"Wees een levenslange student. Hoe meer je leert, hoe meer je verdient en hoe meer zelfvertrouwen je zult hebben." - Brian Tracy

Leren is een ervaring die wordt beleefd van de kindertijd tot op hoge leeftijd. Als mensen zullen we nooit stoppen met leren, en dat is een verbazingwekkend feit. De vreugde van het ontdekken van een nieuw concept zal nooit ophouden te bestaan!

Vele academische disciplines zijn de moeite van waard, zoals wiskunde, taalkunde, economie, biologie, scheikunde en natuurkunde. 

De eerder genoemde wetenschappelijke disciplines stellen ons in staat te zien hoe het universum functioneert, wat een fascinerend avontuur is. Daarom zal Superprof zich nu richten op natuurkunde en hoe dit kan worden bestudeerd met behulp van boeken, websites en online bronnen zoals podcasts en apps voor mobiele telefoons.

Natuurkunde object
Natuurkunde komt overal voor, ook in architectuur! | Bron: Pexels
De beste leraren Natuurkunde beschikbaar
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (21 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (21 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Natuurkunde boeken

Laten we er niet omheen draaien: natuurkunde is een uitdagende academische discipline. De complexe concepten en wiskundige vergelijkingen zijn genoeg om iedereen hoofdpijn te bezorgen. Toch kan natuurkunde, met behulp van de juiste onderwijsmethoden en middelen, een zeer interessant vak zijn om te leren.

Het is belangrijk op te merken dat natuurkunde al op de middelbare school kan worden getoetst voordat leerlingen naar de universiteit gaan.

Als de leerling natuurkunde erg leuk vindt, bestaat de mogelijkheid om natuurkunde te studeren op de universiteit. Er zijn vele prestigieuze universiteiten waar natuurkunde kan worden gestudeerd.

Hoewel natuurkunde in de klas kan worden bestudeerd onder de zorgvuldige begeleiding van een ervaren docent, hebben veel individuen in de afgelopen jaren besloten om zich de grondbeginselen van de natuurkunde eigen te maken door zelfstudie met behulp van een dynamisch leerboek. 

Veel boeken behandelen op een prachtige en boeiende manier de grondbeginselen van de natuurkunde. Enkele van de meest aanbevolen boeken over natuurkunde zijn de volgende:

 • Natuurkunde voor Dummies: laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal dummies bij het leren van een nieuwe academische discipline. De voor Dummies boekenreeks heeft een grote verscheidenheid van boeken gepubliceerd die vele onderwerpen behandelen met het doel om individuen over natuurkunde te onderwijzen op een manier die duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Natuurkunde voor Dummies helpt middelbare scholieren en universitair afgestudeerden op een eenvoudige manier de grondbeginselen van de natuurkunde te begrijpen. De nieuwste onderwijstechnieken, uitleg en voorbeelden zijn in dit boek opgenomen om natuurkunde toegankelijk te maken voor alle leerstijlen. Met Natuurkunde voor Dummies hoef je geen Einstein te zijn om natuurkunde te leren!
 • The Feynman Lectures on Physics: geschreven door de beroemde natuurkundige en Nobelprijswinnaar Richard Feynman, wordt dit boek algemeen beschouwd als een van de beste boeken om de basisconcepten van de natuurkunde te begrijpen. De Feynman Lectures on Physics werden gepubliceerd in 1964, en sindsdien zijn er meer dan 1,5 miljoen exemplaren van verkocht en vertaald in een dozijn vreemde talen. Feynman had nooit verwacht dat het boek een succes zou worden en geeft toe dat het niet meer dan een "experiment" was. Basisbegrippen als de wetten van Newton en ingewikkelde concepten als algemene relativiteit en kwantummechanica komen allemaal aan bod in dit 1552 pagina's tellende leerboek. Alle geïnteresseerden zullen niet teleurgesteld zijn bij het bestuderen van dit magnum opus.
 • Fundamentals of Physics: geschreven door de Amerikaanse natuurkundige David Halliday, is de Fundamentals of Physics sinds 1960 voortdurend gebruikt binnen en buiten het klaslokaal. Het is vertaald in meer dan 47 talen en blijft een van de essentiële boeken om de grondbeginselen van de natuurkunde te begrijpen. Het boek is sinds de eerste publicatie een paar keer herzien. De laatste herziening, de 10e editie, wordt echter algemeen beschouwd als het beste, omdat het voortbouwt op eerdere herzieningen en video-illustraties bevat die het hele onderwerp tot leven brengen.

De eerder genoemde opties zijn sterk aanbevolen en beschikbaar op verschillende internet e-commerce winkels, zoals Amazon, Wordery en Waterstones. Wacht niet langer, koop of huur een van deze informatieve boeken om te beginnen met het beheersen van de concepten van de fysica!

Je kan ook een online natuurkunde docent vinden op Superprof.

Rekenmachine op een boek
Het is altijd handig om je rekenmachine bij je te hebben voor het uitrekenen van complexe formules. | Bron: Pexels

Websites voor natuurkunde

Natuurkunde is een zeer relevante wetenschappelijke discipline die de studie van materie, haar beweging en haar gedrag door ruimte en tijd onderzoekt. Het is belangrijk op te merken dat het primaire doel van natuurkunde is om te begrijpen hoe het universum werkt en zich gedraagt.

Natuurkunde is een van de oudste academische disciplines en wordt al jaren bestudeerd. Enkele van de meest bekende natuurkundigen zijn Albert Einstein, Isaac Newton en Marie Curie, en hun ontdekkingen hebben de wetenschappelijke wereld gevormd.

De belangrijkste voordelen van het bestuderen van de fysische wereld zijn onder andere een groter probleemoplossend vermogen, het uitleggen van complexe concepten op een logische manier, leren over hoe dingen functioneren, en degenen die natuurkunde hebben gestudeerd zijn aantrekkelijker voor universitaire recruiters en toekomstige werkgevers.

Vind nu een natuurkunde wiskundeleraar op Superprof.

Dus, hoe kan iemand zijn natuurkundige concepten verfijnen?

Wees niet bang, daarvoor hebben we het internet! Er zijn vele online websites ontworpen om geïnteresseerden van alle leeftijden uit te rusten met de grondbeginselen van de fysica. Het maakt niet uit of je op de middelbare school zit, universiteit of een werkende professional bent, de verscheidenheid van de beschikbare websites voldoen aan de behoeften van alle leerstijlen.

De volgende websites zijn enkele van Superprof's meest aanbevolen websites om de fundamenten van de natuurkunde onder de knie te krijgen:

 • Physics is Beautiful: een briljante site die een grote verscheidenheid aan gratis, interactieve natuurkundelessen biedt. De drie oprichters hebben als doel om natuurkunde toegankelijk en boeiend te maken voor alle soorten studenten. Zie hun website als een soort DuoLingo maar dan voor natuurkunde. Natuurkundige concepten zoals vectoren, omrekening van eenheden, bewegingsdiagrammen, krachten en de wet van Newton worden allemaal behandeld op de site. Op een blogpost van november 2018 van de blog Physics is Beautiful kondigden de oprichters fantastisch nieuws aan. Wat was het fantastische nieuws? Een mobiele applicatie om onderweg te leren werd uitgebracht voor Android-gebruikers! Neem een kijkje op hun website, je zult niet teleurgesteld zijn.
 • Khan Academy Physics: een non-profit site die als doel heeft om onderwijs van wereldklasse te bieden voor iedereen, overal. Academische onderwerpen zoals biologie, scheikunde, wiskunde, economie, kunsten & geesteswetenschappen, informatica, en natuurlijk natuurkunde. Oefeningen, educatieve video's en een uniek dashboard zorgen ervoor dat deze website zich onderscheidt van de rest. Het onderdeel natuurkunde moedigt leerlingen aan te beginnen met de inleiding tot de natuurkunde om een stevige basis te hebben voordat ze verder gaan met meer ingewikkelde concepten. Het cursusoverzicht bestaat uit onderwerpen als beweging, zwaartekracht, arbeid, energie, golven, vloeistoffen, elektrische lading en thermodynamica. Alles wat op de website van Khan Academy wordt geplaatst, is betrouwbaar en van de hoogste kwaliteit.
 • Real World Physics Problems: een intrigerende site die tot doel heeft gewone mensen te onderwijzen over de fysieke wereld. Voorkennis van natuurkunde is niet nodig, omdat de voorbeelden gebaseerd zijn op situaties uit de echte wereld die vaak voorkomen. Enkele van de favoriete voorbeelden uit het echte leven om de grondbeginselen van de fysica beter te begrijpen zijn pretparken, gevechten & wapens, techniek en sport. Real World Physics Problems is een website die geschikt is voor alle geïnteresseerden.

