"Calculus is het krachtigste denkwapen ooit bedacht door het verstand van de mens." - W.B. Smith

Hoewel het citaat 100% waar is, is het mogelijk dat studenten die worstelen met het wiskundige onderwerp calculus de relevantie en het algemene nut ervan niet inzien

Waarom?

Gebrek aan steun van academici in de klas, meerdere mislukte tentamens, en complete frustratie van het proberen te begrijpen wat er wordt onderwezen, zijn allemaal geldige redenen waarom studenten op de universiteit calculus beginnen te haten. 

Toch is calculus een essentieel onderwerp dat kan worden gedefinieerd als de studie van continue beweging en kan worden onderverdeeld in twee secties: differentiaal calculus en integraal calculus. 

De calculus is onmisbaar in de beroepssectoren economie, geneeskunde, techniek en nog veel meer. Zonder de nuttige technieken van de calculus zou de snel veranderende wereld ingewikkeld zijn en zou het langer duren om berekeningen uit te voeren.

Het beste aspect van calculus is zijn primaire toepasbaarheid en nut, het ontdekken van de snelheid van verandering van functies en het berekenen van variabelen. Als je er goed over nadenkt zijn er veel delen van jouw leven en dingen die je bezit die dankzij de calculus zijn ontdekt. Ben je al een waardering voor calculus aan het kweken?

Het realiseren van de algemene toepassingen van calculus gebeurt niet van de ene dag op de andere, het kan tijd kosten. Toch zijn we ervan overtuigd dat door het vinden van sterk aanbevolen online bronnen zoals sites, podcasts en apps het proces van het ontdekken en leren van essentiële calculus aangenamer zal maken!

Wiskunde klas
Steek ook tijd in het leren van calculus buiten de les om. | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (11 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanne
5
5 (15 reviews)
Sanne
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (11 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sanne
5
5 (15 reviews)
Sanne
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De beste websites voor calculus

Met miljoenen en miljoenen websites die momenteel online zijn en een breed scala aan onderwerpen behandelen, lijkt het misschien bijna onmogelijk om goede sites te vinden om meer te leren over calculus.

Er zijn echter enkele personen die uitgebreid onderzoek hebben gedaan om de beste calculus websites aller tijden te vinden. Het is hierbij wel van belang om in gedachten te houden dat terwijl een paar mensen sommige sites kunnen suggereren, anderen andere online bronnen kunnen aanbevelen. 

Hoe kan dit probleem worden opgelost? 

Door het herzien van alle online bronnen voorgesteld door de deskundigen die je hebt gesproken, is het van cruciaal belang dat je tot je eigen conclusie komt en op calculus gebaseerde sites vindt die aan jouw unieke behoeften voldoen. Of je nu op de middelbare school zit of op de universiteit.

Lang genoeg gepraat, dit zijn Superprof's weloverwogen keuzes voor de beste calculus sites:

  • Weebly: misschien ontbreken er een paar prachtige graphics om jongere studenten te betrekken, maar de waardevolle informatie over calculus en algebra op Weebly maakt dit meer dan goed. De PDF-documenten op de site werden oorspronkelijk gemaakt door Philip Lloyd voor leraren en leerlingen in de laatste jaren van de middelbare school in de Verenigde Staten. Onderwerpen die op de Weebly site aan bod komen zijn onder andere een korte handleiding voor calculus, eenvoudige afgeleiden, het schetsen van polynomiale grafieken, problemen in realistische contexten, de snelheid van verandering, en problemen met snelheid en versnelling; de keuze is aan jou om te bekijken wat je nodig hebt! Wij raden je ook ten zeerste aan het gedeelte over examenvoorbereiding te lezen en vragen te oefenen om succes en vertrouwen in de toekomst te garanderen.
  • TheMathPage: met het openingscitaat "geloof nooit de wiskundeleraar", zijn de experts van TheMathPage ervan overtuigd dat studenten moeten oefenen met de essentiële onderwerpen zoals calculus. Met de onlangs opgerichte webpagina is het leren van calculus op TheMathPage een briljante manier om eerder geleerde concepten nog beter te begrijpen. Onderwerpen van calculus die op de site aan bod komen zijn onder andere limieten, oneindigheid, ononderbroken functies, regels voor afgeleiden, maximum en minimum waarden en nog veel meer! Wij raden je ten zeerste aan een kijkje te nemen op TheMathPage website om meer te leren over calculus.

Hoewel het world wide web gevuld is met veel meer online bronnen over calculus, zijn we 100% zeker dat de twee eerder genoemde websites alles zullen zijn wat je nodig hebt bij het doornemen van calculus op een universitair niveau. Heb vertrouwen in de wetenschap dat Superprof dit soort dingen weet!

Vind hier bijles wiskunde aan huis op Superprof.

Boek wiskunde
Boeken zijn handig, maar je hebt ook veel leerzame apps. | Bron: Pexels

Meest leerzame apps voor calculus

Hoewel we in het klaslokaal heel wat informatie tot ons nemen, kan je jezelf onderscheiden van de rest door je vrije tijd te besteden aan het leren van de fundamentele theorieën en concepten van calculus.

En zelfs onderweg naar je colleges kan calculus worden bestudeerd. Hoe? 

Het antwoord is door het downloaden van praktische apps over calculus op je mobiele telefoon. Stop met het scrollen door Instagram of Facebook voor de tiende keer sinds 8 uur 's ochtends en leer iets nuttigs!

