Computerprogrammering is de afgelopen jaren enorm populair geworden. De groei ervan vertoont geen tekenen van vertraging terwijl we op weg zijn naar een technologierijke toekomst.

Gezien het toenemende belang van het vakgebied lijkt het een heel slim idee om er al op jonge leeftijd tijd en energie in te steken. De generatie kinderen van vandaag zal op een dag díe zijn die technologie innoveert en de samenleving vooruithelpt.

Hoewel er altijd behoefte zal zijn aan meer traditionele academische vakken zoals Engels, wetenschap en wiskunde, biedt computerprogrammering een geweldige kans. Met name voor kinderen die een verschil willen maken in de wereld waarin ze opgroeien.

Misschien doet de vermelding van 'computerprogrammeren' de ogen van je kind niet oplichten. Toch kan het vooruitzicht om te werken aan een vaardigheid die fundamenteel is voor het maken van videogames en apps hun interesse wekken.

Ben je bang bent dat programmeren puur uit liefde voor videogames en apps geen goed idee is? Als het een manier is om je kind aan te moedigen deze veelgevraagde vaardigheid te proberen, dan is het zeker de moeite waard zien hoe ver hun interesse hen brengt.

Voordat we enkele van de beste opties bekijken, nemen we eerst even de tijd om uit te leggen waarom het de moeite waard is om te overwegen je kind in te schrijven voor een programma om te leren prgrammeren.

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is het voor een Kind een Goed Idee omeen Codeerprogramma Volgen?

De belangrijkste reden waarom je je kind zou willen aanmoedigen om zich in te schrijven voor een codeerprogramma, is de structuur die het biedt aan het leren. Net als op school heeft een programma om te leren programmeren doorgaans een strikt curriculum, lineaire progressie en beloningen om verdere studie te stimuleren en de leerling gemotiveerd te houden.

Hoewel structuur niet altijd nodig is als het gaat om het opdoen van nieuwe vaardigheden, wordt het ten zeerste aanbevolen met een vakgebied dat zo ingewikkeld is als computerprogrammering. Het laatste dat je wilt doen, is je kind door een vuurproef laten gaan en hen vragen deze complexe vaardigheid aan te pakken zonder dat er iets is om hen te begeleiden.

Bespreek met je kind welke programmeertaal het beste is om te leren
Zorg dat je kund een rustige plek heeft om te leren programmeren ǀ Pixabay - AmrThele

Als je je kind op de juiste manier laat kennismaken met programmeren, met structuur en beloningen, dan is de kans groter dat ze hun motivatie ermee behouden. Als ze aan hun lot worden overgelaten, bestaat de kans dat ze ongelooflijk gefrustreerd raken en coderen zien als een vervelend, saai onderwerp dat natuurlijk elke motivatie doodt waarmee ze begonnen.

Het extra voordeel van codeerprogramma's voor kinderen is dat ze zijn ontworpen met de jonge leerling in gedachten. Dat betekent dat ze bij elke stap waarschijnlijk vol zitten met spannende beelden, boeiende uitdagingen en leuke spelletjes.

Je weet maar nooit, programmeren kan zelfs het nieuwe favoriete tijdverdrijf van je kind worden. Dat mag niet als een slechte zaak worden beschouwd. Hoewel ze misschien meer tijd achter een computer doorbrengen dan je zou willen, ontwikkelen ze cruciale vaardigheden zoals creativiteit, probleemoplossing en academische prestaties.

Er zijn veel programma's voor kinderen online beschikbaar om te leren prgrammeren, wat het kiezen van de perfecte cursus een lastige beslissing maakt.

Gelukkig voor jou hebben we het internet afgespeurd en enkele van de beste codeerprogramma's voor kinderen uitgekozen, zodat je ze allemaal kunt bekijken en kunt zien of een van hen goed bij je past.

Opties voor Codeerprogramma's voor Kinderen

Hoewel deze lijst met codeerprogramma's voor kinderen verre van volledig is, zou er voor elk wat wils moeten zijn.

Of je kind nu gedijt wanneer het visuele prikkels krijgt of liever videogames gebruikt om te leren programmeren, er is een programma voor hen. Sommige codeerprogramma's vereisen een betaald abonnement en de kwaliteit van elke cursus kan afhangen van hoeveel je bereid bent te investeren, hoewel er ook veel uitzonderlijke gratis cursussen zijn.

Er zijn ook codeerprogramma's voor zowat elke programmeertaal die er zijn, dus het kan de moeite waard zijn om eerst met je kind te bespreken in welke taal ze het meest geïnteresseerd zijn.

Onder hen is Funtech, een website die een breed scala aan cursussen om te leren programmeren biedt die speciaal zijn ontworpen voor kinderen tussen zeven en zestien jaar.

Kies een programmeerprogramma dat je kind leuk vindt
Er zijn veel manieren voor kinderen om te leren programmeren ǀ Unsplash - Kelly Sikkema

Minecraft met Mods

De game die erin slaagde de aandacht van een hele generatie te trekken, is toevallig ook een van de beste om op te focussen om kinderen te leren coderen.

De kans is groot dat als je kind graag videogames speelt, ze meer dan bekend zijn met Minecraft. Het lijkt dus logisch dat ze misschien willen leren programmeren in de blokkerige wereld van videogames.

Be je een van de weinige ouders bent die niet bekend is met Minecraft? Het is een open-wereld survivalgame met een blokkerige kunststijl waarmee de speler kan doen wat hij wil, van het bouwen van een basis tot het afweren van vijanden of gewoon spelen met vrienden online.

Deze tiendaagse cursus wordt gekocht met een enkele betaling en vindt plaats over meerdere ochtenden of middagen, afhankelijk van je beschikbaarheid.

