Welk type leraar heeft een student economie nodig?

Voor je reageert met - Phuh! Een leraar economie bij mij in de buurt natuurlijk! - laten we het eerst even hebben over de vage discipline die 'economie' genoemd wordt.

Economie is voor een groot deel een studie van sociaal beleid, die op haar beurt gebruik maakt van onder andere psychologie, geografie, geschiedenis en politiek.

En dat is slechts het topje van de ijsberg!

De samenstelling van de discipline is voor een groot deel opgemaakt uit wiskunde, statistische analyse en het vermogen om patronen te detecteren die soms in onconventionele indicatoren worden gevonden.

Zoals bijvoorbeeld de twee economen in India die lichtpatronen bestudeerden op een satellietbeeld van hun land, wat de economische ongelijkheid aan het licht bracht.

Dus, terwijl het waar is dat een student baat heeft bij een leraar die volledig toegewijd is aan de studie van economie, kunnen we ook niet zeggen dat hij/zij net zo goed voordeel kan halen uit de begeleiding van een leraar wiskunde,  psychologie of zelfs literatuur?

Een leraar literatuur, om te leren schrijven?

Inderdaad! Econoom zijn betekent meer dan alleen kunnen rekenen. Je moet uitstekende schrijfvaardigheden ontwikkelen om je bevindingen in detail te beschrijven, altijd rekening houdend met de uiteindelijke publicatie van je werk.

Om nog maar te zwijgen van al het schrijfwerk dat je als bachelor moet doen: bijvoorbeeld het schrijven van je scriptie en zelfs essays publiceren als bachelorstudent!

Laten we nu even kijken waar studenten de nodige academische ondersteuning kunnen vinden.

De beste leraren Economie beschikbaar
Adam
4,9
4,9 (36 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Isa
4,9
4,9 (16 reviews)
Isa
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josephine
4,9
4,9 (22 reviews)
Josephine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (13 reviews)
Mick
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julia
4,9
4,9 (7 reviews)
Julia
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,7
4,7 (6 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cornelis
5
5 (9 reviews)
Cornelis
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Huib
5
5 (7 reviews)
Huib
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (36 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Isa
4,9
4,9 (16 reviews)
Isa
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josephine
4,9
4,9 (22 reviews)
Josephine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (13 reviews)
Mick
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julia
4,9
4,9 (7 reviews)
Julia
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,7
4,7 (6 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cornelis
5
5 (9 reviews)
Cornelis
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Huib
5
5 (7 reviews)
Huib
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Begeleiding Vinden Via een Organisatie

Formele begeleiding
Met behulp van formele begeleiding kun je nieuw inzicht vergaren in economie (Bron: Unsplash.com)

We delen je meteen mee dat er zich niet zo veel leraren economie in Eindhoven bevinden, noch konden we een instantie voor studiebegeleiding vinden die een professional in dienst heeft.

Fontys komt echter heel dichtbij.

Niet alleen hebben ze leraren wiskunde en leraren die je helpen om betere essays te schrijven, maar beschikken ze tevens over 'Associate Degrees', waarmee je samen met een studiecoach je eigen leertraject samenstelt. In zo'n leertraject kan je het over elk onderwerp hebben dat ook in een cursus economie aan bod komt:

  • Bedrijf en Marketing (micro-economie)
  • Ondernemerschap (ondernemerseconomie)
  • Personeel, werving, leiderschap en management (arbeidseconomie)
  • Bedrijfsethiek (een onderdeel van de filosofie van economie)

Die laatste kwam pas echt naar voren in de jaren '90, toen meer en meer bedrijven – zowel nationale als internationale – beloofden om zich te in te zetten voor niet-economische waarden.

Als gevolg daarvan ontstonden nieuwe specialisaties in de economie, waaronder milieu-economie, de discipline die de impact van plaatselijke grondstoffen op de lokale economie bekijkt.

Gelukseconomie is een ander relatief nieuw studiegebied, en tegelijk een bijzonder uitdagend gebied, want geluk is niet natuurlijk niet kwantitatief.

