"Muziek is de beste vorm van expressie ter wereld. Ook al begrijpen de mensen de taal waarin je zingt niet, herkennen ze toch steeds goede muziek als ze die horen." - Lou Rawls

Voor veel ouders wordt muziek een almaar belangrijker onderdeel van de opvoeding van hun kinderen.

Muziek kan hen helpen bij de ontwikkeling van hun geheugen, coördinatie en luistervaardigheid. Dat zijn toch allemaal belangrijke kwaliteiten, niet?

Of het nu gitaar, blokfluit of zang is, muziek is goed voor iedereen. Gitaar en piano zijn de populairste instrumenten, maar ook de stem is een instrument dat kinderen tijdens hun muzikale opvoeding kunnen leren beheersen.

Of het nu als solist is of in een koor, kinderen kunnen al op zeer jonge leeftijd zingen. Zingen bevordert het humeur van een kind, versterkt het zelfvertrouwen en leert hen andere belangrijke vaardigheden aan.

Niet alleen leren ze hun lichaam en lichaamshouding beter beheersen, zingen heeft ook tal van mentale en emotionele voordelen.

Waarom leren we ze dan niet zingen? Hoe doen we dit?

In dit artikel bieden we je de antwoorden die je zoekt.

Zoek naar zangles Rotterdam.

De beste leraren Zingen beschikbaar
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrea
5
5 (8 reviews)
Andrea
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
5
5 (6 reviews)
Margot
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
4,8
4,8 (5 reviews)
Melissa
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ricardo
4,8
4,8 (4 reviews)
Ricardo
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaycee
5
5 (6 reviews)
Jaycee
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johanna
5
5 (3 reviews)
Johanna
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrea
5
5 (8 reviews)
Andrea
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
5
5 (6 reviews)
Margot
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
4,8
4,8 (5 reviews)
Melissa
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ricardo
4,8
4,8 (4 reviews)
Ricardo
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaycee
5
5 (6 reviews)
Jaycee
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Johanna
5
5 (3 reviews)
Johanna
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kinderen leren zingen tijdens privélessen

"Zingen maakt je vrolijker. Als ik zing wanneer ik alleen ben, voel ik me heerlijk. Het is absolute vrijheid." - Andrea Bocelli

Net als bij muziekinstrumenten is het erg zinvol om al jong te zingen. Er zijn talloze voordelen aan verbonden en hoe eerder je ermee begint, hoe beter.

Zingend kind
Privé-zanglessen zijn vaak de meest voordelige manier om kinderen te leren zingen. (Bron: Unsplash.com)

Dit zijn de leukste kinderliedjes om te zingen samen met je kinderen.

Maar er is meer. Zingen kan kinderen ook helpen bij plankenkoorts, zenuwen, dyslexie en spraakstoornissen. Ook ondergaan onze stem en stembanden tijdens de puberteit vaak enkele drastische veranderingen, dus moeten we weten hoe we ze het beste kunnen verzorgen.

Omdat geen twee kinderen hetzelfde zijn, moeten de zanglessen op hen afgestemd kunnen worden. Een privé-leraar kan zijn lessen aanpassen aan ieder kind. Privé-lessen, zowel thuis als online, zijn een geweldige manier om te leren, de lessen zijn namelijk speciaal op op hen afgestemd.

Hoewel ze nog steeds uitgedaagd zullen worden, weten ze dat ze technieken en liedjes oefenen die geschikt zijn voor hen en hun eigen stem. Privé-leraren kunnen hun lessen bij je thuis verzorgen, buitenshuis, of in daartoe bestemde lokalen.

Om privé-leraren te vinden zijn er een aantal opties:

  • Plaats een advertentie op gespecialiseerde websites.
  • Informeer eens rond en vertrouw op mond-tot-mondreclame.

Ga naar speciale sites voor bijles, zoals Superprof, waar je docenten kunt kiezen op basis van hun kwalificaties, opleiding, ervaring, tarieven, lesrooster, en de plaats waar ze les geven.

Het grootste voordeel van privé-bijlessen is dat ze kunnen worden afgestemd op je kind, zijn/haar tijdschema, en hoe hij/zij het liefst leert. Dit betekent dat hun zangles minder aanvoelt als een vervelende taak en meer als een aangenaam moment waar ze de hele week naar uitkijken.

Over het algemeen kosten zanglessen ongeveer €30 per uur. Maar veel van de leraren op het platform bieden de eerste les zelfs gratis aan.

Het is dus het proberen waard, niet?

Hier vind je zangles Delft.

Zoeken naar zangworkshops voor kinderen

Als je je kinderen wilt leren zingen of een activiteit zoekt die ze met andere kinderen van hun leeftijd kunnen doen, zijn workshops een prima optie. Workshops voor kinderen zijn fantastische manieren om te leren zingen en plezier te maken.

Kinderen in een koor
Privé-zanglessen zijn vaak de meest voordelige manier om kinderen te leren zingen. (Bron: Unsplash.com)

Hier lees je hoe een typische zangles voor kinderen eruit ziet.

Hoewel ze niet zo geconcentreerd zullen zijn als tijdens een speciale zangles, zullen ze toch veel over het zingen leren. Ze krijgen ook de kans om plezier te maken en nieuwe vrienden te maken.

Wat is er beter dan te zingen en plezier te maken?

Behalve dat je er kunt leren, is het belangrijkste pluspunt van workshops en groepslessen dat ze in persoon worden gegeven. Soms vinden privé-lessen online plaats en omdat zingen nogal een hands-on activiteit is, helpt het om er persoonlijk aanwezig te zijn.

Tijdens een groepsles kan de leraar of lerares hun houding corrigeren, hen laten zien hoe ze correct moeten ademen, of hen laten zien welke spiergroepen ze moeten activeren. Ze kunnen ook leren van hun medeleerlingen, iets wat niet mogelijk is bij online privé-lessen.

