"De beste programma's worden zo geschreven dat computers ze snel kunnen uitvoeren en dat mensen ze gemakkelijk kunnen begrijpen. Een programmeur is bij uitstek een essayist die zowel met traditionele esthetische en literaire vormen als met wiskundige concepten werkt, teneinde de werking van een algoritme over te brengen en een lezer ervan te overtuigen dat de resultaten correct zullen zijn." -Donald E. Knuth

Leren hoe je een computerprogrammeur wordt is meer dan als een bezeten regels code intikken op je computer. Coderen en programmeren vereist kennis die continu verder ontwikkeld moet worden door oefening en training. Om de kunst van het coderen en programmeren onder de knie te krijgen, moet iemand het besturingssysteem waarop hij werkt helemaal doorgronden en zijn best doen om de dagelijkse gebruikers ervan tevreden te stellen.

Omdat ze hun werk als noodzakelijk en artistiek zien, zijn computerprogrammeurs extra gemotiveerd om bugs en problemen op te lossen. 

In dit artikel belichten we daarom de belangrijkste academische instituten en scholen in de omgeving van Eindhoven waar computerprogrammeurs in spe hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Leer programmeren in Amsterdam.

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De voordelen van leren coderen

Programmeren voor beginners
Computerprogrammeurs maken programma's die voor beginners gemakkelijk te begrijpen zijn. (Bron: Unsplash.com)

Ontdek hoe je online kunt leren programmeren.

In een wereld waarin alles digitaal lijkt te zijn geworden, is er een behoefte aan en een grote waardering voor degenen die in de technologiesector werken. Om het internet in leven te houden, werken computerprogrammeurs dag en nacht om ervoor te zorgen dat de code met succes wordt uitgevoerd en dat de besturingssystemen goed werken.

De meest voor de hand liggende reden waarom mensen leren coderen is natuurlijke de grote vraag naar software ontwikkeling en technologie. Heb je je wel eens afgevraagd wat de voordelen zijn van leren programmeren? Hieronder

 • Programmeren staat goed op je CV: of je nu solliciteert voor een baan als leraar, verpleegster, zakenman of advocaat, werkgevers zullen bij voorkeur kandidaten aannemen die enige kennis hebben van programmeren. Waarom? Zowat elke werkplek op de planeet heeft computers, dus programmeren is een gewilde bekwaamheid. Het toont de werkgevers ook dat je een toegewijd, hardwerkend en dynamisch persoon bent.
 • Je kunt van thuis uit werken: hoewel veel computerprogrammeurs uiteindelijk een baan vinden bij een technologie- of softwarebedrijf, weten maar weinig mensen dat bekwame programmeurs ook freelance werk kunnen vinden. Werken als freelancer betekent dat je een flexibel werkschema hebt en vanuit huis kunt werken; de perfecte combinatie!
 • Je verwerft overdraagbare vaardigheden: wie de tijd neemt om te leren programmeren, doet ook andere vaardigheden op die erg gegeerd zijn. Zoals? Door code te analyseren en te programmeren leer je ook probleemoplossend en logisch denken, en stimuleer je je sociale vaardigheden. Al deze vaardigheden kunnen ook in andere banen worden toegepast.

We zouden wel nog lang kunnen doorgaan over de voordelen van programmeren en hoe je je carrière ermee kunt bevorderen. Toch zijn we er zeker van dat de reeds genoemde voordelen al voldoende zijn om je te overtuigen.

Lees verder om te weten te komen waar Eindhovenaar terecht kunnen voor cursussen computerprogrammeren in de buurt.

Leer programmeren in Rotterdam, neem een cursus programmeren Rotterdam

Waar kun je lessen computerprogrammeren volgen in Eindhoven?

Programmeren leert je alle stukjes van de puzzel samen te leggen
Leraren computerprogrammeren helpen hun leerlingen om alle stukjes van de puzzel bij elkaar te leggen. (Bron: Unsplash.com)

Neem een cursus programmeren

Technische Universiteit Eindhoven

Bij de opleiding Computer Science and Engineering leer je de basisprincipes en methoden om softwaresystemen en webservices te ontwerpen. Je leert bij je ontwerp rekening te houden met de toekomstige gebruikers. Je kunt redeneren over de correcte werking en de efficiëntie van een programma. Dat doe je op een wiskundig verantwoorde manier. Je ontwikkelt technologie en software die niet meteen verouderd zijn als een nieuwe programmeertaal of ontwikkelomgeving zijn intrede doet. Naast het uitbreiden van je kennis en vaardigheden leer je ook om dat alles toe te passen op concrete problemen.

Na afronding van deze major ontvang je het diploma van Bachelor of Science in Computer Science and Engineering.

Zoek je een extra uitdaging? Of kun je niet kiezen tussen de bacheloropleidingen Applied Mathematics en Computer Science and Engineering? Dan kun je er bij de Technische Universiteit Eindhoven voor kiezen om een gecombineerd programma te volgen. De volgende combinatie is mogelijk:

In een gecombineerde programma blijven de belangrijkste vakken van Applied Mathematics en Computer Science and Engineering behouden. Er zit een behoorlijke overlap tussen de opleidingen. Je kunt daarom met extra studiepunten (zo'n 25% zwaarder programma) 2 diploma's halen.

De major Computer Science and Engineering bestaat uit een aantal leerlijnen. Elke leerlijn bevat een aantal bij elkaar horende vakken uit een specifiek domein.

