Er zijn zoveel redenen waarom je Russisch zou willen leren.

Het is niet alleen een van de meest gesproken talen ter wereld, maar het staat ook bekend als een uitdagende taal voor Nederlandstaligen. Dat komt door het Cyrillische alfabet en de grammaticale eigenaardigheden. Dus als je een beetje uitdaging zoekt bij het leren van een nieuwe vreemde taal, dan is Russisch een geweldige taal om te overwegen!

Hoewel het de reputatie heeft dat het moeilijk te leren is, is het zeker niet onmogelijk om Russisch te leren. Bovendien kan het heel wat voordelen opleveren.

Als je bijvoorbeeld van plan bent in de nabije toekomst naar Rusland te reizen, zou het leren van zelfs een klein beetje Russisch je goed van pas komen. Nederlands wordt niet of nauwelijks gesproken door de lokale bevolking.

Dus of je nu Russisch leert:

 • Als uitdaging;
 • Voor de lol;
 • Om je CV uit te breiden, of…;
 • Vanwege een aanstaande werk- of reisverplichting in Rusland,

Het is belangrijk om te weten waar in Rotterdam je Russische lessen kunt volgen om je taalvaardigheid te verbeteren.

Volg wat Russische lessen voordat je naar Moskou afreist
Als je voor langere tijd naar Rusland is het handig als je een woordje Russisch spreekt ǀ Unsplash - Random Institute

Volg je cursus Russisch!

De beste leraren Russisch beschikbaar
Irina
4,8
4,8 (5 reviews)
Irina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (9 reviews)
Elena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (3 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marina
5
5 (1 reviews)
Marina
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liubov
5
5 (2 reviews)
Liubov
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ksenija
5
5 (5 reviews)
Ksenija
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Armine
5
5 (1 reviews)
Armine
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Irina
4,8
4,8 (5 reviews)
Irina
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elena
5
5 (9 reviews)
Elena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (3 reviews)
Olesya
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marina
5
5 (1 reviews)
Marina
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daria
Daria
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Liubov
5
5 (2 reviews)
Liubov
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ksenija
5
5 (5 reviews)
Ksenija
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Armine
5
5 (1 reviews)
Armine
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat Heb ik Nodig om Russisch te Leren in Rotterdam?

Als je geïnteresseerd bent in het leren van Russisch als vreemde taal in Rotterdam, dan zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken bij het kiezen van welke taallessen Russisch het beste bij je passen.

Het is bijvoorbeeld de moeite waard om even na te denken over zaken als:

 • Kosten - idealiter zou je een budget in gedachten moeten hebben voor hoeveel je aan lessen wilt uitgeven;
 • Locatie – hoever ben je bereid te reizen om een ​​les bij te wonen? Neem je het openbaar vervoer, rijdt of laat je je rijden, of ben je van plan te gaan fietsen? En…;
 • Het soort cursus – ben je op zoek naar een intensieve cursus Russisch, of een cursus die over een reeks van weken of maanden loopt?

Een andere factor die de moeite waard is om de tijd te nemen om te overwegen, is je vaardigheidsniveau. Beschouw je jezelf als een beginner, gemiddelde of gevorderde leerling en spreker in het Russisch?

Als je net begint met het leren van Russisch, heb je misschien nog geen ervaring met de taal. Sommige cursussen Russisch erkennen dat mensen naar hun lessen kunnen komen zonder voorafgaande kennis van de taal. In dergelijke lessen zullen, naarmate de cursus vordert, onderwerpen als het Russische alfabet, basisgrammatica, uitspraak en kernwoorden en -zinnen waarschijnlijk aan bod komen.

Als je echter al eerder Russisch hebt geleerd – misschien op school of als resultaat van zelfstudie, of als je jezelf meer als een beginner beschouwt, dan mag van je worden verwacht dat je al enkele aspecten van het Russisch kent voordat je naar een meer gevorderde cursus gaat.

Sommige cursussen Russisch voor gemiddeld of gevorderd niveau kunnen bijvoorbeeld verwachten dat hun deelnemers vertrouwd zijn met een breed scala aan tijden, waaronder:

 • Het verleden, heden, toekomst, en...;
 • De verschillen tussen de voltooide en onvoltooide tijd.

Bovendien mogen ze van deelnemers verwachten dat ze kunnen lezen en schrijven in het Russische alfabet. Dat ze bovendien meer ontwikkelde luister-, lees-, spreek- en schrijfvaardigheden hebben dan een complete beginner.

In sommige gevallen kan een cursusaanbieder je Russische taalniveau beoordelen voordat hij je voor een cursus accepteert. Dit is met name het geval vooral als je je aanmeldt voor een cursus die is ontworpen voor intermediaire of gevorderde sprekers. Deze beoordeling kan op een aantal manieren plaatsvinden. Het kan een kort persoonlijk interview omvatten, of je moet mogelijk een korte Russische taaltest afleggen om je vaardigheidsniveau te beoordelen.

Hoe Zit het met het Cursusmateriaal?

Soms moet je de Russische leerboeken zelf aanschaffen
Sommige Russische cursussen bieden al je leermateriaal zonder extra kosten ǀ Unsplash - Debby Hudson

Sommige cursussen kunnen je vragen om wat leermateriaal mee te nemen, bijvoorbeeld woordenboeken of cursusboeken.

Of je deze items op eigen kosten moet meenemen, hangt af van de aard van je cursus, de inhoud ervan en het materiaalbeleid van de taalschool. Sommige cursussen bieden al je leermateriaal zonder extra kosten.

Als je boeken, notitieblokken of woordenboeken moet kopen voordat de cursus begint, zal je cursusaanbieder je waarschijnlijk laten weten wat je nodig hebt voordat de cursus begint. Als je echter niet zeker weet wat je moet meenemen naar je eerste en volgende lessen, wees dan niet bang om contact op te nemen met je cursusaanbieder om hen om meer uitleg te vragen.