De buikspieren en de wervelkolom spelen een centrale rol bij het zingen en dat is iets wat kinderen al op jonge leeftijd moeten leren. Aarzel niet om uit te kijken naar workshops en lessen in je buurt, of informeer bij scholen en centra die dergelijke activiteiten aanbieden.

Soms zijn er buurthuizen die tijdens de schoolvakanties workshops aanbieden, of muziekscholen die 's avonds en in het weekend hun deuren openen, enz.

Wat is er beter dan kinderen te laten zingen?

Ontdek de leukste liedjes die kinderen kunnen zingen.

Voor zangles Eindhoven kun je hier terecht.

Zanglessen vinden op YouTube

"Als een zanger echt aanvoelt en ervaart wat de muziek teweegbrengt, gaan de woorden vanzelf klinken". - Monserrat Caball

Tegenwoordig is educatieve inhoud erg toegankelijk. Er zijn talloze online kanalen waar je kunt leren zingen. Bijna elk vak kan op afstand aangeleerd worden, online of via video tutorials.

Kind gebruikt het internet
YouTube en het internet bieden allerlei nuttige bronnen om kinderen te leren zingen. (Bron: Unsplash.com)

Er zijn een heleboel specialisten die via YouTube een publiek gevonden hebben. Er zijn echter ook nadelen aan deze manier van les, vooral bij kinderen die een beperkte aandachtsspanne hebben. YouTube is immers geen vervanging voor een leraar die fouten kan corrigeren.

Video tutorials zijn geschikt om de basis op te doen en nieuwe technieken en concepten te introduceren, maar over het algemeen zijn de besproken concepten vrij simpel, want ze moeten kunnen worden begrepen door iemand die alleen maar de video bekijkt. Het doel hiervan is om de kijker te laten terugkeren voor de volgende video.

Of het nu zangoefeningen zijn, opwarmoefeningen, of een initiatie tot goede lichaamshouding, er zijn een aantal dingen die YouTube video's prima kunnen uitleggen. Bovendien kun je de video altijd terugspoelen als je iets mist of het een tweede keer wilt horen. Het is ook een goede manier voor het kind om meer over zelfstudie en autonoom onderzoek te leren.

Wat zijn de kosten van zanglessen voor kinderen?

Je kinderen leren zingen

Afhankelijk van waar je woont zijn zangcursussen en workshops misschien niet erg gebruikelijk. Ondanks het feit dat er overal in het land docenten te vinden zijn, kan het gebeuren dat je in jouw buurt niet de geschikte vindt.

Kind en ouder
Als je de capaciteiten en middelen hebt, kun je je kinderen altijd zelf leren zingen. (Bron: Unsplash.com)

Als je kind niet veel mogelijkheden heeft om te zingen, kun je het ook zelf doen. Net als een privé-leraar zul je sommige lessen persoonlijk op je kinderen moeten afstemmen. Als je geen privé-leraar bent, zullen je lessen uiteraard niet even effectief zijn. Maar je lessen kosten je tenminste helemaal niets, behalve de tijd om ze voor te bereiden.

Ook hier moet je leren over zingen, hoe je les moet geven, en hoe je je "leerling" moet begeleiden. Als je dit niet goed aanpakt, zijn je lessen bijna zinloos. Niet zomaar iedereen kan immers leraar worden.

Welke optie je ook kiest, het is duidelijk dat er heel wat manieren zijn waarop kinderen kunnen leren zingen. Of het nu gaat om koren, groepslessen, workshops, privé-bijlessen, of zelf les geven, kies de manier die het beste bij jouw kinderen past.

Zelfs een mix van YouTube tutorials, zelf les geven, en workshops bijwonen kan heel doeltreffend zijn. Vergeet niet dat kinderen plezier moeten beleven om effectief te kunnen bijleren.

Wie weet waar het hen zal brengen?

Je kinderen leren pas echt zingen op deze manier!

Kom hier meer te weten over de kosten van zanglessen voor kinderen.

Als je kind graag wil zingen, moet je overwegen om een privé-leraar van Superprof in te schakelen! Er zijn drie soorten bijlessen beschikbaar op het platform: persoonlijke bijlessen, online bijlessen, en groepsbijlessen. Elk heeft zijn voor- en nadelen, dus moet je goed nadenken over welke het beste bij je kind past.

Persoonlijke bijlessen zijn meestal de duurste, maar ook de meest renderende. Omdat alleen de leerling en de leraar aanwezig zijn, wordt elke minuut van de sessie volledig gericht op de leerling en zijn zang. Leraren kunnen de lessen ook helemaal afstemmen op de leerling, op wat hij precies wil leren, en op de manier waarop hij graag leert. Het extra werk dat de docent in de planning van de sessies steekt, wordt vaak weerspiegeld in de prijs, maar de resultaten spreken dan ook vaak voor zich.

Voor wie een beperkt budget heeft zijn groepslessen een uitstekende optie. Je kind kan samen met andere kinderen de sessies bijwonen en hoewel de leraar de sessies niet persoonlijk op hen kan afstemmen, kunnen ze wel profiteren van het klassikaal leren, waarbij ze elkaar wederzijds ondersteunen.

Als er tenslotte geen geschikte zangleraren in je buurt zijn, kun je altijd online zoeken. Zolang je een fatsoenlijke webcam, microfoon en internetverbinding hebt, kunnen leraren van over de hele wereld je kind online leren zingen. Omdat ze niet hoeven te reizen en meerdere sessies per week kunnen inplannen, rekenen ze meestal minder aan dan persoonlijke begeleiders.

Vind de perfecte leraar voor je zanglessen op Superprof.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter