De functie van het onderwijs is om intensief en kritisch te leren denken. Intelligentie plus karakter - dat is het doel van echt onderwijs." - Martin Luther King Jr.

Het aanleren van nieuwe academische concepten is niet voor iedereen een wandelingetje in het park. Sommige studenten hebben het tijdens hun schooljaren moeilijk om de basisprincipes van verplichte vakken onder de knie te krijgen.

Moeilijke vakken zoals wiskunde, biologie, scheikunde, vreemde talen en natuurkunde vereisen hard werken, vastberadenheid en een briljante docent.

Niettemin, zelfs als studenten op de universiteit het moeilijk hebben en de lessen niet leuk vinden, moeten ze begrijpen dat onderwijs de sleutel is tot een welvarende toekomst. Zonder de praktische vaardigheden die op het niveau van de middelbare school of de universiteit zijn verworven, is de mogelijkheid om een prestigieuze baan te vinden bijna onmogelijk.

Om de volgende generatie te helpen, hebben de beste leraren het doel hun leerlingen uit te rusten met de nodige vaardigheden om personen met karakter en intelligentie te worden.

Je kunt pas verder met natuurkunde als je het echt begrijpt
Maak van je huiswerk natuurkunde geen moordkuil, maar vraag om hulp ǀ Pixabay - tjevans

Een briljante quote van William Arthur Ward legt prachtig het uitstekende werk van leraren uit: "De middelmatige leraar vertelt. De goede leraar legt uit. De superieure leraar demonstreert. De geweldige leraar inspireert."

Het inspireren van niet gemotiveerde studenten is makkelijker gezegd dan gedaan; als leraren echter het doel hebben om te stimuleren, kan elk academisch onderwerp interessant worden en zullen leerlingen gegarandeerd succes hebben.

Superprof zal nieuwsgierige personen helpen om de beste en meest inspirerende docenten te vinden die natuurkunde doceren aan de universiteit, hogescholen en via privé bijles in de omgeving van Eindhoven .

De beste leraren Natuurkunde beschikbaar
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelene
5
5 (8 reviews)
Annelene
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (34 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rob
4,9
4,9 (17 reviews)
Rob
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (15 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
5
5 (11 reviews)
Tim
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tom
5
5 (9 reviews)
Tom
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelene
5
5 (8 reviews)
Annelene
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Natuurkunde Studeren op Middelbare Schoolniveau in Nederland

De middelbare school is een zeer turbulente periode die wordt gekenmerkt door puistjes, puberteit, eerste liefdes en liefdesverdriet. Met name de laatste jaren van de middelbare school zijn een cruciaal moment om te beslissen over een toekomstige carrière.

Word jij een leraar, dokter, advocaat, ingenieur, dierenarts, tandarts, wetenschapper of natuurkundige? De mogelijkheden zijn eindeloos, en de keuze is aan elke jongere.

Een stevige basis in wiskunde en basisconcepten van de fysieke wereld zijn nodig om natuurkunde te studeren als onderdeel van een vervolgopleiding aan een gerenommeerde universiteit.

Kunnen jongeren natuurkunde studeren op de middelbare school? Zeker!

Leerlingen moeten in hun laatste twee jaar van de HAVO, VWO of VMBO-tl verplichte vakken volgen om hun diploma te halen. Afhankelijk van het profiel dat is gekozen zijn dat wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

Het vak natuurkunde is niet gemakkelijk
Middelbare scholieren hebben vaak moeite met natuurkunde ǀ Visualhunt - wburries

De profielen waar je in Nederland uit kunt kiezen met de verplichte vakken zijn:

HAVO:

 • Cultuur en Maatschappij (C&M): Geschiedenis en een moderne vreemde taal;
 • Economie en Maatschappij (E&M): Wiskunde A of Wiskunde B, Economie en Geschiedenis;
 • Natuur en gezondheid (N&G): Wiskunde A of Wiskunde B, Biologie en Scheikunde;
 • Natuur en Techniek (N&T): Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde.

VWO:

 • C&M: Wiskunde C of Wiskunde A of Wiskunde B en Geschiedenis;
 • E&M: Wiskunde A of Wiskunde B, Economie en Geschiedenis;
 • N&G: Wiskunde A of Wiskunde B, Biologie en Scheikunde;
 • N&T: Wiskunde B, Natuurkunde en Scheikunde.

