Eindhoven staat vooral bekend om zijn technologische bedrijven en universiteit. De stad wordt daarom ook wel de ‘Kennisstad’ genoemd. Daarnaast is er ook veel activiteit binnen de wereld van het design en de moderne kunst.

Het lijkt misschien alsof Eindhoven een uitsluitend moderne stad is, maar het is echter één van de oudste steden van Brabant.

Eindhoven is één van de belangrijkste culturele centra in het zuiden van het land. Je vindt er tal van gerenommeerde musea, poppodia en theaters. Daarnaast is er ook veel kunst in het straatbeeld te bewonderen.

Het ligt dus voor de hand dat ook muziek een groot onderdeel uitmaakt van het culturele leven in de stad!

Ben je een Eindhovenaar met een passie voor zang en muziek? Dan moet je dit artikel lezen en interessante opportuniteiten vinden om in de stad te leren zingen.

Zanglessen vinden in Eindhoven
In Eindhoven is het absoluut niet moeilijk om goede zanglessen te vinden! (Bron: Unsplash.com)
De beste leraren Zingen beschikbaar
Andrea
5
5 (13 reviews)
Andrea
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
5
5 (14 reviews)
Beatrice
44€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ricardo
4,8
4,8 (5 reviews)
Ricardo
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (7 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaycee
5
5 (6 reviews)
Jaycee
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Whitney
4,8
4,8 (5 reviews)
Whitney
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrea
5
5 (13 reviews)
Andrea
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
5
5 (14 reviews)
Beatrice
44€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ricardo
4,8
4,8 (5 reviews)
Ricardo
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
5
5 (7 reviews)
Eline
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaycee
5
5 (6 reviews)
Jaycee
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Whitney
4,8
4,8 (5 reviews)
Whitney
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Volg Zangles in een Eindhovense Muziekschool

Muziekschool Eindhoven

We stellen je graag de Muziekschool Eindhoven voor.

De Muziekschool Eindhoven is hét centrum voor muziekopleidingen in Eindhoven. Met meer dan 40 jaar ervaring dragen ze al decennia bij tot de ontwikkeling van muziektalent in de regio.

Hier kan je pas echt je talent ontwikkelen, je wordt namelijk ondersteund door de beste gediplomeerde ervaren leraren met jaren ervaring, die vol passie hun theoretische en praktische kennis met je delen.

Net zoals bij de meeste muziekscholen kan je er allerhande instrumenten leren, en daar hoort dus ook ons natuurlijk instrument bij: de stem.

De Muziekschool Eindhoven verzorgt les voor jong en oud, voor zowel beginnende zangers en zangeressen als mensen met ervaring.

De lessen worden aangepast aan je persoonlijke behoeften, zodat je samen met je docent het beste uit je stembanden kan halen!

Er wordt rekening gehouden met je muzikale voorkeur en je leert de essentiële basistechnieken om veilig je stembanden te gebruiken.

Daarnaast wordt je aangeleerd hoe je met een microfoon omgaat en krijg je tips om plankenkoorts te vermijden.

Geen stoffige lesmethoden, maar een pragmatische aanpak.

Je ontvangt ook buiten de lesuren ondersteuning van je leraar en je krijgt jaarlijks meermaals de kans om je vaardigheden op het podium te laten zien.

Elke week zijn er instapmomenten, of je kan een gratis proefles boeken. Om je hiervoor in te schrijven bezoek je best even de website.

Zangles Utrecht, vind een leraar

Het Philips’ Philharmonisch Koor

Dit koor met een ledenaantal van ongeveer 70 mensen werd reeds in 1937 opgericht. Jaarlijks verzorgt dit koor zo’n 3 à 5 concerten, verspreid over grote concertzalen over heel Nederland, zoals het concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw in Eindhoven en de Tivoli-Vredenburg in Utrecht.

Hun motto is: hard werken, muziek op hoog niveau brengen en daar veel plezier mee beleven.

Het koor staat onder leiding van ervaren en gespecialiseerde dirigenten.

Wat speciaal is bij dit koor is dat je niet klassiek hoeft opgeleid te zijn om je bij het koor te voegen!

Het enige wat je hoeft te doen om met hen mee te zingen is auditie doen bij de dirigent. Daarnaast kan je ook vrijblijvend een repetitie bijwonen.

Op een auditie zing je enkele fragmenten na die je thuis hebt voorbereid. Natuurlijk moet je over voldoende stemkwaliteit en muzikaliteit beschikken om lid te kunnen worden van dit koor.

Als je geen zin hebt in formele lessen, waarom je niet bij deze groep aansluiten om beter te leren zingen en je stembereik uit te breiden?

Zangles Groningen vind jouw leraar op Superprof

Bij een koor aansluiten
Aansluiten bij een koor is een goede manier om het zingen te oefenen. (Bron: Unsplash.com)

Je Stembanden Versterken met een Stemcoach

Misschien twijfel je over de kwaliteit van je toon. Misschien heb je geen tijd om je toe te leggen op een opleiding bij een wereldvermaard conservatorium?

En wat als je je niet kan toewijden aan het strenge repetitieschema?

Als dat het geval is, moet je stemlessen met een stemcoach volgen.

Zangles bij SingShop

Een zangschool met een gevarieerd en professioneel team aan zangdocenten. Ze hebben allemaal uitgebreide ervaring, zijn tevens werkzaam in de muziekindustrie en zijn op de hoogte van de moderne zangtechnieken CVT en/of EVTS.

Bij deze school leer je dat zang niet alleen leuk is, maar ook leerzaam én gezond. Je leert je eigen mogelijkheden beter kennen, je grenzen verleggen en ontvangt coaching op maat, zodat je heel specifiek je eigen beperkingen kan omvormen.

De aandacht gaat naar interpretatie, performance, repertoire, presentatie en natuurlijk het ontwikkelen van je eigen persoonlijke sound.

De school daagt hun cursisten uit om een paar keer per jaar live te spelen. Zo kan je op het einde van je cursus op de SingShop ShowNight zelf het podium beklimmen en je talent laten zien.

Er worden verschillende lespakketten aangeboden, zodat er voor iedereen wat wils is.

Er zijn individuele zanglessen, duo-zanglessen, groepsworkshops, songwriting-lessen en zelfs online les.

Mocht je nog niet weten wat je precies wil, kan je een gratis proefles boeken via de website.

SingShop heeft zelfs z’n eigen professionele opnamestudio in huis. Deze wordt gerund door een professionele producer. Dankzij de hoogwaardige apparatuur kan je je eigen demo opnemen met een verbluffende kwaliteit!

Golaud Zangles

Een gepassioneerde zangcoach die zowel zangles als stemtraining geeft, dat is Golaud.

Laurie Moeliker-Sieben is een ervaren performer met uitgebreide kennis vanwege haar zangtechnische en logopedische achtergrond.

Zanglessen kunnen zowel privé als in duo gevolgd worden. Hierbij sta jijzelf helemaal centraal en bepaal je je eigen doelstellingen. Samen met de zangdocent ga je op zoek naar het geluid dat het beste bij je past.

Naast les biedt Golaud ook stemtraining.

Hier draait alles om het correct gebruik van je stembanden, zeker als deze belangrijk is in de activiteiten die je in je dagelijkse leven uitvoert.

Je stem is een kostbaar bezit. Ze bepaalt namelijk hoe je bij bepaalde mensen overkomt. Via professionele instructie komt deze in optimale conditie en kan je er zoveel gebruik van maken als je wil.

Je leert in de training goed voor je stembanden zorgen en overbelasting te vermijden. De precieze invulling van de lessen gebeurt in overleg, zo zijn ze altijd volledig op maat aan jouw behoeften of specifieke vereisten.

De aandacht gaat naar de werking van je stem, ademhalings- en ondersteuningstechnieken, én de do’s en don’ts in stemgeving en stilte.

Ze zijn geschikt voor mensen die veel moeten spreken en bewust met hun stemgeluid aan de slag willen.

De trainingen kunnen ook doorgaan op locatie. Er is enkel genoeg ruimte nodig.