Ben je geïnteresseerd om dit het onderwerp van je scriptie te maken?

Als dat zo is, kun je bij Fontys vast en zeker meer over deze studiegebieden leren, én tegelijk ook hoe je een goed essay schrijft.

Wat als bijlessen je niet enthousiast maken?

Onderzoek de Online Mogelijkheden

Toegegeven, economie is een vrij enge en specifieke discipline, waardoor het moeilijk is om persoonlijke bijles te vinden... tenzij je op de juiste plaats zoekt!

Je kunt het internet bekijken als een drukke bazaar, waar allerlei informatie te koop of gratis aangeboden wordt.

De online marktplaats voor studiebegeleiding is natuurlijk enorm, om een bruikbaar antwoord te krijgen moet je dus de juiste vraag stellen.

Dit doet vermoeden dat een zoekopdracht naar leraren economie in de buurt veel resultaten zou opleveren, maar hoeveel van hen zijn eigenlijk betrouwbaar - in de zin dat ze precies bieden wat jij nodig hebt?

Laat Superprof je een handje helpen met je keuze, te beginnen met ons eigen platform.

Momenteel zijn er op Superprof 50 leraren economie in de omgeving van Eindhoven, ieder van hen is gekwalificeerd (en geverifieerd!), en staat klaar om je online of offline te ontmoeten.

Elke leraar biedt hun eerste bijles volledig gratis. Sterker nog, de gemiddelde prijs van een persoonlijke docent op Superprof bedraagt zo'n €15 per uur.

En toch is er nóg meer!

Als je geen moeite hebt om les te volgen met een online leraar, ben je niet geografisch beperkt! Je kunt een leraar benaderen uit Amsterdam, Den Haag, of ergens anders in het land (of de hele wereld, wat dat betreft!).

Zolang je er maar vertrouwen in hebt dat je online goed kan bijleren...

Lees hier meer over economie bijles.

Deelnemen aan een MOOC
Aan een MOOC deelnemen kan overal en op elk moment. (Bron: Unsplash.com)

Overweeg een MOOC

MOOC's, of 'Massive Online Open Courses', zijn webinars die zich richten op verschillende aspecten van de academische wereld.

Terwijl je er misschien niet nog een cursus wil bijnemen omdat je werklast nu al zo zwaar doorweegt, denk dan aan enkele van de voordelen die een dergelijke onderneming je kan bieden.

  1. Ze duren niet lang, over het algemeen ongeveer 5 weken.
  2. Het is niet zo dat je een heel semester lang elke avond en elk weekend moet studeren.
  3. De grote studentenvereniging biedt je tal van mogelijkheden om netelige kwesties in je studie te bespreken.

Meestal bekijk je een onderwerp vanuit een andere invalshoek, waardoor je het uiteindelijk beter begrijpt.

Mocht je zelf een migrant zijn of ooit een zo'n hachelijke reis hebben ondernomen, zou je bijvoorbeeld op een heel andere manier denken over de migranten die net in Spanje zijn aangekomen.

Daarom is het handhaven verschillende standpunten van vitaal belang voor het begrijpen van de theorie van economie.

De meeste MOOC's zijn zelfs gratis!

Je hoeft natuurlijk gewoon de juiste te vinden.

Studeer je in Eindhoven? In de stad die ook wel bekend staat als de 'Kennisstad'?

Waarom gaan we er niet heen om een leraar te helpen vinden?

Naar bijles zoeken in de afdeling economie.
Zoek naar bijles in de afdeling economie (Bron: Unsplash.com)

De Afdeling Economie

Voor we eindigen willen we bekennen dat dit artikel vooral gericht is op eerste - of tweede-jaars universiteitsstudenten die misschien moeite hebben met de complexe wiskunde die nodig is in deze discipline.

Dat betekent niet dat we de scherpzinnige leerling - die economie studeert voor zijn/haar VWO - over het hoofd zien.

Hoewel je waarschijnlijk niet op het zelfde theoretische niveau van je universiteitscollega's zit, kun je er zeker van zijn dat er ook voor jou begeleiding bestaat.

In feite kun je zelfs op zoek gaan naar een universiteitsstudent die je ter voorbereiding van je examens enkele privélessen kan geven!

Er is in Nederland geen wet die de kwalificaties van privéleraren bepaalt, maar er bestaat wel een vuistregel: de docent moet ten minste één niveau hoger zitten dan zijn leerling.

Dat betekent dat je gerust het prikbord in het lesgebouw kunt bekijken; ook in de bibliotheek: je zou wel eens door puur toeval je ideale wiskundeleraar kunnen vinden!

Studenten die al aan de universiteit zijn ingeschreven kunnen gerust zijn dat er ook voor hen genoeg begeleiding bestaat.https://www.gla.ac.uk/schools/business/

Je hoeft het gewoon te vinden!

Als er een bepaalde les is die je doet zweten, kun je die leraar vragen om je een privédocent te helpen vinden. Ongetwijfeld kent hij wel een oud-student die het niet erg zou vinden om jouw kennis aan te scherpen!

Mocht je leraar geen idee hebben, kun je deze vraag ook stellen aan het secretariaat van je afdeling. Ze hebben misschien wel een lijst van de beste docenten, die veel ervaring hebben met het helpen van studenten zoals jij.

Wat met de studentenvakbond? Het is ook goed mogelijk dat zij iemand kennen die thuis bijles geeft, of dat nu voor hulp bij huiswerk is, of voor wiskunde.

Je vindt misschien zelfs een discussiegroep die regelmatig samenkomt!

Heb je hulp nodig om de principes van macro- of internationale economie te begrijpen? Misschien is een pittige discussie met gelijkgezinde studenten wel de oplossing.

Er is geen betere manier om je sterktes te laten zien dan in een debat. Het is niet omdat je een academiejaar of twee achterstaat op de anderen in de groep, dat je niet kunt stralen!

Een leraar vinden via je school of via de administratieve kanalen van je instituut is de beste gok om kwalitatieve lessen te verkrijgen.

Hier vind je meer informatie over online bijles Economie.

Adverteer je behoefte aan een docent
Ook jij kunt deelnemen aan de markteconomie door je behoefte aan bijles te adverteren (Bron: Unsplash.com)

Een andere manier om bijles te vinden is jezelf adverteren.

Probeer een flyer te plaatsen op alle bovengenoemde locaties: de prikborden in het lesgebouw, de bibliotheek, het kantoor van de studentenvakbond (of op de website), en zelfs in de boekhandel!

Wil je een groter net uitgooien, dan kun je ook overwegen om in de lokale krant of online een zoekertje te plaatsen voor een gecertificeerde leraar econometrie.

Er zijn in Eindhoven verschillende opties om een gratis zoekertje voor academische begeleiding te plaatsen.

Dit kun je bijvoorbeeld ook op een site als Marktplaats doen. Deze site biedt echter ook een betalende optie om je advertenties meer te laten opvallen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw gratis advertentie onopgemerkt blijft.

Op Marktplaats vind je ook advertenties van bijlesdocenten, maar het lijkt nogal moeilijk om er één te vinden die zich in de buurt van Eindhoven bevindt.

De consensus is: om begeleiding te vinden is het veel beter om lokale middelen te gebruiken, zoals Superprof of postuniversitaire studenten die bijles willen geven.

Ongeacht welk pad je inslaat, het hoeft helemaal geen uitdaging te zijn om iemand te vinden die je kan helpen om hoge wiskunde en economische theorie te begrijpen.

Het is gewoon een kwestie van op de juiste plaatsen te kijken en vervolgens economische theorieën toe te passen: welke docent zou de hoogste expertise bieden voor het laagste bedrag?

Veel succes met je zoektocht!

Op zoek naar een leraar economie in Nederland? Zoek niet verder...

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter