Tot ongeveer de leeftijd van 8 jaar hebben kinderen een verbazingwekkend vermogen als het gaat om het leren van een 2e taal. Als een kind in deze periode een taal leert, zal dat eerder zijn moedertaal zijn dan een vreemde taal. Het is ongelooflijk hoe snel kinderen zinnen oppikken zonder ooit een taalcursus te hebben gevolgd. Stel je voor hoe snel ze een nieuwe taal zullen leren als ze les krijgen.

Je kind een tweede taal leren is van onschatbare waarde.

Italiaans leren kan hen helpen:

 • Een mediterrane cultuur te ontdekken
 • Een rijke taal met een rijke geschiedenis te leren
 • Te praten met Italianen

Er zijn verschillende manieren om Italiaans te leren.

Italiaanse taallessen voor kinderen kunnen de vorm aannemen van een traditionele les. Maar als je wilt dat je kinderen vloeiend Italiaans leren spreken, zijn er tal van sites met video's, liedjes en leuke plaatjes waarmee ze ook Italiaans kunnen leren spreken.

Maar welke online cursus Italiaans moeten ze dit doen? In dit artikel bekijken we een aantal van de beste gratis sites en gratis online taalcursussen Italiaans!

Leraar in de klas
Veel instituten bieden uitstekende lessen | Bron: Pexels

Volg je taal cursus Italiaans met een privéleraar!

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (12 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gaia
5
5 (8 reviews)
Gaia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (12 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gaia
5
5 (8 reviews)
Gaia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Interactieve Sites voor het Leren van Italiaans

Dankzij het internet zijn er tal van gratis Italiaanse taalhulpmiddelen voor kinderen om Italiaans te leren spreken en het uiteindelijk vloeiend te leren spreken. Sommige sites zijn echter beter dan andere. Je wilt de sites vinden die de taal op een minder "academische" manier onderwijzen.

Taallessen waarbij de studenten niet eens beseffen dat ze in de klas zitten, zijn de beste manieren om online Italiaans te leren! Dit soort lessen zijn geweldig voor het motiveren van studenten, zowel jong als oud. Leer hier wat de beste leeftijd is om te beginnen met Italiaans leren.

Hier zijn 3 Italiaans voor beginners websites die geweldig zijn voor kinderen die Italiaans willen leren terwijl ze plezier hebben.

One World Italiano

One World Italiano is een gevarieerde website die een breed scala aan verschillende leermiddelen bevat.

Er is toegang tot:

 • Online cursussen Italiaans
 • Italiaanse videocursussen
 • Activiteiten gerangschikt per thema
 • Italiaanse dictees
 • Woordenschat, grammatica en vervoegingen

Net als in een gewone taalcursus wordt elke les afgesloten met een oefening die je test om te zorgen dat je effectief leert.

One World Italiano leert studenten ook de uitspraak. De intonatie is zeer belangrijk in het Italiaans.

Duolingo

Dit is een Italiaanse bron die je elke dag kunt openen. Omdat het beschikbaar is op smartphones, kan elke leerling zijn taalvaardigheden altijd en overal verbeteren.

De lessen van Duolingo passen zich ook aan de student aan. In feite zullen de oefeningen zich richten op de woorden die je het moeilijkst vindt. Simpel gezegd, als er Italiaanse zinnen zijn die je steeds vergeet, zorgt de app ervoor dat je ze vaker te zien krijgt. Dankzij Duolingo wordt de student direct gecorrigeerd en boekt hij of zij dus sneller vooruitgang.

Om studenten gemotiveerd te houden, feliciteert Duolingo hen in het Italiaans en worden nieuwe niveaus ontgrendeld wanneer een student vooruitgang boekt. Je zult waarschijnlijk al verslaafd zijn na het leren van slechts een paar basis Italiaanse werkwoorden en zinnen. Hoewel de website geweldig is, is het downloaden van de app nog beter. Je zou ook onze Italiaanse apps voor kinderen moeten bekijken.

Musica Per Junior

De blog Musica Per Junior leert kinderen de basis van het Italiaans door te zingen. Deze taalcursus brengt taal en cultuur samen, die immers onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

We weten allemaal dat het veel makkelijker is om liedjes te onthouden dan woorden. Aangezien kinderen de meeste van hun favoriete liedjes uit het hoofd kennen, kunnen ze ook hun Italiaanse lessen uit het hoofd leren. In feite, als je Italiaans spreekt, zing je toch al bijna.

Luister eerst naar het liedje en bekijk de video. De songtekst vind je onder de video.

Je moet de ontbrekende woorden en zinnen vinden en ze terug in de tekst zetten. Dit is een goede manier om aan je luistervaardigheid te werken.

Er zijn ongeveer 5 of 6 Italiaanse lessen voor elk niveau.

Jongen leert Italiaans
Niets is leuker dan een taal leren! | Bron: Pexels

Volg je cursus Italiaans online!

Traditionele Sites om Italiaans te Leren

Hoewel interactieve sites misschien het leukst lijken, zijn er ook tal van nuttige traditionele sites die kinderen kunnen helpen online Italiaans te leren.

Hoewel ze niet zo leuk zijn als de sites die we eerder noemden, zijn ze ook niet echt zoals lessen op school.

Hier zijn een paar gratis sites om Italiaans te leren:

BBC Italiaans

Hoewel de website van de BBC voor Italiaans niet meer wordt bijgewerkt, is er een enorme verscheidenheid aan verschillende bronnen beschikbaar. De eenheden zijn goed georganiseerd en de lessen zijn interessant. Je kunt Italiaanse woordenschat leren voor een aantal alledaagse situaties, maar ook werken aan je luistervaardigheid, begrijpend lezen en uitspraak.

Je kunt ook de sociale media kanalen van de BBC gebruiken.

Als je een fan bent van golf, kun je het volgen in het Italiaans en je liefde voor de sport combineren met het leren van een taal. Hobby's combineren met het leren van een taal is een geweldige manier om snel vooruitgang te boeken.

Met zo veel bronnen, heb je geen excuus om geen Italiaans te leren!

In feite is de hele BBC taal website een geweldige manier om een taal te leren en er zijn ook sites voor degenen die Frans, Portugees, Arabisch, en andere talen willen leren.

Loecsen

Italiaans leren met plaatjes. Deze online taalcursus Italiaans is geweldig voor het leren van conversatiethema’s zoals:

 • Essentiële uitdrukkingen: Hallo, tot ziens, dank u, enz.
 • Gesprekken beginnen: Wat is je naam? Hoe gaat het met u?
 • Alledaagse situaties: Een taxi bestellen, koffie halen, enz.

Al deze vaardigheden worden begeleid door beelden en geluiden om je te helpen de woorden te oefenen. Alle gratis lessen kunnen ook worden gedownload als mp3 of pdf, zodat je er overal bij kunt.

Zoals op de meeste sites om Italiaans te leren, word je aan het eind van elke les getest op wat je hebt geleerd.

Meisje leert Italiaans op bed
Hoe leer jij het liefst? | Bron: Pexels

Italiaanse les Amsterdam met een privéleraar!

Italiaanse Bronnen: De Beste Manier Voor het Italiaans Leren

De Italiaanse cultuur is rijk en gevarieerd en films in het Italiaans met Italiaanse ondertitels zijn een geweldige manier om beter Italiaans te leren. Als je de taal wilt leren, moet je op zoek gaan naar films en series die je aanstaan.

Er zijn genoeg mensen die dankzij films en series goed Italiaans hebben geleerd. Je moet zoveel mogelijk Italiaanse films en tv kijken als je je woordenschat wilt verbeteren.

Terwijl je luistert naar Italiaans dat wordt gesproken en de bijbehorende ondertitels leest, verbeter je je begrip. Je zult woorden en uitdrukkingen tegenkomen die je niet kent, maar na een paar keer kijken zal je precies weten wat ze betekenen.

