“Ik kom uit Libanon, uit Beiroet en Saida

Ik kom van de grond onder mijn huis

Ik kom uit de bomen, de cederboom

Ik kom van Tabouleh en bruine ogen, van Karim ...

Kassar en Kassem

Ik kom uit geluk en cultuur

Van "Habibi" en "Hayete"

Ik kom uit alle religies

Ik kom uit de kamer onder de sterren.”

- Zeina Kassem, Talal Kassem

Netflix heeft in Nederland zo´n drie miljoen abonnees en volgens een marktonderzoek van Telecompaper, zegt 58% van de Nederlandse huishoudens met een smart-tv deze app te gebruiken. Tv kijken via een traditioneel televisietoestel is niet meer in de mode. Tegenwoordig zijn bijna alle niet-Arabische en Arabische kanalen via internet toegankelijk dankzij nationale en internationale online tv-servicesites, zoals BBC iPlayer en CBS.

Of je nu in de stemming bent voor een documentaire, een film, een beetje live sport, politiek, lifestyle, Arabisch nieuws, talkshows of gewoon wilt afstemmen op een aantal Hindi-muziekkanalen, je hoeft geen boxen te installeren of je in te schrijven voor satelliet-tv of kabel-tv zoals in de goede oude jaren negentig.

Neem afscheid van je dure tv-pakket met al die onnodige premium kanalen en zeg hallo tegen Arabische tv vanaf het comfort van je eigen iPad of computer!

Van Peace TV en Brazillian TV tot Sport TV en zelfs Fire TV, kun je nu overal ter wereld geweldige 24 uur live tv kijken. Dit is gewoon ideaal voor fans van Islamitische soapseries over de hele wereld die hun drama dosis nodig hebben door op elk moment van de dag toegang te krijgen tot Arabische tv-kanalen in hoge definitie.

Arabisch leren Amsterdam op Superprof

Geloof in jezelf als je Arabisch leert
Je bent een geluksvogel als je gebruik kunt maken van de voortgang van de techniek om Arabisch te leren ǀ Visualhunt - flazingo_photos

Het merendeel van de tv-series is ook online beschikbaar via (betaalde en gratis) platforms voor tv- en video-streaming, zoals Netflix, Amazon Prime en YouTube. In plaats van live tv, bieden abonnees van deze sites kijkers de kans om legaal video's te streamen of te downloaden en op verzoek te bekijken.

Van het Koninkrijk Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Libanon, Palestina en Irak tot Marokko, Egypte en Libië, bestaat de mogelijkheid om enkele van de beste Arabische tv-programma's van thuis uit te ontdekken en jezelf onder te dompelen in de Arabische cultuur die nu binnen handbereik ligt.

Het enige wat je nodig hebt is een fatsoenlijk wifi-signaal en de tijd om in te loggen op je computer en een online tv-servicesite te vinden die uitzendt, streamt of of afleveringen aanbiedt om te downloaden van je favoriete Arabische tv-kanaal!

Cursus Arabisch Rotterdam neem lessen via Superprof.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Arabische TV-Serie Nr.1: Fauda

Regisseur: Lior Raz
Acteurs: Lior Raz, Hisham Suliman, Shadi Marei, Laëtitia Eïdo
Aantal seizoenen: 2

Arabische TV-Titel: فوض

De titel van de show, Fauda, ​​betekent ‘Chaos’.

Samenvatting: Op het hoogtepunt van het Israëlisch-Palestijnse conflict probeert Doron Kavillio, een commandant van de Mista'arvim-eenheid, Abu Ahmad (ook bekend als De Panter) te arresteren, een van de hooggeplaatste leden van de Hamas die verantwoordelijk is voor een aantal aanvallen. De Panter, die enkele jaren geleden al door Doron was vermoord, verschijnt weer. De onlangs gepensioneerde Doron moet dus weer aan het werk en deel uitmaken van een nieuwe missie om de groep te infiltreren.

