Niets kan je meer motiveren om je Engels te verbeteren als het nemen van bijlessen. Als het echter gaat om het vinden van de ideale bijlesleraar weten veel studenten niet zo goed hoe ze te werk moeten gaan. We willen hier daarom graag wat algemene tips geven.

De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (43 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (15 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (6 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (9 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (7 reviews)
Anna
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monica
5
5 (5 reviews)
Monica
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (43 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (15 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (6 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (9 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (7 reviews)
Anna
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monica
5
5 (5 reviews)
Monica
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Het Voordeel van Engelse Privélessen

 • Eén-op-één sessies versus groepsstudie

Privé-onderricht houdt in tegenstelling tot groepslessen in dat de leerling de volle aandacht van zijn of haar bijlesleraar geniet en de gelegenheid heeft om zoveel vragen te stellen als hij of zij maar wil. De lessen kunnen ook aangepast worden aan het leertempo van de student.

De bijlesleraar Engels kan je les geven in overeenstemming met je behoeften zowel als je leerdoelen. Hij of zij kan voortbouwen op je huidige kennis en je ondersteunen wat je school of universiteitsstudie betreft. Daarnaast kan hij je vooruitgang blijven controleren met regelmatige spelling en grammatica quizzen.

Kleine tests en quizopdrachten kunnen je leraar helpen met het bepalen van zowel je sterke als je zwakke kanten. Deze kunnen als basis dienen voor toekomstige lessen (Engels leren groep 6). Door dit te doen kan je bijlesleraar voor je een op maat gemaakt leerplan opstellen.

Aangezien je alleen met je bijlesleraar bent zal er geen druk zijn om te presteren voor andere studenten. Er zijn ook geen domme vragen! Deze kalme leeromgeving zal helpen om je meer ontspannen te voelen wat het leren betreft.

 • Bijles Nemen Tegenover Zelfstandig studeren

Het meest positieve aan privé-onderricht is wel dat je iemand aan je zij hebt om je uitspraak te verbeteren en elke onjuistheid aan te wijzen. Zoiets heb je niet als je op je zelf probeert een vreemde taal te leren.

De Engelse taal maakt een flinke opgang. Als je regelmatig jezelf erin oefent zul je ermee vertrouwd raken. Daardoor kun je het met vertrouwen in het dagelijks leven gaan gebruiken. Als je lessen neemt aan de hand van een Engelse bijlesleraar kun je je vaardigheden in gesproken en geschreven Engels gelijktrekken.

Het leren van gewone of idiomatische uitdrukkingen kun je dan samen met je bijlesleraar oefenen. Nieuwe woorden gebruiken is de beste manier om ze te leren onthouden.

Je bijlesleraar zal bij uitstek kunnen aangeven welke leermiddelen voor jou het meest nuttig zijn.

Meisje bijt zenuwachtig op potloden
Leer niet op je eentje. Privéonderricht kan de sleutel zijn tot succes in het leren van Engels. | bron: Pixabay

En dat is slechts één van de voordelen van online Engels leren onder leiding van een privédocent. Je hebt veel voordeel van hun kennis zowel als hun leservaring. Aan het eind van je lesprogramma zul je in staat zijn om vloeiend in het Engels te kunnen communiceren, discussiëren en debatteren.

Bevoegd Docent Engels of Student Engels?

Echte regels zijn er niet voor degenen die een bijlesleraar willen worden. Daarom is deze werkvorm zo aantrekkelijk voor veel universiteitsstudenten.

Hoe weet je echter waar je in het geval van een bijlesleraar naar moet zoeken? Ze kunnen alle mogelijke achtergronden hebben van geschoolde leraar tot universiteitsstudent. Daarnaast zijn er veel Engelse moedertaalsprekers die graag anderen willen helpen met het leren van de taal.

 • Universiteitsstudenten

Een student is vaak heel goed in staat om jongere leerlingen les te geven. Ze hebben voeling met hun leerweg en zijn vaak wat leeftijd betreft een stuk dichter bij hun leerlingen als andere leraren.

Hierdoor past hun aanpak beter bij de lesplannen die door scholen worden aangeboden. Ze zullen de leerlingen gemakkelijk vertrouwd kunnen maken met datgene waar de examinatoren naar op zoek zijn.

