Wiskunde! Kansberekening, wortels, statistiek, calculus, exponentiële functies, formules, logaritmen… Er komt geen einde aan.

Misschien krijg je alleen bij het noemen van deze wiskundige begrippen al de bibbers. Toch kun je met goede ondersteuning en een beetje motivatie zelf ook een echte wiskundige worden! Wiskunde leren online is namelijk heel goed te doen.

Alles wat je nodig hebt is een goede docent die weet hoe leermethoden kunnen worden aangepast aan jouw leerstijl en daarbij een aantal kwalitatief goede hulpbronnen aanbiedt. Een winnende combinatie!

Het internet loopt over van de mogelijkheden om wiskunde hulp te krijgen waarmee je je wiskundevaardigheid kunt verbeteren. Vind bijvoorbeeld een gratis cursus wiskunde online of een-op-een wiskunde bijles met een online wiskunde docent.

Daarnaast zijn er geschikte websites te vinden om je te helpen met de voorbereiding voor een belangrijk wiskunde examen, maar ook als je je wiskundevaardigheden wilt opfrissen. Online wiskunde oefenen op een wiskunde site is een slimme manier om je voor te bereiden!

Om je een handje te helpen geven we je hier enige websites die volgens ons goed online onderricht aanbieden:

De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (52 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (11 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
5
5 (10 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (52 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (11 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
5
5 (10 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Advertenties van leraren voor (online) wiskunde bijles

Naarmate de technologie vordert, wordt het steeds makkelijker om in onze leerbehoeften te voorzien.

Er zijn redelijk veel websites waarop advertenties geplaatst worden door leraren voor online onderwijs, zoals Marktplaats of Croqqer. Zelfs op Facebook wordt steeds meer geadverteerd door privéleraren die hun services aanbieden in de buurt.

Of je nu een opfriscursus zoekt of intensieve wiskunde examentraining, het internet is een fantastische plek om de ideale leraar met een gunstige prijs te vinden. Vergeet echter niet om ook over de volgende dingen na te denken:

  • Welke kwalificaties heeft de leraar?
  • Heeft hij/zij een diploma?
  • Hoeveel leservaring heeft hij/zij?
  • Geeft de leraar ook online les?

Een andere belangrijke factor is hoe de lessen worden geregeld. Als je een leraar vindt via een advertentie (zonder hulp van een tussenpersoon of andere organisatie) ligt het aan jou om te regelen waar en wanneer je ze ontmoet of dat je met ze Skypet.

Telefoonnummers moeten uitgewisseld worden om te praten en om bestanden te delen via bijvoorbeeld WhatsApp.

Enkele populaire websites waarop leraren adverteren, zijn Facebook, Marktplaats en Speurders.

Een groot voordeel van dit soort websites is dat je geen tussenpersoon betaalt die je in contact brengt met een leraar.

Aan de andere kant is informatie over hun academische achtergrond en ervaring niet altijd beschikbaar, wat het moeilijker kan maken om een geschikte en gekwalificeerde leraar te vinden die bij je past.

Als je ervoor kiest om een privéleraar te vinden op websites zoals Superprof, kun je eenvoudig zien of de kwalificatie van een bepaalde leraar gecheckt is en hoe deze leraar is beoordeeld door oud-leerlingen.

Vind een online leraar met Superprof

Het klinkt misschien wat vooringenomen, maar Superprof is zeker een goede plek als je iemand zoekt om je te helpen met het begrijpen van wiskunde concepten als goniometrie, algebra of differentiaalvergelijkingen.

Met behulp van Superprof kun je online wiskunde docenten en materiaal vinden voor alle studieniveaus. Je kunt ervan op aan dat alle kwalificaties van onze docenten zijn geverifieerd een goedgekeurd voordat ze bij ons beginnen met lesgeven. Daarmee ben je dus in veilige, gekwalificeerde en vaardige handen!

Er zijn op de Nederlandstalige Superprof site meer dan 240 online wiskundeleraren en er komen steeds meer bij. Je kunt dus zeker iemand vinden om je te helpen met wiskunde op lager, middelbaar, hoger en zelfs universitair niveau.

Wiskunde (zowel online als face-to-face) is het vak met het meeste aanbod op Superprof. Binnen een straal van 20 km rondom Amsterdam zijn er al meer dan 41 leraren die wiskunde huiswerkbegeleiding geven.

De Superprof pagina van wiskunde leraren rondom Utrecht

Waarom een bijlesdocent nemen?

Misschien lijkt het wel een beetje luxe, vooral als je denkt dat je het prima doet zonder extra wiskunde hulp. Toch kan een privéleraar hebben nuttig zijn voor alle leerlingen, wat hun niveau of hun wiskundige begaafdheid ook is.

Leraren zijn behoorlijk beperkt door het lesplan dat ze moeten volgen. Daardoor hebben ze maar een beperkte tijd om ieder onderwerp te behandelen.

Daardoor kunnen ze de leerlingen niet zoveel helpen als ze wellicht zouden willen. Leerlingen die minder snel leren moeten dus heel hard werken buiten de lessen om bij te blijven en in staat te zijn om de daaropvolgende les te kunnen begrijpen.

Toch zijn het niet alleen worstelende leerlingen die baat kunnen hebben van een online leraar. Zelfs degenen die bovenaan de klas staan kunnen voordeel hebben van bijles.

Ze kunnen hun zelfvertrouwen vergroten en daardoor nog hogere cijfers behalen. Bovendien neemt het wat van de inspanning en stress weg van het maken van een schema om alles weer door te nemen.

Je online leraar kan dat namelijk helemaal op jou vaardigheden afstemmen.

Het gemiddelde uurtarief voor online wiskundebijles is slechts 17€.

Ook goed om te weten is dat veel Superprof leraren hun diensten zowel aan huis als via de webcam aanbieden. Dit betekent dat als je een geschikte leraar wiskunde vindt, je les aan huis kunt hebben.

En omgekeerd: ook al krijg je normaal thuis les, kun je gewoon lessen blijven volgen via de webcam als jij of de docent tijdelijk weg is.

Superprof is Europa’s grootste onderwijsplatform met wereldwijd bijna 3 miljoen leraren aangesloten! Dat betekent dat je overal ter wereld leraren kunt vinden om je te helpen.

Als je een leraar zoekt via Superprof, kun je ervan verzekerd zijn dat alle kwalificaties van alle leraren zijn onderzocht. Daarnaast kun je de waarderingspunten zien van voorgaande leerlingen.

Laten we eens een kijkje nemen bij een van onze leraren:

Suzanne uit Hattem heeft in de 4e klas van het VWO al wiskunde examen gedaan en dit afgesloten met een 9. Daarnaast heeft ze natuurkunde, scheikunde en wiskunde D afgesloten met twee negens en een acht.

Ze heeft vaak bijles gegeven in wiskunde, natuurkunde en scheikunde, aan 1e klassers maar ook aan verschillende mensen in examenklassen.

Ze geeft les in Wiskunde, Wiskunde B, Wiskunde D op het niveau van basisschool, VMBO, HAVO, VWO, MBO. Lessen worden gegeven in persoon, bij haar thuis of bij de leerling. Ze geeft daarnaast online lessen via de webcam.

Wiskunde online leren op onderwijs websites

Wiskunde academie

Wiskunde academie is sinds 2012 online. Het is een website die is opgericht door broers Roeland en Florian Hiele, die geloven dat nieuwe technologie persoonlijker onderwijs mogelijk maakt.

Het bevat een forse verzameling video’s waarin wiskundeonderwerpen worden uitgelegd.

Momenteel zijn er 13 hoofdonderwerpen, waaronder exponentiële verbanden, kansberekening en meetkunde. Daarin staan in totaal 77 onderwerpen. Elk onderwerp is verdeeld in meerdere video’s, vaak 5 tot 9 hapklare lessen, alles bij elkaar dus meer dan 400.

Alles is overzichtelijk aangegeven, en elke les biedt de mogelijkheid om reacties te lezen en zelf te reageren. De site wordt door donaties ondersteund. Neem eens een kijkje, het is zeker de moeite waard!

Wiskunde online

Screen copy van de Wiskunde Online site

Wiskunde Online is een website voor leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo Tweede Fase. Ook leerlingen uit de 1e t/m 3e klas voortgezet onderwijs worden genoemd, maar daar zijn (nog) geen onderwerpen voor te vinden.

Slimleren

De webpage van slimleren.com

Slimleren is een oefensite waar vier vakken worden aangeboden (wiskunde, Nederlands, Engels en rekenen). Het is gericht op de laatste twee klassen basisonderwijs en de eerste vier klassen van de middelbare school. Beoordelingen van gebruikers van deze site zijn hoog (9,6 van de 10)

Er is wel een lidmaatschap aan verbonden (9,95€ per maand / 24,95€ per kwartaal). De eerste week is gratis.

Mr. Chadd

De Mr. Chadd website en app zijn niet voor algemeen onderwijs bedoeld, maar meer voor assistentie bij het maken van huiswerk, van vmbo tot en met vwo niveau.

Hiermee heb je onbeperkte huiswerk hulp. In de app kies je een vak en stel je een vraag. Binnen 10 seconden heb je verbinding met een van de coaches en ontvang je antwoord en uitleg.

De coaches die hulp geven zijn uitblinkers in hun vak. Ze studeren universitair, hebben minimaal een acht gehaald op het vak waarin ze coachen en worden zeer streng geselecteerd: slechts 1 op de 8 sollicitanten voldoet aan de hoge eisen. Wat de prijzen betreft: de eerste maand kost 8,95

Khan Academy

Webpage van de Khan Academie

De Khan Academy website biedt video’s aan met onder andere uitleg over wiskunde. Hun missie is om gratis onderwijs van wereldklasse overal en aan iedereen aan te bieden. Khan Academy is een organisatie zonder winstoogmerk.

De Khan Academy biedt oefeningen, instructievideo's en een gepersonaliseerd leerdashboard aan om leerlingen in staat te stellen in hun eigen tempo te studeren, binnen en buiten het klaslokaal.

Ze bieden het volgende aan: wiskunde, computer programmeren, geschiedenis, kunstgeschiedenis, economie en meer.

Hun wiskunde-missie is het begeleiden van leerlingen vanaf de kleuterschool tot de universiteit door middel van moderne adaptieve technologie die sterke en zwakke punten identificeert.

Momenteel is er niet veel materiaal beschikbaar in het Nederlands. Mocht je echter Engels beheersen, dan is er een enorme hoeveelheid lesmateriaal zomaar voor het grijpen.

Open Universiteit

Webpage van de Open Universiteit

De Open Universiteit biedt heel veel wiskunde cursussen aan op universitair niveau. Er zijn echter ook cursussen om bijvoorbeeld Wiskunde D in Atheneum-5 of 6 naast je gewone schoolopleiding te volgen.

Dan bestudeer je extra wiskunde onderwerpen, zoals logica, combinatoriek en differentiaalvergelijkingen. Dit zijn onderwerpen die veel gebruikt worden in de technische en exacte wetenschappen.

Dit is soms nodig als de middelbare school dit vak niet aanbiedt en kan voordelen bieden als je toch overweegt in die richting te willen studeren.

Wiskunde D Online vindt (zoals de naam al zegt) vooral online plaats. Je volgt geen lessen in de klas op school, maar je moet zelf aan de slag. Iedere week moet je een ‘les’ doen.

Je bekijkt een videoles, je bestudeert de theorie en oefent met opgaven. Daarnaast moet je iedere week huiswerk insturen dat wordt nagekeken. Na vier weken met vier lessen maak je op school een toets. En daarna begint het volgende blok van vier lessen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Klaas

Techneut met een onderwijsachtergrond. Graag en vaak op zoek naar manieren om zowel jongeren als ouderen in staat te stellen om beter te leren. Vertaler voor Superprof sinds het begin!