VMBO-tl: profieldeel en vrije keuze:

 • Techniek: wiskunde en natuur- en scheikunde;
 • Zorg & Welzijn: biologie en een keuze uit: wiskunde, aardrijkskunde, geschiedenis of maatschappijleer 2;
 • Economie: economie en een keuze uit: Frans, Duits of wiskunde;
 • Landbouw: wiskunde en een keuze uit: natuur- en scheikunde of biologie.

Als de leerling natuurkunde kiest als examenvak, moet hij/zij kennis hebben van essentiële onderwerpen en natuurkundige concepten begrijpen, zoals energie, elektriciteit, deeltjesmodel van materie, atomaire structuur, krachten, golven, magnetisme en elektromagnetisme, en ruimtefysica.

Alle voorgaande onderwerpen geven de jonge leerling alle nodige kwalificaties en kennis die nodig zijn om een ​​bacheloropleiding natuurkunde op universitair niveau te kunnen volgen.

Zelfs als de student geen interesse heeft in een wetenschappelijke carrière, wordt succesvolle afronding van natuurkunde op VMBO-, HAVO-, of VWO-niveau goed ontvangen door veel werkgevers en universitaire toelatingscommissies. Personen die natuurkunde hebben geleerd worden gezien als mensen die probleemoplossende - en redeneervaardigheden hebben ontwikkeld die van onschatbare waarde zijn en waar ze van kunnen profiteren bij het vinden van een baan.

Waar kun je in Eindhoven Natuurkunde Studeren?

Eindhoven ligt in het het zuiden van Nederland en is naar inwonertal de vijfde gemeente van Nederland, na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Eindhoven heeft van oudsher een industriële traditie; denk aan Philips, DAF en Stork. Eindhoven heeft de bijnaam ‘Lichtstad’, te danken aan de aanwezigheid van luciferfabrieken (tot 1979) in de stad.

Naast basisscholen, middelbare scholen heeft Eindhoven één universiteit en een aantal hogescholen. Als je geïnteresseerd bent in een HBO opleiding dan kun je voor bijvoorbeeld hotelmanagement naar TIO, voor design naar de Design Academy en voor allerlei andere richtingen naar Fontys.

Welke instellingen bieden gekwalificeerde natuurkundecursussen aan in de stad Eindhoven?

Technische Universiteit Eindhoven

Eindhoven staat bekend om zijn technische universiteit, ook wel bekend als TU/e. Deze universiteit is een van de hoogst genoteerde in Nederland en biedt verschillende masters en bacheloropleidingen aan. En de naam impliceert het al, in Eindhoven kun je technische natuurkunde studeren. De opleiding Bachelor Applied Physics wordt in het Engels gegeven. De studie duurt drie jaar en als je deze afrondt krijg je de titel Bachelor of Science. Je kunt deze studie ook combineren met Applied Mathematics, Chemical Engineering en Chemistry, een dubbele bachelor dus. Om deze opleiding te volgen heb je een VWO-diploma met Wiskunde B nodig.

Zou jij het ook niet leuk vinden om deel uit te maken van een winnend team?
Het winnende Solar Team met hun auto de Stella Era ǀ Visualhunt - Solar Team Eindhoven

Wat de TU/e zo leuk maakt is dat een aantal studenten regelmatig meedoet aan de World Solar Challenge. Deze uitdaging is een wedstrijd met auto's die rijden op zonne-energie. In 2019 wonnen zij deze race van Darwin naar Adelaide (3000 kilometer) in Australië voor de vierde keer! Als jij ook zou willen meedoen aan zo'n uitdaging, dan is de keus waar je wilt studeren niet zo moeilijk.

Bovendien heeft Eindhoven meer dan 60 studentenverenigingen, dus is er vast ook eentje voor jou bij.

Je kunt ook naar de Fontys Hogeschool in Eindhoven gaan om technische natuurkunde te studeren. Dit is een voltijd studie, die vier jaar duurt. Na succesvolle afronding heb je je HBO-bachelor diploma. De Vakken waar je mee te maken krijgt zijn wiskunde, optica, mechanica, warmteleer, meettechniek, fysische chemie, atoom- & kernfysica, elektronica, elektriciteitsleer en programmeren. Ga je niet verder studeren dan kun je werk vinden bij instellingen, grote bedrijven, ziekenhuizen, ingenieurs-en adviesbureaus of research gaan doen.

