Beroemd paleis in Rusland

Een reisgids voor Rusland

Alles over Reizen naar Rusland Het is moeilijk je een reis naar Rusland voor te stellen waar je alles te zien krijgt. Het is het grootste land ter wereld, er is veel te doen. Of je nu naar Sint-Petersburg gaat, het Baikalmeer bezoekt, de geschiedenis herleeft op het Rode Plein, of door de Kaukasus reist, […]

16 augustus 20226 minuten om te lezen

Cultuur Rusland ondergaande zon

De Russische Cultuur In Vogelvlucht

De Belangrijkste Aspecten van de Cultuur Rusland Als we het over Russische cultuur hebben, hebben we het ook over beroemde mensen als Tsjechov en Tolstoj, maar ook over de Russische geschiedenis, de Russische revolutie, de Russische president en de orthodoxe kerk. Een belangrijk onderdeel van de Russische cultuur zijn bijvoorbeeld de 11 nationale feestdagen, zoals […]

29 maart 20227 minuten om te lezen

Beroemde kathedraal

Russisch leren: stap voor stap

Een Cursus Russisch in Stappen Een adembenemende geschiedenis, een zeer rijke cultuur, en een invloedrijke rol in de geopolitiek van de wereld: allemaal dingen die we Rusland kunnen toedichten. De Russische taal telt meer dan 280 miljoen sprekers en is daarmee de 7e meest gesproken taal ter wereld, net voor het Frans. In feite spreken […]

27 maart 202213 minuten om te lezen

Kies de leermethode die het beste bij jou past

Wat Zijn de Beste Manieren om Russisch te Leren?

Hoe Kun je Snel Vooruitgang Boeken in je Russische Les? Russisch wordt gesproken door 260 miljoen mensen en wordt beschouwd als de op twee na meest complexe taal om te leren volgens het MosaLingua leerplatform. Dus wat zijn de beste manieren om Russisch te leren spreken als een local? Zelfstandig Russisch Leren Doe je Zo […]

25 maart 20228 minuten om te lezen

Leer Russisch spreken met Superprof

De Russische taal biedt je toegang tot een rijke geschiedenis en cultuur. Rusland is al eeuwenlang een wereldmacht van belang en het land heeft talloze conflicten uitgevochten. Maar het is ook het land van ruimtevaart, wodka, Tolstoj, theater, het Bolshoi ballet, Fabergé-eieren, Maria Sharapova, en talloze andere invloedrijke dingen en figuren.

Denk jij erover om Russische les te nemen? Of wil je je eerst nog even inlezen over Rusland en Russische lessen? Zoek dan niet verder. Op de Superprof Blog vind je alles dat je moet weten over dit enorme land en diens even zo rijke taal.

Je kunt Russisch leren in alle windstreken van het land: van Russische les in Amsterdam tot Eindhoven tot Den Haag, van Utrecht tot Rotterdam, of gewoon Russische les online vanuit het gemak van je huis.

Waar vind ik een Russische cursus in mijn omgeving?

Vind een Cursus Russisch Bij Jou In De Buurt

Waar en Hoe kan je een Russische Cursus Vinden in Nederland? Er zijn zoveel redenen waarom je Russisch als tweede, derde of misschien zelfs vierde of vijfde vreemde taal zou willen leren! Misschien heb je familieleden die in Rusland wonen met wie je meer zou willen communiceren. Misschien heb je plannen om voor een langere […]

12 februari 202211 minuten om te lezen

Russisch leren is de moeite waard

Zeer waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen bij het zoeken naar Russisch lessen of informatie over de taal en het leerproces. Als je eraan zit te denken om Russisch te leren, twijfel dan niet langer en start zo snel mogelijk met leren. De meeste mensen kiezen ervoor om een meer populaire taal te leren zoals Spaans, Frans of Portugees. Profiteer van het feit dat maar weinig mensen ervoor kiezen om Russisch te leren en geniet van de vele voordelen die dit met zich meebrengt. Het leren van Russisch is zonder twijfel de moeite waard.