Docent wiskunde
Wie weet ben jij binnenkort wel een wiskunde docent. | Bron: Pexels

De volgende opties zijn de beste mobiele apps voor het leren van calculus: 

  • Calculus Pro: ontwikkeld door Larry Feldman voor de App Store. Calculus Pro heeft uitstekende recensies van eerdere gebruikers en is waarschijnlijk een van de beste op calculus gebaseerde app op de markt. Het kan worden gedownload op iPhone of iPad voor een klein bedrag dat in rekening wordt gebracht op je creditcard als je een iTunes-account hebt. Echter, zoals alles in het leven, zijn er enkele nadelen zoals het feit dat het niet beschikbaar is voor Android gebruikers en dat de interface niet erg mooi is. Voordelen van de Calculus Pro app zijn de gebruiksvriendelijkheid, bruikbaarheid, en een breed scala aan voorbeeldoefeningen voor onderwerpen als continuïteit, differentiëren, optimalisatie, afgeleide tabellen, en dubbelintegralen om er een paar te noemen. Er zijn tutorials, voorbeelden en antwoorden voor elk calculusonderwerp. De maker van het programma, Feldman, staat ook open voor commentaar, vragen en suggesties.
  • Calculus for Beginners: als het je doel is om calculus onderwerpen te bestuderen voordat je naar een universitaire calculus opleiding gaat, dan raden we je de Calculus for Beginners applicatie aan die beschikbaar is in de Google Play Store voor Android gebruikers. De app is prachtig ontworpen door Pker Productions om degenen die hun basiskennis van een aantal calculus onderwerpen nog willen opfrissen te helpen. Toch moet de app niet worden gezien als een vervanging voor het leerboek. Calculus for Beginners heeft een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren in de Play Store gekregen en bevat nuttige grafieken en uitleg. Het is echter belangrijk om te vermelden dat het alleen beschikbaar is in de Play Store voor Android.

Andere informatieve calculus apps die een aanbeveling waard zijn, zijn Learn Calculus, Brilliant, Khan Academy, en Cymath. Ze kunnen allemaal gedownload worden in de Play of App Store.

Technologie heeft onderweg leren zo veel interactiever gemaakt. Je mobiele telefoon kan een krachtig leermiddel worden dat niet alleen wordt gebruikt om selfies te nemen en door de pagina's van sociale media te scrollen. Door je tijd verstandig te gebruiken om calculus te leren, zul je fantastische voordelen ondervinden.

Zoek hier naar bijles wiskunde Tilburg.

Wiskunde rekenmachine
Je hoeft niet alles uit je hoofd te doen, gebruik een rekenmachine! | Bron: Pexels

Sterk aanbevolen podcasts over calculus

Podcasts waren 15 jaar geleden niet erg populair, maar in de afgelopen vijf jaar is dat zeker veranderd. Er zijn momenteel podcasts beschikbaar over letterlijk alle soorten onderwerpen. Van persoonlijke verzorging tot wetenschap, er is altijd een podcast die het onderwerp behandelt op een boeiende manier die, voor sommige mensen, veel interactiever is dan het lezen van een reeks artikels.

Daarom hebben wij hier de beste op calculus gebaseerde podcasts die beschikbaar zijn om te downloaden:

  • Khan Academy Calculus: Khan Academy is een marktleider in de onderwijssector die fantastische en waarheidsgetrouwe informatie biedt over alle soorten academische onderwerpen. De op calculus gebaseerde podcasts zijn enkele van de beste die beschikbaar zijn om te downloaden. Thema's zijn onder meer lijnintegralen en vectorvelden, inleiding tot de oppervlakte-integraal en oneigenlijke integralen. Alle podcasts duren ongeveer 10-14 minuten en kunnen gemakkelijk worden beluisterd terwijl je op weg bent naar je werk. Bekijk de Khan Academy Calculus podcast op Player FM of Apple Podcasts.
  • The C-Word - Talking Calculus met Steven Strogatz: geproduceerd door The Numberphile Podcast die is opgenomen in de Royal Society in Londen en zich richt op informatie over verschillende soorten wiskundeonderwerpen, is The C-Word aflevering briljant voor luisteraars die meer vertrouwd willen raken met calculus en de vele concepten. De bespreking van Steven Strogatz over calculus is iets meer dan 51 minuten lang. Luisteraars zijn verzekerd van kwaliteit aangezien Strogatz zijn hele leven heeft gewijd aan de studie van wiskunde. Hij weet dus waar hij het over heeft! Bezoek Player FM om naar The C-Word te luisteren.

We raden je sterk aan om de pagina's van Player FM en Apple podcasts te bekijken om naar verschillende podcasts te luisteren voordat je beslist welke het beste bij je past. Laten we eerlijk zijn, je zult geen tijd hebben om op vijf of meer podcasts over calculus geabonneerd te zijn!

Concluderend, het gebruik van online bronnen zoals bekende websites, nuttige apps en informatieve podcasts om calculus te leren is een briljante manier om up-to-date te blijven met alle concepten die worden bestudeerd in het vakgebied van het analyseren van de eeuwig veranderende wereld. 

Waarom huur je geen wiskundeleraar van wereldklasse in via de website van Superprof?

Zoek hier naar wiskunde bijles Utrecht.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Bart