Coderen voor kinderen is een moeilijke vaardigheid om aan te werken, vooral voor een jonge leerling. Het is echter de moeite waard om vol te houden, om vele redenen.

Computerprogrammering voor kinderen is een vakgebied dat de afgelopen jaren aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen. Het is verantwoordelijk voor het meeste van wat we kennen als internet, inclusief al onze favoriete sociale netwerkplatforms en videospelletjes.

Coderen is de taal van internet, wat betekent dat het een ongelooflijk handig hulpmiddel is om toe te voegen aan het arsenaal, Hoe eerder je kind eraan wordt blootgesteld, hoe beter.

Het winstpotentieel als computerprogrammeur is hoog, waardoor coderen een vaardigheid is die wedijvert met het traditionele academische onderwerp. Het is niet alleen maar een manier om te rommelen met games zoals Minecraft, wat een veel voorkomende misvatting kan zijn.

Bovendien kan coderen een ongelooflijk lonende vaardigheid zijn voor een kind om te leren. De reden daarvoor is dat het kan experimenteren met animatie, geluid en natuurlijk videospelletjes. Ze moeten ook hun creatieve talent, probleemoplossende vaardigheden en logisch redeneren ontwikkelen tijdens het leerproces, allemaal zeer overdraagbare vaardigheden.

Gelukkig, hoewel coderen lastig kan zijn, zijn er veel uitstekende online bronnen en websites die kennishiaten kunnen opvullen en de jonge codeur leuke en boeiende manieren bieden om hun vaardigheden op de proef te stellen.

Programmeren voor een kind hoeft niet saai te zijn
Je kunt ook op een speelse manier leren prgrammeren ǀ Unsplash - Robo Wunderkind

Deze online bronnen zullen niet alleen de codeerkennis en -vaardigheden van je kind testen met gestructureerde lessen, maar ze kunnen ook erg leuk zijn. Het kan hen aanmoedigen om buiten het formele onderwijs aan hun codeervaardigheid te werken.

We hebben de bronnen opgedeeld in apps, websites en cursussen, zodat je kunt kiezen waar je kind het meest in geïnteresseerd lijkt te zijn.

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Beste Apps

Als je kind altijd aan een scherm gekluisterd lijkt te zijn, of het nu een smartphone of tablet is, is de kans groot dat het beste medium voor hen om hun codering te verbeteren een interactieve app is. Hoewel het programmeren van speelgoed voor kinderen een goed schermvrij alternatief kan zijn, zijn ze geen vervanging voor het leren omgaan met het echte werk.

Hoewel je misschien niet denkt dat het voor je kind het beste is om nog meer tijd door te brengen in digitale activiteiten, bieden de volgende apps een enorme educatieve waarde. Ze zijn verre van zoals de vele apps die niets anders lijken te doen dan je aandacht trekken en je tijd stelen.

CodeSpark Academy

De eerste app die het vermelden waard is, is CodeSpark Academy, die kinderen tussen vijf en negen jaar op een zeer interactieve manier kennis laat maken met de wereld van coderen.

Deze app is beschikbaar voor iOS en Android, maar je kunt hem ook downloaden voor je Kindle Fire of voor je Windows-computer.

Er zijn ergens rond de 1.000 leuke en eenvoudige activiteiten beschikbaar via de app. Er zou dus een eindeloze motivatie voor je kind moeten zijn om door te gaan.

Jonge leerlingen nemen de controle over een van de verschillende schattige geanimeerde karakters. Ze gaan naar verschillende gebieden in een fictieve wereld zoals 'Sweetopia' en 'Montefooma', waar ze op codering gebaseerde uitdagingen aangaan en spelletjes spelen.

Kodable

Kodable is een populaire app voor iOS die is ontworpen om kinderen in de leeftijd van vier tot elf jaar de basis van computerwetenschap te leren met leuke en donzige geanimeerde karakters.

Dit is een app waarmee je je kindop de kleuterleeftijd kunt laten kennismaken. Je kunt naar ze kijken terwijl ze door de wereld van het coderen gaan, totdat ze uiteindelijk een van de meest gebruikte programmeertalen voor kinderen in JavaScript aanpakken.

Als je op zoek bent naar een zeer gestructureerde app met lessen en een gedetailleerd leerplan dat de kennis van je zoon of dochter over coderen van eenvoudig naar geavanceerd brengt, is Kodable een van de beste beschikbare opties.

Swift Playgrounds

Swift Playgrounds is een iOS-app die ideaal is voor beginnende programmeurs, aangeboden door Coder Kids, in de leeftijd van acht tot twaalf jaar. Zoals je misschien al geraden had, is het een app die zich richt op Swift, een visuele programmeertaal die perfect is om interesse te wekken bij het coderen.

Met de app kan je kind zijn eigen personage met code maken om een ​​heldere en kleurrijke 3D-omgeving te verkennen.

Zonder voorafgaande codeerkennis kan je kind de basis van Swift onder de knie krijgen voordat het een reeks spannende uitdagingen en speeltuinen aangaat die Apple en andere topontwikkelaars hebben gemaakt.

Een interactieve app kan het programmeren voor een kind leuker maken
Je kunt kinderen leren programmeren via apps ǀ Unsplash - Yura Fresh

Cargo-bot

Cargo-bot is een leuke app die gemakkelijk op te pakken is. Het leert programmeurs hoe ze een robot moeten programmeren, terwijl ze puzzels oplossen en vracht afleveren.

Cargo-bot gebruikt de programmeertaal Codea en is een uitstekende aanvullende hulpbron voor kinderen om van tijd tot tijd in te duiken en aan hun codeervaardigheden te werken.

Tynker

Tynker is een app-gebaseerde cursus voor iOS en Android, maar is ook beschikbaar voor Chromebook.

In tegenstelling tot andere codeer-apps die simplistisch van aard zijn, biedt Tynker een uitgebreide codeercursus voor kinderen, waarmee ze hun eigen spelletjes en apps vanaf het begin kunnen bouwen.

Misschien is een van de best verkopende punten van de app dat het jonge programmeurs door Minecraft-mods leidt, zodat ze hun eigen skins, mods en multiplayer-games kunnen maken in de populaire videogamewereld.

De Beste Websites

We hebben niet allemaal direct toegang tot smartphone- of tablet-apps, in welk geval je in plaats daarvan misschien beter een codeerwebsite voor je kind kunt vinden.

Er zijn verschillende top programmeerwebsites voor kinderen, en elke website biedt ongelooflijk veel waarde via gratis bronnen, betaalde cursussen en nog veel meer.

Dit zijn onze topkeuzes voor coderingswebsites voor kinderen:

Code.org

Code.org is zonder twijfel een van de meest populaire codeerwebsites voor kinderen. Het is bedoeld om te worden gebruikt door kinderen vanaf de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar en en in het hoger onderwijs. Als zodanig is dit, ongeacht de leeftijd van je zoon of dochter, een website waar ze in kunnen duiken om hun codeervaardigheden op de proef te stellen en aan het vak te werken.

Op de website vind je een heleboel gratis programmeercursussen. Ze leren jonge programmeurs hoe ze alles kunnen doen, van het maken van hun eigen website tot het maken van het spel van hun dromen. Code.org omvat ook een breed scala aan programmeertalen, waaronder HTML, CSS en JavaScript.

Een van de beste bronnen op de website zijn de 'hour of code'-activiteiten en handleidingen, waarmee de leerling kan inspringen voor een verteerbare zestig minuten codeeroefening.

Wat het onderwerp betreft, kunnen jonge programmeurs alles leren programmeren, van Star Wars-droids tot Minecraft-personages.

Er zijn veel cursussen voor kinderen op internet te vinden
Er zijn veel websites voor kinderen om te leren programmeren ǀ Unsplash - Christopher Gower

Lightbot

Lightbot is een topwebsite voor het experimenteren met code, met lessen over veelvoorkomende onderwerpen zoals repeterende loops, conditionals en sequencing.

Het leuke spelformaat laat jonge programmeurs puzzels oplossen met behulp van hun codeervaardigheden. Zodoende krijgen ze een goed begrip van de programmeerlogica.

LitghtBot is beschikbaar voor zowel beginnende als ervaren programmeurs en is tot op heden door meer dan 20 miljoen kinderen over de hele wereld gespeeld.

De Beste Cursussen

Ten slotte zijn er de programmeercursussen voor kinderen.

Als je zoon of dochter geïnteresseerd is in het leren van programmeren als een vaardigheid, en deze mogelijk op school of in het vervolgonderwijs wil opnemen, dan is inschrijven voor een cursus wellicht de beste zet.

Deze cursussen hebben leerplannen, lessen of lessen die de kinderen in hun eigen tempo kunnen doorlopen. Ze moeten dus gestaag vooruitgang boeken en hun bestaande kennis verbeteren.

Code Combat

Ten eerste hebben we Code Combat, dat aantrekkelijk is voor kinderen ouder dan twaalf jaar dat interesse heeft getoond in videospellen, met name RPG's (Role Playing Games).

Laten we eerlijk zijn, de meeste kinderen raken voor het eerst geïnteresseerd in het programmeren van spelletjes wanneer ze ontdekken hoe het hun favoriete spelletjes aandrijft en de fantasie de vrije loop laat en echte resultaten op het scherm oplevert.

Dus met dat in gedachten, waarom zou je niet het beste uit hun interesse in videodpellen halen en ze deze cursus laten bekijken?

Code Combat is een zeer vermakelijke cursus waarin de jonge programmeurs hun eigen rollenspelpersonage creëren. Ze navigeren door een levendige spelomgeving vol koninkrijken en kerkers om te verkennen.

Terwijl ze zich een weg banen door de cursus, leren ze vaardigheden zoals codeersyntaxis, strings en loops.

Schrijf je kind in voor een cursus programmeren
Cursussen programeren voor kinderen hebben een leerplan dat in eigen tempo kan worden gevolgd ǀ Unsplash - Thomas Park

Coder Kids

Coder kids biedt via hun website meer dan vier dozijn populaire cursussen aan, die zowel codering als robotica behandelen.

Sommige cursussen zijn geschikt voor beginners, terwijl andere geschikt zijn voor gevorderde programmeurs tot 13 jaar.

Een van hun cursussen leert kinderen hoe ze hun eigen Minecraft-mods kunnen maken via de programmeertaal Python, en is geschikt voor kinderen van zeven tot dertien jaar. Een andere, Swift Playground, kinderen leert hoe ze Swift kunnen gebruiken om basis-apps te maken.

Alle cursussen zijn onder begeleiding van een docent en in eigen tempo, met een verhouding tussen docent en codeerder van 1:4. De docenten zijn er om ervoor te zorgen dat alle jonge programmeurs hun programmeerdoelen kunnen bereiken en voldoende begeleiding krijgen om dat mogelijk te maken.

Het leerplan wordt in alle cursussen consequent bijgewerkt om ook op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen, zodat je zoon of dochter nooit achterblijft.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!