 • Ervaren Leraren

Daarentegen hebben Engelse leraren veel meer leservaring en kennis van het vakgebied dan een student.

Leraren weten ook waar de leerlingen zelfs voor de eerste sessie naar op zoek zijn en hopen te bereiken. Ze weten ook welke onderwerpen eraan komen waar leerlingen mee zouden kunnen worstelen.

Doordat ze met deze nuttige kennis bewapend zijn kunnen ze hun lessen voorbereiden en de leerling assisteren in lastige onderwerpen die opduiken. Ze weten hoe ze maatregelen moeten nemen om hun leerling te ondersteunen.

Bevoegde leraren weten ook waar ze de beste grammatica oefeningen en werkbladen kunnen vinden om je te begeleiden tijdens je leerweg.

 • De Keuze is aan Jou

Uiteindelijk is het de leerling die de leraar uitkiest. Naast het bepalen van een gewenst tarief zal de leerling een voorkeur hebben aan iemand die zich gemakkelijk aan zijn behoeften kan aanpassen en die leerstress uit de weg kan ruimen.

Sommige leerlingen voelen zich geruster met een ervaren of bevoegde leraar. Anderen geven de voorkeur aan een jongere leraar die zelf nog aan het studeren is.

Onmisbare Kwaliteiten van een Ideale Engelse Leraar

Om het meeste uit je Engelse lessen te krijgen moet je de lessen optimaliseren. Dit kan door de volgende dingen te doen:

 • Maak een Wensenlijst

Misschien lijkt het voor de hand liggend, maar tijdens de eerste Engelse les is het van groot belang dat zowel jij als je bijlesleraar een goed beeld hebben hoe het er bij je voorstaat.

Schrift met lijst punten
Het hebben van een bijlesleraar die in kan spelen op je behoeften is van groot belang bij het leren. Past de leraar bij je? | bron: Pixabay - StockSnap

Dit zal je leraar helpen wat het plannen van toekomstige lessen betreft. Hij of zij zal dan ook geschikt lesmateriaal kunnen aandragen.

 • Geef aan welke onderwerpen je graag in je lessen behandeld wil hebben

Wil je graag je woordenschat uitbreiden? Of ben je meer gediend met vervoegingen, lees- en luistervaardigheid of werkwoordsvormen? Je bijlesleraar zal je kunnen helpen als je bezig wilt zijn met de technische aspecten van het Engels of als je liever het Britse accent wilt beoefenen en "slang" woorden wilt leren.

 • Denk Eraan om Engels ook Buiten de Lessen te Gebruiken

Hoe meer je Engels spreekt en oefent met schrijven des te gewoner het zal gaan voelen. Kijk daarom eens naar Engelse films en TV-voorstellingen of droom weg in een goed Engels boek.

Waaraan Herken je een Goede Bijlesleraar?

Goede bijlesleraren Engels hebben een professionele uitstraling. Daarnaast zijn ze een moedertaalspreker of ze zitten daar dicht tegenaan.

Kwalitatief goede bijlesleraren zullen ieder onderwerp behandelen wanneer het relevant wordt voor de leerling in plaats van het uitreiken van grammatica regels die opgedreund moeten worden.

Daarnaast zorgen ze ervoor dat alle aspecten van het Engels op evenwichtige wijze worden behandeld. Dit houdt in dat ze zich niet teveel op de vocabulaire richten maar ook aandacht geven aan schrijf-, spreek- en luistervaardigheid.

Geen enkele kant van het leren van de taal mag worden nagelaten

De beste bijlesleraren spreken zoveel mogelijk Engels tijdens hun sessies. Hiermee moedigen ze hun leerlingen om zelf in de taal bezig te zijn. Daardoor zal het Engels steeds vanzelfsprekender worden gebruikt.

Er is natuurlijk een uitzondering op deze regel. Als de leerling bijvoorbeeld problemen heeft met een bepaald aspect en ze de Engelse uitleg niet kunnen verstaan is het natuurlijk beter dat de bijlesleraar even in het Nederlands overgaat.

Je leraar moet je de vrijheid geven om jezelf duidelijk te maken als je je oefent in het Engels spreken. Goede docenten maken dan aantekeningen en bespreken eventuele correcties achteraf. Kijk ook eens naar een cursus Engels spreken.

