“Ik heb geen speciaal talent. Ik ben alleen maar hartstochtelijk nieuwsgierig." - Albert Einstein

Beweren dat een persoon over speciale vaardigheden of een buitengewone geest moet beschikken om nieuwe concepten te ontdekken en feiten te onderzoeken die de wereld zullen veranderen, is een complete misvatting.

Onderwijs is van het allergrootste belang, en samen met passie en gedrevenheid kunnen gewone mensen prachtige dingen bedenken, creëren of ontdekken.

Wat hebben de gebroeders Wright, Steve Irwin, John Rockefeller en Gregor Mendel bijvoorbeeld gemeen? Nou, het waren allemaal gewone mensen die dachten dat ze meer konden zijn of meer konden doen. Hun passie en nieuwsgierigheid brachten hen veel succes bij hun inspanningen.

Hun voorbeeld laat ons zien dat we allemaal geweldige dingen kunnen doen. In welke academische discipline we ook besluiten om ons op universitair niveau te specialiseren of welke baan we in de toekomst ook kiezen, we moeten niet vergeten dat we met hard werken, nieuwsgierigheid en passie succes kunnen boeken bij alles wat we doen!

Wetenschappers zoals scheikundigen en natuurkundigen hebben concepten ontdekt die de manier waarop we naar de wereld kijken hebben veranderd. Als natuurkundige worden een droom van je is, heeft Superprof vandaag het doel om geïnteresseerden in de omgeving van Utrecht te laten zien, waar natuurkundecursussen kunnen worden gevolgd.

Wie weet, met een constant nieuwsgierige geest, zou je op nieuwe natuurkundige ideeën kunnen stuiten en de volgende Marie Curie of Albert Einstein kunnen worden!

Einstein werd vooral bekend door zijn relativiteitstheorie
De massa- en energierelatie van Einstein ǀ Visualhunt - Gertrud K.
De beste leraren Natuurkunde beschikbaar
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (31 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (10 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (21 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niki
4,9
4,9 (9 reviews)
Niki
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (31 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (10 reviews)
Tim
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (21 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Niki
4,9
4,9 (9 reviews)
Niki
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Grootste Natuurkundigen die de Mens Kent

Natuurkunde is een complexe wetenschappelijke discipline die tot doel heeft te ontdekken hoe het universum zich gedraagt. Door natuurkunde te studeren om een ​​bachelor diploma te behalen aan een vooraanstaande instelling, hebben studenten de briljante ontdekkingen van natuurkundigen uit het verleden geanalyseerd. Veel grote natuurkundigen hebben hun leven gewijd aan het vinden van gecompliceerde oplossingen voor vragen uit het universum.

De invloed van enkele bekende natuurkundigen heeft moderne natuurkundigen gemotiveerd om perfectie te bereiken.

De volgende zijn enkele van de meest vooraanstaande natuurkundigen die de mens uit de afgelopen eeuwen kent, samen met de ontdekkingen die ze hebben gedaan in de natuurkundige wereld:

