De duurste dingen willen we allemaal wel: luxueuze huizen, mooie auto's, designerkleding en -tassen, privévliegtuigen en dure vakanties in schitterende resorts. Maar omdat geld niet aan bomen groeit, moeten de meeste mensen hard werken en goed plannen om fatsoenlijk rond te komen en een comfortabel leven te leiden.

Voor de meesten betekent een goed salaris verdienen dat ze naar de universiteit moeten om zich te bekwamen in een specifieke carrière die goed betaalt. Vacatures in business & finance, handel, geneeskunde, rechten en technologie garanderen bijna altijd een goedbetaalde baan.

Op het gebied van technologie verdienen veel mensen veel geld met werken in de informatica. Aangezien informatica een enorme sector van deskundigheid is, zijn er veel aantrekkelijke banen die specifieke aandacht verdienen. Het is echter essentieel te vermelden dat de meeste banen in de informatica te maken hebben met computerprogrammering.

In het artikel van vandaag zullen we bespreken hoeveel geld computerprogrammeurs per jaar in Nederland verdienen en een aantal extra details die interessant zouden kunnen zijn voor nieuwsgierige lezers.

Programmeren leren
Je kan jezelf programmeren leren! ǀ Bron: Unsplash
De beste leraren Programmeren beschikbaar
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Boris
4,9
4,9 (16 reviews)
Boris
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stephen
5
5 (11 reviews)
Stephen
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Max
5
5 (13 reviews)
Max
70€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yanick
4,7
4,7 (10 reviews)
Yanick
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tymen
4,6
4,6 (5 reviews)
Tymen
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bas
5
5 (4 reviews)
Bas
38€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastien
5
5 (5 reviews)
Sebastien
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Remsey
4,9
4,9 (8 reviews)
Remsey
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat Is het Moeilijkste aan Werken als Computerprogrammeur?

Laten we eerlijk zijn; ook al hebben we momenteel onze droombaan, we hebben er wel eens over geklaagd. Toch zijn sommige banen of carrières veel ingewikkelder dan andere; computerprogrammeren is een van die banen.

Als neutraal persoon zijn we het er snel over eens dat computerprogrammeren vrij ingewikkeld en ook saai lijkt. Maar we weten niet altijd wat het moeilijkste is aan werken als computerprogrammeur. Om degenen die een carrière als programmeur overwegen voor te bereiden, volgen hier de belangrijkste uitdagingen van het werken als computer programmeur:

  • Tijdsbesteding: als je als freelancer werkt, zal de klant vaak willen weten hoe lang het zal duren om een coderingsprobleem op te lossen of een geheel nieuw softwareprogramma te maken. Dit betekent dat je een geschatte tijd van voltooiing moet geven, en als het iets is wat je nog nooit eerder hebt gedaan, kan het behoorlijk ingewikkeld zijn om je tijd te organiseren en op de beloofde datum klaar te zijn als je tegen problemen aanloopt.
  • Verkeerde interpretatie van de functieomschrijving: uitleggen wat je doet als computerprogrammeur is misschien niet zo ingewikkeld als je de ins en outs van je baan kent; je vrienden en familie laten begrijpen is echter een heel ander verhaal. Als ze horen dat je met computers werkt, zullen de meesten ervan uitgaan dat je elk computerprobleem dat ze tegenkomen kunt oplossen, wat een hele ergernis kan worden.
  • Werken met andere code: je code vanaf nul maken om besturingssystemen te onderhouden is al een complexe taak. Wanneer je echter een andere programmeur moet helpen met hun eerder gemaakte unieke code, verandert het proces al snel in een nachtmerrie. Je moet je in de schoenen van de vorige ontwikkelaar verplaatsen en proberen te begrijpen wat zijn bedoeling was toen hij de code creëerde.

Als je kunt leven met alle eerdergenoemde werkgerelateerde obstakels, ben je voorbestemd om computerprogrammeur te worden. Trouwens, alle banen hebben hun "eigenaardigheden", en die met betrekking tot computerprogrammering zijn een kleine prijs om te betalen voor het grote vette salaris dat op je wacht!

Thuiswerken, heerlijk!
Lekker vanuit huis werken! ǀ Bron: Unsplash

Verdienen Computerprogrammeurs Goed?

Het gemiddelde salaris van voltijdse werknemers verschilt sterk van land tot land omdat de kosten van levensonderhoud verschillen, de belastingtarieven anders zijn en de secundaire arbeidsvoorwaarden fluctueren. Vorig jaar bedroeg het jaarinkomen in Nederland voor werknemers die 36 uur per week werkten ongeveer €34.000.

Hoe zit het met computerprogrammeurs? Verdienen zij meer dan het nationale gemiddelde? Het korte antwoord is: JA!

Na het voltooien van hun studies om hen uit te rusten met de nodige vaardigheden om succesvolle programmeurs te worden, kunnen computerprogrammeurs beginnen met een gemiddeld jaarsalaris van ongeveer €40.000; dat is voor mensen die nog geen ervaring hebben.

