"Leerkrachten moeten technologie naadloos in het leerplan integreren in plaats van het te zien als een toevoeging, een bijzaak of een evenement." - Heidi-Hayes Jacobs

We leven momenteel in de 21e eeuw (voor het geval je onder een steen leefde en niet op de hoogte was), en onze onderwijs- en leermethoden moeten dit feit weerspiegelen.

Leerkrachten hebben de grote verantwoordelijkheid om leerlingen aan te moedigen technologie te gebruiken om nieuwe academische concepten te verwerven. We kunnen niet onwetend zijn en archaïsche methoden in de klas blijven gebruiken; de jeugd van tegenwoordig lijkt geboren te zijn met elektronische apparaten in de hand en reageert positief op e-learning.

Websites, e-boeken, applicaties en podcasts kunnen allemaal worden gebruikt in de klas en daarna om huiswerkopdrachten te maken. 

Aangezien we in het informatietijdperk leven, biedt het internet tal van mogelijkheden om het succes van studenten in een groot aantal academische disciplines te garanderen. Echter, het grote probleem lijkt te zijn de overvloed aan educatieve alternatieven waardoor het een uitdaging is om een optie te vinden die past bij jouw unieke leerstijl.

Maar Superprof is hier om jou te helpen!

We hebben het internet afgezocht naar de meest aanbevolen mobiele telefoon applicaties en podcasts om de basis van natuurkunde onder de knie te krijgen, binnen en buiten het klaslokaal.

En wat zou een artikel over natuurkunde zijn zonder een aantal nuttige suggesties? Daarom, je raadt het al, zijn in dit artikel enkele aanvullende tips van gekwalificeerde experts opgenomen over hoe je de concepten van de natuurkunde goed kunt leren, om de ervaring van het bestuderen van natuurkunde tot iets plezierigs te maken.

Wil jij graag een uur bijles of examentraining van een leraar? Het maakt niet uit of je vmbo, havo of vwo doet! Neem extra lessen of een cursus bij Superprof, ongeacht in welk jaar je zit of welk vak je het liefst doet!

Kinderen spelen astronaut
Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanmerking met natuurkunde. | Bron: Pexels
De beste leraren Natuurkunde beschikbaar
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (33 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (21 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Timen
5
5 (8 reviews)
Timen
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (33 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (21 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Timen
5
5 (8 reviews)
Timen
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De meest opmerkelijke apps om de grondbeginselen van de natuurkunde te leren

De Google Play Store en Apple App Store hebben applicaties over letterlijk alles. Eerlijk gezegd lijkt het erop dat bijna alles al is bedacht of uitgevonden!

Volgens een schatting uit 2018 van Statista zijn er meer dan 2,1 miljoen apps beschikbaar in de Google Play Store en worden er meer dan 2 miljoen aangeboden in de Apple App Store.

Populaire app-categorieën zijn onder andere Gezondheid & Fitness, Entertainment, Foto & Video, Eten & Drinken, Financiën, en natuurlijk Onderwijs.

Er is een grote verscheidenheid aan educatieve applicaties beschikbaar die mensen helpen een nieuwe taal te leren, een specifiek concept of meer over een academische discipline.

We zullen een aantal van de meest aanbevolen applicaties analyseren die essentieel zijn bij het begrijpen van de basisconcepten van natuurkunde.

Is online leren niet genoeg? Huur een wiskunde en natuurkunde leraar in. Neem extra lessen of een cursus bij Superprof!

Khan Academy

De Khan Academy is een non-profitorganisatie die ernaar streeft om alle geïnteresseerden te onderwijzen over elke academische discipline die van belang kan zijn. Met de mobiele app van Khan Academy kunnen studenten onderweg meer leren over veel verschillende onderwerpen.

Er zijn veel video's en artikelen die studenten helpen meer te leren over de basis van natuurkunde. Er zijn ook oefenvragen die stap voor stap hints bevatten om succes te garanderen. De applicatie biedt zelfs offline toegang tot waardevolle informatie over natuurkunde om te blijven leren tijdens het woon-werkverkeer of op school.

De applicatie is volledig gratis, zeer educatief en een aanrader voor studenten van alle leeftijden die meer willen leren over natuurkunde.

Pocket Physics

Een fantastische applicatie om te hebben die zich puur richt op het leren van natuurkunde. De app is 100% gratis en concentreert zich alleen op de belangrijkste onderwerpen die nodig zijn om te slagen.

