"De studenten van de toekomst zullen de leerondersteuning eisen die past bij hun situatie of context. Niets meer, niets minder. En ze willen het op het moment dat de behoefte zich voordoet. Niet eerder, niet later. Mobiele apparaten zullen een sleuteltechnologie zijn om die leerondersteuning te bieden." Dr. Marcus Specht

In het eerder aangehaalde citaat staat dat de studenten van de toekomst mobiele apparaten of moderne technologie zullen gebruiken om te oefenen voor hun examens om de basisconcepten van een groot aantal academische disciplines te begrijpen. Dames en heren, ik ben hier om je te vertellen dat dat de toekomst is. Leerlingen met verschillende achtergronden overal ter wereld maken gebruik van moderne technologie om hun opleiding te volgen op een tijd en plaats die het best past bij hun unieke omstandigheden.

Bibliotheken zijn prachtige toevluchtsoorden van kennis, maar naar de bibliotheek gaan om boeken te lenen om kennis over een specifiek onderwerp op te doen, behoort tot het verleden.

Tegenwoordig is tijd alles, en leerlingen van alle leeftijden, van basisschool tot universiteit, vinden op het internet websites van onschatbare waarde om de basisbeginselen van elk academisch vakgebied te leren. 

Hoe zit het met complexere vakken zoals natuurkunde?

Geen paniek, in de moderne wereld van vandaag kan het leren van de essentiële elementen van natuurkunde worden gedaan in het comfort van je eigen huis, door gebruik te maken van handige websites. Superprof is hier om jou de meest aanbevolen sites te laten zien om de fundamenten van de natuurkunde te leren.

Bekende formule
De meest bekende formule is E=MC2 | Bron: Pexels
De beste leraren Natuurkunde beschikbaar
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelene
5
5 (8 reviews)
Annelene
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelene
5
5 (8 reviews)
Annelene
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom natuurkunde studeren?

Natuurkunde is een wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met de studie van materie, haar beweging en haar gedrag in ruimte en tijd. Het belangrijkste doel van de natuurkunde is te begrijpen hoe het heelal zich gedraagt. De natuurkunde is een van de oudste academische disciplines, en geleerden hebben haar eeuwenlang bestudeerd.

Bekende natuurkundigen zijn onder meer Albert Einstein, Isaac Newton, Richard Feynman en Marie Curie. 

Wie de sprong waagt en besluit zich aan een carrière als natuurkundige te wijden, bevindt zich dus in goed gezelschap!

Desondanks is natuurkunde een moeilijk vak met veel ingewikkelde concepten die leerlingen kunnen ontmoedigen om deze academische discipline te gaan studeren. Vergeet niet dat je voor sommige dingen hard moet werken voordat je er de vruchten van kan plukken! Het maakt niet uit of je in de bovenbouw op het vmbo, havo of vwo zit, online kan je veel uitleg vinden op een site zodat je kan oefenen met rekenen op elk niveau!

Zoek nu naar een natuurkunde- en wiskunde-leraar om te oefenen voor je examens.

We zullen nu enkele redenen bekijken om natuurkunde te studeren:

  • Ontwikkel probleemoplossende vaardigheden: natuurkunde onderscheidt zich van andere academische disciplines waar de beheersing van regels, data en feiten noodzakelijk zijn. Natuurkunde moedigt studenten aan om de nieuw verworven natuurkundige concepten te gebruiken om problemen effectief op te lossen. Via verschillende studies hebben onderzoekers aangetoond dat studenten natuurkunde kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen, die beide uiterst nuttig zijn in het dagelijks leven.
  • Natuurkunde legt dingen logisch uit: heb je je ooit afgevraagd waarom de lucht blauw is en waarom de wereld rond draait? De antwoorden op deze vragen worden duidelijk uitgelegd tijdens de natuurkunde les. De antwoorden op alledaagse vragen over wetenschappelijke zaken kunnen vaak rationeel worden beschreven door middel van natuurkunde.
  • Natuurkunde maakt dingen mogelijk: bij het bestuderen van natuurkunde leren leerlingen hoe er zonder natuurkunde geen gloeilampen, digitale camera's, auto's, mobiele telefoons, computers en flatscreentelevisies zouden zijn, allemaal dingen die we regelmatig gebruiken. Meer te weten komen over hoe elk van de eerder genoemde uitvindingen werkt, is intrigerend en geeft veel voldoening. Nadat je hebt geleerd hoe dingen werken, zul je nooit meer op dezelfde manier naar een gloeilamp of een mobiele telefoon kijken.
  • Aantrekkelijker voor toekomstige werkgevers: als je vroeger natuurkunde hebt gestudeerd op de middelbare school, ben je aantrekkelijker voor recruiters aan universiteiten of voor toekomstige werkgevers. Denk er eens over na: als je een grote baas was, zou je dan een natuurkundestudent aannemen of iemand die amper zijn middelbare school diploma heeft gehaald? Het is echt een no-brainer, uiteraard kies je de natuurkunde leerling!