  • Galileo Galilei is een van de meest bekende natuur- en sterrenkundige aller tijden. Hij werd geboren in 1564 in de beroemde stad Pisa en stierf in 1642 in het kleine stadje Arcetri (bij Florence). Hij wordt beschouwd als een van de eerste mensen die de hemel met een telescoop bestudeerde. Enkele van zijn astronomische ontdekkingen zijn dat de Melkweg een verzameling sterren is, en dat rond Jupiter vier heldere manen draaien en het feit dat Venus fasen (schijngestalten) heeft zoals de maan die om onze prachtige aarde draait. Andere essentiële bevindingen zijn de wet van de slinger (slingertijd) en de verklaring van het traagheidsprincipe;
  • Isaac Newton: we kunnen geen lijst van beroemde natuurkundigen opstellen zonder de Engelse geleerde Isaac Newton te noemen. Hij vond calculus (differentiaalrekening) en de wiskunde van verandering uit, onmisbare ontdekkingen die worden gebruikt om het gedrag van objecten van kleine elektronen tot grote sterrenstelsels te begrijpen. Het boek van Newton, Principia, is misschien wel het belangrijkste wetenschappelijke boek dat ooit is geschreven. In dit kritische boek gebruikte Newton wiskunde om zwaartekracht en beweging te verklaren. De Wetten van Newton, die de kern vormen van de bewegingswetenschap, worden bestudeerd door alle leerlingen die de grondbeginselen van de natuurkunde leren op de middelbare school en de universiteit;
De derde wet van de Wetten van Newton
De wet van actie en reactie van Isaac Newton ǀ Pixabay - erik_stein
  • Albert Einstein: Time Magazine's persoon uit de 20e eeuw verdient een plaats op de lijst van grootste natuurkundigen aller tijden. Einstein herschreef de natuurwetten volledig en veranderde de manier waarop we het gedrag van zaken als licht, zwaartekracht, ruimte en tijd begrijpen. Zijn iconische vergelijking, E = mc2, laat zien dat kleine beetjes massa (m) kunnen worden omgezet in enorme hoeveelheden energie (E) dankzij de vermenigvuldiging in de formule met het kwadraat van de lichtsnelheid c, wordt ‘de beroemdste vergelijking ter wereld’ genoemd en heeft bijgevolg de fysieke wereld veranderd. Hij staat ook bekend om het uitdagen van de zwaartekrachtwet van Newton en om zijn beroemde relativiteitstheorie. Einstein zou een van de intelligentste geesten van de 20e eeuw zijn geweest. Hij stierf in 1955 op 76-jarige leeftijd;
  • Richard Feynman: zijn charismatische en boeiende manier van praten over natuurkunde heeft een grote invloed gehad op de wereld van de natuurkunde en heeft het onderwerp vermakelijker en levendiger gemaakt voor studenten van alle leeftijden. Hij is vooral bekend om zijn Feynman-diagrammen die nauwkeurige berekeningen in de kwantumelektrodynamica mogelijk en gemakkelijk maakten. De Feynman Lectures on Physics is in een groot aantal vreemde talen gepubliceerd en wordt nog steeds gebruikt. In 1965 ontving hij voor zijn inspanningen de Nobelprijs voor de natuurkunde.

De vier eerdergenoemde mannen werkten ijverig om theorieën, vergelijkingen en methoden over de natuurkundige wereld te ontwikkelen die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt; hun briljante ontdekkingen vormden het voorbeeld voor moderne natuurkundigen.

Waar Kun je in Utrecht op Universitair Niveau Natuurkunde Studeren?

Universiteit van Utrecht
Aan de universiteit van Utrecht kun je natuurkunde studeren ǀ Pixabay - manasmanohor

Utrecht staat in Nederland qua inwonertal op de vierde plaats. Een bekende bezienswaardig is de Domtoren op het Domplein. Utrecht is een multiculturele stad met veel jongeren. In Utrecht wonen zo’n 64.000 studenten. Er is één universiteit in Utrecht (UU) die qua omvang de tweede van Nederland is, en nationaal en internationaal wordt beschouwd als een van de betere universiteiten. Verder zijn er drie Hogescholen en een aantal ROC-instellingen.

Studenten die net de middelbare school hebben verlaten en de juiste kwalificaties hebben, kunnen in Utrecht natuurkunde studeren aan de Universiteit of Hogeschool.

Je kunt aan de gerenommeerde universiteit van Utrecht een bacheloropleiding volgen in Natuur- en Sterrenkunde. Deze opleiding kun je samendoen met Wiskunde of Scheikunde, de zogenoemde dubbele Bachelor. Getalenteerde en gemotiveerde studenten worden verder uitgenodigd om deel te nemen aan het honours-programma van Natuur- en sterrenkunde. Dit zijn extra activiteiten naast het reguliere programma.

De bacheloropleiding Natuur-en Sterrenkunde duurt drie jaar. In het eerste jaar volg je hoorcolleges, werkcolleges en krijg je praktijkgerichte opdrachten. Er zijn gemiddeld 100 eerstejaars studenten die aan de studie Natuur- en sterrenkunde beginnen. In de hoorcolleges zit je dan ook met 100 medestudenten. Bij een werkcollege zitten in het eerste jaar gemiddeld 20 studenten.

Ben je ook geïnteresseerd in Scheikunde of Wiskunde, dan kun je in Utrecht een dubbele bachelor doen. Je combineert Natuur- en sterrenkunde met Wiskunde of Natuur- en sterrenkunde met Scheikunde. Met de dubbele bachelor haal je dan uiteindelijk twee bachelor diploma's in drie jaar.