Alle cruciale concepten, vergelijkingen en formules van de natuurkunde zijn opgenomen om studenten te helpen hun kennis op te frissen na de les of zich voor te bereiden op een komend examen.

De app wordt door velen beschouwd als de beste app over natuurkunde en is beschikbaar voor Android. Essentiële onderwerpen van de fysieke wereld zijn onder andere lineaire beweging, kracht, zwaartekracht, golven, elasticiteit, elektriciteit, thermodynamica en astronomie.

Android gebruikers zouden er verstandig aan doen om de Pockets Physics applicatie dagelijks te gebruiken om uit te blinken in natuurkunde gedurende het hele schooljaar. Vergeet niet dat het beter is om je tijd goed te verdelen in kleine stukjes, in plaats van alles tegelijk willen leren.

PhyWiz Physics - Physics Solver

Een handige applicatie om studenten te helpen met hun huiswerk. Er zijn stap voor stap vragen voor meer dan 30 natuurkundige onderwerpen zoals krachten, zwaartekracht en kwantumfysica.

De applicatie heeft een 4.6 van de 5 beoordeling op de Google Play Store en biedt belangrijke functies, zoals de mogelijkheid om te helpen problemen snel en logisch op te lossen, meer dan 100 vergelijkingen binnen handbereik en de optie om elke natuurkunde vraag te stellen en direct een antwoord te krijgen.

High School Physics

Zit je op de middelbare school en heb je hulp nodig met natuurkunde? De oplossing is de High School Physics applicatie die veel essentiële onderwerpen en concepten uit de natuurkundige wereld eenvoudig behandelt.

Sommige leerlingen beweren dat natuurkunde te moeilijk is omdat er te veel wiskunde voorkomt in de natuurkunde. Daarom hebben de ontwikkelaars van de High School Physics applicatie hierover nagedacht en zij creëerden een geweldig hulpmiddel dat studenten in staat stelt om zich te concentreren op natuurkunde zonder te worden ontmoedigd door de wiskundige vergelijkingen.

Als je liever natuurkunde boeken gebruikt dan applicaties, kijk dan eens naar Superprof’s artikel over de meest aanbevolen boeken om te gebruiken bij het leren van natuurkunde.

Wil jij graag een uur bijles of examentraining van een leraar? Het maakt niet uit of je vmbo, havo of vwo doet, ongeacht in welk jaar je zit of welk vak je het liefst doet!

Mannen met jas in lab
Natuurkunde speelt zich niet alleen maar af in een lab. | Bron: Pexels

Beste podcasts om meer te leren over natuurkunde

Podcasting is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een gratis dienst waarmee luisteraars audiobestanden kunnen downloaden van podcastwebsites om ze te beluisteren op hun pc of audiospeler. De term is een combinatie van de woorden iPod en Broadcasting.

Podcasting kwam in 2004 in opmars en er kan worden geluisterd naar een grote verscheidenheid van categorieën, zoals kunst, komedie, gezondheid, hobby's, muziek en onderwijs. 

Podcasts zijn een fantastisch hulpmiddel voor mensen die nieuwe dingen willen leren op weg naar hun werk, tijdens een wandeling of tijdens het sporten.

Om tegemoet te komen aan de vraag van mensen die geïnteresseerd zijn in de basisconcepten uit de fysische wereld, zijn er verschillende podcasts ontwikkeld die essentiële onderwerpen uit de fysica behandelen. We zullen nu enkele van de meest aanbevolen podcasts over de grondbeginselen van de fysica bekijken.

Kinderen spelen met raket
Er zijn enorm veel leuke interactieve bronnen online te vinden. | Bron: Pexels

The Titanium Physicists Podcast

Dr. Ben Tippett en zijn team geloven dat iedereen natuurkunde kan begrijpen. Complexe natuurkundige concepten worden uitgelegd met behulp van leuke metaforen, verklaringen en experimenten.

Er zijn meer dan 70 afleveringen die kunnen worden gedownload en beluisterd op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Bezoek hun website om je te abonneren en regelmatig naar hun wetenschappelijke podcasts te luisteren.

Khan Academy Physics

Een fantastische educatieve podcast waarop je je onmiddellijk moet abonneren! Er zijn 117 afleveringen beschikbaar in de iTunes Podcasts store. Afleveringen duren meestal 9-10 minuten en behandelen essentiële natuurkundige onderwerpen zoals magnetisme, vloeistoffen, beweging, de wetten van Newton en thermodynamica.