Als de vorige redenen niet genoeg zijn om je te overtuigen natuurkunde te gaan studeren en de grondbeginselen te leren, dan weet ik niet wat wel!

Zoek een goede natuurkunde wiskundeleraar op Superprof.

Wetenschappers in lab
Natuurkunde speelt zich voor een groot deel af in het lab. | Bron: Pexels

De meest aantrekkelijke websites voor het effectief bestuderen van natuurkunde

De grondbeginselen van de fysica kunnen vrij doeltreffend en zonder angst worden aangeleerd door op het internet naar originele sites te zoeken. De informatie over natuurkunde die op bepaalde sites wordt verstrekt, helpt studenten op een interactieve manier te leren.

Daarom zullen we enkele van de beste websites die momenteel beschikbaar zijn om de grondbeginselen van de natuurkunde te leren, onder de loep nemen.

Physics is Beautiful

Een mooie naam voor een nog mooiere website. Physics is Beautiful heeft een grote verscheidenheid aan gratis, interactieve natuurkundelessen. Hoorde je dat ouders? GRATIS!

De oprichters van Physics is Beautiful, Nicolas Scozzaro, Michael Darcy en Hiran Wijesinghe, hebben als doel om natuurkunde aantrekkelijk, interactief en leuk te maken voor mensen uit alle landen. Zij willen dat de gebruikers hun website zien als DuoLingo maar dan voor natuurkunde.

Geïnteresseerden kunnen op hun website aan de slag door zich te verdiepen in de basisbeginselen van natuurkunde zoals vectoren, eenheden conversie en bewegingsdiagrammen. Na het beheersen van de grondbeginselen, kunnen leerlingen meer over de wetten en de krachten van Newton leren.

Voordat we afsluiten met het praten over deze fantastische online bron voor natuurkunde, is er nog spannend nieuws! In november 2018 hebben de oprichters van Physics is Beautiful hun eerste mobiele applicatie uitgebracht die momenteel beschikbaar is voor Android en binnenkort naar iOS komt.

Khan Academy Physics

Het werk dat Khan Academy doet is buitengewoon. Ze hebben als doel om gratis onderwijs van wereldklasse aan te bieden voor iedereen, overal. Khan Academy biedt praktijkoefeningen, instructievideo's en een leerdashboard waarmee studenten de basisbeginselen van elk academisch concept buiten het klaslokaal kunnen leren op een moment dat hen het beste uitkomt.

Het onderdeel natuurkunde van Khan Academy moedigt beginners aan om de basis van natuurkunde te leren en te beginnen met de inleiding tot de natuurkunde.

Het cursusoverzicht bestaat uit onderwerpen zoals eendimensionale beweging, tweedimensionale beweging, krachten en de wetten van Newton, middelpuntzoekende kracht en gravitatie, energie, momentum, oscillaties en mechanische golven, vloeistoffen, thermodynamica, en elektrische lading, veld en potentiaal.

Op de site staan fantastische video's die leerlingen van alle niveaus helpen een beter begrip van natuurkunde te ontwikkelen.

The Physics Classroom

Een online, gratis te gebruiken website die ontworpen is om studenten en docenten te helpen bij het leren en onderwijzen van natuurkunde.

Een van de meest gebruikte secties op de website is bekend als de Physics Classroom Tutorial, waarin elementaire natuurkundige onderwerpen worden behandeld met behulp van informatieve grafieken en een taalstijl die gemakkelijk te begrijpen is. Alle eenheden zijn onderverdeeld in secties en subsecties waardoor georganiseerd en efficiënt kan worden gestudeerd. 

Bezoek de website en begin meteen met het leren van de basisbeginselen van natuurkunde! Het maakt niet uit of je in de bovenbouw op het vmbo, havo of vwo zit, online kan je veel uitleg vinden op een site zodat je kan oefenen met rekenen op elk niveau!

Learn Out Loud Physics Podcasts

Voor mensen die meer willen leren over natuurkunde voor hun examens, maar niet de tijd kunnen nemen om te studeren, is Learn Out Loud een fantastische oplossing. De podcasts op de website zijn educatief en kunnen onderweg worden beluisterd.

Op hun website is er een verscheidenheid aan aanbevolen podcasts over natuurkunde die het beluisteren waard zijn, zoals de Titanium Physicists Podcast, Physics Central Podcast en Minute Physics Video Podcast.

Leren terwijl je in de metro naar je werk of school rijdt, was nog nooit zo toegankelijk!

Real World Physics Problems

Het doel van de website is om het begrip van de fysische wereld te stimuleren voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurkunde. Geïnteresseerden kunnen verschillende natuurkundige problemen en oplossingen analyseren die afkomstig zijn uit situaties uit de echte wereld.

Enkele van de favoriete natuurkundige voorbeelden zijn pretparken, strijd & wapens, techniek en sport. 

Natuurkunde onderwijs en theorie kan bovendien worden geleerd om individuen te voorzien van een stabiele basis van de fundamentele natuurkunde.

Aantekeningen maken op bord
Zorg ervoor dat je vragen stelt tijdens de les. | Bron: Pexels

Nuttige tips voor studenten natuurkunde

De wetten van de fysica zijn overal om ons heen. Dat maakt deze wetenschappelijke discipline er echter niet eenvoudiger op om te begrijpen. Hoewel natuurkunde voor de overgrote meerderheid een absolute nachtmerrie is, kan het voor sommigen heel intrigerend zijn zoals je docent.

Krijg wat hulp met je huiswerk, zoek een Natuurkunde-Wiskunde docent.

Hierna volgen enkele nuttige tips om effectief natuurkunde te leren:

  • Beheers de basis: zonder een stevige greep op de fundamenten van de natuurkunde, is het bijna onmogelijk om effectief te leren. De grondbeginselen leggen een basis voor een verder begrip van de fysische wereld. De meer complexe concepten van de natuurkunde zijn gebaseerd op enkele centrale theorieën zoals relativiteit, thermodynamica, elektromagnetisme, klassieke mechanica en kwantummechanica die kunnen worden doorgenomen met behulp van nuttige natuurkundeboeken. Het is belangrijk op te merken dat het maken van een mindmap om basismethodes te verbinden met meer uitgewerkte methodes een nuttige suggestie is.
  • Wiskunde: aangezien natuurkunde veel wiskundige elementen bevat, zou het een groot voordeel zijn om bedreven te zijn in het aanpakken van formules en problemen. Het bestuderen van wiskunde naast natuurkunde is een briljant idee dat de hele ervaring van het bestuderen van natuurkunde aangenamer zal maken.
  • Gebruik tekeningen en effectieve visuals: door tekeningen en visuele hulpmiddelen te gebruiken, zullen de basisconcepten van de natuurkunde beter begrepen worden; dit geldt vooral voor degenen die een meer visuele geest hebben. Een mindmap of een eenvoudige tekening zal helpen een belangrijk concept te versterken dat tijdens een examenperiode niet mag worden vergeten.
Pen op werkblad
Maak altijd je huiswerk, zo blijf je goed bij de les. | Bron: Pexels

Bovenstaande suggesties zijn slechts enkele van de vele nuttige tips die studenten zullen helpen te slagen bij het studeren van natuurkunde. Het maakt niet uit of je in de bovenbouw op het vmbo, havo of vwo zit, online kan je veel uitleg vinden op een site zodat je kan oefenen met rekenen op elk niveau!

In het nieuwe mediatijdperk van vandaag wordt technologie vaak overal gebruikt voor allerlei verschillende taken. De onderwijssector is drastisch geëvolueerd door het online leren van academische concepten mogelijk te maken en door apps en podcasts te gebruiken om aan de behoeften van de jeugd van vandaag te voldoen.

Daarom hoeft het leren van natuurkunde niet ingewikkeld te zijn, dankzij de informatie die wordt aangeboden op behulpzame online websites. Waag de sprong en begin vandaag nog met leren, Einstein zou trots zijn!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Bart

Schrijver, Amsterdammer en Ajax-supporter in hart en nieren. Duizendpoot met minstens zoveel interesses!