Artistieke en creatieve studenten zijn vaak met stomheid geslagen wanneer ze worden geconfronteerd met alle Griekse symbolen en vergelijkingen die je in je normale lessen wetenschap of wiskunde tegenkomt. Hetzelfde geldt wanneer de wetenschappelijk ingestelde onderneming zich toelegt op klassieke muziek of zelfs slechts bepaalde aspecten van muziek en de kunsten in het algemeen.

Veel van de gebruikte termen en woordenschat zijn tenslotte niet het soort dingen die je elke dag hoort. Veel van hen lijken zelfs een vreemde taal!

Deze musicologen zijn gewoon pedant, toch? Natuurlijk niet! Er is zelfs een goede reden om alle pretentieus klinkende woorden te gebruiken!

Elk muziekinstrument heeft immers verschillende technieken en vaardigheden nodig om te worden bespeeld. Hetzelfde kan gezegd worden als je leert zingen. Als het gaat om de wereld van zangers, is één ding veel belangrijker dan je eerst zou denken, timbre.

Of je er nu van droomt tenor of sopraan te worden, of als een hedendaagse zanger succesvol wilt zijn, kun je niet negeren hoe belangrijk timbre is.

De beste leraren Zingen beschikbaar
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Madelief
5
5 (4 reviews)
Madelief
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Madelief
5
5 (4 reviews)
Madelief
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Dus Wat is Timbre?

Dit is een woord dat vaak opduikt wanneer we over geluiden spreken, omdat het kan verwijzen naar elk geluid dat door iets wordt gemaakt.

Dit betekent dat je timbre kunt gebruiken om te praten over de geluiden die instrumenten maken en de geluiden die de menselijke stem maakt (wat ook een op zichzelf staand instrument is). Zorg ervoor dat je de term niet verwart met het idee van tessituur wanneer je voor het eerst leert zingen, want dit is het natuurlijke bereik dat de stem kan maken, in termen van tonen en octaven.

Tessituur wordt gebruikt om bas, bariton, tenor, alt, mezzosopraan, sopraan, enzovoort te onderscheiden. En tijdens je vocale training word je aangemoedigd om in een van deze bereiken te zingen.

Zingen als een vogel
Met de juiste zanglessen ben je in staat te zingen als een vogel ǀ Pixabay

Timbre daarentegen is het karakter of de kwaliteit van een muzikaal geluid of stem in plaats van de toonhoogte en intensiteit.

Kortom, het is het type geluid waarmee we een zanger of een instrument kunnen identificeren. Zowel een gitaar als een piano kunnen bijvoorbeeld de middelste C spelen, maar het is het timbre van elk van deze tonen die ons helpt te weten wanneer de piano het speelt en wanneer de gitaar het speelt. Hetzelfde geldt voor stemmen. Dit is ook hoe je verschillende piano's uit elkaar kunt houden. Het timbre bevat alle audio-informatie die we nodig hebben om het ene instrument van het andere te onderscheiden en de unieke aspecten van elk geluid te identificeren.

Toonhoogte, trilling, sterkte, aanpak zijn de belangrijkste elementen die het timbre van een instrument vormen. Met timbre kunnen we de hele mensheid ervaren, omdat elke stem uniek is met zijn eigen persoonlijkheid. Dit concept is een vrij recent inzicht dat werd ontwikkeld op het gebied van organologie en psycho-akoestiek (met de harmonische analyse van geluiden) en orkestratie in het algemeen.

Timbre werd geacht verband te houden met de kleur van stemmen en instrumenten. Als iemand al heeft gezegd dat je een mooie stem hebt, heb je al je eerste stappen gezet om een ​​succesvolle zanger te worden. Leren om zuiver te zingen is de volgende stap.

Moderne zangers praten soms over vocale kleur als ze naar hun stem verwijzen. De spreekstem van een persoon is meestal zijn eerste vocale kleur en het zal meestal tegelijkertijd lage - en middentonen mengen.

Drie Tips voor het Vinden van je Zangstem

Onthoud dat voor zowel mannen als vrouwen het timbre en de tessituur van een zanger in de loop van de tijd zullen veranderen. De verandering is meestal in de richting van de onderkant van het spectrum in plaats van naar boven.

Een kind zingt anders dan een volwassene
Je stem veranderd naarmate je ouder wordt ǀ Visualhunt - james.taylor1987

Hoewel er over het algemeen wordt uitgegaan dat je timbre van nature voorkomt (vanwege je strottenhoofd, keelholte, stemspleet en stembanden, enzovoort) en in de loop van de tijd verandert, kun je aan je stem werken met vocale oefeningen zowel als in de richting van het veranderen van je timbre.

Je kunt dit in actie zien wanneer imitators zich voordoen als andere mensen door hun stem te veranderen. Hoewel je nooit je timbre volledig kunt veranderen, omdat het zo complex, genuanceerd en in de loop van de tijd verandert, kun je een betere kennis van je timbre krijgen om het beter te manipuleren. Het is niet de gemakkelijkste taak en het vereist veel werk.

Er zijn drie dingen die je moet weten als je zo'n uitdaging wilt proberen.

1. Identificeer je Bereik en Tessituur

Je moet de laagste toon die je kunt bereiken bepalen, evenals de hoogste toon. Om je bereik te bepalen, moet je natuurlijk rekening houden met de tonen die je perfect kunt maken met minimale inspanning in je borststem. Dan kun je zien welke tonen je ongeveer kunt maken met je kopstem, zodat je weet aan welke tonen je moet werken.

Dit werk zal ongelooflijk eenvoudig zijn als je al een perfecte toonhoogte of een goed begrip van de muziektheorie hebt en jezelf kunt pushen om je mogelijkheden te beperken. Als dit niet het geval is, moet je overwegen de hulp van een kwaliteitsvolle vocale coach in te schakelen.

2. Neem Zanglessen

Leren zingen vereist veel hard werken, zowel aan je zang als aan de gebruikte vocale technieken. Je wilt ook voorkomen dat je slechte gewoonten oppakt en uiteindelijk je tijd verspilt. Als het gaat om op de juiste manier zingen, is er niets beter dan werken met een kwaliteitsleraar.

Een zangschool of muziekschool is een geweldige plek om contactgegevens van leraren te vinden. Vergeet echter niet dat je Superprof ook kunt gebruiken om leraren bij jou in de buurt te vinden of docenten die online privé zanglessen aanbieden.

Het vinden van zangles Den Haag of zangles ergens anders in Nederland (zangles Rotterdam, zangles Groningen) is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij Superprof.

3. Zing Regelmatig

Er zijn altijd voldoende mogelijkheden om te zingen, of je nu onder de douche staat, de was doet of op pad bent.

Naast het trainen van je stembanden, zullen deze oefeningen je ook helpen om je vertrouwd te maken met je timbre en te werken aan je repertoire. Dit is vooral handig tijdens de adolescentie wanneer je zangstem verandert.

Je moet zuiver kunnen zingen als je hier optreedt
Hier kun je je geen valse toon permitteren ǀ Pixabay

Zorg ervoor dat je al het werk dat je doet bijhoudt, zodat je het niet overdrijft of opbrandt. Vergeet niet dat je ook altijd opwarmoefeningen moet doen voordat je zingt. Zangleraren kunnen je nuttige zangoefeningen en -technieken geven tijdens je zanglessen om correct te zingen zonder je stem te belasten.

De Top 5 Tips voor het Verbeteren van de Kwaliteit van je Stem

1. Verbeter je Bereik

Je vocale bereik bevat alle tonen die je comfortabel kunt zingen en zal in de loop van de tijd veranderen, afhankelijk van het werk dat je doet.

Maria Callas was verre van tevreden dat ze uitsluitend als een sopraan werd gedefinieerd. Als je je aan een bepaald bereik vasthoudt en gelooft dat dit nooit zal veranderen, kan dit je toekomstige vooruitzichten schaden.

Evenwichtig werken en het oefenen van melodieën aan beide uiteinden van je bereik is een van de beste manieren om te verbeteren. Zoals het oude gezegde luidt: oefening baart kunst.

Je moet ook proberen te leren hoe je de tonen kunt uitvoeren met je kopstem en in je borststem.

2. Werk aan je Houding

Van nature is zingen een zeer fysieke activiteit en speelt menselijke fysiologie een belangrijke rol, evenals je houding en je instelling. Je moet altijd ontspannen blijven, omdat stress je prestaties en je stem negatief beïnvloedt.

Bovendien moet je rechtop staan ​​wanneer je maar kunt. Als je zittend moet optreden, moet je proberen zo goed mogelijk rechtop te zitten. Een orthodoxe benadering van muziek zal het verschil maken als het gaat om het volume en hoe jouw publiek je waarneemt.

3. Verbeter je Ademhaling

Constante druk is de beste manier om zonder al te veel moeite je stem aan te passen. Als je zingt, moet je tenslotte op een heel bijzondere manier ademen. Focus op middenrifademhaling. Er zijn een aantal oefeningen die je kunt doen om je te helpen je ademhaling op deze manier te beheersen.

Zonder je middenrif te gebruiken, is het onmogelijk om je stem volledig te projecteren en kunt je je dromen om ooit solist te worden vaarwel zeggen.

4. Werk aan je Uitspraak

Goed articuleren maakt het verschil tussen een goede zanger en een slechte. Elke zanger die zijn geld waard is, moet elke klinker perfect kunnen uitspreken. Articulatie-oefeningen helpen je de teksten beter uit te spreken en helpen je ook om je stem te projecteren.

Welke tonen kun jij met je stem bereiken?
Je vocale bereik veranderen is niet onmogelijk, maar kan wel erg moeilijk zijn ǀ Pixabay

Dit zal je helpen met daadkracht te zingen zonder jezelf te vermoeien. Zingen en spreken in het openbaar hebben meer gemeen dan dat je in eerste instantie zou denken. Spreken in het openbaar houdt in dat woorden duidelijk worden uitgesproken en opera heeft bijvoorbeeld liedjes in een aantal talen, waaronder Italiaans, Duits en Frans.

Lees hier meer over online zanglessen.

5. Kies je Repertoire

De nummers die je kiest om uit te voeren zijn belangrijk als het gaat om je toekomst als zanger. Je moet de nummers kiezen die het beste bij jouw tessituur passen, evenals die in het bereik waar je naartoe werkt. Regelmatige vocale coaching kan je ook helpen voorkomen dat je jezelf overbelast en je stem verliest.

Je bent tenslotte niet de eerste die aan deze reis begint! Ontdek andere manieren waarop je dagelijks aan je stem kunt werken.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!