Italiano.rai: Totale onderdompeling

Deze site is zeer geschikt voor oudere cursisten Italiaans. Er zijn geen vertalingen. Het is 100% Italiaans.

De lessen zijn samengesteld door het Italiaanse Ministerie van Openbaar Onderwijs. Het doel is om de student te laten werken alsof ze in een Italiaanse klas zitten waar hun leraar geen Engels spreekt. De site helpt je om Italiaans te leren in alledaagse situaties.

De lessen zijn net als op school en de leerling wordt geëvalueerd in termen van de CEFR-niveaus: A1, A2, B1, en B2. Elke les bevat video's in het Italiaans over alledaagse situaties. Elke aflevering introduceert een nieuw taalkundig of grammaticaal punt. Bijvoorbeeld, Unità 1/Les 1 is gebaseerd op 3 hoofdpunten:

 • Italiaanse documentaires en schetsen van het dagelijks leven.
 • Videolessen waarin de student Italiaanse woorden zowel kan horen als lezen.
 • Schriftelijke toetsen om te bewijzen dat de student heeft onthouden wat hij of zij tijdens de les heeft geleerd.

Italiano.rai biedt ook toegang tot nieuws- en sportsites voor studenten die Italiaans willen leren. Alles wat je nodig hebt om je onder te dompelen in de Italiaanse taal!

Rome in volle glorie
Een reis naar Rome mag niet ontbreken! | Bron: Pexels

Volg je online cursus Italiaans!

Advies voor Leerlingen Italiaans

Hier zijn een paar tips om de basis te leren.

Italiaanse grammatica:

 • De letters b, c, d, g, m, en p verdwijnen voor een medeklinker. Bijvoorbeeld, "attitude" in het Engels is "attitudine" in het Italiaans. Het woord "act" in het Engels is "atto" in het Italiaans.
 • De medeklinkers b, c, en g worden verdubbeld voor tweeklanken en medeklinkers. Bijvoorbeeld, "dubbio" (twijfel) of "faccio" (ik doe).
 • J wordt meestal GE of GI: "Jesus" wordt "Gesu". "Jules" wordt "Giulio".
 • De letter "l" wordt vaak vervangen door de letter "i". Bijvoorbeeld, "bloem" is "fiore".
 • X bestaat niet in het Italiaans. "Xerxes" van Perzië heet "Serse" in het Italiaans.

Drie soorten vervoegingen.

 • Eerste vervoeging: "-are". Bijv. "Amare" (liefhebben): amo, ami, ama, amiamo, amate, amano.
 • Tweede vervoeging: "-ere". Bijv. "Ridere" (lachen): rido, ridi, ride, ridiamo, ridiete, ridono
 • Derde vervoeging: "-ire". Bijv. "Partire" (vertrekken): parto, parti, parte, partiamo, partite, partono.

Formaliteiten in het Italiaans

In het Italiaans moet je, als je iemand met respect aanspreekt, de 3e persoon enkelvoud gebruiken. Dit betekent dat je het werkwoord ook moet vervoegen in de 3e persoon enkelvoud.

Bijvoorbeeld: "Hoe gaat het met u?" (beleefd) is "Come sta?"

Je moet ook de derde persoon enkelvoud voornaamwoorden gebruiken.

 • Met een lijdend voorwerp, moet je het voornaamwoord "la" gebruiken. Dank u voor het wachten op mij, mevrouw = La prego di aspettarmi, Signora
 • Met een meewerkend voorwerp, moet je het voornaamwoord "le" gebruiken. Ik kan een bericht voor u achterlaten = Posso lasciarle un messaggio.

Je kunt veel leren van een Italiaanse leraar, vooral als die een native speaker is. Waarom plan je geen reis naar Italië? Ontdek waar uje kunt beginnen met Italiaanse lessen.

 • Italiaanse lessen Amsterdam
 • Italiaanse lessen Rotterdam
 • Lessen Italiaans Utrecht
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.