Deze goed uitgewerkte podcast van Khan Academy is een perfecte oplossing voor leerlingen die worstelen met natuurkunde en een strak schema hebben. Een natuurkunde podcast per dag houdt de slechte cijfers weg!

Physics by Yale University

Wil je een voorproefje van Ivy League onderwijs op weg naar je werk? Zoek niet verder, de zeer informatieve natuurkunde podcast ontwikkeld door Yale University bevat onder meer professoren, docenten en vooraanstaande sprekers die discussiëren over natuurkunde, kwantummechanica en de mysteries van het universum.

Als een educatieve lezing over natuurkunde in Amerikaans Engels je niet bevalt, zijn er zes podcasts beschikbaar in de iTunes Podcast store die tussen de acht en tien minuten duren. Natuurkundige onderwerpen zoals donkere energie en de kracht van het licht worden door deskundigen onder de loep genomen.

Physics from the Imperial College London

Het Imperial College London is een universiteit van wereldklasse met een breed scala van academische disciplines waaronder natuurkunde. Hun podcast over natuurkunde is informatief en wordt sterk aanbevolen.

Volgens de iTunes Podcast Store zijn er 79 podcasts beschikbaar die perfect zijn om enkele essentiële natuurkundige onderwerpen door te nemen.

Neem extra lessen of een cursus bij Superprof! Wil jij graag een uur bijles of examentraining van een leraar? Het maakt niet uit of je vmbo, havo of vwo doet, ongeacht in welk jaar je zit of welk vak je het liefst doet!

Kinderen geven elkaar een hand
Samen spelen levert meer plezier op dan alleen! | Bron: Pexels

Tips om natuurkunde met succes te herhalen

Aangezien natuurkunde, samen met scheikunde en biologie, een van de meest uitdagende academische disciplines is die wordt bestudeerd door leerlingen tijdens de middelbare school en de universiteit, zijn nuttige tips altijd welkom om succes te garanderen.

Om te slagen in natuurkunde zijn effectieve studiestrategieën nodig.

De volgende tips zijn enkele van de beste suggesties om ervoor te zorgen dat jij je natuurkunde examen haalt:

  • Conceptueel denken: de academische discipline is anders dan andere vakken, zoals geschiedenis en taalkunde, waar onthouden essentieel is voor succes. Bij het bestuderen van natuurkunde moeten leerlingen conceptueel denken in grote lijnen kunnen gebruiken. De basisbegrippen moeten goed worden begrepen voordat wordt overgegaan op complexere concepten. Een conceptuele benadering helpt leerlingen om problemen in eenvoudige stappen op te delen. Vergeet niet dat Rome niet in één dag werd gebouwd, het werd steen voor steen opgebouwd. Hetzelfde geldt voor natuurkunde. Het doorlopen van de kleine stappen zal studenten effectief helpen bij het oplossen van meer omvangrijke natuurkundige problemen,
  • Maak een studieschema: zet je telefoon uit, zoek een rustige plek en vermijd afleiding. Door een rustige plek te vinden, zal het studeren productiever worden. Als je een aanbevolen site gebruikt om natuurkunde te bestuderen, zorg er dan voor dat e-mailmeldingen en andere afleidende zaken uit staan. Onthoud dat het inplannen van een paar minuten per dag om natuurkunde te bestuderen essentieel is voor academisch succes.
  • Ontwikkel een liefde voor wiskunde: het is bewezen dat studenten uitblinken in onderwerpen die ze leuk vinden. Ontwikkel daarom een waardering voor wiskunde, want het is een voorwaarde voor succes in natuurkunde. Wiskundige vergelijkingen zien als een nachtmerrie zal de zaken alleen maar erger maken en je ontmoedigen om je wiskundige vaardigheden te ontwikkelen. Als je moeite hebt om jezelf te motiveren in de wiskundeles, huur dan een privéleraar in om de noodzakelijke basis van algebra, trigonometrie en calculus te behandelen.

Natuurkunde leren hoeft geen traumatiserende ervaring te zijn. Met de hulp van moderne leermiddelen zoals podcasts en apps, kan het ontwikkelen van een goed begrip van de fundamentele concepten van de natuurkunde plezierig worden opgedaan!

Je kan hier zoeken naar een docent natuurkunde-wiskunde.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Bart