Het belang van de Russische taal

Wat maakt de Russische taal zo belangrijk? Russisch is de meest verspreide taal in Eurazië. Het staat op nummer 4 van de meest gesproken talen in Azië en in de top 10 van meest gesproken talen ter wereld. Russisch heeft wereldwijd ruim 260 miljoen mensen die de taal spreken. Russisch is een officiële taal in onder andere Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Georgië, Moldavië en Oekraïne. Daarnaast spreekt een deel van de bevolking van de Baltische landen en landen in Centraal-Azië ook Russisch. Vanwege de sterke invloed van de Sovjet-Unie wordt Russisch vandaag de dag gesproken in verschillende landen in Oost-Europa en Azië.

Rusland is een belangrijke economische wereldmacht. Daarom kan het heel gunstig zijn om kennis te hebben van de taal. De meeste mensen in Rusland en de omringende landen spreken weinig tot geen Engels. Als je de basis van Russisch beheerst zal dit veel voordelen met zich meebrengen. Je zult gemakkelijk een plekje kunnen vinden bij internationale bedrijven die zakendoen met Rusland. Veel bedrijven kunnen wel iemand gebruiken die aardig een woordje Russisch kan spreken. Verder is Russisch een belangrijke taal voor wetenschap en technologie. Het op een na hoogste aantal wetenschappelijke publicaties ter wereld wordt in de Russische taal geproduceerd.

Voordelen van Russisch spreken

Als je de basis van de Russische taal leert zal dit je al snel in staat stellen om te kunnen communiceren met ruim 260 miljoen mensen waarvan de meesten geen Engels spreken. Zoals we al zeiden kan het bezitten van Russische taalkennis je helpen om gemakkelijk een unieke baan te vinden. Rusland heeft een fascinerende cultuur met veel aspecten waar we weinig vanaf weten. Leer het land, de Russische bevolking en haar cultuur op een geheel nieuwe manier kennen. Je zal Rusland leren kennen zoals alleen échte Russen hun land kennen. De Russische taal zal je helpen om nieuwe mensen te leren kennen, leer nieuwe vrienden kennen en/of zakenpartners. Russisch heeft veel in gemeen met andere Oost-Europese talen. Het leren van Russisch kan je ook motiveren om later andere talen te leren, zoals Oekraïens, Wit-Russisch, Bulgaars, Pools en Tsjechisch.

Verblijven in Rusland

Als je van plan bent om te wonen, werken en/of studeren in Rusland, dan is het van groot belang dat je genoeg kennis opdoet van de Russische taal. Aangezien de meeste mensen weinig tot geen Engels spreken, is het cruciaal dat je in staat bent om te kunnen communiceren in het Russisch. De Russische taal leren kan een flinke uitdaging zijn. Russisch verschilt veel in zinsbouw, grammatica, het alfabet en heeft meer klinkers dan de meeste Europese talen. De diverse klinkers en medeklinkers geven de taal een eigen melodie. Het leren van Russisch is zeer uitdagend maar kan ook leuk en interessant zijn. Als je van plan bent om Russisch te leren, twijfel dan niet om Russische les te nemen via Superprof.

Privéles via Superprof

Veel mensen die op zoek zijn naar privéles, cursussen of bijles kiezen ervoor om aan de slag te gaan met onze leraren op Superprof. Wij zijn een bekend platform met een enorme hoeveelheid enthousiaste leraren die cursisten graag helpen met het bereiken van hun doelen. Je kunt bij ons privéleraren vinden gespecialiseerd in honderden verschillende vakken en onderwerpen. Als je zoekt naar les gericht op een bepaald vak bij jou in de buurt, dan is de kans groot dat je vindt waar jij naar op zoek bent.

Russisch leren door middel van les

Als je graag Russisch wilt leren, twijfel dan niet om aan de slag te gaan met een van onze Russisch privéleraren van Superprof. Zij hebben genoeg kennis en ervaring op het gebied van de taal en het geven van lessen. Wil je graag Russisch leren vanaf het begin? Zij helpen jou graag met het leren van de basis. Als je de basis al beheerst, kunnen zij jou ook helpen om bijvoorbeeld meer kennis op te doen en jouw Russische taalvaardigheden te verbeteren. Sommige leerlingen die zich aanmelden zijn leerlingen die Russisch krijgen op school, bij een opleiding of cursus. De meeste van onze leraren op Superprof kunnen leerlingen helpen met het geven van bijles. Vind gauw een geschikte Russisch leraar die in staat is om les te geven bij jou in de buurt of online via de webcam. Boek je eerste les en start vandaag nog met je bijles of cursus Russisch!