Wat de cursus zelf inhoudt, zal je kind door de innerlijke mechanica van het spel worden geleid en een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij de code die het allemaal mogelijk maakt. Ze krijgen een Minecraft-leraar toegewezen die hen zal leren hoe mods voor het spel worden gemaakt en hoe ze hun eigen mods kunnen maken.

Python-Spelontwikkelaar voor Kinderen

Python-programmering voor kinderen is een populaire markt. Python is een van de meer toegankelijke programmeertalen om mee te beginnen en zeer veel wordt gebruikt.

Deze cursus van Funtech duurt tien dagen. Net als de Minecraft met Mods-cursus, betaal je hetzelfde bedrag en is het ook beschikbaar tijdens ochtend- en middagsessies. Houd er echter rekening mee dat deze code geavanceerder is, dus geschikt voor de meer ervaren jonge programmeur.

In deze cursus maakt je kind kennis met complexere leerstof zoals object georiënteerd programmeren, geavanceerde codering en wiskundige concepten en reactieve natuurkundige systemen.

Als ze geïnteresseerd zijn in gamen of ooit game-ontwikkelaar willen worden, is dit de perfecte cursus om ze in te schrijven.

Leren Programmeren met Scratch Coding

Funtech biedt echter niet alleen aan videogames gerelateerde codeerprogramma's. Ze hebben verschillende cursussen die zijn gericht op individuele programmeertalen zoals deze.

Net als de andere twee cursussen die we hebben behandeld, duurt Scratch Coding tien dagen en is beschikbaar voor een vast bedrag.

Scratch Coding is een uitstekende cursus voor beginners en ideaal voor diegenen die een meer visuele benadering van programmeren waarderen. De jonge leerling zal tijdens de cursus animaties, interactieve verhalen, games, geluiden en meer opnemen.

Scratch Coding is een uitstekende cursus voor beginners
De Scratch Coding cursus nodigt je kind uit om zijn/haar fantasie de vrije loop te laten ǀ Pixabay - StartupStockPhotos

Het is een cursus die je kind uitnodigt om zijn fantasie de vrije loop te laten en een uitstekende optie om mee te beginnen.

Opties voor Andere Kindvriendelijk Codeerprogramma's

Als Funtech de ultieme code voor programma-opties voor kinderen zou zijn, zou dit inderdaad een heel kort artikel zijn. Gelukkig, net zoals variatie het gewone leven aantrekkelijk maakt, bieden andere codeerprogramma's voordelen die je toekomstige codeur of programmeur misschien meer aanspreken.

Hier is een korte selectie van het brede scala aan keuzes die er zijn.

Leren Programmeren met Code Combat

Code Combat is een uitstekende cursus als je kind het leuk vindt om ondergedompeld te worden in een RPG-wereld (Role Playing Game) terwijl het de basisprincipes van coderen onder de knie krijgt.

De op tekst gebaseerde codering is zeer meeslepend, waardoor het boeiend en plezierig is voor iedereen, van beginner tot ervaren niveau.

Je kind krijgt de taak om zijn eigen rollenspel personage te creëren en hem/haar door een reeks missies en puzzels te leiden door zijn eigen code te schrijven. Het is een briljant idee om de motivatie van een kind vast te leggen en vast te houden, en het zorgt ervoor dat ze terugkomen voor meer.

Er is zowel een gratis als een betaalde versie van het codeerprogramma. De gratis versie biedt maar liefst 39 niveaus die alles dekken, van loops en strings tot parameters en variabelen.

Verder is er in de betaalde versie nog meer inhoud die dieper ingaat op de wereld van de ontwikkeling van videogames.

Leren Programmeren met Coder Kids

Coder Kids is een codeerbedrijf dat zowel persoonlijke als online programmeerkampen aanbiedt voor kinderen van alle leeftijden.

Om het eens te proberen en te zien of het geschikt is voor je kind, biedt het bedrijf een gratis introductieles aan, genaamd 'Introductie tot Scratch Coding'. Deze gratis les geeft de jonge leerlingen de tools om op allerlei rare en prachtige manieren met de visuele programmeertaal te spelen.

Coder Kids biedt drie programmeertalen aan
Help je kind met het kiezen van de juiste programmeertaal ǀ Pixabay - nicolagiodano

Maar wat zo geweldig is aan Coder Kids, is dat ze niet alleen cursussen hebben voor één programmeertaal, maar voor drie: Scratch, Python en Unity. Zo kan je kind zijn eigen pad kiezen en zelf bepalen welke codeertaal voor hem of haar het beste klinkt.

Als je nieuwsgierig bent naar wat Coder Kids te bieden heeft, kun je naar hun website gaan voor meer informatie over alle cursussen en bronnen die ze hebben.

Leren Programmeren met CodeMonkey

CodeMonkey is een uitstekende website voor het vinden van bekroonde cursussen voor kinderen om te leren programmeren.

Wat je van CodeMonkey kunt verwachten, zijn kant-en-klare cursussen die echte codeertalen gebruiken en de kracht en onderdompeling van game-gebaseerd leren benutten.

Dit is een hulpmiddel dat veel scholen en docenten gebruiken om coderen op verschillende basis- en middelbare-niveaus te geven. Je kunt het echter ook vanuit huis gebruiken door je gratis aan te melden. Je hebt niet eens een creditcard nodig om dit te doen. Er zijn zowel apps als web gebaseerde cursussen waar je kind zijn tanden in kan zetten, en ze kunnen zich aansluiten bij de meer dan tien miljoen andere kinderen die genieten van het codeerplatform en alles wat het te bieden heeft.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!