Als je een beroemde atleet, succesvolle zakenman, bekende filmster of getalenteerde artiest vraagt of ze gelijk succes hadden toen ze net begonnen, zal het antwoord hoogstwaarschijnlijk NEE zijn. Het is onvermijdelijk, om succesvol te worden in een bepaald vak of domein, mag je niet opgeven.

Daarom is er, zoals voor alles in het leven, veel tijd, inspanning en oefening nodig is om goed te worden in wiskunde; vergeet niet dat Rome ook niet in één dag is gebouwd!

Maar hoe word je beter in wiskunde? Het lijkt misschien een moeilijke vraag om te beantwoorden, gezien het feit dat een wiskundig brein iets is waarmee je geboren wordt en dat leraren het al zo druk hebben met het bijhouden van alle leerlingen dat er vaak geen specifieke aandacht kan worden besteed.

Maar, ondanks de ellende van het overvolle schoolsysteem blijft het internet onze beste vriend. En zo verschaft het ons tal van wiskundige hulpmiddelen die ervoor zorgen dat verschillende onderwerpen op verschillende niveaus leren. In het artikel van vandaag gaan we daarom kijken naar de beste bronnen die momenteel beschikbaar zijn om wiskunde mee te leren. Veel plezier!

Oefenen op een papier
Wiskunde doen gaat om oefenen, constant oefenen. | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Wiskunde Oefenen Belangrijk is

Ooit het gezegde gehoord, "oefening baart kunst"? Dit wordt al decennialang door mensen gebezigd en met reden, want het is 100% waar! Toch kan het consequent oefenen van een academische discipline waar je een hekel aan hebt, zoals wiskunde, behoorlijk intens en zwaar zijn.

Daarom, om de zaak aangenamer te maken, is het essentieel om te focussen op het belang van het herhalen van verschillende onderwerpen van wiskunde. Dit zal in de toekomst enorm van pas komen. Waarom? Lees de volgende redenen om meer te weten te komen:

 • Geweldig voor de hersenen: door het oefenen en herhalen van wiskunde en het oplossen van problemen, ontwikkelen leerlingen analytische, creatieve en probleemoplossende vaardigheden die in de toekomst zeer goed van pas komen. Bovendien hebben veel onderzoekers studies uitgevoerd waaruit blijkt dat wiskunde het beste vak is om de hersenen op alle mogelijke manieren te stimuleren.
 • Beter begrip van de wereld: wiskunde is overal, en of we het nu leuk vinden of niet, we moeten het accepteren omdat het onze ogen opent en ons helpt onze mooie planeet vanuit een ander perspectief te zien. Specifieke wiskundige theorieën die zijn ontdekt, hebben de manier waarop het universum wordt begrepen drastisch veranderd, zoals Einsteins relativiteitstheorie.
 • Het is universele taal: hoewel Engels overal ter wereld gesproken wordt, wordt het niet door iedereen begrepen; daarom kan het niet een absolute universele taal worden genoemd. Maar wat is dan wel de universele taal? Veel deskundigen beweren dat wiskunde de universele taal is, omdat het wereldwijd begrepen wordt in verschillende talen, culturen en landen. Ook wordt gezegd dat het uit het hoofd leren van wiskundeproblemen en -vergelijkingen veel lijkt op het leren van een vreemde taal. Wie dus wiskunde leert kan gemakkelijker een andere taal leren!

We zijn er 100% zeker van dat de bovengenoemde redenen leerlingen ervan moet kunnen overtuigen dat het herhalen van wiskunde oefeningen uiterst belangrijk is.

Ontdek hoe je tafels onder de knie krijgt.

Een bord vol sommen
Als je de basis begrijpt, zullen complexere onderwerpen makkelijker gaan | Bron: Pexels

De Allerbeste Wiskunde Oefenen Apps

Veel leraren, zodra ze een mobiele telefoon in de klas zien, nemen hem in beslag. Dat is heel begrijpelijk, want veel leerlingen gebruiken het als afleiding om onderwerpen die hen niet interesseren niet te hoeven leren. Toch kunnen mobiele telefoons heel handig zijn bij het leren van nieuwe academische onderwerpen!

Ouders en leraren moeten begrijpen dat mobiele telefoons heel handig kunnen zijn bij het studeren. Waarom? Er zijn tal van applicaties beschikbaar in de Google Play en App Store die leerlingen de nodige tools geven om te oefenen.

Hieronder enkele aanbevolen wiskunde- apps die gemakkelijk kunnen worden gedownload op Apple- of Android-toestellen:

 • Gojimo van Telegraph: een overweldigende hoeveelheid leerlingen is al bekend met de Gojimo app. Sterker nog geschat wordt dat één op de drie leerlingen deze app wel eens gebruikt. Gojimo is een hele handige app die leerlingen in Nederland helpt hun examens te halen. De app behandelt verschillende eindexamenonderwerpen. Als je dat nog niet gedaan hebt, download de app dan vandaag nog om te beginnen met het oefenen van wiskunde!
 • Quizlet: is zowel een app als website, met een goede reputatie! 90% van de leerlingen die hun app gebruiken om betere cijfers te halen, zien ook daadwerkelijk verbetering. De aantrekkingskracht van Quizlet zijn de flashcards die leerlingen kunnen maken of die van andere gebruikers kunnen gebruiken. Probeer de flashcards over verschillende wiskunde onderwerpen, en je zult onderwerpen als snel beter begrijpen.

