij het uitvoeren van proefjes zal je een laboratorium moeten huren.

scheikunde theorie tijdens een bijles scheikunde
Een privéleraar kan je helpen de theorie echt goed te begrijpen. Bron: K. Chaitanya, Unsplash

Ontdek hier scheikundelessen in Utrecht. 

Waar kan ik privéleraren scheikunde in Den Haag vinden?

Om een privéleraar scheikunde te vinden kan je op zoek gaan naar studenten die een vervolgopleiding scheikunde doen. Je kan bijvoorbeeld naar de Haagse Hogeschool gaan en daar een affiche ophangen en hopen dat een student contact met jou opneemt.

Je kan ook privéleraren scheikunde vinden op Superprof. Op Superprof kan je vele profielen van scheikunde privéleraren vinden voor bijles in Den Haag of door heel Nederland.

Veel leraren bieden hun eerste les gratis aan zodat je kan kijken of de leraar bij jou past. Het is belangrijk dat de leraar zich kan aanpassen aan jouw niveau en manier van leren. Je kan een gratis les van een aantal leraren proberen om te kijken wie er het beste bij jou past. Je kan natuurlijk ook de beoordelingen bekijken van studenten. Deze zullen je een goed beeld geven  van de leraar en je helpen bij het uitkiezen van een aantal leraren om contacteren.

 

 

 

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Renske