Theory and Algorithms 

 • Logic and set theory
 • Data structures
 • Discrete structures
 • Automata, language theory and complexity
 • Algorithms 
 • DBL Algorithms (elective within the major)

Software development 

 • Programming
 • Programming methods
 • Software specification
 • DBL Software engineering (final project)

System architecture and networks 

 • Computer systems
 • Computer networks and security
 • Operating systems
 • DBL Embedded systems (elective within the major)

Information systems 

 • Data modeling and databases
 • Process modeling and simulation
 • DBL Process mining (elective within the major)

Web technology 

 • DBL Web technology and human-technology interaction
 • DBL App development (elective within the major)

Data mining and machine learning 

 • Probability and statistics
 • Data mining and machine learning

Net als bij alle bacheloropleidingen aan de Technische Universiteit Eindhoven, is er ook bij de bacheloropleiding Computer Science and Engineering gekozen voor een onderwijssysteem waar naast het bijbrengen van vakinhoudelijke kennis ook ruimte is voor het toepassen van die kennis en het ontwikkelen van professionele vaardigheden. Het onderwijs bestaat uit vakken en Challenged Based Learning (CBL). Tijdens CBL werken studenten in groepen aan casussen.

Projecten vormen een integraal onderdeel van je opleiding. Daarom ga je er, naarmate je studie vordert, ook steeds meer tijd aan besteden. In het eerste jaar werk je aan het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk webportaal.

De Technische Universiteit Eindhoven staat bekend om haar kleinschalige, persoonlijke onderwijsaanpak. Om deze aanpak en de kwaliteit van hun opleidingen te behouden, zorgen ze ervoor dat de juiste studenten instromen in de populaire bacheloropleidingen. Als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, selecteren ze de studenten die qua profiel het beste bij hun passen. Zo is het maximaal aantal studenten dat bijvoorbeeld in het collegejaar 2022-2023 kan starten 235. Neem dus zeker deel aan de selectieprocedure!

De selectie gebeurt op basis van de volgende criteria:

 • Het tijdig afronden van de opleidingsgerelateerde activiteiten
 • Jouw scores op de cognitieve vaardigheidstoetsen:
  • Wiskundig denken (25%)
  • Logisch denken (25%)
  • Algoritmisch denken (40%)
 • De gemiddeld behaalde cijfers, zoals blijkt uit de overlegde cijferlijst (10%)

Zorg ervoor dat je in ieder geval aan deze criteria voldoet, bijvoorbeeld door de gevraagde documenten op tijd in te leveren. Anders loop je de kans dat je bij voorbaat al niet wordt toegelaten tot de opleiding, en dat zou jammer zijn.

Leer programmeren in Utrecht.

CLS Trainingen

CLS Trainingen biedt talloze informaticagerichte cursussen, en dit niet alleen in Eindhoven, maar over heel Nederland.

Eén daarvan is de cursus leren programmeren in C++. C# is een veelgebruikte en relatief eenvoudige programmeertaal. Het is een object-georiënteerde en type-safe programmeertaal. Type-safe wil zeggen dat de manier van programmeren ervoor zorgt dat je weinig fouten kunt maken in de programmeertaal.

Tijdens de cursus Programmeren in C#, die trouwens vijf dagen duurt, leren ontwikkelaars de programmeervaardigheden die nodig zijn voor het maken van Windows-applicaties met behulp van de taal Visual C#. Zij bekijken de basisprincipes van de programmastructuur van Visual C#, de taalsyntaxis en de implementatiedetails. Vervolgens versterken zij gedurende de week hun kennis, terwijl ze een applicatie bouwen die verschillende functies van het .NET Framework 4.7 bevat.

De training is bedoeld voor ervaren ontwikkelaars, die reeds ervaring hebben met programmeren in C, C++, JavaScript, Objective-C, Microsoft Visual Basic of Java en de concepten van objectgeoriënteerd programmeren begrijpen.

Voor deze training is ervaring op het niveau van de cursus Objectgeoriënteerd programmeren met C# vereist. Vergelijkbare kennis met een objectgeoriënteerde taal, aangevuld met enige basiskennis van de taal C#, is ook voldoende om aan de cursus deel te nemen.

De maximale grootte van de groep is 8 personen en na afloop van de cursus ontvang je ook een certificaat.

Ben je op zoek naar een andere cursus programmeren? Kijk dan zeker op de website van CLS Trainingen. Ze bieden namelijk meer dan 450 verschillende opleidingen aan. Bovendien verzorgen ze ook cursussen op maat, op locatie en e-learningtrainingen.

Alles dat zich online bevindt, is samengesteld door programmeurs
Alles wat je online doet is mogelijk gemaakt dankzij programmeurs. (Bron: Unsplash.com)

Leer programmeren in Den Haag.

Of neem een cursus programmeren Amsterdam

Superprof

Veruit de beste optie om te leren programmeren, én bovendien de website met het grootste aanbod aan leraren, is Superprof.

Je vindt er talloze leraren die elk een unieke cursus programmeren aanbieden. Bovendien kunnen ze jou persoonlijk thuis komen les geven, of online via Skype of Zoom. Dit is een perfecte optie voor mensen die weinig tijd hebben, maar toch een kwalitatieve opleiding programmeren willen volgen.

Zoek nu naar een leraar op Superprof, de eerste les is meestal gratis. Op die manier kun je snel beslissen of de bewuste leraar bij je past of niet. Is dat niet het geval, dan zoek je gewoon naar een andere leraar. Veel succes!

We kunnen je niet genoeg aanbevelen om een cursus computerprogrammeren te volgen aan een instituut of school in Eindhoven. Je leert er cruciale vaardigheden die erg gewild zijn op de arbeidsmarkt. We wensen je een succesvolle carrière toe als computerprogrammeur!

Zoek hier naar lessen programmeren in de buurt.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.