Hoewel er andere nuttige apps beschikbaar zijn in de Google Play en App Store, zijn de twee eerdergenoemde opties de beste. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat kwaliteit beter is dan kwantiteit; daarom is het hebben van één of twee wiskunde-apps die je echt zult gebruiken beter dan een overvloed aan ongebruikte apps. Als je slim nadenkt en onze suggesties toepast, zul je je cijfers omhoog zien gaan!

Ben je op zoek naar bijles, huiswerkbegeleiding of bijvoorbeeld naar wiskunde examentraining? Twijfel dan niet om aan de slag te gaan met een van onze ervaren privé-leraren van Superprof bij jou in de buurt. Onze privé-leraren weten als geen ander hoe zij jou moeten helpen!

Een leraar op het bord.
Heb je een goede leraar, of heb je extra hulp nodig? | Bron: Pexels

Extra Hulpmiddelen voor Wiskunde Oefenen

Hoewel apps zeer aan te bevelen zijn voor leerlingen die graag oefeningen herhalen en hun mobiele telefoon gebruiken, zijn er nog veel meer hulpmiddelen beschikbaar voor wiskundeleerlingen. Zoals? Hoewel de lijst van beschikbare leermiddelen eindeloos is, zijn er enkele die boven de rest uitstijgen en van onschatbare waarde zijn.

De volgende opties worden sterk aanbevolen voor wie wiskunde wil oefenen:

 • GCSE Flashcards: er zijn verschillende wiskunde flashcards om eerder geleerde feiten mee op te frissen die gratis online kunnen worden gedownload. Deze flashcards voor zijn bedoeld voor de Britse equivalent van de eindexamens, namelijk de GCSE’s, maar ze zijn alsnog zeer aan te bevelen omdat ze wiskundige problemen behandelen die daadwerkelijk op examens voorkomen.
 • Miss B Resources: een fantastische website om volledig gratis oefeningen voor wiskunde te vinden om leerlingen aan te moedigen complexe wiskundige onderwerpen in een snel tempo te herhalen zonder achterop te raken. Op de website van Miss B zijn er oefenactiviteiten voor beginners en gevorderden die ervoor zorgen dat zaken beter onthouden worden.
 • Maths Made Easy: op de site van Maths Made Easy zijn er tal van hulpmiddelen voor wiskundeleerlingen op eindexamenniveau. Zoals? Er zijn bijvoorbeeld veel oefeningen zoals proefwerken, algebrapuzzels en oefentoetsen die leerlingen kunnen doen terwijl ze complexe concepten leren. Maths Made Easy bereikt wat het wil bereiken, het hele proces van wiskunde draaglijker maken!

Alle bovengenoemde online hulpmiddelen zijn gemaakt met een Brits publiek in gedachten, wat fantastisch is omdat wiskunde weliswaar universeel is. Toch is het belangrijk te beseffen dat niet alles wat in het VK wordt geleerd, ook in Nederland aan bod komt.

Wiskunde aan huis op Superprof

De administratie doen
Wiskunde komt in allerlei aspecten van het leven terug | Bron: Pexels

Tips en Trucs om Wiskunde Effectief te Herhalen

Aangezien wiskunde voor veel leerlingen een van de meest gecompliceerde vakken is, is er een constante behoefte om de verworven informatie te herhalen, te oefenen en steeds opnieuw door te nemen om met succes door de wiskundeles te komen en verder te gaan met nieuwe concepten.

Met zoveel "nuttige" adviezen die momenteel op het internet te vinden zijn, kan het soms gebeuren dat jonge leerlingen niet weten waar en hoe ze wiskunde en rekenen het best moeten aanpakken. Daarom, aangezien Superprof een expert is qua onderwijs, willen we nog even de volgende tips kwijt:

 • Stel vragen: bang om te veel vragen te stellen en het "lievelingetje van de leraar" genoemd te worden in de klas? Wees niet bang, het is veel beter om vragen te stellen dan te zwijgen en te zakken voor je examens. Als je de informatie niet begrijpt, ben je waarschijnlijk niet de enige en zullen anderen je vragen stiekem wel waarderen.
 • Herzie je notities: het regelmatig teruglezen van je notities kan niet genoeg worden benadrukt, omdat het leerlingen helpt herinneren aan wat ze in de klas hebben geleerd. We raden je ten zeerste aan om de delen die je niet helemaal begrijpt te markeren en daar extra tijd aan te besteden. Als je de aantekeningen daarna nog steeds niet begrijpt, overweeg dan om met je docent over de lesstof te praten op een tijdstip dat hem of haar het beste uitkomt.
 • Sluit je aan bij een studiegroep of maak een studiegroep: door wiskundeonderwerpen met anderen te bespreken, brengen leerlingen elkaars sterke en zwakke punten in evenwicht. Voor de ene student kan een wiskundeonderwerp waar jij moeite mee hebt bijvoorbeeld eenvoudig zijn, en vice versa; twee, drie, vier of vijf is altijd beter dan één!
 • Herhaal oude examens en cursuswerk: we leren voortdurend van onze fouten, en in een academische omgeving blijkt dit ongelooflijk waardevol te zijn. Daarom is het een goede aanbeveling om oude examens na te kijken en te leren van de fouten die je eerder hebt gemaakt, zodat je die in de toekomst niet meer maakt.

We zijn ervan overtuigd dat leerlingen met behulp van nuttige revisiemiddelen en praktische begeleiding experts in wiskunde kunnen worden. Voordat we afsluiten, raden we leerlingen aan om te kijken of het samenwerken met een wiskundeleraar van een site als Superprof de moeite waard is!

Leer hier over de basis van breuken.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.