Twee jaar geleden genomineerd op het International Festival of Audiovisual Programmes (FIPA) in Biarritz, is Fauda een serie die fenomenaal succes heeft gehad in zowel Israël als Palestina.

Geproduceerd in het Arabisch en Hebreeuws, is het mogelijk om alle afleveringen van de serie op dvd of via een video streaming site te bekijken. De serie is ook beschikbaar om te streamen op Netflix met Engelse ondertitels - het kijken naar een internationaal tv-drama is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Vergeet Star Trek, Scrubs, Dexter, Prison Break, Camelot, NCIS en andere Amerikaanse televisieseries. Kom maar op Arabische tv! Weg met het oude en in met het nieuwe!

Arabische TV-Serie Nr. 2: Shankaboot

Regisseur: Katia Saleh (producer)
Acteurs: Nasri Sayegh
Aantal seizoenen: 5

Arabische TV-Titel: شنكبوت

Samenvatting: In het hart van Beiroet, als onderdeel van zijn werk als bezorger, doet de 15-jarige Souleyman de ronde op zijn scooter genaamd Shankaboot. Tijdens zijn bezorgingen wordt de jongen per ongeluk een toeschouwer van een aantal verbazingwekkende gebeurtenissen, waaronder het getuige zijn van één personage, Roueida. Zij loopt weg van haar gewelddadige echtgenoot en geniet van dromen om een ​​beroemde zangeres te worden. Zijn avonturen blijken onverwacht en grappig te zijn!

Een geparkeerde scooter met helm
Volg de avonturen van een boodschappenjongen op zijn scooter ǀ Visualhunt - PimGMX

Shankaboot is een soort interactieve web-fictie gefilmd in de straten van Beiroet en geproduceerd in het Arabisch dialect (Libanees). Het doel van het project was om een ​​drama te creëren dat zo realistisch mogelijk was in zijn weergave van het leven van jonge Libanese mensen die in de hoofdstad wonen (dat zo gevormd is door de samensmelting van traditionalisme en moderniteit), maar dat ook een fictief element heeft. De meerderheid van de acteurs werd in eerste instantie op straat benaderd en geselecteerd, wat het acteren nog authentieker maakt en een echt realistisch inzicht geeft in het leven in Arabië.

Deze webserie is geproduceerd door de BBC in samenwerking met Batoota Film. Het won de eerste prijs bij de Emmy's (International Emmy Awards) in april 2011 in de categorie Digital Program - Fiction.

Om het Arabische alfabet te leren en om Arabisch te spreken, zal deze serie je helpen goed op weg helpen om een ​​tweetalige Engels-Arabische spreker te worden!

Je kunt ook proberen je Arabisch te verbeteren door jezelf vertrouwd te maken met de Arabische cinema en een verscheidenheid aan Arabische films te bekijken.

Arabische TV-Serie Nr. 3: Hatufim

Regisseur: Gideon Raff
Acteurs: Yoram Toledano, Gal Zaid, Ishai Golan, Salim Dau
Aantal seizoenen: 2

Arabische TV-Titel: البلد الام

De titel in het Arabisch betekent ‘Thuisland’.

Samenvatting: Terugkeren naar het eigen land blijkt moeilijk te zijn voor twee Israëlische ex-gevangenen. Bevrijd en opnieuw geïntegreerd in hun families, hebben de twee moeite om hun verleden en de martelingen die ze hebben ondergaan door de handen van de vijand te vergeten. Ze worden gekweld door onophoudelijke mentale flashbacks, die uiteindelijk niet alleen hun eigen geest maar ook die van hun geliefden die proberen er voor hen te zijn, naar beneden haalt. Een somber psychologisch verslag van de moeilijkheden om na afwezigheid te proberen te re-integreren in familie en samenleving.

De maker van de show zei over de serie:

"Het leven van krijgsgevangenen nadat ze zijn teruggekeerd, wordt bijna nooit besproken, nooit onderzocht." - Gideon Raff

Aangepast aan de Amerikaanse markt en uitgebracht onder de naam Homeland, is de tv-serie, Hatufim een ​​waar internationaal succes geworden.