Aan de Open Universiteit in het studiecentrum van Eindhoven zou je kunnen kiezen voor de bacheloropleiding Natuurkunde voor milieuwetenschappen. De duur van de studie is afhankelijk van je situatie en je tempo. Voor de propedeuse moet je twee jaar rekenen en voor de postpropedeuse vier jaar.

Wil je gewoon meer weten over natuurkunde of je hebt op de middelbare school het vak niet gevolgd, maar heb je het toch nodig voor een volgende studie, dan kun je opteren om alsnog je natuurkunde certificaat te behalen. Je kunt dit deelcertificaat behalen bij de LOI op HAVO- of VWO- niveau. Om deel te nemen is geen specifieke vooropleiding vereist. De opleiding is een thuisstudie met persoonlijke begeleiding door ervaren docenten en duurt acht maanden. De kosten bedragen € 496,- inclusief lesmateriaal.

Bijlessen Natuurkunde Volgen in Eindhoven

De onderwijswereld is drastisch veranderd sinds de ontwikkeling van moderne technologie die e-learning voor iedereen toegankelijker maakt.

Onze grootouders, en soms zelfs ouders, zijn overweldigd door het feit dat we via Skype nieuwe essentiële academische concepten kunnen leren met een bijlesdocent.

Online bijlesdiensten bieden privélessen online of een-op-een op een locatie die het meest geschikt is voor de student.

Bijles natuurkunde online
Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om natuurkunde online te leren ǀ Visualhunt - wgreller

Superprof heeft een aantal bijlesdiensten op een rijtje gezet, die kunnen worden gebruikt om een ​​privéleraar natuurkunde in Eindhoven en omgeving te vinden.

 • Superprof: een fantastische hulpbron die is ontworpen om individuen te helpen gekwalificeerde docenten te vinden die in de regio Eindhoven werken. Volgens de site zijn er momenteel 119 natuurkundedocenten in Eindhoven. Veel van de aanbevolen docenten hebben een natuurkunde-diploma en jarenlange ervaring met het onderwijzen van leerlingen die natuurkunde moeilijk vinden en hoe ze zich moeten voorbereiden op natuurkunde-examens. Uurtarieven variëren van ongeveer € 15,- tot € 30,- per uur en de eerste les is altijd gratis;
 • Bijlesmatch in Eindhoven. Nadat je bij hen een proefles van één uur à € 10,- op jouw natuurkunde niveau hebt aangevraagd gaan ze op zoek naar een geschikte bijlesdocent bij jou in de buurt. Binnen 24 uur hoor je het resultaat. Als ze iemand hebben gevonden komt deze docent bij je langs voor een proefles. Als deze proefles bevalt koop je flexibele bijlesuren die twaalf maanden geldig zijn. Ze werken met een zogenoemde strippenkaart; voor 2 t/m 10 lessen betaal je € 25,- per uur. Naarmate je meer lessen afneemt wordt de prijs per uur lager;
 • Bijlesaanhuis Eindhoven geeft natuurkunde bijles aan middelbare scholieren. Deze bijlessen worden online gegeven. Je kunt zelf een docent uitzoeken;
 • Bijlesnetwerk is een jonge dynamische onderneming die volledig gerund wordt door studenten. Ze bieden een-op-een huiswerkbegeleiding of bijles in allerlei vakken. De lessen worden bij jou thuis gegeven. Maar je kunt als je wilt ook kiezen voor online ondersteuning. Het bijlesnetwerk heeft een landelijk bereik en werkt ook in Eindhoven. Ze werken met een maandelijks pakkettensysteem, waarbij de regel geldt dat hoe meer lessen je afneemt, hoe goedkoper het tarief. Als je bijvoorbeeld in Eindhoven pakket C voor Natuurkunde kiest betaal je voor zestien lesuren per maand € 21,- per uur. Schroef je de lessen op tot 24 uur per maand (pakket E), dan betaal je € 19,- per lesuur.

Mensen in Nederland hebben keuze te over als het gaat om op universitair niveau of via privécursussen natuurkunde te studeren. Het leren van natuurkunde is een verstandige keuze voor alle mensen die nieuwsgierig zijn naar het begrijpen van hoe de aarde zich gedraagt.

Weet je niet zeker of je natuurkunde in Eindhoven wilt studeren? Kijk dan naar de andere steden die Superprof voor je heeft onderzocht.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!