Als beginnende computerprogrammeur bij een groot softwarebedrijf kan het salaris beginnen bij €29.000 tot €36.000. Na vele jaren bij hetzelfde bedrijf kunnen computerprogrammeurs met een minimale opleiding echter tot 45.000 tot 50.000 euro per jaar verdienen.

Aangezien computerprogrammering een basisbaan in de technologie en informatica is, zijn er andere loopbanen die nog meer betalen als je andere vaardigheden verwerft, zoals het leren van programmeertalen zoals Java en Python.

Computerschermen
Schermen, schermen, schermen! ǀ Bron: Unsplash

De volgende banen zijn een aantal computerprogrammering-gerelateerde banen die ambitieuze programmeurs een idee geven van hoeveel geld ze kunnen verwachten te verdienen per jaar als ze hun expertise en opleiding versterken:

  • Computerprogramma-ontwikkelaar: hoewel ze bijna dezelfde titel hebben als een computerprogrammeur, hebben ontwikkelaars een paar meer werkgerelateerde verantwoordelijkheden. De reikwijdte van hun baan is uitgebreider omdat zij een idee hebben van het hele project dat moet worden voltooid, terwijl standaard programmeurs zich alleen richten op coderen. Ontwikkelaars kunnen een beetje meer opleiding nodig hebben, maar toch kunnen ze verwachten om ten minste €52.000 per jaar te verdienen, afhankelijk van het type werkgever.
  • Software ingenieur: Software engineers gaan iets verder in de aspecten van besturingssystemen dan codeurs. Zo bereiden software-ingenieurs oplossingen voor en installeren ze door systeemspecificaties te bepalen en te ontwerpen. Ze verbeteren operaties door het uitvoeren van systeemanalyses en doen alles wat ze kunnen om besturingssystemen draaiende te houden door middel van codering. Software-ingenieurs zijn hoger opgeleid dan gewone computerprogrammeurs en verdienen tot €58.000 per jaar.
  • Game-programmeur: aangezien videogames altijd populair zijn, zijn game-programmeurs in trek en zijn bedrijven bereid om bovengemiddelde salarissen te betalen. Hoewel gameprogrammeurs zich moeten richten op computerontwerp en coderingen die specifiek zijn voor videospellen, is het loon de moeite waard, en entry-level gameprogrammeurs kunnen banen krijgen met een jaarlijks inkomen van meer dan €60.000.

Alle bovengenoemde programmering banen vereisen meer opleiding dan alleen het bijwonen van korte cursussen aan een leerinstituut. Het kan nodig zijn om deel te nemen aan een universitaire bacheloropleiding waarin onderwerpen uit de informatica worden belicht.

Maar als je al enige ervaring hebt met programmeren, kan dat waardevoller zijn dan specifieke kwalificaties en diploma's.

Wat je situatie ook is, werken als computerprogrammeur is een carrière met een uitstekend salaris en garandeert werkzekerheid, nu en in de toekomst. Maar waar vind je verschillende banen als computerprogrammeur? Lees verder om meer te weten te komen!

Een programmeertaal
Een moeilijke programmeertaal ǀ Bron: Unsplash

Hoe Zoek ik een Baan als Computerprogrammeur?

Sinds het begin van de 21e eeuw leven we in een periode die bekend staat als het digitale tijdperk. Het digitale tijdperk heeft ons het internet gebracht, en aangezien het overal zo algemeen wordt gebruikt, is het moeilijk een wereld zonder surfen op het web voor te stellen.

Hoewel sommige negatieve aspecten van het internet de samenleving hebben beïnvloed, zijn de meeste dingen overwegend positief. Dankzij het internet kunnen we vacatures veel sneller vinden dan vroeger, waardoor het voor ervaren computerprogrammeurs gemakkelijker is om een baan te vinden.

Door gebruik te maken van zeer aanbevolen sites zoals Young Capital, Indeed, CW Jobs, LinkedIn, en Randstad, kunnen computerprogrammeurs bijvoorbeeld vacatures voor programmeurs in hun lokale omgeving vinden. De werkgevers van grote technologiebedrijven weten dat de meeste mensen tegenwoordig op internet naar banen zoeken. Om potentiële kandidaten aan te trekken, vermelden zij alle noodzakelijke details, zoals salaris, taken en kwaliteiten van ideale kandidaten voor de betreffende vacature. Wij zijn ervan overtuigd dat je veel relevante banen in computerprogrammering zult vinden door gebruik te maken van het internet.

Banenwebsites zijn echter niet de enige manier waarop computerprogrammeurs werk kunnen vinden. Bij het bijwonen van computerprogrammeringscursussen, is er de mogelijkheid om te netwerken met personen die werken bij grote technologiebedrijven. Zij kunnen je wellicht helpen. Bovendien, door middel van stages, kun je aan het eind van je stage worden gevraagd door de werkgevers aan te blijven en te blijven werken voor hun bedrijf.

In alle eerlijkheid, aangezien de computertechnologie-industrie booming is, zijn er zo veel kansen op werk beschikbaar. Tot slot, hoewel het bovengemiddelde salaris je misschien aantrekt in de richting van computerprogrammering, moet je alle feiten in overweging nemen om een weloverwogen beslissing te nemen over je toekomstige carrière. Aan de slag!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.