Shot uit 'Hatufim'
'Hatufim' gaat over twee Israëlische ex-gevangenen en hun problemen ǀ Visualhunt - Gonmi

De regisseur gaat dieper in op het onderwerp van de tv-serie:

“Hier in Israël willen we de jongens thuis, dat eisen we van onze regering, die vaak een hoge prijs betaalt om gijzelaars terug te krijgen. Maar we hebben een gelukkig einde nodig. We willen niet omgaan met de dagen na hun vrijlating, hun posttrauma of herintroductie in de samenleving. Toch is thuiskomen nog maar het begin van hun reis.” - Gideon Raff

Arabische TV-Serie Nr. 4: Faroek Omar

Regisseur: Hatem Ali
Acteurs: Ghassan Massoud, Samer Ismail
Aantal seizoenen: 1

Arabische TV-Titel: عُمَرْ

De vertegenwoordiging van Omar in de tv-serie is in veel Arabische landen controversieel gebleken.

Samenvatting: In de loop van de afleveringen vertelt het seizoen over het leven van Umar ibn al-Khattab (Farouk Omar), de tweede Moslim kalief. Bestaande uit 30 afleveringen, vindt het hele verhaal dat de serie behandelt, plaats in slechts één enkel seizoen.

Bij de productie van de serie waren 30.000 acteurs en technici uit tien verschillende landen betrokken. De dertig afleveringen werden in slechts 300 dagen gefilmd.

De serie leidde tot bekende en wijdverspreide controverse vanwege de vertegenwoordiging van Omar, Abou Bakr, Othman en Ali ibn Abi Talib, de vier klassieke Moslim kaliefen. Volgens de moslimpraktijk mag men de figuren niet vertegenwoordigen, aangezien veel vormen van de Islam een ​​dergelijke actie godslasterlijk zouden achten. De serie bleek echter nog steeds een doorslaand succes in de Arabische wereld.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Arabische TV-Serie Nr.5: BeTipul

Regisseurs: Hagai Levi, Nir Bergman, Ori Sivan
Acteur: Assi Dayan
Aantal seizoenen: 2

Arabische TV-Titel: في العلاج

De titel van de serie betekent ‘In Behandeling’ of ‘In Therapie’ in het Arabisch.

Samenvatting: De serie volgt de psychotherapiebehandeling van Reuven Dagan en de avonturen van zijn vijf patiënten terwijl hij worstelt met zijn eigen chaotische privéleven, dat wordt onthuld tijdens zijn eigen therapiesessies.

Deze Israëlische serie werd uitgezonden tussen 28 augustus 2005 en 6 maart 2008. De serie werd internationaal uitgebracht onder de naam In Treatment en biedt kijkers de kans om het leven in het Midden-Oosten te proeven.

Om deze serie te bekijken of opnieuw te bekijken, kun je streaming sites bezoeken waar internationale tv-programma's legaal kunnen worden gedownload. Een manier om oude series te bekijken, maar ook om nieuwe te vinden is via Netflix UK.

Door naar de beste Arabische tv-programma's te kijken, krijg je de kans om Arabisch te leren en worden gebieden versterkt die je mogelijk hebt geleerd in taallessen (Arabische grammatica, Arabische literatuur, vervoegingen, fonetiek, Arabische woorden, Arabische woordenschat, Arabisch schrijven, enzovoort).

Om je Arabische taalvaardigheden verder te verbeteren, kun je overwegen om cursussen Arabisch in Amsterdam of elders in Nederland te volgen, op taaluitwisseling te gaan naar een Arabisch sprekend land om met de lokale bevolking in het Arabisch te praten en een vloeiend Arabisch spreker te worden.

Je zou zelfs kunnen proberen om wat Arabische liedjes te zingen om je taalvaardigheid verder te verbeteren!

Arabische TV-Show Nr. 6: De Joodse wijk

Regisseur: Mohamed Gamal El-Adl
Acteurs: Iyad Nassar, Mona Shebli
Aantal seizoenen: 1

Arabische TV-Titel: الحي اليهودي

Samenvatting: Laila ontdekt dat haar broer heeft besloten om naar Israël te verhuizen. Dit is een echt verraad voor het jonge joodse meisje, dat het Zionisme als verraad voor Egyptenaren beschouwt.

De serie draait om het hoofdpersonage, Laila. Eerder ongebruikelijk voor Egyptische drama's, worden Egyptische Joden in de eerste plaats afgebeeld als Egyptenaren in plaats van als Zionisten. Dit is misschien wel een van de eerste Egyptische tv-series waarin joden met respect worden vertegenwoordigd.

De serie veegt echter opzettelijk de rol van het leger (met betrekking tot de uitwijzing van Egyptische joden in 1953 toen Nasser steeds meer macht kreeg) onder tafel.

Als je ernaar verlangt om een ​​glimp op te vangen van Egypte, Caïro en de Nijl, zorg er dan voor dat de serie openstaat en wacht in je browser om te worden gestreamd!

Arabisch leren Utrecht, vind lessen op Superprof

Blik op Caïro
Door naar Arabische TV-series te kijken leer je ook iets over het land en de cultuur ǀ Visualhunt - Terrazzao

Arabische TV-Serie Nr. 7: Bnei Aruba (Hostages)

Regisseurs: Amir Gottfried, Danny Soffer
Acteurs: Ayelet Zurer, Jonah Lotan, Yoav Rotman
Aantal seizoenen: 2

Arabische TV-Titel: الرهائن

Samenvatting: Ayelet Zurer, chirurg, vrouw en moeder van twee kinderen ziet haar leven tijdens een moeilijke operatie op zijn kop staan. Ze moet de Israëlische premier opereren. Gemaskerde criminelen komen echter haar familie gijzelen om ervoor te zorgen dat hij de operatie niet overleeft.

Deze Israëlische tv-serie veroorzaakte grote opschudding in de Verenigde Staten omdat de serie was aangepast aan de Amerikaanse markt en vervolgens - een paar weken nadat de originele Israëlische versie zelf was uitgezonden – de lucht inging. De Amerikaanse versie is echter beperkt tot slechts één seizoen.

Beschikbaar op Netflix.

Bekijk een film, stem af op een filmkanaal, kijk naar een tv-serie, ga naar de allerlaatste afleveringen of begin met een nieuwe serie, het is nu gemakkelijk om overal ter wereld toegang te krijgen tot tv en bioscoop (Amerikaanse series, Franse series, Arabische series, enzovoort).

Arabische TV-Serie Nr.8: Mossad 101

Regisseur: Daniel Syrkin
Acteurs: Aki Avni, Yehuda Levi, Itai Tiran, Omer Barnea
Aantal seizoenen: 2

Arabische TV-Titel: المدراشة

Samenvatting: De serie volgt dertien studenten uit Iran, Brazilië en andere landen terwijl ze trainen om agenten te worden van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Een compleet maf fictief verslag van een training die schommelt tussen actie en komedie.

Een heerlijke mix die zich ergens tussen Quantico en Police Academy bevindt, de serie zal de kans niet missen om je te verrassen! Dit is de kans om mooie acteurs te bewonderen en scènes te bekijken waar je zeker om moet lachen. Een verrassende cast die een verhaal vertelt dat, eerlijk gezegd, helemaal gek is!

Als je niet de middelen hebt om naar een Arabisch sprekend land te reizen om ergens op het Arabisch schiereiland Arabisch te leren, kun je het dankzij deze serie toch proberen. Een taal leren kan immers ook vermakelijk zijn!

Tunesisch, Syrisch, Turks, Iraaks, Libanees of Marokkaans, of het nu een lokaal dialect is of een van de officiële talen van het Arabische schiereiland, probeer een taal te leren van de moslimwereld!

Te zien op Netflix en andere streaming-sites.

Ken je apps om Arabisch online te leren?

Arabische TV-Serie Nr. 9: Mekimi

Regisseur: Ram Nehari
Acteurs: Yael Poliakov, Daniel Niv
Aantal seizoenen: 1

Arabische TV-Titel: מקימי

Samenvatting: Alma, is een jonge televisiester die een beetje afstand wil nemen van de showbusiness en alles wat daarbij komt kijken. Ze ontmoet al snel Ben, een surfer en filmstudent die zich net als zij een beetje verloren voelt. Ze worden kamergenoten en men leert over de twee naarmate de afleveringen vorderen. Dat is, totdat Ben een boek ontdekt dat is geschreven door Rabbin Nachman uit Breslev, dat de twee zal scheiden voordat ze eindelijk weer herenigd kunnen worden.

De serie is gebaseerd op een autobiografische roman geschreven door Noa Yaron-Dayan, een voormalige tv- en radioster.

Dit is een serie die geen enkele liefhebber van ontroerende en originele verhalen mag missen.

Door woorden te zoeken op Google (gratis streaming, tv-series, filmstreaming, download-series, streaming-series, streaming, Arabisch streamen, online tv, gratis tv online, tv-kanalen, live tv online enzovoort) krijg je toegang tot het hele assortiment van series en tv-kanalen (Tamazight, Mbc, Canal Algérie, Berbère TV, enzovoort) geproduceerd door Islamitische landen.

Dit is een manier om niet alleen Mekimi te bekijken, maar alle Arabische tv-series (waaronder Turkse series, Libanese series, Algerijnse series, Tunesische series, Marokkaanse series, Egyptische series, Palestijnse series, enzovoort). Of het nu Dubai TV, Brazillian TV of zelfs Duitse TV is, je kunt overal ter wereld internet-tv kijken! Controleer echter of je kijkt vanaf een officiële website, zodat je goed op afstand kunt blijven van sites die inbreuk maken op auteursrechten!

Arabisch leren online, vind een leraar op Superprof

Arabische ondertiteling
Dubai TV met Arabische ondertiteling ǀ Visualhunt - burtonwood + holmes

Zou het niet geweldig zijn om een Arabische les te nemen zodat je deze shows zonder ondertitels zou kunnen begrijpen?

Arabische TV-Serie Nr.10: Jinn

Regisseur: Mir-Jean Bou Chaaya
Acteurs: Niet gedocumenteerd
Aantal seizoenen: 1 (nog in productie)

Arabische TV-Titel: جن

Samenvatting: Een groep adolescenten in de oude stad Petra in het Koninkrijk Jordanië gaat een bovennatuurlijk wezen ontdekken uit de Semitische mythe, Jinn. Dit is een enigszins mysterieus mythisch wezen dat een menselijke vorm aanneemt. De balans van de menselijke wereld moet door de ontdekking op zijn kop worden gezet.

De tv-serie is de eerste serie die in het Arabisch geproduceerd wordt door Netflix.

De serie, die momenteel nog in productie is, zal in 2019 worden uitgebracht. De regisseur van de serie heeft onlangs de pers laten weten:

“Het niveau van authenticiteit dat Netflix probeert te bereiken met dit drama, heeft me absoluut aangetrokken tot het project.” - Mir-Jean Bou Chaaya

Kort overzicht van boven genoemde series met eerst de originele titel, vervolgens de Engelse titel en daarna waar je de serie kunt vinden:

  • Fauda – Chaos – Netflix
  • Shankaboot – Shankaboot – BBC MediaAction, YouTube
  • Hatufim – Prisoners of War – YouTube, Google Play
  • Omar – Farouk Omar – IslamiCity
  • BeTipul – In Treatment – Available on DVD on Amazon
  • Haret El Yahoud – The Jewish Quarter – El Adl Group, YouTube
  • Bnei Aruba – Hostages – Netflix, Channel 10
  • HaMidrasha – Mossad 101 – Netflix?
  • Mekimi – Founders – Amazon Prime
  • Jinn – Genie - Netflix

Bekijk leuke ideeën om Arabisch te leren.

Lees meer over het online leren van Arabisch.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!