Online leren met behulp van websites heeft het onderwijs gemoderniseerd. De generaties van vandaag kunnen niet terug naar de oude leermethoden van het verleden. Daarom zijn de sites in dit artikel informatief, boeiend en ontworpen om het leren van natuurkunde geschikt te houden voor iedereen in het huidige computertijdperk.

Formules op een bord
Zorg ervoor dat je de basis van wiskunde begrijpt. | Bron: Pexels

Online bronnen voor natuurkunde

"Leerkrachten moeten technologie naadloos integreren in het curriculum in plaats van het te zien als een add-on, een bijzaak of een evenement." - Heidi-Hayes Jacobs

Het bovenstaande citaat kon niet nauwkeuriger zijn. Onderwijzers vandaag de dag hebben de grote verantwoordelijkheid om technologie in de klas te implementeren om leerlingen betrokken te houden bij wat ze leren.

We leven momenteel in het informatietijdperk en de jongeren die in de 21ste eeuw zijn geboren, gebruiken moderne technologie om nieuwe academische concepten te begrijpen. Instrumentele hulpmiddelen zoals websites, e-books, apps en podcasts houden het leren spannend en zouden moeten worden meegenomen bij de toetsing van natuurkunde.

Superprof zal nu een aantal van de meest nuttige mobiele telefoon apps en podcasts om de basis van natuurkunde te begrijpen bespreken.

Heb je meer hulp nodig dan podcasts? Huur een wiskunde en natuurkunde leraar in.

Beste mobiele telefoon applicaties om natuurkunde te leren

Volgens recente statistieken heeft de Google Play Store meer dan 2,1 miljoen apps, en heeft de Apple App Store meer dan 2 miljoen apps beschikbaar om te downloaden. Populaire app-categorieën zijn onder meer Gezondheid & fitness, Entertainment, Foto & video, Eten & drinken, Financiën en Onderwijs.

In de sectie Onderwijs van de online app stores, zijn apps over het leren van natuurkunde beschikbaar voor geïnteresseerde personen. 

Hieronder volgen enkele van de meest aanbevolen apps voor leerlingen die de concepten van natuurkunde doornemen:

 • Khan Academy Mobile App: gratis te downloaden in de Google Play en Apple App Store. Deze educatieve applicatie streeft er altijd naar om een breed scala aan onderwerpen te behandelen. Na het downloaden kan men onderweg interactief meer leren over natuurkunde. De oefenvragen met stap-voor-stap hints zorgen voor succes, en educatieve video's maken het bekijken van natuurkunde toegankelijker voor visueel ingestelde leerlingen.
 • Pocket Physics: een fantastische applicatie die zich voornamelijk richt op de noodzakelijke onderwerpen van natuurkunde. Het is volledig gratis en beschikt over waardevolle informatie over natuurkundige onderwerpen zoals lineaire beweging, krachten, golven, zwaartekracht, elektriciteit en astronomie. Het downloaden van deze app wordt sterk aangeraden voor middelbare scholieren en studenten die na de les extra ondersteuning nodig hebben in de academische discipline van de natuurkunde.