Hoe Kan ik Lessen Russisch Bij Mij In De Buurt Vinden?

Dus als je er eindelijk achter bent welke cursus je wilt volgen, hoeveel je aan lessen wilt uitgeven en waar je die lessen idealiter zou willen hebben, dan is het tijd voor het echte plezier - namelijk het vinden van je perfecte taalcursus Russisch!

Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om Russisch te leren in Rotterdam.

Vraag om Aanbevelingen

Een manier om een ​​Russische taalcursus te vinden die bij je past, is door vrienden of familie te vragen of ze een cursus Russisch kennen waaraan je zou kunnen deelnemen.

Het kan heel goed zijn dat ze je niet kunnen helpen. Als een van je naasten echter interesse heeft om Russisch te leren, of heeft gezegd dat ze in het verleden Russische taallessen hebben gevolgd, kan het een goed idee zijn om hun ideeën te overwegen en kijken of ze je zouden aanraden om dezelfde lessen te volgen als zij.

Volg je cursus Russisch online!

Benader Verschillende Academische Instellingen

Een plaats waar je waarschijnlijk een cursus Russisch van een bepaalde beschrijving zult vinden, is op een universiteit. Hoewel sommige Russische lessen uitsluitend zijn gereserveerd voor degenen die een bachelor of postdoctorale Russische graad hebben, hebben sommige universiteiten ook taalcentra die Russische taalcursussen aanbieden voor niet-universitaire leden.

Als je Russisch wilt leren via een universitaire talenschool, probeer dan het talencentrum van die universiteit te bellen of stuur een e-mail met de vraag of ze je meer informatie kunnen geven over de Russische taalcursussen die ze aanbieden en welke vaardigheidsniveaus ze aanbieden voor.

Je zult heel wat moeten oefenen om het Russisch onder de knie te krijgen
Russisch leren kan een behoorlijke uitdaging vanwege het Cyrillische alfabet ǀ Unsplash - Marjan Blan

Het kan ook zijn dat deze informatie ook op het internet beschikbaar is, in welk geval een snelle Google-zoekopdracht je in de goede richting zal brengen.

Maak Vrienden met Behulp van Internet

Een van de gemakkelijkste, snelste en gemakkelijkste manieren om taalcursussen Russisch in Rotterdam te vinden, is door op internet te zoeken naar lessen Russisch bij jou in de buurt. Er zijn bijvoorbeeld websites zoals die van de Volksuniversiteit, die een reeks plaatsen toont die Russische taallessen aanbieden, of je nu:

 • Russisch wilt leren als onderdeel van een bachelorsdiploma;
 • Lessen wilt volgen die zijn ontworpen voor volwassen leerlingen met als doel vloeiend Russisch te worden, of…;
 • Op zoek bent naar een aantal online cursussen.

De website van de Volksuniversiteit richt zich niet alleen op de Russische taalcursussen in Rotterdam. Als je Russisch wilt leren in een andere Nederlands stad, zoals Utrecht, Amsterdam of Den Haag, kun je ook informatie vinden over de Russische taalcursussen die op die locaties beschikbaar zijn.

Volg je cursus Russisch Amsterdam!

Waarom Zou je Online Lessen Russisch Overwegen?

Een andere manier om Russisch te leren in Rotterdam is natuurlijk door een online cursus of bijles Russisch te volgen.

Er zijn tal van voordelen aan het volgen van een digitale taalcursus. Je kunt bijvoorbeeld:

 • Ontdekken dat een online cursus goedkoper is dan het persoonlijk bijwonen van een cursus;
 • Meer flexibiliteit hebben met betrekking tot en wanneer je lessen plaatsvinden, en…;
 • Ontdekken dat een online cursus veel handiger is als het om reizen gaat.

Een manier waarop sommige Russische taalleerlingen ervoor kiezen om hun Russisch te leren en te verbeteren, is door een online bijlesdocent in te huren. Een online bijlesdocent kan zijn/haar studenten helpen op de gebieden waar ze de meeste aandacht op moeten vestigen. Dat kan variëren tot  grammatica, uitspraak, Russische lees- en schrijfvaardigheid tot veelvoorkomende werkwoorden en zinsdelen.

Superprof heeft een breed netwerk van taaldocenten in Nederland, waaronder Russische docenten waaruit studenten kunnen kiezen. Met docenten die online, persoonlijke en groepslessen aanbieden en geschikt zijn voor verschillende ervaringsniveaus, was het nog nooit zo eenvoudig om in de database van Superprof te zoeken naar je volgende bijlesdocent Russisch.

Online Russisch leren geeft je meer vrijheid
Russische les online kan goedkoper uitvallen ǀ Unsplash - Thomas Lefebvre

Bovendien worden studenten niet beperkt door locatie bij het selecteren van een online bijlesdocent. Als de perfecte bijlesdocent van een student zich daadwerkelijk in het noorden, zuiden of westen of elders in Nederland bevindt, dan elimineert online communicatie alle problemen die verband houden met afstand. Dit betekent dat je uiteindelijk in staat moet zijn om de Russische taal te studeren en je Russische vaardigheden te ontwikkelen, waar je ook in Nederland woont!

Als je dit nuttig vond, kun je onze blogs lezen over hoe je je Russische vaardigheden kunt verbeteren in Den Haag, onderzoek kunt doen naar cursussen Russisch in Amsterdam, Russisch kunt leren in Eindhoven of Russisch kunt studeren in Utrecht. Waar je ook woont, het is goed om te weten dat er in heel Nederland genoeg lessen Russisch zijn om uit te kiezen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!