Honours-onderwijs volg je omdat je graag meer uit je studie wilt halen. Het is leuk en leerzaam om dit samen met gelijkgestemde studenten te doen. En voor later staat het natuurlijk goed op je cv. Je hebt zo een streepje voor bij het solliciteren naar een baan. Na afronding ontvang je een officieel honours-certificaat en een -aantekening in het Internationaal Diploma Supplement.

Als je na je bachelor wilt verder studeren vind je in Utrecht verschillende aansluitende masters.

Aan de Hogeschool van Utrecht kun je de bacheloropleiding Natuurkunde volgen. Deze opleiding duurt vier jaar en je kunt kiezen om deze studie voltijd of deeltijd te volgen. Je moet minimaal HAVO met natuurkunde hebben afgerond. Als je ook wiskunde B hebt is dat een pluspunt.

Je wordt opgeleid tot leraar natuurkunde tweedegraads. Met deze opleiding kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw havo/vwo. Na deze opleiding kun je eerstegraads bevoegdheid halen, zodat je ook in de bovenbouw van de Havo en/of Vwo mag lesgeven. Daarvoor kun je in Utrecht de Master Leraar Natuurkunde volgen in deeltijd. De opleiding duurt twee tot drie jaar.

Als je alleen een certificaat voor natuurkunde wilt behalen dan kun je naar het ROC in Utrecht gaan. Je kunt deze cursus volgen op HAVO- en VWO-niveau.

Waar Vind je in Utrecht Natuurkunde Bijles

Natuurkunde, atoom
Waar kun je in Utrecht bijles in natuurkunde vinden? ǀ Pixabay - geralt

Als je natuurkunde moeilijk vindt en je kunt wel een steuntje in de rug gebruiken dan kun je overwegen om bijlessen te nemen.

Veel gekwalificeerde professionals bieden privélessen aan voor een breed scala aan academische onderwerpen. Individuele begeleiders zijn gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning aan worstelende studenten of het onderwijzen van de basis van een schoolvak, zoals calculus, biologie, scheikunde of natuurkunde.

Hier volgen enkele van de beste online bronnen om nieuwsgierige personen te helpen natuurkundedocenten in Utrecht en omgeving te vinden:

  • Superprof: een geweldige online bron die studenten helpt om contact te leggen met bevoegde privé-docenten die in Nederland werken. De site biedt bijlessen met concurrerende prijzen. Volgens Superprof werken er wel 261 ervaren natuurkundedocenten in de omgeving van Utrecht. Sommige beschikken over uitstekende beoordelingen van eerdere klanten. Uurtarieven variëren van € 15,- tot € 30,-, afhankelijk van de expertise, kwalificaties en ervaring van de bijlesdocent. Je kunt kiezen voor een docent die bij jou thuiskomt, naar jou toekomt of via de webcam lesgeeft. Een groot pluspunt is, dat de eerste les altijd gratis is!
  • Bij de BijlesAcademie in Utrecht kunnen basisschool leerlingen, scholieren en studenten terecht voor huiswerkbegeleiding, studiebegeleiding en/of bijles in natuurkunde. Echt goedkoop is de Academie niet. Voor bijvoorbeeld een vaste (online) bijles van één uur per week betaalt een middelbare scholier € 140,- per maand.
  • Een andere optie in Utrecht is TutorYou. Getrainde studenten geven bijles en huiswerkbegeleiding in natuurkunde bij jou thuis of online. Hun laagste tarief is gemiddeld € 19,- per uur.
  • Bijlesnetwerk is een jonge dynamische onderneming die volledig gerund wordt door studenten. Ze bieden een-op-een huiswerkbegeleiding of bijles in allerlei vakken. De lessen worden bij jou thuis gegeven. Maar je kunt als je wilt ook kiezen voor online ondersteuning. Het bijlesnetwerk heeft een landelijk bereik en werkt ook in Utrecht. Ze werken met een maandelijks pakkettensysteem, waarbij de regel geldt dat hoe meer lessen je afneemt, hoe goedkoper het tarief. Als je bijvoorbeeld in Utrecht pakket C voor Natuurkunde kiest betaal je voor zestien lesuren per maand € 21,- per uur. Schroef je de lessen op tot 24 uur per maand (pakket E), dan betaal je € 19,- per lesuur.

Nu  je dit hebt gelezen, lijkt de keuze duidelijk…toch?

Beweren dat natuurkunde een te moeilijk academisch onderwerp is, behoort tot het verleden. Waag de sprong en dompel jezelf onder in de intrigerende theorieën van de natuurkunde!

 

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!