Leer om goed te observeren

Superprof Tekenles: Tekenles Voor Beginners, Alles Wat Je Moet Weten

De Eerste Stappen om te Leren Tekenen Volg je een tekenles of cursus tekenen? Is grafische kunst jouw passie? Als je eenmaal de basisbeginselen van het tekenen hebt begrepen, moet je je tekenvaardigheden zo verfijnen dat je alles en nog wat kunt tekenen. Dus hoe kun je dit doen? Welnu, elk illustratiegebied heeft zijn eigen […]

20 september 20198 minuten om te lezen

Ga tekenen met Superprof!

Lees hier alles over tekenles op Superprof! En als je wilt, maak dan eenvoudig en snel een account aan. Tekenles geven of nemen, alles is mogelijk!

Of je nou wilt leren tekenen omwille van je artistieke aspiraties, om beter te kunnen schetsen als schilder, of omdat je moet kunnen perspectieftekenen als architect, bij Superprof kun je aan de slag. Maak een begin in Amsterdam, verfijn je skills in Eindhoven of Rotterdam, en perfectioneer je tekenkunsten in een van de vele andere steden waarin onze tekenleraren zich aanbieden. Zelf online kan je uit de voeten.

Dus koop je potloden, pennen en waskrijt en wacht niet langer. Wij geloven in je. Jij ook?

Beginnen met tekenen en schilderen

Mastering tekening, een aangeboren geschenk? U zult zich realiseren dat ondanks de moeilijkheden om de contouren van een gezicht met gemak te traceren, het tekenen geleerd kan worden. Er zijn inderdaad veel technieken om te leren tekenen.

Striptekening, realistische tekening, karikatuurtekening, technische tekening of observatietekening… De mogelijkheden zijn eindeloos om jezelf te leren uitdrukken met een potlood.

Hoe kun je leren tekenen?

Neem tekenlessen met een privé, ervaren en pedagogische leraar. Superprof is er voor dat!

Waarom leren tekenen?

Tekenen is een vrijetijdsbesteding die kinderen al op zeer jonge leeftijd beginnen te oefenen. In feite houden ze ervan om karakters te tekenen of een man te tekenen in tekenlessen. Het is een essentiële buitenschoolse activiteit.

In de volwassenheid worden potloden over het algemeen achtergelaten.

Gebrek aan kennis van de tekenkunst demotiveert hen gemakkelijk. En zonder de basistechnieken is het moeilijk om alleen vooruitgang te boeken.

En toch, met de verwerving van de basis van het tekenen, zal je in staat zijn om jezelf uit te drukken, om te ontspannen, om los te koppelen, kortom, om te bloeien door middel van tekenen. Als je de lijnen eenmaal onder de knie hebt, wil je zeker gaan schilderen.

Een nieuwe benadering van het materiaal en de kleuren die u vele mogelijkheden biedt, ook op professioneel niveau.

Met Superprof is het makkelijker om als beginnende tekenaar te beginnen.U wordt geadviseerd door een tekenleraar, maar ook dankzij de blog waar we alle geheimen en tips om goed te kunnen tekenen met u delen.Je hebt geen reden meer om te stoppen met het volgen van teken- of schilderlessen. En misschien ontdek je wel een onverwacht talent voor tekenen en schilderen.

Technieken om de basisprincipes van het tekenen te leren

Alvorens een volleerd tekenaar te worden, of een carrière te maken in het tekenen, moet je leren hoe je een gezicht tekent, een hand tekent, een portret tekent, een landschap tekent, een stilleven tekent, dieren tekent… Veel onmisbare oefeningen om te weten hoe je proporties, schaduwen, texturen beheert, of zelfs een perspectieftekening maakt en de beroemde verdwijnpunt of horizonlijn onder de knie krijgt.

Dit is wat je gemakkelijk kunt leren in de kunstklas, met een tekenleraar.

In de tekenworkshop wordt u begeleid bij het maken van schetsen, die steeds meer voldoening geven. U ontdekt de geheimen van een geslaagde compositie. Uiteindelijk zul je snel alles wat je ziet zien om verder te komen.

Het materiaal voor uw tekenlessen

Het leren tekenen kan worden geleerd. Om te kunnen tekenen, moet je beginnen met het juiste tekenmateriaal: kleurpotloden, potlood, houtskool, zwarte steen, gum, pastel, Oost-Indische inkt, papier, schetsboek… Je tekendocent in privélessen, op de kunstacademie of tijdens een tekencursus leert je het essentiële gereedschap van een amateur-tekenaar te gebruiken.

Degenen die al enige oefening hebben kunnen ook leren hoe ze van een levend model kunnen tekenen en mooie schetsen kunnen maken terwijl ze leren om de menselijke anatomie te tekenen.

Voor degenen die hun kennis van de kunstgeschiedenis willen verbreden, zullen de tekencursussen zeer verrijkend zijn: het is niet alleen Rembrandt of Picasso…

Zo leer je je artistieke oog en je creatieve zin te ontwikkelen.

En voor geeks is het een kans om het leren van 3D tekenen te testen met behulp van tekensoftware of grafische tabletten. Digitaal schilderen heeft een onmiskenbare speelse kant. Deze hulpmiddelen zijn ook zeer praktisch om gemakkelijk te kunnen tekenen.