Voor het ontwikkelen van een goede Engelse spreekvaardigheid is het van het grootste belang dat de leerling zich gemotiveerd voelt om gesproken Engels te oefenen en zich vrij te voelen om zich uit te drukken in de vreemde taal.

Je bijlesleraar zal huiswerk opgeven om je lessen af te ronden. Dit kan een leestekst zijn of een woordenlijst die uit het hoofd geleerd moet worden.

De allerbesten zullen een perfecte Engelse uitspraak hebben die de leerling kan proberen na te bootsen. Dit is een noodzakelijk deel van het ontwikkelen van een goed Engels accent.

Klik hier voor Engelse les Amsterdam

Waar Zoeken Naar de Beste Engelse Bijlesleraren

Besteed veel zorg aan je speurtocht naar de ideale Engelse leraar.

 • Plaatselijke advertenties

Hou een oogje op advertenties in kranten en op prikborden in plaatselijke winkelcentra. Bijlesleraren adverteren vaak in hun eigen steden en dorpen. Ze kunnen daar gemakkelijk studenten thuis bezoeken om bijles te geven.

stapel kranten bij een kopje koffie
Zoek in plaatselijke kranten naar de ideale Engelse bijlesleraar | bron: Pixabay - stevepb

De keerzijde van plaatselijke advertenties is dat je er niet zeker van kunt zijn dat je de beste keuze hebt gemaakt. Zulke bijlesleraren hebben niet altijd het vereiste niveau om te voldoen aan je wensen. Hun uurtarief kan ook te hoog zijn voor je budget.

Je moet hoe dan ook voorzichtig zijn met zulke freelance bijlesleraren. Bel ze eerst eens op of email ze om wat meer van ze te weten te komen.

Het beste is dat je op een neutrale plaats (zoals de bibliotheek) afspreekt om ze eens te ontmoeten. Je hebt dan de gelegenheid ze waar te nemen voordat je je vastlegt in bijlesafspraken.

 • Bijlesondernemingen

Voordeel van het gebruik van bijlesondernemingen in het zoeken naar een leraar Engels is dat de staf zich in het bijzonder met jouw geval bemoeit. Dit houdt ook in je behoeften en doelstellingen.

Het uurtarief wordt door de onderneming bepaald. Zij bekijken ook de gegevens van ieder deelnemend gezin naast de bekwaamheden van hun leraren. Leraar en leerling worden aan elkaar gekoppeld afhankelijk van beschikbaarheid, studieniveau en leerdoelen.

Zulke leraren worden gecontroleerd door het bedrijf. Zij moeten dan ook de voortgang van de leerling rapporteren.

Zo'n werkwijze kan ouders en studenten misschien geruststellen, maar voor de leraar kan het onplezierig zijn. Ze voelen zich niet altijd vrij om tijdens de lessen hun eigen leermethoden toe te passen.

 • Sociale Media and Mondreclame

Vraag eens je vrienden, leraren en collega's om advies waar je de beste Engelse bijlesleraar kunt vinden. Dit heeft als voordeel dat je raad vraagt aan bekenden die je kunt vertrouwen.

twee meisjes overleggen
Vraag familie en vrienden naar hun ervaringen met plaatselijke Engelse bijlesleraren | bron: All4Ed op Visualhunt
 • Websites en Platforms

Er zijn allerlei bijles websites op het internet en ze bieden allemaal een andere kijk op de markt voor privé-onderricht. Ook via marktplaats.nl kun je zoeken naar bijleshulp.

Sommige websites richten zich op het leren van vreemde talen. Andere zijn meer algemeen van aard.

In de meeste gevallen worden aanmeldingen op de site door een zeef gehaald. Ze dienen een profiel op te stellen waarin hun diploma's, vaardigheden, beschikbaarheid en gewenste tarieven worden onderzocht.

Hierdoor kan de samenstelling van bijlesleraren beperkt worden tot degenen die serieus zijn over de mogelijkheid van kennisoverdracht.

Zo werkt ook het platform van Superprof. Neem eens een kijkje op hun site!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Klaas

Techneut met een onderwijsachtergrond. Graag en vaak op zoek naar manieren om zowel jongeren als ouderen in staat te stellen om beter te leren. Vertaler voor Superprof sinds het begin!