Tijdens de duolessen gaat de aandacht naar het meerstemmige zang en het samen brengen van één mooie harmonieuze klank. Natuurlijk wordt er ook aan techniek en interpretatie gewerkt.

Prive zangles vind een leraar

Je kan ook kiezen voor individuele stemcoaching, hierbij leer je:

 • Je boodschap met meer passie en enthousiasme over te brengen
 • Overtuigender te spreken tijdens sollicitatiegesprekken
 • Jezelf verstaanbaar te maken
 • Een goede eerste indruk te maken
 • Een accent af te leren
 • Een hese stem te voorkomen
 • Luider of zachter te spreken
 • Meer geïntoneerd te spreken

Maar nu terug naar de zang zelf: het uiteindelijke doel is dus om na je training perfect te kunnen zingen.

Als zelfverzekerde vocalist kan je namelijk doorgroeien naar lessen voor gevorderden en zelfs samenzang met anderen die dezelfde muziekstijl als jou waarderen.

Zelfs als je niet veel tijd hebt om je dictie en performance te verfijnen, zullen de bovenstaande zangscholen je zeker helpen om die hoge noten te bereiken.

De juiste noot raken
Een goede stemcoach zal je leren hoe je ademt en de noten correct raakt. (Bron: Unsplash.com)

De Elementen van Zanglessen

Als je dezelfde wens hebt als zovele anderen – niets liever willen dan jezelf kunnen uitdrukken in prachtige vocalen – zijn er enkele technische aspecten aan de zang die je zal moeten beheersen:

 • Beheersing van de ademhaling: om een noot correct te raken moet je de lucht uitblazen met behulp van je diafragma. Daarentegen vragen zachte noten een iets luchtigere aanpak.
 • De juiste toonhoogte vinden: je wil misschien als een volwaardige sopraan zingen, maar dat zou natuurlijk fysiek niet mogelijk zijn als je een alto bent!
 • Een vibrato cultiveren: Ed Sheeran is een goed voorbeeld van deze vaardigheid, deze is nodig om een rijke toon aan je zang te geven.
 • Gehoortraining: Mandy Harvey is een uitzonderlijke zanger die deze vaardigheid zo goed beheerst dat ze, ondanks dat ze nu doof is, nog steeds engelachtige melodieën kan zingen, net als meer hedendaagse rocknummers.
Het controleren van de ademhaling
Het controleren van je ademhaling is één van de essentiële onderdelen om goed te kunnen zingen. (Bron: Unsplash.com)

Een goede muziekleraar of stemcoach kan je de muziektheorie aanleren en je helpen bij het ontwikkelen van je techniek, maar hij of zij kan je geen passie geven, wat van cruciaal belang is voor het leren zingen.

Een gekwalificeerde stemcoach kan echter je helpen om die brandende passie te cultiveren, terwijl je je zangvaardigheden verder onthult en ontwikkelt.

Leer Zingen met een Privédocent

Niet iedereen die zingt en de muziektheorie kent, is een goede stemleraar. Dat is waarom het essentieel is om de juiste begeleiding te vinden: de coach moet volledig afgestemd zijn op jouw behoeften inzake je stem en zang.

Leraren bij Superprof zijn zeer capabel om les te geven, zowel online via Skype als in de regio Eindhoven.

Welke muziekstijl je ook verkiest, een leraar bij Superprof kan je begeleiden doorheen opwarmingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, het ritme en de toonhoogte, tot oefeningen om de stembanden te versterken.

Je kan zowel bij hen thuis als bij jou thuis lessen volgen.

Je kan ook online lessen volgen.

Veel docenten bij Superprof bieden hun eerste les gratis aan: dit is een perfecte stimulans om online les te beginnen volgen!

Twijfel je aan de doeltreffendheid van deze methode?

Brett Manning, de Amerikaanse stemcoach die onder andere Taylor Swift en Leona Lewis tot z’n studenten mag rekenen, heeft ontzettend veel succes geoogst met z’n programma om zang te leren.

Dus, aan alle Eindhovenaars die willen leren zingen: tijd om actie te ondernemen!

En voor de mensen die niet in Eindhoven wonen: je kan ook zoeken naar zanglessen over heel Nederland, of je nu in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag woont!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter