Is scheikunde niet je beste vak, wees niet gevreesd. In dit artikel zal je alle informatie vinden om je te helpen de beste scheikundelessen in Rotterdam te vinden.

We kennen het allemaal. Je begint met lezen totdat je ogen afdwalen en er niks meer binnenkomt. Wat je ook studeert dit is voor iedereen een probleem en het kan ervoor zorgen dat je interesse verliest in jouw onderwerp.

Scheikunde is interessant door het werk in een laboratorium, experimenten, zuren en explosies. Maar het kan ook een onderwerp zijn wat voor anderen saai of frustrerend is. Wanneer je samen met iemand het periodieke systeem bespreekt, zal het makkelijker gaan en zal je je er beter bij voelen!

Op zoek naar alle scheikunde lessen in Nederland? 

scheikunde experiment op school
Scheikunde is een spannend vak door de proefjes die je uitvoert! Bron: L. Reed, Unsplash

Laten we dat realiseren! Of je nu een middelbare scholier bent of een bachelor scheikunde volgt, in dit artikel zal je de beste opties vinden voor scheikunde(bij)les in Rotterdam.

De beste leraren Scheikunde (Chemie) beschikbaar
Adam
4,9
4,9 (31 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (14 reviews)
Mick
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (10 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niki
4,9
4,9 (9 reviews)
Niki
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roy
5
5 (6 reviews)
Roy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
5
5 (7 reviews)
Faisal
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ulrich
5
5 (17 reviews)
Ulrich
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathalie
5
5 (17 reviews)
Nathalie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (31 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (14 reviews)
Mick
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (10 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niki
4,9
4,9 (9 reviews)
Niki
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Roy
5
5 (6 reviews)
Roy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
5
5 (7 reviews)
Faisal
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ulrich
5
5 (17 reviews)
Ulrich
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nathalie
5
5 (17 reviews)
Nathalie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Scheikunde Les voor Middelbare Scholieren

Op de middelbare school leer je de basis van scheikunde. Je werkt voor het eerst in een laboratorium en voert je eerste echte scheikundeproefjes uit. Misschien is het helemaal wat voor jou, of vind je het lastig.

Om ervoor te zorgen dat je het hoogst haalbare cijfer haalt is het handig om bijles te nemen. Op deze manier kan je extra werken aan de onderwerpen die voor jou het lastigst zijn.

Zeker voor het centraal eindexamen is het belangrijk dat je alle stof goed kent. Om je goed voor te bereiden kan je een examentraining volgen. Examentrainingen zijn er in veel verschillende soorten en maten dus waar vind je de beste examentraining in Rotterdam?

Erasmus Examentraining: Dit instituut biedt al vanaf 2007 examentraining aan op vele vakken. Er wordt gewerkt met ervaren docenten en er wordt zelfs een slagingsgarantie gegeven. Er zijn verschillende trainingen zoals individuele training, online training en groepstrainingen op alle niveaus (vmbo-t, havo, vwo) vanaf november.

SamenExamen examentrainingen: In zowel Rotterdam als veel omliggende steden en dorpen kan je hier op elk niveau (vmbo-t, havo, vwo) een examentraining scheikunde maar ook andere vakken volgen. De examentrainingen worden gegeven in de weekenden in april en gedurende de meivakantie.

Luzac examentraining: Aan het landelijk bekende Luzac kan je in Rotterdam in december een examentraining scheikunde voor de havo volgen. Zit je op het vwo dan is dit in november en mei mogelijk. Bij deze examentraining gaat het over de belangrijkste onderwerpen voor het centraal examen zoals stoffen en materialen, en chemische processen.

Ook benieuwd naar examentrainingen in Amsterdam? 

scheikunde examentraining
Door in een groep examentraining te volgen leer je scheikunde beter. Bron: S. Graham, Unsplash

Een Vervolgopleiding Scheikunde in Rotterdam

In Rotterdam heb je een breed aanbod aan vervolgopleidingen binnen het vakgebied scheikunde. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste opleiding hebben we ze op een rijtje gezet.

MBO

Aan het Techniek College Rotterdam kan je de opleiding tot chemisch-fysisch analist volgen (bbl). Binnen deze opleiding ga je direct aan de slag in de praktijk bij organisaties, zoals chemische bedrijven, universiteiten, de levensmiddelenindustrie en ziekenhuizen. Je zal werken aan testen, metingen en analyses in een laboratorium. Na het eerste jaar kan je er ook voor kiezen om de richting biologisch medisch op te gaan. Hierbij ligt de focus op de gezondheidssector.

 • Mbo niveau 4 (bbl)
 • 4 jaar
 • Inschrijven met toestemming van een werkleerplek

Ontdek hier de mbo opleiding scheikunde in Utrecht. 

HBO

Aan de Hogeschool Rotterdam kan je de Nederlandstalige hbo-bachelor opleiding Chemie volgen. Je wordt opgeleid tot chemisch ingenieur en zal werken aan het verbeteren van productprocessen, het ontwikkelen van nieuwe stoffen of het ontwikkelen van nieuwe analysemethoden om bijvoorbeeld effecten van medicijnen gemakkelijker aan te kunnen tonen. Je zal individueel maar ook veel samen werken in zowel colleges als de praktijk.

 • Hbo-bachelor
 • 4 jaar
 • Toelating voor havo en vwo scholieren met een natuur en techniek of natuur en gezondheid profiel

WO

Aan de Erasmus Universiteit is het niet mogelijk scheikunde te studeren. Op 15 km afstand van Rotterdam heb je de Technische Universiteit Delft (TU Delft). De TU Delft is een van de beste technische universiteiten van Nederland.

Je kunt hier een opleiding Molecular Sience & Technology volgen. Deze opleiding wordt aangeboden in het Nederlands als gezamenlijke opleiding van de TU Delft en de Universiteit Leiden. Je zal je focussen op chemische technologie op het gebied van processen en producten, of het maken van nieuwe moleculen voor bijvoorbeeld medicijnen.

 • Wo-bachelor
 • 3 jaar
 • Kijk voor de toelatingseisen online

Naast de opleiding Molecular Science & Technology kan je ook de opleiding Life Science & Technology volgen. Deze opleiding wordt ook gezamenlijk aangeboden door de TU Delft en Universiteit Leiden. Deze bachelor is geen klassieke opleiding scheikunde maar focust zich op hoe een cel in elkaar zit en welke scheikundige processen zich daarin afspelen. Je moet hiervoor nieuwsgierig zijn en houden van het werken in de praktijk en ook geïnteresseerd zijn in de theorie. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands.

 • Wo-bachelor
 • 3 jaar
 • Kijk voor de toelatingseisen online

Na je bachelor kan je een master in Chemical Engineering volgen aan de TU Delft. Deze tweejarige Engelse master zal gaan over een breed aanbod van onderwerpen van het moleculair niveau tot grootschalige chemische fabricageprocessen. De opleiding biedt studenten de kennis, inzichten en vaardigheden die ze nodig hebben om onafhankelijke en verantwoordelijke onderzoekers of ingenieurs op dit gebied te worden.

scheikundelessen in de praktijk
Ook tijdens je master zal je nog veel in een laboratorium werken aan je eigen onderzoek. Bron: Unsplash

Je kan er ook voor kiezen om aan de TU Delft de lerarenopleiding tot scheikunde docent hoger onderwijs te volgen. Deze opleiding Science Eduction & Communication met de richting Lerarenopleiding zal je binnen twee jaar opleiden tot Scheikundeleraar voor het hoger onderwijs. De opleiding is opgedeeld in een vakgericht jaar en daarna een beroepsgericht jaar. Je zal dus verder ingaan op het vakgebied scheikunde maar ook vakken hebben om je het docentschap aan te leren. De opleiding wordt in het Nederlands gegeven en focust zich daarom op het opleiden van docenten binnen het Nederlandse schoolsysteem. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is dan ook een van de vereisten voor het volgen van deze master.

Klik hier voor alle scheikundige opleidingen in Eindhoven. 

Scheikunde Bijles van een Privéleraar

Of je nu op de havo zit en binnenkort eindexamen doet in scheikunde, of je studeert misschien wel aan de opleiding Molecular Science & Technology aan de TU Delft het nemen van bijles scheikunde met een privéleraar zal je helpen om het hoogst mogelijke cijfer te halen.

Er zijn vele manieren om een goede leraar te vinden. Je kan bijvoorbeeld op Superprof veel profielen van scheikunde leraren vergelijken om zo de beste leraar voor jou te vinden. Het voordeel van een privéleraar is dat je de lessen kan inplannen aan de hand van jouw agenda.

Houd er wel rekening mee dat een privéleraar je niet altijd kan helpen bij de praktijk. Vaak hebben privéleraren geen laboratorium. Loop je vast in de theorie en heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding om de theorie helemaal te snappen dan kan een privéleraar je daar perfect bij helpen!

Scheikundelessen in een laboratorium
Vaak heeft een privélaar geen eigen laboratorium en is daarom minder geschikt om je te helpen bij de praktijk. Bron: Unsplash

Klik hier voor het aanbod aan scheikundelessen in Den Haag. 

Conclusie

Als een van de grootste steden in Nederland biedt Rotterdam de mogelijkheid om scheikunde te studeren op elk niveau. Door scheikundelessen te nemen in Rotterdam zal je niet alleen je theoretisch en analytisch vermogen verbeteren, je zal ook nieuwe mensen ontmoeten.

Wanneer je tegen een onderwerp aanloopt dat je lastig vindt, is het verstandig hier hulp bij te vragen. Of het nu via een groepsles of privéleraar is, we hopen dat je de ondersteuning zal vinden die bij jou past.

Met een van deze opties zal je een goed cijfer halen en meer zelfvertrouwen opbouwen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Renske