Sommigen zeggen dat wiskunde op Marmite lijkt; je houdt ervan of je haat het.

Sommigen vinden algebra en analyse heel leuk, anderen geven de voorkeur aan meetkunde en trigonometrie of rekenen.

De meeste mensen zijn het erover eens dat het leren van wiskunde een belangrijke plaats inneemt, zowel in ons onderwijssysteem als in onze samenleving. Maar waarom hebben we wiskunde nodig?

We hebben het nodig voor het oplossen van wiskunde problemen en het begrijpen van onze omgeving.

Hulp krijgen van een één-op-één wiskunde begeleider ter voorbereiding op examens kan je helpen bij een succesvolle carrière op gebieden zoals boekhouding, catering, scheikunde, natuurkunde en sociale wetenschappen.

Wiskunde bijles kan gevolgd worden op verschillende niveaus en kan zelfs bepalend zijn voor wiskunde examens. Dus of je kind nu hulp nodig heeft met wiskunde in het eerste leerjaar of je zelf een wiskunde student bent die op zoek is naar hulp met voorbereiding op een wiskunde examen, er is een wiskundebijlesleraar voor iedereen!

De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (14 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (14 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Veel Voorkomende Problemen bij Wiskunde

Afhankelijk van je niveau kunnen zich moeilijkheden voordoen bij het echt begrijpen van bepaalde wiskundige begrippen. Veel mensen hebben moeite om verschillende wiskunde opdrachten op te lossen.

Je kunt soms je hoofd breken over wiskunde vergelijkingen
Moet jij ook wel eens diep nadenken over een wiskunde formule? ǀ Bron: Visualhunt - blondinrikard

Zulke belemmeringen kunnen onder meer voortvloeien uit:

 • Een gebrek aan kennis: misschien heb je moeite met het begrijpen van iets in de klas, waardoor een stevige basis ontbreekt om verdere kennis van het onderwerp op te bouwen.
 • Geheugen: wiskunde vereist vaak dat je formules en vergelijkingen uit je hoofd leert.
 • Woordenschat problemen: het niet goed begrijpen van de specialistische taal kan betekenen dat je essentiële informatie mist… Algebra, Meetkunde, Calculus… Het kan allemaal te veel worden!
 • Ingewikkelde begrippen: misschien ben je niet in staat je te herinneren welke formule geldt voor welk type wiskunde probleem.
 • Beredeneringsvaardigheden: misschien kun je de logica achter wat je geleerd wordt niet begrijpen.
 • Visualisatie: misschien worstel je om te visualiseren hoe vormen samenkomen en hoe een grafiek-transformatie er uiteindelijk uit zal zien.
 • Sommige mensen zijn zelfs bang om wiskunde te leren, en hebben wat begeleiding nodig om zich zekerder te voelen in het vak!

Ben je op zoek naar wiskunde lessen of bijles statistiek? Ga nu aan de slag met een van onze experts van Superprof!

Waarom Wiskunde Leren?

Het is niet ongewoon om een groot deel van de mensen te zien worstelen met wiskunde als gevolg van een groot aantal lastigheden, dus aanvullende wiskunde bijles kan ongelooflijk nuttig zijn.

Wiskunde is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is belangrijk voor een academische carrière, op werk en in het alledaagse leven.

Wiskunde bijles heeft verschillende doelen:

 • Oefenen van wiskundevaardigheden van het nationale curriculum
 • Overbruggen van een leerachterstand en werken aan zwakke punten
 • Verstevigen van en voortbouwen op eerdere kennis
 • Voorbereiden op wiskunde toetsen op school en slagen voor je wiskunde examen
 • Begrijpen van het belang van wiskunde als discipline en van de verschillende wiskundige begrippen
 • Of natuurlijk een wiskunde professional worden!

De Geschikte Wiskunde Bijlesleraar Kiezen

Wat zijn de kwaliteiten van de ideale bijlesdocent? Je moet iemand vinden die jouw sterke en zwakke punten kan beoordelen om een op maat gemaakt leerplan voor je te maken dat je zal helpen je doelen te bereiken.

Zoek net zo lang tot je de juiste wiskunde bijlesdocent vindt
Wiskunde bijles kan heel leuk zijn met een goede begeleider ǀ Bron: Visualhunt - Poughkeepsie Day School

Als je twijfelt over het vinden van een bijlesgever, waarom zou je dan geen beroep doen op een bijles organisatie? Bijles organisaties hebben een goede ervaring met het matchen van begeleiders met leerlingen en zullen in staat zijn een docent te vinden die je kan helpen om jouw wiskunde problemen op te lossen.

Er zijn bijlesdocenten die geschikte wiskunde oefeningen en vragen kunnen leveren op alle niveaus, van basis wiskunde tot wiskunde in het voortgezet onderwijs.

Bijlesdocenten wiskunde zijn er ook om hulp te bieden in de vorm van huiswerkbegeleiding. Wiskunde sites zoals Wiskundepagina.nl en andere alternatieve vormen van wiskunde zoals de spelletjes en puzzels van Math4all worden steeds populairder onder leraren. Kinderen leren dat wiskunde cool is en kunnen hun wiskunde huiswerk laten zien aan hun begeleider als ze het even niet meer weten.

Een bijlesleraar zal je tijdens de gehele sessie geruststellen, de punten uitleggen waar je problemen mee hebt en verschillende methodes vinden om moeilijke begrippen aan je uit te leggen en om je de beste wiskundige te maken die je maar kunt zijn!

Met de hulp van een bijlesleraar zul je niet langer alleen met je problemen hoeven te worstelen.

Waarom Wiskunde Leren? Hier zijn 10 Goede Redenen!

Dit is onze lijst van de top 10 redenen om wiskunde bijles uit te proberen.

1. Persoonlijke Aandacht

Door een privé wiskundebegeleider te kiezen, zal alles waar je eerder mee worstelde snel een stuk duidelijker worden omdat bijlesdocenten voorzien in een persoonlijk programma gebaseerd op de leermethode die voor jou het best werkt.
Voordat jullie de eerste echte les samen afspreken, kan de bijlesgever je vragen om een eerste ontmoeting om te bespreken waar jouw problemen liggen. Hij of zij zal deze informatie gebruiken om jouw startniveau te bepalen en hoe de inhoud van de bijlessen het best ingericht kan worden.

Bijlesleraren kunnen ervoor kiezen om actieve wiskundespelletjes te gebruiken om je de basis van wiskunde te leren of om je leuke rekentrucjes te laten zien.

Wiskunde bijles biedt op maat gesneden hulp om ervoor te zorgen dat het onderwijs bij de student past, zodat de student niet hoeft te veranderen om bij het onderwijs te passen.

2. Neem Wiskundeles om je Omgeving Beter te Begrijpen

Bijles wiskunde zal je helpen vaardigheden te ontwikkelen in redeneren die je helpen de wereld om je heen beter te begrijpen. Ook zul je vooruitgang boeken in besluitvorming en je probleemoplossende vaardigheden verbeteren die van pas kunnen komen in het latere leven.
Wiskunde vaardigheden zoals tellen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, of het begrijpen van breuken, decimalen, afronding, grafieken, redeneren en rekenen, behoren allemaal tot onze dagelijkse probleemoplossende vaardigheden. Zonder deze zouden we verhoudingen of schattingen niet kunnen evalueren om weloverwogen beslissingen te nemen.

Onze maatschappij is voor een groot deel gebouwd op wiskunde en het begrijpen van het belang ervan kan je helpen om je plaats te vinden en met anderen in contact te komen.

3. Wiskunde Bijles voor Betere Carrièreperspectieven

Als je wiskunde vaardigheden op je CV hebt staan, maakt dat je een aantrekkelijke kandidaat voor werkgevers op veel professionele terreinen. Banen waar wiskunde bij van pas komt, zijn: boekhouding, medicijnen, catering, bankieren en praktisch werk.

Wiskunde kennis wordt steeds gevraagder op de arbeidsmarkt.

4. Niet Achterop Raken in de Wiskundeles

Helaas maakt de huidige opbouw van de lessen op school het bijna onmogelijk om elke leerling de ondersteuning te geven die hij of zij nodig heeft. Aangezien wiskunde zo belangrijk is in het schoolsysteem kan elke zwakte die niet wordt opgemerkt je algemene academische vooruitgang schaden.

Niet opletten, te moe zijn, gebrek aan motivatie, geen vragen durven stellen uit onzekerheid... Er zijn een miljoen en één redenen waarom een student achter zou kunnen raken met wiskunde.

Privé wiskundelessen zorgen ervoor dat je de volledige, onverdeelde aandacht krijgt van de begeleider die samen met jou aan je wiskunde verbetering zal werken.

Als je vragen hebt, of ze nou over wiskunde gaan of niet, kun je deze aan je huiswerkbegeleider stellen zonder je te hoeven schamen tegenover je klasgenoten.

Op zoek naar een uitgebreide persoonlijke wiskunde a uitleg? Ontdek alle gespecialiseerde privéleraren bij jou in de buurt!

5. Wiskunde Leren met een Leermethode die bij je Past

Vaak lopen scholen te hard van stapel in het geven van wiskundeles, wat betekent dat sommige studenten onvermijdelijk achterblijven. Een ander groot probleem is dat het wiskunde curriculum van een school een eenduidige aanpak vereist, die misschien niet bij de persoonlijke leerstijl van elke leerling past.

Door les te geven op een één-op-één basis of in een kleine groep, krijgt de bijlesdocent de vrijheid om het tempo aan te passen aan de leerling, waarbij individuele problemen kunnen worden aangepakt. Op deze manier kun je leren dat wiskunde niet zo moeilijk hoeft te zijn als de juiste methode wordt toegepast - je zult je een wiskunde genie voelen!

Door een op maat gemaakt leerprogramma aan te bieden met als doel studenten te helpen specifieke moeilijkheden te overwinnen, zien leerlingen tastbare resultaten.

Er zijn tal van mogelijkheden om hulp bij wiskunde te vragen
Een privé bijlesleraar kan zich focussen op jouw specifieke wiskunde problemen ǀ Bron: Pixabay - nrjfalcon

Vanwege het persoonlijke karakter van privélessen dat op de specifieke leerling gericht is, zul je snel merken dat het vertrouwen in jezelf en je vaardigheden beginnen te groeien. Dit betekent dat je je meer op je gemak voelt als het gaat om wiskunde in de klas of het afleggen van een wiskunde examen.

Je zult merken dat je nog zo slecht niet bent in wiskunde, en misschien begin je het zelfs leuk te vinden!

Omdat er momenteel veel vraag is naar en aanbod van bijles in wiskunde, is één-op-één begeleiding niet langer slechts voorbehouden aan mensen met veel geld.

Door je aan te melden op bijles websites of wat onderzoek te doen naar bijles aan huis, zul je snel ontdekken dat het hebben van gewone wiskunde bijlessen niet duur hoeft te zijn.

De tarieven voor privéles in wiskunde zijn over het algemeen vrij laag in vergelijking met andere vakken met een gemiddelde van €17 per lesuur. Deze prijs is echter afhankelijk van het niveau waarop je wiskunde wilt studeren, en ook met een lager budget kun je wiskunde bijlessen vinden!

De mate van effectiviteit van je academische begeleiding ligt bij de vaardigheden van je wiskundeleraar, die relevante kwalificaties en voldoende ervaring moet hebben met lesgeven in wiskunde om je naar het niveau van succes te leiden dat je wenst.

Als de bijlesgever een van deze essentiële eigenschappen mist, verspil je als leerling je tijd en geld voor contraproductieve sessies.

Als je een bijlesdocent vindt via een bijlesinstituut of platform als Superprof, kun je een leraar kiezen die aan jouw wensen voldoet en wiens informatie ook nog is gecontroleerd!

9. Kies uit een Groot Aantal Wiskunde Bijlesdocenten

Als studenten na 1 tot 2 maanden privéles geen vooruitgang zien, raden we aan een andere bijlesgever te zoeken of het type les te wijzigen.

De meeste soorten wiskundeles kunnen op privébasis worden gegeven, maar het is ook de moeite waard om een intensieve opfriscursus op het gebied van wiskunde te overwegen die op korte termijn kan worden gegeven.

Groepslessen zijn meestal geschikt voor studenten die beter met leeftijdsgenoten werken en slechts gerichte wiskunde hulp nodig hebben in de aanloop naar examens, maar voor degenen die achterblijven en ondersteuning nodig hebben gedurende het hele schooljaar, is één-op-één les een betere optie.

Vind een statistiek bijles privéleraar!

10. Verschillende Wiskunde Leersituaties

Buitenschoolse wiskundelessen zijn er in 3 categorieën: privésessies, huiswerkbegeleiding, intensieve cursussen en examentrainingen.

Privé-onderwijs aan huis biedt regelmaat en bevordert het comfort van de leerling, aangezien de begeleider in het algemeen naar de leerling toekomt en veel persoonlijke aandacht schenkt. Lees hier waar je een bijlesdocent kunt vinden bij jouw in de buurt.

Huiswerkbegeleiding vindt plaats op een bijlesinstituut. Leerlingen maken hier na school hun huiswerk. Er lopen bijlesdocenten rond die niet per se les geven, maar uitleg kunnen geven als de leerling hier behoefte aan heeft tijdens het maken van huiswerk.

Leerlingen worden dus gedurende het hele schooljaar in kleine groepjes samengebracht om te leren hoe ze hun werk het best kunnen benaderen en oefeningen efficiënt kunnen voltooien.

Intensieve cursussen zoals een bootcamp of opfriscursus voor wiskunde zijn meestal gericht op de leerlingen die gemotiveerd genoeg zijn om hun vakantie op te offeren, of die veel stof hebben gemist door afwezigheid op school.

Je kunt je wiskunde vaardigheid vergroten door samen te oefenen
Wiskunde bijles in een kleine groep kan je zelfvertrouwen vergroten ǀ Bron: Visualhunt - woodleywonderworks

Wiskunde huiswerk en het doorwerken van oude examens kan behoorlijk eenzaam worden, dus samenwerken aan wiskunde toelatingstesten of het oefenen van oude wiskunde examens kan een verademing zijn.

Studenten gaan naar een instituut waar ze ongeveer 2 tot 4 uur per dag in een kleine groep worden onderwezen. Deze cursussen zijn vooral populair voor het begin van de nieuwe schoolperiode, omdat leerlingen en ouders een goede start willen maken.

Examentrainingen winnen aan populariteit. Dit zijn intensieve trainingen die plaatsvinden in de aanloop naar de examens, waarbij leerlingen gedurende 3 dagen alle examenstof doornemen en oefeningen maken per onderdeel.

Er zijn veel andere manieren om wiskundelessen te volgen, waaronder:

 • Wiskunde bijles online
 • Wekelijkse ondersteuningssessies op school
 • Gepersonaliseerde academische ondersteuning
 • Zomercursussen

Zoals je kunt zien, is het essentieel voor iedereen, ongeacht het niveau, om een goede kennis van wiskunde te hebben en het te kunnen toepassen. Wiskunde op de lagere school is een van de pijlers van het schoowerkplan en kan de weg banen voor verdere studie van het vak. Sinds 2012 mag er op havo en vwo tevens nog maar één 5 worden gehaald voor de vier kernvakken Wiskunde, Rekenen, Engels en Nederlands om het eindexamen te kunnen behalen.

Hoewel bijlesleraren geen specifieke onderwijskwalificaties nodig hebben, zijn ze uitgerust met een passend kennisniveau om hun leerlingen te helpen.

Om ervoor te zorgen dat een student slaagt in wiskunde, is vertrouwen het sleutelwoord. Het geruststellen van de leerling zal hem of haar de motivatie geven om problemen te overwinnen en hem of haar nieuwsgierig maken naar wat er nog meer te leren valt.

Een privé-leraar inschakelen voor wiskunde hulp is totaal niet beschamend of gênant; in feite toont het juist doorzettingsvermogen en de wil om te slagen met de hulp van een expert.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!