"Succes is geen toeval. Het is hard werken, doorzettingsvermogen, leren, studeren, opoffering en vooral liefde voor wat je doet of leert te doen." - Pele

Terwijl de tijd verstrijkt, wordt het steeds uitdagender om complexe academische onderwerpen aan te pakken. Beroepsmatig werkende mensen beweren dat ze niet de tijd of de energie hebben om nieuwe academische disciplines te blijven leren nadat ze zijn begonnen met werken op de arbeidsmarkt.

Toch mag aanvullend onderwijs over belangrijke academische concepten nooit worden ontmoedigd, aangezien de hersenen als een spier werken en om ze in topvorm te houden, moeten ze worden getraind.

Interessant. Maar hoe train je je hersenen?

Natuurkundigen beschikken over een probleemoplossend vermogen
Door ingewikkelde natuurkundige problemen te onderzoeken, train je je hersenen ǀ Visualhunt - Brookhaven National Laboratory

De hersenen kunnen continu worden geoefend door nieuwe talen en nieuwe academische onderwerpen te leren. We zullen nooit stoppen met het leren van nieuwe dingen; kennis is mooi, en niemand houdt van een duf persoon die niets interessants heeft te zeggen.

Het beheersen van een nieuw onderwerp, zelfs nadat hogere opleidingen zijn afgerond, is mogelijk met behulp van waardevolle suggesties van gekwalificeerde wetenschappers. Richard Feynman, een natuurkundige die de Nobelprijs won, ontdekte toevallig een drie-staps-formule om dingen sneller en intenser te leren voor leerlingen van alle leeftijden.

Ten eerste beweert Feynman dat als je jezelf een uitgebreide theorie uitlegt alsof je het aan een kind uitlegt, je de gecompliceerde woorden die je niet begrijpt, vermijdt. Je focust je op een eenvoudig vocabulaire om een ​​duidelijk begrip van de feiten vast te stellen. Ten tweede kun je door in de vorige stap je hiaten in je kennis te bekijken, meer tijd besteden aan het expliciet analyseren van de juiste antwoorden. En ten derde kunt je door je nieuw begrepen feiten te ordenen en te vereenvoudigen een verklaring geven die zelfs een jong kind begrijpt.

De hierboven genoemde Feynman-leertechniek traint de hersenen en zorgt ervoor dat mensen van alle soorten leerstijlen nauwkeurige kennis verwerven van nieuwe academische concepten.

Met de Feynman-techniek kunnen zelfs moeilijke wetenschappelijke disciplines zoals biologie, scheikunde en natuurkunde worden begrepen. Daarom zal Superprof onderzoeken waar geïnteresseerde studenten van alle leeftijden natuurkundecursussen kunnen volgen op universitair niveau of via privélessen in de stad Rotterdam.

De beste leraren Natuurkunde beschikbaar
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (8 reviews)
Muna
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (9 reviews)
Max
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (8 reviews)
Muna
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (9 reviews)
Max
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Zou je Natuurkunde Studeren?

Natuurkunde is een essentiële wetenschappelijke discipline die zowel gedurende de middelbareschooltijd als op universitair niveau kan worden bestudeerd. Het leren van de basisconcepten van de natuurkunde is nodig om de wereld om ons heen en de wereld buiten ons te begrijpen.

Exacte vakken, waar natuurkunde er één van is, is een van de kernvakken die leerlingen tijdens hun laatste jaren van de middelbare school moeten volgen als onderdeel van hun opleiding VMBO Techniek. Veel leerlingen klagen tijdens hun lessen in natuurkunde dat het te ingewikkeld is en dat het in de toekomst niet bruikbaar zal zijn.

Niettemin zijn de eerdere gedachten die door veel jonge leerlingen worden gedeeld onjuist. Het leren van de grondbeginselen van de natuurkunde reiken verder dan het klaslokaal. Ze kunnen beter worden begrepen door de zorgvuldige begeleiding van een gekwalificeerde leraar en de uitdagende inspanningen die ze leveren om jou natuurkunde te laten begrijpen.

De Melkweg is een sterrenstelsel
Zonder natuurkunde hadden we weinig geweten van sterrenstelsels ǀ Visualhunt

Enkele van de beste redenen om natuurkunde te studeren zijn:

  • Wetenschap begon met Natuurkunde: ben je een liefhebber van wetenschap? Nou, als bewonderaar van de wetenschap is het belangrijk om te weten dat wetenschap begon met natuurkunde. Natuurkunde is een uitgebreide wetenschappelijke discipline die de meest enorme sterrenstelsels tot de kleinste subatomaire deeltjes omvat. Andere wetenschappen, zoals scheikunde, oceanografie en astronomie, hebben allemaal wortels die voortkomen uit de natuurkunde. Zonder natuurkunde zouden veel concepten van andere wetenschappen niet worden begrepen. Denk daaraan als je de volgende keer natuurkunde openlijk afkraakt of beweert dat het te moeilijk is;
  • De Natuurkunde daagt onze Geest uit: concepten als relativiteit- en snaartheorie dagen onze geest uit en leiden mensen tot grote ontdekkingen. Theorieën die moeilijk te doorgronden zijn, dagen onze hersenen uit om harder te werken om de juiste oplossing te vinden. Onthoud dat niets de moeite waard is in het leven zonder zijn uitdagingen;
  • Mensen Houden van een Graad in de Natuurkunde: aangezien de studie van natuurkunde de probleemoplossende vaardigheden van studenten verbetert, worden ze door elke werkgever gewaardeerd. Probleemoplossend vermogen vormt een fantastische basis voor carrières in de journalistiek, rechten, financiën, geneeskunde, techniek, informatica en biologie. Twijfel er nooit aan dat de studie van natuurkunde alleen nuttig zal zijn in een wetenschappelijke carrière, alles is mogelijk;
  • Natuurkundigen Verdienen meer Geld: universitair afgestudeerden met een natuurkunde-afstudeerrichting verdienen meer geld dan degenen met een andere wetenschappelijke graad. Werkgevers weten dat natuurkundigen meestal gedreven, gedisciplineerde en zeer intellectuele mensen zijn die veel voor het personeelsbestand betekenen. Natuurkundigen kunnen vergelijkbare salarissen verwachten als mensen met een graad in computerwetenschappen en techniek.

Degenen met een graad in natuurkunde hebben de mogelijkheid om over een ​​uitdagende, en toch lonende carrière te beschikken met een hoog salaris en hoge waardering van hun werkgevers. Dat is geweldig toch…?

Natuurkunde kan in veel Nederlandse steden op een hoger niveau worden bestudeerd. Amsterdam, de grootste gemeente in Nederland biedt geweldige natuurkundecursussen voor iedereen, en ook de Universiteit in Leiden biedt natuurkundestudenten de opleiding die ze wensen.

Maar hoe zit het in Rotterdam?

Natuurkunde Studeren in Rotterdam

Rotterdam is de belangrijkste havenstad in Europa en heeft - na Amsterdam - de meeste inwoners van Nederland. Het is een multiculturele stad met veel verschillende nationaliteiten (170). Studeren in Rotterdam kan op verschillende onderwijsniveaus. De niveaus lopen uiteen van MBO, HBO tot Universiteit. In Rotterdam studeren zo’n 68.000 studenten, waarvan 24.000 studenten aan de Erasmus Universiteit. Van dit aantal zijn er 6.000 van internationale afkomt. Niet vreemd gezien het multiculturele karakter van de stad.

Waar kun je in Rotterdam natuurkunde studeren?

Om te beginnen biedt de Erasmus Universiteit geen opleiding in het vak Natuurkunde. Als je dit vak aan de universiteit wilt studeren moet je uitwijken naar Amsterdam of Leiden.

Aan de Hogeschool van Rotterdam kun je de bacheloropleiding Natuurkunde volgen. Deze opleiding duurt vier jaar en je kunt kiezen om deze studie voltijd of deeltijd te volgen. Je moet minimaal HAVO met natuurkunde hebben afgerond. Als je ook wiskunde B hebt is dat een pluspunt.

Je wordt opgeleid tot leraar natuurkunde tweedegraads. Met deze opleiding kun je lesgeven op het VMBO, MBO of in de onderbouw van de HAVO en/of VWO. Na deze opleiding kun je eerstegraads bevoegdheid halen, zodat je ook in de bovenbouw van HAVO en/of VWO mag lesgeven.

Een HBO-bachelor biedt een ook goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan volgen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw HBO-bachelor opleiding wordt toegelaten tot de master, en of er aanvullende eisen gesteld worden.

De Hogeschool van Rotterdam biedt ook een bijspijkercursus voor Natuurkunde. Voor tien lessen van honderd minuten betaal je
€ 180,-.

De Open Universiteit vind je in veel plaatsen in Nederland
Aan de Open Universiteit in Rotterdam kun je natuurkunde studeren ǀ Visualhunt - shelleylyn

Aan de Open Universiteit in het studiecentrum Rotterdam zou je kunnen kiezen voor de bacheloropleiding Milieu- en Natuurwetenschappen. De duur van de studie is afhankelijk van je situatie en je tempo. Voor de propedeuse moet je twee jaar rekenen en voor de postpropedeuse vier jaar.

Deze opleiding combineert een gedegen basis in natuurwetenschappen, kennis van actuele ontwikkelingen en oplossingsgericht denken met de technische én sociale aspecten van milieuvraagstukken.

Na deze opleiding kun je bijdragen aan duurzame oplossingsrichtingen voor milieuvraagstukken bij bijvoorbeeld overheid, onderzoeksinstituten of ander organisaties.

Als je graag natuurkunde wilt gaan studeren, maar je hebt op de middelbare school het vak niet gevolgd, dan kun je opteren om alsnog je natuurkunde certificaat te behalen. Je kunt dit deelcertificaat behalen bij de LOI op HAVO of VWO niveau. Om deel te nemen is geen specifieke vooropleiding vereist. De opleiding is een thuisstudie met persoonlijke begeleiding door ervaren docenten en duurt acht maanden. De kosten bedragen € 496,- inclusief lesmateriaal.

Bijlessen Natuurkunde Vinden in Rotterdam

Omdat natuurkunde een van de meest veeleisende academische disciplines is, is soms ondersteunende bijles nodig om succes te garanderen. Nucleaire zwaartekracht, astronomie en astrofysica, kwantumfysica en klassieke mechanica zijn allemaal uitdagende natuurkundige concepten die iemands hoofd kunnen doen tollen!

Huiswerk natuurkunde maken
Misschien kun je wel wat hulp gebruiken bij het leren van natuurkunde ǀ Visualhunt - HopeForGorilla

In Rotterdam zijn veel bevoegde docenten die privélessen aanbieden in een reeks academische vakken om een ​​beetje extra te verdienen of om hun aanzienlijke studentenschulden af ​​te betalen.

Hier volgen enkele van de beste online bronnen om professionele natuurkundedocenten te vinden die in Rotterdam en omgeving werken:

  • Superprof: op deze sterk aanbevolen website staan ​​pagina's met gekwalificeerde natuurkundedocenten die hun diensten aanbieden aan studenten die bijles natuurkunde nodig hebben of de basis van de natuurkunde willen leren. Je kunt in Rotterdam en omgeving bijles vinden op allerlei niveaus. Er staan wel tachtig bijles docenten natuurkunde voor je klaar! Je kunt kiezen voor bijles bij jou thuis, bij de docent thuis of online. Veel van hen hebben uitstekende aanbevelingen van vroegere leerlingen op hun pagina staan. Prijzen voor privélessen per uur variëren van € 15,- tot € 30,-, sterk afhankelijk van de professionele kwalificaties van de bijlesdocent. Een ander pluspunt is dat de eerste les altijd gratis is.
  • Een tweede optie is BijlesGezocht in de regio Rotterdam. Hier kun je terecht voor privé bijles in natuurkunde, maar je kunt ook huiswerkbegeleiding en examentrainingen aanvragen. Ze bieden zowel voor de basisschool (groep 3 t/m 8) als het voortgezet onderwijs leerlingen (VMBO, HAVO en VWO) bijlessen natuurkunde in de regio Rotterdam. Bijlessen in Rotterdam kunnen aan huis, op school of in de bibliotheek gegeven worden. BijlesGezocht werkt met pakketten. Hoe meer lessen je afneemt hoe goedkoper het tarief. Voor de basisschool kost een pakket van tien uur per maand € 23,- per uur. Hetzelfde pakket voor het voortgezet onderwijs kost € 26,- per uur. Best prijzig dus.
  • StudentsPlus.com biedt natuurkunde bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining in Rotterdam, variërend van VMBO- tot universitair niveau. Ook zij werken met een pakkettarief, variërend van € 17,- tot € 25,- per lesuur.
  • Het laatste bijlesbureau dat we hier noemen is TutorA. Dit bureau in Rotterdam richt zich op individuele bijles. Voor natuurkunde bieden ze bijles op VMBO-, HAVO-, VWO-, Gymnasium-, MBO en HBO niveau. Ze werken niet met pakketten, maar met tarieven per uur. Voor tien lessen per maand ben je € 160,- kwijt.

Meer leren over natuurkunde op universitair niveau of via privélessen in de stad Rotterdam is toegankelijk, boeiend en van het hoogste niveau. De beste docenten die in Rotterdam werken, hebben als doel studenten natuurkunde op de meest plezierige manier te leren.

Als je voor het vak natuurkunde kiest, maak je geen slechte keuze. Je zult in de toekomst een gewilde professional worden!

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!