Beste Podcasts om meer te leren over natuurkunde

Podcasts zijn sinds 2004 steeds populairder geworden. Het woord podcast komt van de combinatie van de woorden iPod en broadcasting. Podcasts zijn audiobestanden die kunnen worden gedownload en richten zich op een grote verscheidenheid aan intrigerende onderwerpen.

Populaire podcasts die kunnen worden beluisterd tijdens het sporten, een wandeling, of woon-werkverkeer omvatten onderwerpen zoals kunst, schoonheid, business, gezondheid, hobby's en onderwijs. 

De volgende zijn enkele van de beste aanbevolen podcasts om te luisteren om een goed begrip van natuurkundige concepten te krijgen:

 • The Titanium Fysici Podcast: Dr. Ben Tippet en zijn medewerkers geloven dat iedereen natuurkunde kan begrijpen. Daarom hebben ze een boeiende podcast gemaakt die natuurkundige concepten uitlegt met behulp van leuke metaforen, uitleg en experimenten. Op hun website zijn meer dan 70 afleveringen te vinden over een breed scala aan onderwerpen.
 • Physics from the Imperial College London: het Imperial College London is een beroemd onderwijscentrum dat uitstekende academische disciplines te bieden heeft. Hun podcast over natuurkunde is een echte aanrader, met meer dan 79 afleveringen die variëren in tijdsduur en een breed scala aan fundamentele natuurkundige onderwerpen behandelen.

Het mooie van podcasts is dat ze educatief en informatief zijn en dat je ze kunt beluisteren op een tijdstip en plaats die jou het beste uitkomen. De eerder genoemde opties zijn het waard om een abonnement op te nemen om effectief de basis van natuurkunde te leren.

Leerling voor klas
Door het delen van je vragen met andere studenten kan je enorm veel leren. | Bron: Pexels

Essentiële tips om in gedachten te houden bij het leren van natuurkunde

Bij het leren van een academisch onderwerp zijn nuttige tips van meer ervaren geleerden van harte welkom. Natuurkunde is hier geen uitzondering op. Leerlingen die natuurkunde studeren, beweren dat het te ingewikkeld is en een superieure geest vereist. Hoewel het een uitdagend vak is, kunnen de grondbeginselen van de natuurkunde met de juiste motivatie prima worden geleerd.

Hier zijn enkele van de meest nuttige hulpmiddelen om in gedachten te houden bij het leren van natuurkunde:

 • Beheers de basisbegrippen van wiskunde: zonder een stevige basis van wiskunde zal natuurkunde een moeilijke strijd worden. De grondbeginselen van algebra, goniometrie en calculus moeten worden beheerst om de vergelijkingen te begrijpen die bij natuurkunde nodig zijn. Als je waardering voor wiskunde ontwikkelt, kom je een heel eind en wordt natuurkunde een stuk interessanter.
 • Wees een actieve leerling: het is geen schande om tijdens de natuurkundeles je hand op te steken om een vraag te stellen. Uiteindelijk is het de beste manier om nieuwe concepten te leren. Praat met andere studenten en docenten over onderwerpen die je niet helemaal begrijpt. Als je een verlegen persoon bent, schrijf dan je vragen op en deel ze na de les met je docent.
 • Studeer elke dag: het beheersen van de natuurkunde vereist tijd en inspanning, maar kan worden bereikt als je elke dag een beetje studeert. Onthoud dat 15 minuten studeren per dag aantoonbaar meer oplevert dan één keer per week 3 uur studeren.

Natuurkunde kan met succes worden geleerd met behulp van de boeken, websites, apps en podcasts die in het artikel van vandaag zijn besproken. De beginfase van het studeren van natuurkunde kan pijnlijk zijn, maar de beloningen van het beheersen van een nieuwe academische discipline zijn van onschatbare waarde.

Je kunt hier zoeken naar een bijlesleraar natuurkunde-wiskunde.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Bart